smakuje odgrzewana w piekarniku. Polecam również przepisy na tarty: z owocami lata z truskawkami z jabłkami z masą migdałową i śliwkami z warzywnym nadzieniem francuska z jagodami i serkiem mascarpone z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami Składniki na kruche ciasto: 150g schłodzonego masła 250g pszennej mąki łyżeczka soli 1 jajko Składniki na nadzienie: 0,5 kg świeżego
potrawyregionalnespożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części. Blat posypujemy mąką i każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na kształt koła o grubości 2-3 mm. Rozwałkowane kawałki podzielić na 8 trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć kostkę czekolady, marmoladę lub np. kawałek jabłka. Zawinąć na kształt rogalika. Gotowe odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem
Kulinarne przygodysię z wcześniejszym sezonem na każde z owoców. I tak też mam kosze pełne między innymi jabłek, gruszek i śliwek, zaś na krzakach pełno jest malin i jeżyn. Dzisiaj miałam ochotę zdecydowanie na coś słodkiego, dlatego upiekłam bardzo proste, a zarazem pyszne ciasto śliwkowe. Osobiście uwielbiam takie smaki. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego 1 opakowanie
Passions hobbies lifeIdealne ciacho zwłaszcza w letnie, niedzielne popołudnie. Serniczek z jabłkiem i truskawkami swoją puszystość zawdzięcza białkom od Farma Białka ! Składniki: 2 jaja 100 ml białek jaj
Truskawkowa FiestaProsty przepis na puszyste racuchy bez drożdży. Idealne na śniadanie lub kolację. Składniki 2-3 jabłka 2 szklanki mąki 2 jajka 0,5 l mleka
Wasze PrzepisySałatka z wątróbki – przepis na pyszną, tanią i sycącą przekąskę. Składniki 250g wątróbki kurzej 1 jabłko 1 ogórek kiszony 3 ogórki konserwowe pół papryki (kolor
Wasze PrzepisyMakaron z jabłkami to kolejne z dań, które smokom kojarzą się typowo z wakacjami na wsi. Może nie wygląda wyjątkowo pięknie, ale jest niesłychanie smaczny
Bardzo Gruby Smoklodówce, dzięki czemu starczyło nam na kilka dni do kawy. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 500 g masy makowej 4-5 łyżek kaszy manny 5 jajek 200 g masła 1 i 1/2 szklanki cukru 600 g jabłek 2 łyżeczki proszku do pieczenia rodzynki na masę: 3 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki(...)garnku ustawić miskę. Wbić do niej jajka i ubijać je na parze powoli dodając cukier, aż masa będzie biała i puszysta. Do masy jajecznej dodać masę makową, masło, jabłka i kaszę mannę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie i dodać rodzynki (lub inne bakalie). Podzielić na dwie części. Każdą osobno piec na papierze do pieczenia około
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSerniczki z sokiem Hortex. Edyta Guhl. Smaczne serniczki z jabłkami. Apetycznym serniczkom z jabłkami nikt się nie oprze, są lekkie, orzeźwiające, trochę takie jak
dolcevitainmykitcheninspiracja Składniki: masa pomarańczowa 1 duży sok Kubuś (marchew,jabłko,brzoskwinia) 200 g masła 3 budynie waniliowe 3 łyżki cukru masa śmietankowa 350 ml śmietany 30
magiczna kuchnia Kasipieczenia 6 jajek1 kostka margaryny2 łyżki kakao2 łyżki mleka aromat śmietankowy + dowolne owoce (u mnie jabłka)Galaretka:2 galaretki wiśniowe750 ml wodyKrem:2 budynie śmietankowe750 ml mleka4 łyżki cukru1 kostka masła / margarynyWierzch:tarta czekolada lub polewa - wedle uznaniaSposób przygotowania:1. Robimy ciasto: margarynę ucieramy z cukrem na puch, dodajemy stopniowo po 1 żółtku, następnie dodajemy przesianą mąkę
Kuchnia domowa AniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przedstawiam Wam bardzo smaczną roladę z jabłkami. Jest szybka i prosta w przygotowaniu a co najważniejsze bardzo
Marta GotujePrzepis na taki pyszny sernik, z dodatkiem jabłek znalazłam tutaj ..Taki sernik jest naprawdę pyszny..polecam..U mnie co prawda sernik był pieczony w
Moje domowe kucharzenieCiasto bardzo proste do przygotowania i w smaku bardzo dobre. Można zrobić masę kubusiową z ulubionego smaku Kubusia, ja zrobiłam Kubusia o smaku banan, jabłko, brzoskwinia. Składniki: biszkopt: 3 jajka, 100 g cukru, 80 g mąki pszennej, 40 g mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. masa kubusiowa: 2 budynie waniliowe bez cukru, 700 ml Kubusia (banan,jabłko,brzoskwinia
Aga w kuchni