ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:584/956)

SEROWE ROGALIKI Z PRAŻONYMI JABŁKAMI 94

rogaliki serowe, które często nadziewam prażonymi jabłkami są jednymi z moich ulubionych rogalików. Delikatnie słodkie, puszyste, mniej kłopotliwe niż te tradycyjne na drożdżach, które muszą wyrastać i wymagają jednak od nas zdecydowanie więcej czasu, aby je zrobić. Możemy dodawać do środka dowolne nadzienie: marmoladę, powidła, owoce czy tak jak ja - prażone jabłka. Polecam gorąco!    Składniki(...)Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki i dłońmi wyrabiamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy średniej wielkości rogaliki. Jak wspomniałam nadziewamy w środku dowolnie.  U mnie dziś do środka powędrowały prażone jabłka. Zwinięte układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy

Walijskie Pichcenie
EXPRESOWE RACUCHY Z JABŁKAMI 106

sparzonej cytryny 1 duże jabłko cukier puder - do posypania olej - do smażenia Wykonanie:  Jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę. Mikserem ubijamy do puszystości jajko z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Miksujemy chwilę do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy pokrojone jabłko, skórkę z cytryny i mieszamy(...)wszystko łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.  Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem (jeśli lubimy

Walijskie Pichcenie
Placuszki z mąki z ciecierzycy 138

łyżeczkę proszku do pieczenia, gruszkę, jabłko, pół łyżeczki cynamonu, 2 łyżki oleju rzepakowego, szczyptę soli, 2 garści malin.   1. Żółtka wymieszaj z jogurtem, następnie dodaj mąkę wymieszaną z cynamonem i proszkiem do pieczenia, po czym wszystko zmiksuj. 2. Jabłko i gruszkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, po czym dodaj do ciasta i wymieszaj. 3. Do białek

Z notatnika dietetyka
Sernik z rosą 130

sposobem na ciasto na święta, ale również na co dzień. Sernik z rosą jest smaczny już tego samego dnia, wystarczy, by był schłodzony. Smaczny jest również przez kolejne kilka dni przechowywany szczelnie zamknięty w lodówce. Inna nazwa tego ciasta to Sernik Rosa bądź Sernik Złota Rosa . Sernik z rosą – Składniki Sernik z rosą – kruche ciasto 1 całe jajko(...)ciasta posmarować masłem bądź margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciągnąć ciasto z lodówki. Spód blaszki wylepić cienką warstwą ciasta. Ponakłuwać ciasto widelcem miejsce obok miejsca, by lekko napowietrzyć ciasto, następnie włożyć do lodówki i chłodzić kolejne 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Spód sernika piec przez około 15 minut, aż ciasto się zarumieni. Pozostawić ciasto

To Musisz Wiedzieć
DROŻDŻÓWKA SEROWA Z JABŁKAMI 309

PYSZNA,WILGOTNA DROŻDŻÓWKA,ZE SŁODKIM LUKREM I JABŁKAMI Z CYNAMONEM-ZASKOCZYŁA MNIE SMAKIEM I JESZCZE NA CIEPŁO ZNIKNĘŁO PÓL BLASZKI-POLECAM

Swojskie jedzonko
Placki z dynią i jabłkami – pyszne i proste 186

można obrać lub zetrzeć ze skórką. Do miski przekładam jajka, maślankę, sól, sodę, cukier i dokładnie mieszam. Następnie dodaję dynię i jabłka i mieszam. Na koniec dodaję mąkę i dokładnie mieszam, tak żeby nie było grudek – ciasto jest gotowe. Smażenie placków: Placki smażę na rozgrzanym oleju na patelni, z obydwu stron na jasno brązowy kolor. Placki smażę na najmniejszym

Uwaga Babcia Gotuje
Muffinki a’la szarlotka 166

inny naczyniu rozbić jaja z mlekiem. W zagłębienie w mące z dodatkami wlać jednocześnie masę maślaną i jajeczną, dodać kawałki jabłek. Szybko wymieszać drewnianą łyżką, tak by połączyć składniki. Nie należy mieszać za długo, ponieważ ciasto powinno być grudkowate. Łyżką wkładać ciasto do formy muffinkowej, wypełniając każdy otwór do 3/4 objętości. Posypać dodatkowym cynamonem i cukrem pudrem. Piec

