ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:164/672)

sernik z ricotty z galaretką czereśniową 127

dzisiaj pyszne i delikatne ciasto - sernik na zimno przygotowany z domowego twarogu* przypominającego włoską ricottę. Całość na lekkim, olejowym  spodzie, z przecieraną galaretką czereśniową. Przepyszne połączenie, doskonałe na radosny początek wakacji :-) składniki na ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu (ewentualnie octu) składniki na masę(...)przetrzeć owoce przez sitko, wtedy nie trzeba ich drylować). Do gorących owoców wsypuję dwie galaretki cytrynowe i mieszam, aż do całkowitego ich rozpuszczenia. Odstawiam do wystygnięcia. Zimną galaretkę wylewam na wierzch ciasta i ponownie odstawiam do lodówki na kilka godzin. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia :-)  * Domowy twarożek, bardzo delikatny, przypominający nieco ricottę, robię od niedawna ale całą rodziną bardzo

babka w formie
Czekoladowy jagielnik z truskawkami 486

Świeże truskawki w galaretce na kremie czekoladowym to smaczne i szybkie ciasto, które nie wymaga pieczenia. Głównym składnikiem kremu jest kasza jaglana i przypomina czekoladowy budyń. Polecam! ok 100 g herbatników maślanych 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wrzącej wody 1/2 kg świeżych truskawek KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki mleka 2 szklanki wody(...)rozprowadzić w wodzie i zimną wylać na truskawki. Odstawić do stężenia. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z owocami , Dania z kaszą , Desery , Dla dzieci Tagged: czekolada , galaretka , kasza jaglana , truskawki

https:KKuchniaMniam
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO. NA BISZKOPCIE 156

Sezon na ciasta na zimno czas zacząć :) TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ, NA BISZKOPCIE przepis autorski // tortownica 24-26cm (użyłam 22cm i miałam problemy ze zmieszczeniem całej masy...) ~3 jajka ~1 białko (można pominąć, mi zostało po naleśnikach więc wykorzystałam :)) ~4 płaskie łyżki mąki pszennej ~2 łyżki fruktozy / 4 łyżki cukru ~pół łyżeczki proszku do pieczenia ~800g(...)proszkiem do pieczenia, dodać fruktozę / cukier i wymieszać. Tortownicę o śr. 24-26cm wysmarować masłem i wysypać otrębami i przelać ciasto. Włożyć do piekarnika uprzednio nagrzanego do 180* i piec 15-20 minut. Ostudzić. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia (co jakiś czas mieszać, aby całkiem nie zastygła). 400g truskawek pokroić w plasterki

chili & sugar
Ciasto Maltikeks 71

sera z wiaderka, śmietany kremówki i galaretek krystalicznych. Spód ciasta stanowią ciemne herbatniki, a wierzch chrupiące i zapewne każdemu dobrze znane kuleczki maltikeks. Ciasto jest lekkie i delikatne, a zarazem słodkie i chrupiące. Wszystko dzięki czekoladowym kuleczkom, które nadają temu deserowi oryginalnego i wyjątkowego smaku. Do przygotowania tego ciasta namówiła mnie moja bratanica, nie mogłam jej odmówić. Sama uwielbiam(...)mogę przestać. Podobnie jest z tym ciastem maltikeks, ciężko skończyć na jednym kawałku. PRZEPIS NA CIASTO MALTIKEKS Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto maltikeks bez pieczenia. Szybkie, łatwe, smaczne, czego chcieć więcej? Składniki 500 g twarogu sernikowego z wiaderka 400 ml śmietany kremówki 2 galaretki krystaliczne 3 łyżki cukru pudru 500 ml wody

Alle Dobre!
Kokosowa tarta z truskawkami 550

śmietany kremówki 200 g serka mascarpone 40 g drobnych wiórek kokosowych 35 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu kokosowego 1 łyżeczka żelatyny spożywczej Dodatkowo 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Kruche ciasto Do przesianej mąki dodajemy pokrojone w kostkę masło. Siekamy nożem, aż powstanie coś w rodzaju kruszonki. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy kruche ciasto. Ciasto owijamy folia spożywcza(...)kremu i mieszamy do połączenia się składników. Krem wykładamy na kruchy spód i równomiernie rozprowadzamy. Na wierzchu układamy truskawki, delikatnie wciskając je w krem. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Przestudzoną wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego schłodzenia. By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Wiśniowa chmurka 267

prostu "Malinowa chmurka" (przepis z Moje Wypieki) tylko z wiśniami ;) Jest bardzo delikatne i orzeźwiające. A kwaskowate wiśnie w galaretce świetnie komponują się ze słodkim kremem i bezą. Nie ma nic lepszego do kawy niż to właśnie ciasto :) Ciasto kruche: 150g mąki pszennej  100g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 3 żółtka 30g cukru pudru Galaretka(...)stopniach. Ostudzić. Ciasto ponownie włożyć do blaszki wyłożonej folią aluminiową. Galaretka: Wiśnie umyć, osuszyć i wydrylować. Galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody, ostudzić. Do tężejącej galaretki dodać wiśnie i wylać na kruche ciasto. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Krem: Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Krem rozsmarować na galaretce, przykryć bezą

