ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:157/672)

Malinowa chmurka z kokosem 966

Moja wersja słynnego już ciasta, zresztą bardzo dobrego, płatki migdałowe zastąpiłam wiórkami kokosowymi a krem zyskał likier, kruchy spód,  galaretka z malin, puszysta śmietanowa pianka i słodycz bezy to sprawia, że  ciasto nie ma sobie równych, znika w zastraszającym tempie. W wersji letniej proponuję zrobić również z truskawkami. Wydaje się skomplikowane a tak naprawdę to nic trudnego. Poezja(...)miksując wlać  cienkim strumieniem do śmietany cały czas miksując.Robić to delikatnie tak aby nie powstały grudki.  Gotowy krem rozprowadzić na sztywnej galaretce z malinami, przykryć  upieczonym bezowym blatem. Ciasto chłodzić  całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Biszkoptowa straciatella z galaretką 184

Ciasto z dwóch, kakaowych blatów biszkoptowych przełożonych masą straciatella oraz galaretką wiśniową, na wierzchu z polewą czekoladową i płatkami migdałowymi. Wszystkie składniki komponują się idealnie, dzięki temu ciasto smakuje znakomicie! Masa straciatella wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki, z dodatkiem gorzkiej czekolady startej na tarce. Tak przygotowana masa jest gęsta i kremowa, z wyczuwalną, chrupiącą czekoladą. Na masie(...)znajduje się słodka galaretka wiśniowa, a wierzch zdobi polewa przygotowana z gorzkiej i mlecznej czekolady oraz płatki migdałowe.  Ciasto proste, choć jego wykonanie jest trochę rozciągnięte w czasie. Świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta. Składniki: Biszkopt: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto pomarańczowe 144

Zobacz jak smakuje najlepsze ciasto pomarańczowe . Przepis na to pyszne, egzotyczne ciasto jest bardzo prosty. Ja dodałam jeszcze galaretkę i świetną masę śmietanową. Powstał tropikalny pomarańczowy mech.   - ciasto pomarańczowe z kilku składników - proste do zrobienia warstwy z galaretki i kremu - dokładny opis i kroki wykonania ciasta

AniaGotuje.pl
Ciasto "Mały Książę"-czekoladowo-kawowe z mlekiem w proszku bez pieczenia 268

rewelacyjne ciasto, które na pewno Was zachwyci. Składa się z masy czekoladowej, kawowej z serkami i mlekiem w proszku, całość zdobi korona z biszkoptów i galaretki :) Dlatego nazwałam je Mały Książę :) Ciasto pięknie wygląda super się kroi i zachwyca smakiem. Jest bez pieczenia :) Zapraszam i bardzo, bardzo polecam :) Szybkie i idealne na trwający długi weekend :) SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm(...)Następnie 2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 750ml wrzątku. Gdy ostygną odlewamy trochę do miski i maczamy w niej biszkopty i układamy na stężałej masie. Gdy reszta galaretki będzie lekko tężejąca wykładamy ją na ciasto. Ciasto powinno postać w lodówce najlepiej całą noc. I gotowe. Ciasto jest po prostu wspaniałe. Smakuje wspaniale,smak czekolady, kawy idealnie współgra. Ciasto pięknie wygląda

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
1493.Afrodyta 258

pieczenia i miksować na najniższych obrotach. Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i wstawiamy do rozgrzanego  do 180 stopni piekarnika na około 30 minut. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwie części. Galaretki rozpuścić w pół litra gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Ser biały utrzeć z cukrem,a następnie wlać zimną galaretkę i miksować do dokładnego połączenia. W osobnym(...)naczyniu ubić śmietanę ze "Śnieżką". Do ubitej śmietany wlać ser z galaretką i wymieszać mikserem. Wylać na jedną część biszkoptu i  przykryć drugą częścią ciasta .Posmarować dżemem . Na patelni roztopić masło z cukrem,dodać kokos i migdały. Całość zrumienić na małym ogniu cały czas mieszając. Rozprowadzić na wierzchu ciasta posmarowanego dżemem

