zimno. Brzoskwiniowiec to sernik na zimno, który przygotujecie w niecałe 30 minut. Poniższe ciasto nie wymaga użycia piekarnika ani miksera. Na pewno zasmakuje fanom brzoskwiń jak i ciast z galaretkami. Składniki: 1 kg zmielonego twarogu 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń cukier puder do smaku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów (120 g) Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, jedną
Ugotowaćniedzielny deser po obiedzie zapraszam na to oto ciasto z galaretkami. Składniki: - 1 mleczko zagęszczone niesłodzone w kartoniku 500ml - 1 duży jogurt naturalny - 1/3 łyżeczki żelatyny - 2 galaretki cytrynowe - dowolne galaretki (ja miałam jagodową, arbuzową, agrestową i brzoskwiniową) Wykonanie: Rozpuszczamy nasze galaretki w 1 szklance wody i odstawiamy do wystudzenia, gdy już zastygną do miski mlewamy nasz jogurt
Tanio szybko zdrowoświąteczny w szkole córki. Szukałam pomysłu na ciasto proste, tanie i łatwe do podzielenia a jednocześnie kolorowe, by zachęciło osoby do jego zakupu. I tak tutaj trafiłam na ciasto z kolorowymi galaretkami na biszkopcie. Okazało się strzałem w dziesiątkę, proste, smaczne i cieszące oko. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikbabcia ledwo co skubnęli... nie było nóżek w galarecie, sałatki jarzynowej ani bigosu :) podniebienie męża tez tradycyjne więc nie wiem kto te wszystkie cudaki pozjada.Chciałam zrobić jakieś ciasto z galaretką. Najlepiej z truskawkami i galaretką, ale znowu ta sama historia... pogoda i brak miejsca w lodówce...Jest więc sernik. Ale co tam sernik, sernik jak sernik :)Za to truskawki
bistro mamalubię, to dlaczego by nie lody...? Zanim jednak przystąpiłam do działania, udałam się po radę do głównego zjadacza . C. stwierdził promiennie, że lody marchewkowe pyszne są. Hmm... A ciasta z galaretką nigdy nie jadł... W każdym razie upewniona, że katastrofy raczej nie będzie, ukręciłam lody. Przepis nieco zmieniłam - pominęłam szafran i pistacje (nie miałam), dałam imbir i nieco więcej migdałów
Pożeraczka, czyli raz adobrześwieżymi owocami to można :) Wczoraj przekonałam się o tym osobiście. Ponieważ miałam w lodówce trochę malin, postanowiłam wymyślić z nimi coś innego niż koktajl, biszkopt z owocami i galaretką czy ciasto ucierane (które swoją drogą ostatnio wyszło mi genialnie, ale niestety nie zrobiłam fotki). Babka tradycyjnie bardzo prosta, delikatna i wilgotna więc zdecydowanie dla tych, którzy nie lubią suchych wypieków
Ze smakiem i z pasjąA lpro w mojej kuchni Ostatnio w mojej kuchni zagościły produkty Alpro. Dziś proponuję Wam puszystą piankę z galaretką z wykorzystaniem napoju sojowego Alproo
kolorowotorcikowoNa półce z wekami cała masa słoików.... a do lata coraz bliżej. Wśród przetworów prym wiodą śliwki, są powidła, są śliwki marynowane, są śliwki
kolorowotorcikowodostawa. Hm, całe 5 czubatych po brzegi łubianek pięknych, dużych i czerwonych owoców, w sumie jakieś 10 kilogramów. I wywiązał się problem. Co ja mam z nimi zrobić? Galaretki, deserki, ciasta... A co z resztą? No, yyy... Część poszła na nalewkę/likier. Większość z tych całych trzech potężnych porcji zamroziłam, dzięki czemu moja zamrażarka praktycznie nic, prócz truskawek, nie kryje
W kuchni Karmel-itkimiałam na myśli..ciasto mogłam też pokroić na węższe paski..ale i tak ciasto było pyszne.. ... Pomysł na masę z przetartych truskawek z dodatkiem budyniu i galaretki podpatrzyłam tutaj. Ciasto: 5 jajek 22 dkg margaryny 20 dkg cukru 25 dkg mąki pszennej 5 łyżek mleka 2 cukry waniliowe 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej(...)cukier. Gotować 10-15 minut, po czym przetrzeć przez sito. Całość ponownie zagotować, dodać galaretki (proszek) oraz budyń rozcieńczony w 3/4 szk. wody. Całość dokładnie wymieszać i chwilę pogotować. Część letniej masę wyłożyć na jedną część biszkoptu , na to ułożyć 3 paski ciasta zostawiając odstępy.Między paskami wylać część ciasta , ułożyć pozostałe paski ciasta i znów masa truskawkowa.Schłodzić. Żelatynę