Smakołyki Asi
wyśmienite jabłkowo pomarańczowe kakaowe ciasto ze śmietaną galaretkową... 141

duże, pomarańcza 2 sztuki, cukier 1 łyżka, budyń waniliowy 1 opakowanie, śmietana kremówka 150 ml, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba jabłka pokroić w kostkę z pomarańczami, wymieszać z cukrem i budyniem jajka, olej, cukier, kakao, mąkę z proszkiem utrzeć robotem, ciasto będzie gęste wlać maślankę i połączyć składniki na dość gęste ciasto forma(...)25x24 cm - wyłożyć papierem do pieczenia i wlać 3/4 ciasta na cieście rozsypać owoce i rozsmarować resztę ciasta piec w 200 C okołoo 50 minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić, galaretkę wsypać do zimnej śmietany 30% i ubić na sztywno, rozsmarować na cieście i posypać kolorową posypką - ciasto jest wilgotne, smaczne, aromatyczne..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Truskawkowa pianka 194

cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek szczypta soli Pianka truskawkowa. 500 ml śmietany kremówki (36%) 20 dkg truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 250 ml wody Truskawkowa chmurka Jak przygotować ciasto truskawkowa pianka. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, dodać do nich sól i ubić na sztywno. Kiedy gotowe, małymi partiami dodawać cukier puder, cały czas kontynuując ubijanie. Mąkę(...)wylać piankę truskawkową. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej dwie godziny przed podaniem. Truskawkowa chmurka O czym warto pamiętać przygotowując ciasto truskawkowe. Forma do pieczenia, której użyłam była kwadratowa i miała rozmiar 25 na 35 centymetrów. Użyłam galaretki truskawkowej ale jeśli takiej nie mamy to wiśniowa tez się sprawdzi. Ubijajac śmietanę pamiętajmy aby nie ubijać jej za długo

mecooks
Serniczki z truskawkami 281

cukier waniliowy, cukier puder do oprószenia.     Czekoladę połamać na kawałki i stopić na parze. Posmarować nią jedno ciasto. Truskawki umyć, usunąć szypułki, przepołowić i ułożyć na cieście posmarowanym czekoladą. Galaretkę rozpuścić w 50ml wrzątku, ostudzić. Twaróg utrzeć z cukrem oraz sokiem z cytryny. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym, odłożyć kilka łyżek do dekoracji. Resztę dodać(...)twarogu. Wlać tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszać i wstawić na 15minut do lodówki. Następnie masę rozsmarować na owocach. Schładzać przez około 5 godzin. Przykryć drugim blatem ciasta, delikatnie docisnąć. Całość oprószyć cienko cukrem pudrem. Pokroić na kwadraty. Każdy kawałek udekorować porcją śmietany i posypać odrobiną startej czekolady

Z miłości do słodkości
Sernik oreo z borówkami i malinami 152

letnie dni. Sernik oreo z borówkami i malinami Składniki: 200g ciasteczek Oreo 80g masła 1kg twarogu (ja użyłam z wiaderka) 4 jajka 1 budyń waniliowy bez cukru 2 galaretki o smaku malinowym Świeże owoce maliny, borówki Sernik oreo z borówkami i malinami Przygotowanie: Ciasteczka Oreo z nadzieniem przełożyć do blendera i miksować do uzyskania konsystencji drobnego piasku, masło roztopić(...)schłodzony ciasteczkowy spód i pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temperaturze 170°C. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie wystudzone ciasto wstawiamy do lodówki na min 2h. Galaretki rozpuszczamy w 750ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Owoce umyć i wyłożyć na stężałej masie serowej i zalać tężejącą galaretką. Cisto wstawić do lodówki

Księga-Smaku
Imieninowo urodzinowy torcik z galaretka i owocami czyli Wiewiora swietuje 136

świeżym owocom.  Oj pyszne to połączenie... a dupa rośnie jak mawiał mój brat :) Przepis pochodzi z bloga Sio smutki . Proporcje dotyczą tortownicy 20-21 cm. Torcik z galaretka i owocami ciasto: 2 jajka w temp. pokojowej 0,5 szkl. mąki pszennej 0,5 szkl. cukru pudru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia masa śmietanowa: 400 ml słodkiej śmietanki(...)galaretka truskawkowa opcjonalnie: ok. 20 ładnych, dojrzałych truskawek 150 g. borówek (u mnie pokrojone truskawki i mrożone czerwone porzeczki) 1 galaretka jagodowa Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką tortownicy, Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. ok 20 minut. Studzimy. Przyrządzamy galaretki

Dzieje kuchennej Wiewióry
LUKSUSOWA SZARLOTKA 119

opakowania budyni cytrynowych Przygotowanie: Ciasto kruche - margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewam. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Na koniec zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek wlać żółtka oraz dodać rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Ciasto dobrze schłodzić - najlepiej zrobić je dzień(...)smarujemy masłem. Do tak przygotowanej tortownicy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach 3/4 części kruchego ciasta, następnie dociskamy/oklepujemy, aby ładnie się skleiło i nie wyciekła galaretka podczas pieczenia. Na ciasto wykładamy całe nadzienie owocowe wyrównujemy wierzch. Następnie wykładamy masę bezową. Na koniec wierzch posypać pozostałym startym ciastem.  Piec ok. 45 minut w temperaturze 180-200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Brzoskwiniowe wydmy wg Siostry Anastazji 163

łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1 puszka brzoskwiń cukier kryształ do smaku 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 25 dag masła Dodatkowo 2 paczki delicji o smaku owocowym 2 galaretki pomarańczowe Wykonanie: Ciasto Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i resztę składników. Ciasto piec około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni. (Można upiec ciemny biszkopt). Krem Odlać sok z brzoskwiń(...)wodą do 1/2 litra. Z soku, dodając cukru do smaku,ugotować 2 budynie. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń. Masę podzielić na 2 części. Przełożenie ciasta: Ciasto - krem - ułożone delicje -krem -brzoskwinie, Całość zalać tężejącą galaretką pomarańczową. Źródło: 183 nowe przepisy Siostry Anastazji

Pychotkaaa