Składniki: (szklanka 250 ml, tortownica minimum 24 cm) Twaróg z wiaderka 1 kg w temperaturze pokojowej Śmietanka 30% 200 ml Cukier puder 3/4 szklanki Żelatyna
Kulinarne przygodyW brew pozorom bardzo prosta do zrobienia, do tego smakuje wyśmienicie, aż ciężko się oprzeć. Lekka jak chmurka beza mięciutka w środku i chrupiąca na wierzchu
Swojskie jedzonkoWafle, które cieszą oko i podniebienie - nie za słodkie, idealne dla dzieci i nie tylko! Składniki (użyłam kwadratowej tortownicy o boku 20cm): 2 wafle ucięte na
Kuchnia domowa AniLubicie serniki ? Jeśli tak, to świetnie się składa, bo mamy dla Was przepis na sernik ananasowy na zimno . Do jego zrobienia wykorzystaliśmy ananasy z puszki, ponieważ
niecodziennikparySzybki torcik bez pieczenia - idealny na każdą okazję. Składniki: biszkopty, ½ l mleka, 4 łyżki kaszy manny, 100 g masła, op. cukru waniliowego, 2
słodki bratekTen sernik na zimno to mocno owocowe mistrzostwo świata! A owocowy zamek, bo takie było życzenie dzieci. Challenge accepted 😉 ale nie
Kolorowy PrzepisownikNadchodzi wiosna, za miesiąc Wielkanoc - z tej okazji na blogu zebrałam dla Was 10 najlepszych przepisów na najlepsze ciasto czyli SERNIK <3 Zakładka znajduje
Moje Kuchenne Rewelacje01.05.2018 Wielkie łasuchowanie dla małych i dużych. Pyszny deser,pięknie wygląda i obłędnie smakuje. Sprawmy aby nasza rodzina i goście długo wspominali nasze desery:) Składniki 1
gotuj ze mnąSkładniki na biszkopt jajka, 6 szt mąka pszenna, 1 szkl mąka ziemniaczana, 6 łyżek proszek do pieczenia, 1 łyżeczka cukier, 3/4 szkl Składniki na masę
Gotowanie moimi oczamiskładniki* 1 litr mleka 3,2%* 5 jajek* 250 ml kwaśnej śmietany 18%* 1 szklanka cukru* 250 g margaryny Kasia* 1/2 szklanki cukru pudru* sok z
Mix smakusernik na zimno z owocami Składniki: paczka herbatnikow 1/2 kostki masła 1 kg sera do sernikow smietana 30% 400 ml
Smaki Edytyciasta, stosuje się w znacznym stopniu wymiennie. Popularne stały się także terriny przygotowywane z warzyw, serów i owoców, pieczone, jak i przygotowywane na zimno. W przeciwieństwie do pasztetu, terrina najczęściej komponowana jest z kilku warstw składników, choć nie jest to obowiązującą regułą. W wersji owocowej terrina składa się z różnego rodzaju owoców zatopionych w słodkiej galaretce, często gotowanej(...)odstawić do zastygnięcia. Następnie przełożyć do grubego foliowego worka i przy pomocy tłuczka do mięsa:) rozbić na możliwie najdrobniejsze kawałeczki. Tak uzyskana pralina nadaje się także idealnie jako ozdoba ciast czy deserów, a nawet solo smakuje wybornie! Teraz pora na karmelizowane owoce. Jabłka i gruszki obrać ze skórki (wybierzcie raczej gatunki, które są twarde, aby podczas karmelizowania nie rozpadły się
KUCHARNIAdniu pełnym relaksu, wymyśliłam przepis na Ciasto Pijana Wiśnia;) Bardzo proste a zarazem smakowite;)U mnie w domku zrobiło furorę;)Można przygotować wersję dla dzieci bez alkoholu. Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju szczypta soli 2 łyżki kakao Białka ubić(...)frużeliną: 1l soku wiśniowego (kompot) u nas w domu jest taka tradycja, że w czasie sezony wiśniowego zasypujemy wiśnie cukrem i do słoików na sezon zimowy jak znalazł;) 3 galaretki wiśniowe 500g wiśni (wiśnie z tego kompotu) Na soku wiśniowym sporządzić galaretki. A wiśnie namoczyć w ok 200 ml alkoholu najlepiej gdyby to była czysta wódka. Pianka śmietanowa
Moje Słodkie Piekiełkobiszkopt makowy: 6 jaj wielkość M 1/2 szklanki maku białego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru galaretka: 35 dkg rabarbaru 30 dkg truskawek 1 galaretka truskawkowa 3 łyżki cukru krem budyniowy: 1budyń śmietankowy z cukrem 500 ml mleka 4 łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżeczki żelatyny dekoracja: migdały prażone truskawki(...)masy dodaję żółtka i już tylko mieszam mikserem krótko. Mąki przesiewam i dodaję w dwóch partiach do ciasta delikatnie mieszając od spodu, na końcu mak dodaję i mieszam delikatnie. Dno formy o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę około 40-45 minut do suchego patyczka. Jak biszkopt
wesoła kuchniaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiśniowa pokusa to proste, efektowne no i mega smaczne ciasto. Lekki biszkopt, wiśniowa warstwa i delikatny krem, a to wszystko pod herbatnikami i lśniącym, gładkim lukrem, który wzbogaca smak ciasta. Wszystkie warstwy świetnie ze sobą komponują. Gwarantuję, że zrobiona Wiśniowa pokusa raz wpisuje się do domowego menu. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiśniowa pokusa – składniki(...)SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 3/4 szklanki cukru 4 jajka ( temperatura pokojowa) 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej odrobinka soli MASA WISNIOWA: 1 galaretka wiśniowa 300 ml kompotu z wiśni 150 ml gorącej wody 350 g wiśni z kompotu SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 250g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 3 łyżki cukru
Olcia gotuje!najbardziej te z owocami. Ciasta i słodkości nie są naszą domeną, jednak czasami coś wyjdzie ;) Składniki: 1 kg sera z wiaderka 1 szklanka mleka 3.2 % 4 płaskie łyżeczki agaru 1 garść rodzynek 2 łyżki ksylitolu 3 połówki brzoskwiń w syropie amaretto 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 200 g malin 200 g borówki amerykańskiej 2 opakowania galaretki cytrynowej Przygotowanie: Normal
R'n'G Kitchenakcji "Ciasto na niedzielę" . W tym tygodniu było bez pieczenia ale za to sernikowo. Przepis na "Snieżny Puch" zaczerpnięty został z bloga Nastoletnie Wypiekanie. Składniki: spód ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki
Życie zaczyna się w kuchniprzypadku :) Było ciasto, lody, kompot a teraz przyszła pora na deser :) Jeśli aktywnie śledzicie Euro 2016 to zamieńcie kolejność warstw i otrzymacie deser idealny dla kibica hehe :) Składniki: (na 2 porcje) 100 g białej czekolady 125 mascarpone 50 jogurtu naturalnego 1 cukier waniliowy 250 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1/2 opakowania galaretki truskawkowej Czekoladę rozpuścić
My simple kitchendelikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę serową: 1000 g sera białego 4 żółtka (jajka sparzamy) 130 g cukru pudru 250 g masła, miękkiego 1 galaretka np. o smaku brzoskwiniowym
Domowy Smak Jedzeniapowiedział, że ciasta na zimno są zarezerwowane tylko na lato i upały? Zapewniam, że w zimie smakują równie wybornie :) Polecam :) Składniki * na tortownice 24-26 cm* - 0.5 litra jogurtu naturalnego - 500 gram serka homogenizowanego waniliowego - 3/4 szklanki cukru pudru ( dałam trochę mniej ) - 3 łyżki żelatyny - duża puszka brzoskwiń - 1 banan ( opcjonalnie ) - dwie galaretki ( u mnie 1 brzoskwiniowa i 1 truskawkowa
Kuchnia z widokiem na ogródstopni, wstawić ciasto i podpiec przez 15 minut. Po tym czasie formę wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, wstawić z powrotem do piekarnika i piec kolejne 8 minut, do zarumienienia. Wystudzić. Mus dyniowy: 500 g miąższu z dyni 60 g cukru 1/4 szklanki wody sok z 1/2 cytryny 1,5 opakowania galaretki pomarańczowej Dynię obrać, wydrążyć, usunąć pestki
Domowa cukiernia Ewypochodzi z internetu. Pyszne ciasto na zimno z masą krówkową, idealne na każde przyjęcie. Herbatnikowiec z budyniem Składniki: Masa budyniowa: mąka ziemniaczana - 5 łyżek mąka pszenna - 5 łyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe - 2 opak płatki migdałowe
Kuchnia Danusiostygnie szarlotka ..pokażę Wam ciasto bez pieczenia...proste do zrobienia, smaczne i dawno zjedzone..robiłam je kilka dni temu..i nawet nie zdążyłam zrobić fotki z przekroju.. 1 wafel tortowy 1 litr mleka 200 g masła 1 szkl. cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szkl. kaszy manny [ można dać ciut więcej] maliny 1 galaretka Galaretkę rozpuścić
Moje domowe kucharzeniesłodką galaretkę i na pewno upiec tartę. Kruchą, słodką, z kuleczkami porzeczek tryskającymi na podniebieniu wciąż kwaskowatym sokiem. Poezja! TARTA Z CZERWONYMI PORZECZKAMI SKŁADNIKI Na kruchy spód 220 g mąki 110 g zimnego masła 50 g cukru 1 żółtko szczypta soli Mąkę wsypać do miski. Dodać pokrojone na drobne kawałki masło oraz pozostałe składniki. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć
KUCHARNIA