ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:515/672)

Torcik serowo – porzeczkowy 441

Ciekawe ciasto na bazie białego sera oraz musu porzeczkowego. Orzeźwiający smak idealnie pasuje do małej czarnej w letnie, gorące dni. Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa serowa: 0,5 kg białego sera w wiaderku 0,5 litra śmietany 30% 6 łyżeczek(...)żelatyny 10 łyżek mleka 1/2 szklanki cukru pudru Mus porzeczkowy: 4 szklanki czarnych porzeczek 3 galaretki o smaku czarnej porzeczki 1/2 szklanki wrzątku Poncz: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki wrzątku 2-3 kieliszki likieru amaretto Dodatkowo: 150ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix 260g rurek waflowych z polewą czekoladową kwiatki z cukru do dekoracji Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Dżem z cukinii 125

6+ 2h+ Łatwe Tanie Przepis na zaskakujący dżem z cukinii. Składniki 1 kg cukinii 3 łyżki wody 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 galaretka

PysiaGotuje.pl
Sernik cytrynowy z roladą truskawkową 174

rolada 5 jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu  szczypta soli 300 g świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1,5 szklanki wody masa serowa 600 g twarogu zmielonego 400 ml śmietany 30% sok z 2 cytryn 100 g cukru skórka starta z 1 cytryny(...)tężeć.  białka ubij ze szczyptą soli i cały czas ubijając dodawaj po łyżeczce cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku, oraz ocet. Na sam koniec dodawaj stopniowo mąkę. Gotowe ciasto wylej na dużą blachę piekarnikową wyłożoną papierem pergaminowym i piecz placek przez 7-10 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C. Gotowy placek po upieczeniu zwiń w roladę i okręć

Niezły Młynek
Nalewka z czerwonych porzeczek 104

sprawdza się przepis na nalewkę , musicie uzbroić się w cierpliwość, bo nalewka z czerwonej porzeczki powinna dojrzewać pół roku. Mimo długiego czasu oczekiwania, warto ją zrobić. Polecam też galaretkę z arbuza i czerwonych porzeczek Każdy miłośnik nalewek ma swoje własne, wypróbowane przepisy. My zazwyczaj przygotowujemy dwie wersje nalewki z czerwonych porzeczek - jedną na owocach, drugą ze świeżo wyciśniętego soku(...)butelek i odstawiamy w ciemne miejsce na 6 miesięcy, chociaż moim zdaniem nalewka porzeczkowa najlepsza jest po roku leżakowania. Pozostałe z nalewki owoce możemy wykorzystać jako dodatek do lodów, ciast lub deserów. Nalewka porzeczkowa na soku z czerwonych porzeczek z cynamonem Nalewka z soku z czerwonych porzeczek Jeśli dysponujecie sokowirówką lub wyciskarką, możecie zrobić nalewkę z soku czerwonej porzeczki. Przepis

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tort urodzinowy dla dziewczynki 248

posłodzonej słabej herbaty z cytryną masa maślana do dekoracji: - około 250 g masła 82% - cukier puder - 3 łyżki mleka - kilka kropel barwnika spożywczego czerwonego (Dr. Oetker) dodatki do dekoracji: - galaretka w cukrze (u mnie wiśniowa Makarena) - kolorowe fasolki (The Jelly Bean) - kolorowe mini piegi (Delecta) - mix dekoracji cukrowych (Mała Ksieżniczka Dr. Oetker) - pisak lukrowy czerwony Forma: tortownica o średnicy(...)dodaję mąkę i mieszam delikatnie drewnianą łyżką. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia, natomiast boków niczym nie zabezpieczam, ani nie smaruję. Użyłam małej tortownicy, dlatego biszkopt piekłam partiami. Najpierw 2/3 ciasta włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 25-30 minut, do suchego patyczka. Po wyjęciu tortownicę rzucam z wysokości około 30 cm. Następnie upiekłam resztę ciasta, czas pieczenia około

Kuchnia co dnia
Ciasto z kremem serowo-makowym 117

sporo maku od poprzedniego ciasta i koniecznie chciałam go wykorzystać. W poszukiwaniu przepisu na makowy krem przekopałam pół internetu. Wreszcie znalazłam obiecujący przepis tutaj . Cudowne połączenie śmietanowego serniczka owarzanego i doprawionego rumowym aromatem maku stanowią o sukcesie tego ciacha:) Całość w biszkopcie nasączonym ( a jakże) rumem. Wierzch dla przełamania słodyczy pokryłam cytrynową galaretką. Blacha 22 x 25 cm. p { margin

Domowe ciasta
Serniczek na surowo z brzoskwiniami i galaretką 65

Jeżeli są tutaj miłośnicy serników to ten przepis jest w sam raz dla nich! Składniki oraz sposób przygotowania: Biszkopt z 5 jajek. Białka ubić +5 kopiatych

