Galaretki brzoskwiniowe zalewamy szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na 10 min. Następnie podgrzewając je w kąpieli wodnej dokładnie rozpuszczamy. Zlewamy syrop brzoskwiniowy. Brzoskwinie miksujemy blenderem, dodajemy rozpuszczone galaretki i dokładnie mieszamy. Syrop brzoskwiniowy rozcieńczamy ok 3/4 szkl przegotowanej zimnej wody, dodajemy sok cytrynowy do smaku i opcjonalnie mocny alkohol. Na paterze układamy zamknięty rant tortownicy, w której piekliśmy(...)mieszamy z 250 g sera mascarpone i kilkoma łyżkami ok 4-6 napoju sunquick. Wymieszany ser dodajemy do bitej śmietany na najniższych obrotach miksera. Wyjmujemy z lodówki paterę z ciastem i nasączamy leżący na musie brzoskwiniowym biszkopt. i wykładamy krem o smaku owocu mango. Przykrywamy ostatnim biszkoptem, nasączamy go i wstawiamy całość do lodówki na min 1-2 godz. Pozostała
Malinowe Pocałunkizależności od marki mogą się różnić stopniem słodkości czy smaku. Najlepiej dosypywać partiami i próbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do kakaowej masy serowej, ciągle mieszając dolewałam cienkim strumieniem wystudzoną galaretkę. Gdy składniki się połączyły, masę wyłożyłam do formy na herbatniki. Można wcześniej wstawić masę na kilka minut do lodówki, żeby lekko zgęstniała, wtedy nie wyleje się z formy i nie podejdzie(...)Mleko podgrzałam i wrzuciłam do niego połamaną na kawałki czekoladę. Po chwili wymieszałam czekoladę i posmarowałam nią wierzch sernika. Sernik ponownie wstawiłam do lodówki, żeby czekolada zastygła. Ja chłodziłam ciasto całą noc, ale powinno wystarczyć kilka godzin. SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeDziś Walentynki, dlatego proponuję Wam przepis na ciasto z czerwonym akcentem. Oczywiście, ciasto możecie zrobić w każdym dowolnie wybranym dniu, nie ograniczajcie się tylko do 14stego lutego. W czeluściach mojej zamrażarki drzemią jeszcze dary lata, czyli pachnące i słodkie truskawki . Ich czerwień kusi i wodzi na pokuszenie...bardziej niż niepokorny Grey. Ich smak zniewala i przyprawia o niegrzeczne myśli(...)Krem z białą czekoladą: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 350 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 700 g truskawek ( u mnie mrożone ) 2 galaretki truskawkowe 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, a następnie przesiać. Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę. Do masy jajecznej
kolorowotorcikowoOprócz syropów, soków, dżemów, galaretek, maliny zwłaszcza te świeżo zerwane można dodać na przykład do owsianki z dodatkiem miodu. Do jogurtu naturalnego, wrzuć maliny i dodaj ulubione muesli. Możesz upiec na patelni placki z dodatkiem malin, albo wyczarować z nich orzeźwiające smoothie w towarzystwie innych owoców. Malinami możesz posypać gofry, albo wykorzystać je, piekąc przepyszne ciasto. Zastosowanie malin w kosmetyce
ProstePesto.plwymyślenia jakiegoś ciasta bez pieczenia. Z założenia miało być smacznie i szybko, a do tego nie za słodko i z jesiennym akcentem. Mogę śmiało napisać, że "misja zakończona pełnym sukcesem" i podzielić się przepisem, bo wyszło super, ale gdy połączy się takie składniki, nie może być inaczej. Warstwa delikatnej słomki ptysiowej, gruszki w galaretce i do tego delikatna pianka
Cynamonowe szczęścieSkładniki: (tortownica 24 cm) Mleko 600 ml Budyń śmietankowy 2 opakowania. ( użyłam słodzonych, jeśli użyjecie bez cukru należy dosłodzić 3 pełne łyżki cukru) Biszkopty podłużne 120
Kulinarne przygodyzarazem najsmaczniejsze ciasto - deser na lato. Kiedy upały za oknem nikt z Nas nie myśli o uruchamianiu piekarnika. Zimny deser z lodówki z dużą ilością truskawek to zdecydowanie jest to. Przepisów na sernik na zimno na moim blogu jest już trochę. Ten to taki najprostszy z możliwych. PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI - 750 ml serka
SMYKWKUCHNI6+ 2h+ Łatwe Tanie Przepis na zaskakujący dżem z dyni z pomarańczą i cytryną. Składniki 5 kg dyni 0,5 szklanki wody 0,5 kg cukru
PysiaGotuje.plAgnieszkę? Męczę o desery, ciasta czy batoniki bez cukru lub z minimalną ilością? Tak! Wiecie bo już o tym pisałem... 😆 Jednak chyba bywam inspirujący🤔 (albo nudzący😥) bo są efekty! 😄 Oto kolejny przepis, który prezentuje Aga! Tadadada... !!! Brawa i oklaski, a kwiaty i autografy przez telefon... 😃 Składniki: herbatniki lub inne ciastka (ja użyłam własnych maślanych) 2 galaretki (dowolny smak) 500ml śmietany
Dieta Rozdzielna i Zdrowieskładniki: 375 ml mleka 4 żółtka 180 g cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 200 g masła, w temperaturze pokojowej 2 łyżki
Domowy Smak JedzeniaPuszysty i pyszny serniczek dla każdego:) SKŁADNIKI 1,40 kg sera białego śmietankowego ( już zmielonego) 4 żółtka 3/4 szklanki cukru sok z 1 cytryny 250 ml
harrisaRolada ta, to przepis Ewy Wachowicz, a jej receptur zachwalać nie muszę. Wszystko zawsze się udaję i zawsze jest absolutnie pyszne. 2 kwadratowe andruty
Jadło i czytadłoBardzo smaczny i efektowny torcik na zimno . Jest lekki i delikatny w smaku , Winogrona doskonale się komponują z masą śmietanową . Składniki: 0,5 kilograma winogron różowych
Bajeczna KuchniaNa przyrządzenie tego deseru potrzeba niewiele czasu a przy tym efektownie wygląda i jest smaczny. Użyłam do jego przygotowania owoce, które znalazłam w ogrodzie. Składniki 1
Smaki Ewylubią zbyt słodkich ciast. Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa 2 opakowania budyniu śmietankowego 125 ml soku z cytryny (sok z ok 2 cytryn) 1 szklanka cukru 100 g masła Pianka: 1 opakowanie galaretki cytrynowej 500 ml śmietany
Słodka Kraina Wypiekówpomocą drewnianej łyżki. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 35-40 minut (do suchego patyczka). Biszkopt studzimy i dzielimy na 2 części (jeżeli wybierzecie wersję na tort to biszkopt dzielimy na 3 części). Z dżemu wiśniowego wyjmujemy owoce tak, aby została nam tylko galaretka. Do galaretki dodajemy
paapilotkaapominęłam dekorowanie wierzchu ciasta, ale jeśli macie bujną wyobraźnię to na pewno zobaczycie piękne kleksy z bitej śmietany i jeszcze może na każdym małą wisienkę:D Ups... zapomniałam dodać, że przepis znalazłam w jakiejś starej ,,Tinie" Składniki: 6 łyżek masła 10-15 dag biszkoptów lub spód biszkoptowy z 3 jaj Masa serowa: 1 opakowanie galaretki cytrynowej
Ciasteczkowy Potwór4 duże paczki ciastek pepitek 400 g cukierków krówek 1/4 szklanki mleka 0,5 l kremówki 30% 100 g masła 4 łyżki cukru pudru 1
Jadło i czytadło