Gotujemy i jemy
Korzenne placuszki gryczane z jabłkami 138

przerwie między pomysłami na jadalne prezenty i świątecznymi ciastami mam dla Was pyszne śniadanie, tez w klimacie lekko świątecznym – korzenne placuszki gryczane z jabłkami. Są absolutnie doskonałe! Wilgotne, aromatyczne, mięciutkie. Na dodatek robi się je szybko i łatwo, są też wegańskie, bezglutenowe, bez Read More Artykuł Korzenne placuszki gryczane z jabłkami pochodzi z serwisu flymetothespoon

Flymetothespoon
Szarlotka z kruszonką 1382

Szarlotka jest ciastem, na które istnieje niezliczona ilość przepisów i wszystkie wyjątkowe. Dziś przygotowałam szarlotkę ze świeżych jabłek (różnych odmian). … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Szarlotka z kruszonką</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Racuszki z papierówkami i rodzynkami 159

proszkiem do pieczenia, rodzynkami i cukrem. W drugiej miseczce wymieszaj jogurt z jajkami, dokładnie wymieszaj. Składniki mokre przelej do miski, dodaj jabłka starte na tarce i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wykładaj niewielkie ilości ciasta i smaż z obu stron ok. 2 minut. Racuszki podawaj z świeżymi owocami, masłem orzechowym lub innymi, ulubionymi dodatkami Smacznego   Czytaj

365 dni dookoła kuchni
Muffinki czekoladowe 153

podobnego robota, pamiętajcie o doborze odpowiednich końcówek. Do muffinek najlepiej się sprawdzi ta w kształcie K, która przeznaczona jest do ucierania ciast. Zobacz też: Ciasteczka owsiane z żurawiną Sernik z jogurtów greckich Kruche rogaliki drożdżowe z jabłkami Jak zrobić czekoladowe muffinki - przepis Drukuj przepis Porcji: 6 dużych lub 12 małych Czas gotowania: 40 minut Składniki 1,5 szklanki mąki

Kuchnia Bazylii
CYNAMONOWE MUFFINKI Z JABŁKAMI 161

proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy mielone migdały i cukier. Dokładnie mieszamy. Do suchych składników dodajemy mokre składniki oraz jabłka. Krótko i delikatnie mieszamy szpatułką lub łyżką (tylko do połączenia składników). Łyżką nabieramy porcje ciasta i przy pomocy drugiej łyżki zsuwamy je do papilotek.  Wierzch muffinek osypujemy płatkami migdałów i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut

cool and minty
Szybka babka z owocami 202

Szybka i łatwa a także bardzo smakowita babka. Do ciasta użyłam gruszek i nektarynki ale tutaj pełna dowolność, mogą być inne owoce twarde, np. jabłka. Polecam do kawy czy herbaty, na spotkanie z przyjaciółmi czy do kubka kakao i ulubionej książki. Babkę robi się szybciutko, bez miksera, w jednej misce, ot i cały kłopot, polecam gorąco. Szybka babka

Moje Małe Czarowanie
Lebkuchen 205

zmniejszyłam nieco proporcje. Pierniczki wyszły bardzo dobre - aromatyczne i przyjemne w smaku. Jeśli chcecie, aby szybciej zmiękły, do puszki dodajcie kawałek jabłka. Przepis na Lebkuchen znajdziecie również w najnowszym wydaniu naszego magazynu "Życie ze Smakiem". Składniki: Ciasto: 225 g masła 200 g brązowego cukru 1 jajko 250 g melasy 3 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki

My simple kitchen
ŚWIĄTECZNE MUFFINY PIERNIKOWE 139

pieczenia, cynamon i przyprawę do piernika. Dolać mleko i olej. Wszystko wymieszać mikserem. Dodać rodzynki, migdały, starte na tarce o grubych oczkach jabłko i drobno posiekane orzechy, wymieszać łyżką. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Wlewać do nich ciasta na 2/3 wysokości papilotek. Piekarnik nagrzać do 180'C. Wstawić formę z muffinkami i piec je około 30-35 minut. Schłodzić

Zrób to smacznie