Moje domowe kucharzenie
Shrek 185

przez ok. 25 – 30 min. do suchego patyczka. Odstawiamy ciasto do ostygnięcia. W 250 ml soku mieszamy budynie. Pozostały sok zagotowujemy i dodajemy do niego budyń. Cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż masa zgęstnieje. Gorący budyń wylewamy na biszkopt i odstawiamy do przestygnięcia. Na przestudzony budyniu układamy delicje. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia*. Śmietanę ubijamy(...)lodówki aby masa stężała.  Pozostałe galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody*, odstawiamy do wystudzenia, gdy będzie lekko tężała wylewamy ją na wierzch ciasta i ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.  *galaretki można wcześniej przygotować aby później za długo nie czekać Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil

Cukiernia Pychotki
Szarlotka z galaretką 1965

Szarlotka z galaretką to rozpływające się w ustach ciasto kruche oraz przepyszne jabłka prażone z dodatkiem ulubionej galaretki. Przepis polecam każdemu miłośnikowi ciast kruchych.  - bez wcześniejszego podpiekania spodu - super prosty skład oraz wykonanie - można dać jabłka ze słoika

AniaGotuje.pl
Truskawkowy puch 156

ciasto bez pieczenia powstało w przypływie truskawkowej chwili. No.. zaprzeczcie jeśli takowych nie macie, a ja i tak nie uwierzę :p Potrzebujemy: 330 ml śmietanki 30% 1 opakowanie serka mascsrpone  4 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa  Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia.  Schłodzoną śmietankę i serek ubijamy razem z cukrem pudrem(...)lodówce.  Dodatkowo: kilkanaście truskawek  2 galaretki truskawkowe Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzątku. Na masie śmietanowej układamy truskawki i powoli zalewamy je tężejącą galaretką.  Wkładamy ponownie do lodówki.  Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, kiedy herbatniki zdążą zmięknąć. Skomentuj

MamaOskarka
Sernik na zimno z serków homogenizowanych z mrożonymi truskawkami 238

czubate łyżki cukru pudru truskawki mrożone - ok 500 g 2 galaretki truskawkowe Galaretki rozpuścić w normalnej ilości wody i odstawić do wystudzenia. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami lub ciastem i odrobinę polać galaretką - najlepiej łyżką polewać każdy biszkopt czy kawałek ciasta. Żelatynę wsypać do szklanki, zalać wodą do wysokości 1 cm ponad suchy proszek i odstawić do namoczenia. Namoczoną żelatynę wstawić(...)pozostałej masy serowej i szybko miksować, żeby nie powstały grudki.  Gotową masę przełożyć na biszkopty, na wierzch można powciskać zamrożone truskawki i wstawić do lodówki do stężenia. Polać galaretką i poczekać do całkowitego stężenia. Zamrożone truskawki można też ułożyć na wierzchu masy i polać tężejącą galaretką. Dzięki temu galaretka szybciej stężeje a truskawki zachowają swój kształt. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
truskawkowy sernik na zimno 228

truskawki, nie mogłyśmy się im oprzeć, kupiłyśmy wiec i zrobiłyśmy z dziewczynkami sernik na zimno. I tym właśnie deserem oficjalnie rozpoczynamy sezon na ciasta bez pieczenia i zimne desery. Nareszcie ! *tortownica 26 cm Składniki: 2 opakowania galaretki cyrtynowej 4 opakowania galaretki truskawkowej 2 opakowania galaretki krystalicznej 1 kg serka na sernik ( z wiaderka) 3/4 szklanki cukru szklanka mleczka zagęszczonego niesłodzonego(...)masa stężeje przygotować kolejną warstwę: połowę truskawek ułożyć w tortownicy i zalać drugą truskawkową galaretką. Wstawić do lodówki. Przygotować trzecią warstwę: drugą połowę masy serowej zmiksować z cytrynową galaretką. Na stężałe ciasto wylać ostatnią masę. Schłodzić. Pozostałe truskawki pokroić w plasterki, ułożyć na wierzchu i zalać galaretką krystaliczną. Wstawić do lodówki na minimum kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z kiwi 287