Moje domowe kucharzenieKolorowe jak cygańska falbaniasta spódnica... Pyszne, lekkie...idealne :)Przepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis (11/2013 - nr 72). Kupne galaretki w cukrze zamieniłam na zwykłe galaretki, które po stężeniu pokroiłam w kostkę.Składniki:Ciasto:1,5 szklanki cukru1 cukier waniliowy9 białek4 żółtka1,5 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanki oleju1 łyżka kakao3 łyżki suchego maku1 kisiel czerwony(...)stężenia. Kiedy stężeją, kroimy w kostkę.4. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Jak ostygnie to mieszamy z serkiem homogenizowanym, następnie dodajemy pokrojone w kostkę galaretki. Kiedy masa lekko stężeje, przekładamy ciasto.5. Ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.Smacznego!!!***Ponieważ po upieczeniu ciasta zostało mi 5 żółtek, postanowiłam coś z nimi zrobić. Niestety samych żółtek
Kuchnia domowa AniPyszne ciasto z masą wafelkową w wersji bez pieczenia. Delikatne, słodkie i bardzo lekkie ciasto, które posmakuje każdemu miłośnikowi słodkości. Ciasto z masą wafelkową To ciasto z masą wafelkową bez pieczenia to prawdziwy raj dla podniebienia. Dodatkowo jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Do tego ciasta możecie użyć dowolnych, ulubionych wafelków, ja wybrałam princesse(...)pudru na sztywną pianę. Następnie rozprowadzamy ją na herbatnikach. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawiamy do lodówki. W między czasie przygotowujemy galaretkę. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Całość wstawiamy do lodówki, na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Artykuł Ciasto z masą wafelkową pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!wanilii, lub 1 laska wanilii, ewentualnie opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) 20 g żelatyny ( 5 łyżeczek ) Galaretka z owocami: około 350 g świeżych owoców lata, np. truskawek, czereśni, wiśni, malin, jagód, borówek amerykańskich 2 galaretki o dowolnym smaku ( u mnie galaretka o smaku owoców leśnych ) + 500 ml wody Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną oraz(...)kuchenną, do dokładnego połączenia. Krem wyłożyć na biszkopt w formie, wyrównać. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretka z owocami: Obie galaretki rozpuścić w 500 ml przegotowanej, gorącej wody. Odstawić do wystudzenia i lekkiego zgęstnienia. Owoce ( większe pokroić na mniejsze kawałki ) ułożyć na wierzchu ciasta, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą
Opowieści z piekarnikamleka * cukier wanilinowy 16 g * 1 szklanka cukru Dodatkowo: *duża paczka delicji * 2 galaretki pomarańczowe Zrobiłam biszkopt. Białka ubiłam na sztywną pianę z cukrem, dodałam żółtka. Wsypałam przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszałam i przelałam ciasto do formy 21×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez(...)ciasto. Na biszkopt wylałam połowę kremu i przełożyłam ciastem makowo-kokosowym. Wyłożyłam drugą część kremu i na to delicje galaretkami do góry. Całość zalałam dwoma galaretkami brzoskwiniowymi rozpuszczonymi w 750 ml gorącej wody. Wstawiłam ciasto do lodówki na noc. Smacznego! Lidka Artykuł Delicjusz – ciasto pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazją