ciasto z jabłek - 3024 przepisów (strona:86/202)

Gofry szpinakowe z łososiem 161

oleju ząbek czosnku sól świeżo zmielony pieprz 200 g mrożonego szpinaku liście Hortex kilka plasterków łososia wędzonego 2 jajka na twardo pomidorki koktajlowe zielenina do posypania sok jabłko wiśnia Hortex do podania Ciasto: Szpinak rozmrozić nad kąpielą wodną (lub bezpośrednio na sicie ale będzie to dłużej trwało), odsączyć z wody. Jajko, mleko, mąkę, proszek do pieczenia zmiksować. Dodać zmiażdżony ząbek(...)smaku solą i pieprzem, wymieszać. Gofrownicę nagrzać i posmarować olejem. Upiec gofry.  Jeszcze ciepłe gofry podawać z łososiem, pomidorkami i fetą. Danie posypać zieleniną. Podać z sokiem Hortex jabłko wiśnia. Przepis bierze udział w akcji

Smakołyki Asi
Brittle madness at the end of summer 209

wielkosc tortownicy i przeniesc na posmarowana margarynå patere do pieczenia. Na ciasto polozyc warstwe powidel na powidla pokruszyc drobno pokrojone orzechy. Na wierzch ulozyc plasterki jablek, na gore pokrusz druga polowe ciasta. Posypac cynamonem oraz brazowym cukrem. Piec w temp 180 C ok 25 min. 0 0 1 117 707 r 5 1 823 14.0 Normal 0 21 false false

Lajtkraft food intolerance
Niebo w gębie 197

ciasto. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę i dodajemy mleko. Masło rozpuszczamy w garnku i jak przestygnie dodajemy do masy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 3 części. Najpierw pieczemy jedną część w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do momentu kiedy lekko zbrązowieje. Następnie przygotowujemy kolejne części ciasta. Drugą(...)część ciasta wykładamy do formy i ścieramy na nią jabłka na grubych oczkach. Ja użyłam gotowe jabłka ze słoika mojej roboty. Jabłka przykrywamy trzecim plackiem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zbrązowienia. W między czasie robimy bitą śmietanę. Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Jeżeli śmietana jest dla kogoś za kwaśna można

Kuchenne Wariacje
Muffinki - mini szarlotki 274

sól. W drugim naczyniu umieścić składniki "mokre": jajko, olej, sok jabłkowy i maślankę. Składniki w obu naczyniach wymieszać i połączyć ze sobą. Na koniec dodać jabłka i wymieszać z resztą ciasta. W formie do muffinek ułożyć papilotki i napełniać je do 3/4 wysokości. Piec w rozgrzanym do 180 st.C. piekarniku przez 20-25 minut.  Smacznego

Pasja Smaku
Paluszki drożdżowe z jabłkami 219

Kolejny słodki wypiek z ciasta drożdżowego ,tym razem w formie paluchów świetny pomysł na imprezy ale i na deser albo do porannej kawy :) U mnie są z jabłkami ale można użyć sera lub innych owoców. Składniki na 20 sztuk : - 280 g mąki - 190 ml letniego mleka - 50 g roztopionego masła - 25 g świeżych drożdży - 75 g cukru - 1.5 jajka(...)rozczyn i resztę składników wyrobić na gładkie ciasto ok 8 minut,posypać mąką ,przykryć  i odstawić do wyrośnięcia na godzinę w ciepłym miejscu. Po tym czasie wyrobić krótko ciasto ,podzielić na dwie części ,rozwałkować ciasto podsypując mąką żeby się nie przykleiło do stolnicy, ciasto po rozwałkowaniu powinno być cienkie , posmarować jabłkami i złożyć na kopertę

Wypieki Rene
.548. jabłko w sezamowej pułapce 176

ciasto z mąki sezamowej z jabłkiem ; kawa orzechowa ~ Mąka sezamowa...Miłość od pierwszego użycia? I think so! ♥♥♥ Nowa gofrownica wczoraj jednak wypróbowana i tak :) Mama wróciła z pracy, a ja powitałam ją goframi :) Ciasto zrobione na szybko: jajko, 3/4 szklanki mleka, łyżka oleju, szklanka mąki (pszenna i żytnia razowa), 3 1/2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

breakfast of dreams
Kruche ciasto z porzeczkami i budyniem 230

budyniem i porzeczkami białymi i czerwonymi. Lekko chrupiące z delikatnym budyniem w środku i wyrazistymi w smaku porzeczkami. Przepis wzięłam na szarlotkę od dorotus76, tylko zamiast jabłek dodałam porzeczki. Polecam, naprawdę ciasto jest przepyszne :-) Składniki na ciasto : 450 g mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 250 g masła lub margaryny 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki gęstej , kwaśnej śmietany

Na słodko lub wytrawnie
Szarlotka orzechowa najlepsza 145

kruchego ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodać łyżkę wody, jeśli zbyt mokre - łyżkę mąki.  Otrzymane ciasto lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.  W tym czasie przygotować nadzienie jabłkowe. Nadzienie jabłkowo - żurawinowe: 2 kg jabłek szarlotkowych lub innych, obranych i pokrojonych w grubsze plasterki sok z 1 niedużej cytryny 1 łyżeczka cynamonu(...)bułki tartej. Wyłożyć jabłka, wyrównać. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier, łyżka po łyżce. Ubitą pianę wyłożyć na jabłka, wyrównać. Na górę zetrzeć na tarce lub drobno pokruszyć kruche ciasto. Piec w temperaturze 175ºC przez około 50 minut. Przestudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, oprószyć cukrem pudrem, kroić nożem z piłką, podawać. Polecam