Coś zielonego..i coś pysznego...ciasto to "zlepek" z kilku przepisów...Biszkopt ..chyba po raz pierwszy robiłam z dodatkiem margaryny...przepis z książki Słodki świat Kasi..masa z kisieli i galaretki podpatrzona gdzieś w necie...a zielona masa z kiwi..pochodzi także z książki Słodki świat Kasi.. No i gdzieś zawieruszyło się albo przez przypadek usunęłam zdjęcie ciasta(...)ciasta wlać rozpuszczoną margarynę i wymieszać łyżką.Ciasto przelać do tortownicy .Piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Upieczone ciasto zostawić w otwartym piekarniku do wystudzenia. Kisiele ugotować w 3 szklankach wody, do gorącego wsypać galaretkę i dodać masło.Wymieszać. Kiwi obrać i pokroić w plasterki.Wrzucić do rondla, wlać 0,5 szkl.wody i wymieszać z żelfixem.Zagotować

Moje domowe kucharzenie
Torcik na zimno z galaretką, mascarpone i borówką amerykańską 177

młodemu, który jest fanem galaretek i takich właśnie torcików, lekkich z galaretką i owocami. Obiecałam, zrobiłam i już go nie ma ;)). A torcik, to spód - ciasto czekoladowe, potem śmietana z serkiem mascarpone i galaretką, do tego powrzucane borówki, a góra galaretki i owoce. prosty, szybki, kaloryczny he he, ale smaczny :)). Do torcika wypiliśmy wino Monte Santi  Blackberry, które idealnie(...)tężeć. Śmietanę ubijamy, dodajemy serek mascarpone, miksujemy do połączenia się składników, następnie wlewamy galaretkę, miksujemy, żeby połączyła się z masą, dodajemy borówki, mieszamy i przelewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki. Dodatkowo: 2 galaretki owoce leśne borówka amerykańska Galaretki zalewamy około 500 ml wrzątku, mieszamy, odstawiamy, żeby zaczęła tężeć. Borówki układamy na masie śmietanowej, zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy na całą

kruche babeczki
Truskawkowy obłoczek 254

szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 200g masła lub margaryny 2 łyżki cukru pudru   Składniki na piankę truskawkową: 0,5 kg mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe     *** Przygotowujemy ciasto: w małym garnku zagotowujemy margarynę z cukrem, wodą i kakao- mieszamy tak długo aż cukier się rozpuści i odstawiamy do ostygnięcia *** *** Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem(...)około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy i wykładamy na wystudzone ciasto *** *** Przygotowujemy masę truskawkową: truskawki miksujemy na gładką masę (należy je uprzednio rozmrozić). Galaretki rozpuszczamy w połowie wody, która jest podana na opakowaniu (czyli dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody) i łączymy ze zmiksowanymi owocami. Kiedy

Blog z Apetytem
Chatka Baby Jagi, szybkie ciasto bez pieczenia 198

może być z wiaderka - 15 dag masła - 6 łyżek cukru pudru - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub esencji waniliowej  - 3 łyżeczki naturalnego kakao - 36 herbatników Dodatkowo: - galaretka, kolor dowolny Po dodatki do ciast zapraszam na stronę  www.Skworcu.com.pl . 1. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i przelać do płaskiego naczynia aby zastygła. 2. Masło utrzeć z wanilią i cukrem pudrem, połączyć(...)herbatników, w trzech rzędach po 6 sztuk, posmarować ciemną masą, następnie ułożyć drugą warstwę ciastek i posmarować białą masą. Na środku układamy podłużny pas z galaretki, a następnie składamy chatkę do środka formując ciasto. Ciasto zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na kilka godzin aby herbatniki zmiękły i dały się kroić

Apetyczna babeczka