Wasze Przepisy
Lekki torcik waniliowy "Świeżuch" 63

być waniliowy, malinowy natomiast zabarwia ciasto na różowo ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1/2 szklanki ponczu z soku cytrynowego, wody i cukru Masa waniliowa:  Serek waniliowy Świeżuch - 400 gram ( oczywiście, mogą być to również inne serki waniliowe ) 1 kubeczek śmietany kremówki 30 % lub 36 % 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona w 1/2 szklanki

Kronika Piekarnika
Sernik jagodowy bez pieczenia -szybki przepis 93

cukierniczego i wycisnęłam na wierzchu ciasta różyczki.Po wierzchu jeszcze posypałam jagodami które odłożyłam na początku. Smacznego!!! Zapraszam również na inne moje serniki na zimno: Sernik na zimno z jogurtów greckich i mascarpone Sernik straciatella z polewą czekoladową Egzotyczny przekładaniec - sernik na zimno Sernik na zimno o smaku mango Sernik na zimno z galaretką

Swojskie jedzonko
Menu na Wielkanoc 620

małe porcje Galaretki z kurczaka – Koreczki z jajek przepiórczych z białą kiełbasą – Koreczki z buraka i sera mozzerella Polecam też przygotować szynkę zawijaną z jajkiem , która jest nie tylko smaczna, ale będzie dekoracją wielkanocnego stołu. W czasie, gdy mięso na pasztet będzie się gotować a następnie stygnąć, przygotujcie coś słodkiego, ciasta też muszą się pojawić na śniadanie – polecam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Truskawkowy sernik na zimno 133

upalne dni ciasta bez pieczenia są idealnym rozwiązaniem. Dzisiaj zapraszam Was na serniczek z dużą ilością truskawek i bitą śmietaną.  Składniki (blaszka 23/33): spód: ciastka herbatniki 200 g, masło 120 g, masa serowa: ser biały twarogowy 750 g, śmietanka 30% 330 ml, cukier puder 1,5 szklanki, truskawki 500 g, galaretka truskawkowa 2 szt, woda gorąca 1 szklanka, żelatyna

kulinarne odsłony pati
Ciasto Ra-barbarrr 147

pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Formujemy w kule, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Dzielimy na 3 części. Każdą część wykładamy do blaszki 22 x 26 cm, nakłuwamy widelcem i pieczemy w temp. 175 stopni przez 30 minut. Składniki na warstwę rabarbarową: 1 kg rabarbaru ½ szklanki cukru 2 galaretki przeźroczyste o smaku winogronowym Rabarbar obieramy

Domowe ciasta
Torcik śnieżny puch -bez pieczenia 124

Idealne rozwiązanie gdy nam zostaje ser z wiaderka i nie ma co z nim z robić . A wystarczy tylko parę składników. składniki 1/2 sera z wiaderka

Moje Wyroby
Sernik na zimno z frużeliną jagodową 128

śmietaną. Mieszając, wlać tężejącą galaretkę. Jednolitą masę wylać na ciasteczkowy spód i schłodzić do stężenia. Przygotować frużelinę. Rozmrożone lub częściowo rozmrożone jagody podgrzewać razem z cukrem. Do ½ szklanki zimnej wody dodać mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać. Kiedy owoce z sokiem zaczną bulgotać, wlać rozpuszczoną mąkę, zagotować i zdjąć z palnika. Frużelinę ostudzić. Ciasto dzielić na kwadraty lub prostokąty

Czerwień i błękit
Leśny tort urodzinowy 178

suchego patyczka. Gorące ciasto wyjmij z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Masa jagodowa: 250 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone ok 700 g borówek ½ szklanki cukru kryształu (opcjonalnie) 2 galaretki o smaku owoców leśnych Przygotowanie: Do garnka przełóż

Kulinarna (nie)codzienność
Leśny tort urodzinowy 218

suchego patyczka. Gorące ciasto wyjmij z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Po chwili obkrój boki i przełóż na kratkę cukierniczą, wystudź w temperaturze pokojowej. Masa jagodowa: 250 ml słodkiej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone ok 700 g borówek ½ szklanki cukru kryształu (opcjonalnie) 2 galaretki o smaku owoców leśnych Przygotowanie: Do garnka przełóż

Kulinarna (nie)codzienność
biszkopt z mascarpone 149

nadaje temu ciastu charakteru. Jest lekkie i takie uniwersalne- na każdą okazję. *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopty: 6 jajek  1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki łyżka kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na warstwę truskawkową: 250 g mascarpone 200 ml kremówki 30% galaretka truskawkowa słoiczek dżemu truskawkowego na krem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno z brzoskwiniami. 143

  Składniki: 600 g serków homogenizowanych 250 ml śmietanki 30% 100 ml gorącej wody 60 g żelatyny fix do deserów 5 łyżek cukru pudru 420 g

Moje-pitraszenie