Kubki smaku
Drożdżówki z masą kajmakową i jabłkami 178

ciasto drożdżowe z większej porcji..i były torebki i takie oto zawijane odrywane bułeczki...z masą kajmakową i startym jabłkiem w środku. 75 g margaryny lub masła  250 ml mleka  25 g świeżych drożdży lub 12 g suchych  szczypta soli  70 g cukru (dałam 120 g)  500 g mąki pszennej  masa kajmakowa np.Helio jabłka(...)gładkie ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (1 - 1,5 h). Po wyrośnięciu ciasto ponownie dokładnie wyrobić, aby usunąć pęcherzyki powietrza (ciasto w przekroju powinno być gładkie). W maszynie do chleba: wszystkie składniki umieścić w maszynie według kolejności: płynne, sypkie, na końcu drożdże. Nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta. Po skończeniu programu ciasto wyjąć, krótko

Moje domowe kucharzenie
kruszonkowy gruszkojabłkowiec... 194

pieczenia, mąka, sól w robocie utrzeć na sypką kruszonkę tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem, do blaszki dać 3/4 ciasta i przyklepać do dna ze skórką gruszki, jabłka pokroić w kostki, wymieszać z cukrem, przyprawą do piernika, budyniem i wszystko wyłożyć na ciasto w blaszce resztę ciasta rozsypać na owocach jako kruszonkę piec

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto budyniowe z rabarbarem 281

pudru * 1 jajko * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej śmietany * łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa : * pół kg rabarbaru * 2 jabłka * 3 łyżki brązowego cukru * 3 łyżki soku z cytryny * 3 budynie waniliowe * litr mleka * cukier puder do posypania ciasta Przygotowanie : Składniki ciasta zagnieść. Połową wyłożyć blaszkę(...)wstawić do lodówki. Drugą połowę zamrozić. Rabarbar obrać, pokroić w mniejsze kawałki. Z jabłek wyciąć gniazdka nasienne, pokroić w ósemki. Rabarbar i jabłka można przesypać cukrem i skropić sokiem z cytryny. Wyłożyć na ciasto. Przygotować budyń, gorący wylać na owoce. Resztę ciasta zetrzeć na budyń. Piec 50 minut w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem

Magiczne Życie Marty
Jabłkowa,lekka ,a zarazem pożywna sałatka na świąteczny stół,do pracy,szkoły 200

sosem jogurtowym. Lubie sałatki ,a ta jest idealna na jesienne dni.. W sezonie jabłkowym ,jabłko kojarzy się z wieloma różnymi ciastami ,ciasteczkami, lista jest długa. Większość z nich jest słodka. Ta sałatka jest przykładem ,że jabłko pikantne tez jest smaczne. Mięsożerni mogą dodać grillowaną pierś z kurczaka ,indyka i z sałatki zrobi się pełny posiłek. Sałatka sprawdzi się przy(...)jako drugie śniadanie do szkoły ,pracy. Moją ulubioną rzeczą w tej sałatce jest , szybkie i łatwe wykonanie w kilka minut. Składniki sałatka: 1 brokuł z blanszowane różyczki 2-3 jabłka, pokrojone w kostkę 1 łyżka soku z cytryny 2 marchewki drobno posiekane,surowe - ja użyłam blendera ¼ szkl. czerwonej cebuli, w kostkę ¼ szkl. ogórki , pokrojone w kostkę ¾ szkl. orzechy włoskie

mojej kuchni
Mini jabłecznik na kruchym spodzie z żurawiną i bezą 303

foremek na muffinki) : 4 żółtka 40 g cukru 200 g mąki 130 g masła Zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Następnie wykładamy ciastem foremki. Nadzienie: ok. 0,5 kg jabłek 3 łyżki miodu 1 – 2 łyżeczki cynamonu łyżka masła Jabłka obieramy i kroimy w grubą kostkę. W garnku z grubym dnem roztapiamy masło, dodajemy(...)białek ubijamy sztywną pianę i dodajemy cukier. Gdy powstanie gładka, gęsta masa można dodać skrobię ziemniaczaną. Wykonanie: Foremki wyłożone ciastem wkładamy do piekarnika i podpiekamy w ok. 200 st. C przez 10 min. – wyciągamy i schładzamy. Nakładamy przygotowane wcześniej jabłka, na nie trochę żurawiny i formujemy na górze małą bezę. Pieczemy w piekarniku w 180 st. C przez

kuchcikownia
w kruszonce jabłuszka... 168

nałożyć jabłka; 6 sztuk starte ze skórką na grubszych oczkach, 2 sztuki pokrojone w kawałeczki na jabłka rozsypać kruszonkę lekko ją przyklepać do jabłek piec w 200C około 45 minut i ciasto wyjąć z blaszki jak będzie wystygnięte ciasto jest pyszne, nie za słodkie............SMACZNEGO!!! popieram akcję: BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA

W Mojej Kuchni Lubię
KEKS ŚWIĄTECZNY Z JABŁKIEM I BAKALIAMI. 301

parze jajka z cukrem. Dodaję olej oraz mąkę, wcześniej wymieszanąz proszkiem do pieczenia i solą. Jabłka obieram, jedno ścieram na grubych oczkach, a drugie kroję w kosteczkę. Na mniejsze kawałki kroję także morele i śliwki. Owoce i bakalie łączę z ciastem. Przekładam do keksówek. Piekę w 180°C ok. godzinę.SMACZNEGO!***Pozdrawiam,Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania