ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:186/780)

Marlenka 343

sody (dałam 3/4) 1 łyżeczka octu 2 duże jajka Krem budyniowo-krówkowy 250 g masła 82% 1 puszka masy kajmakowej 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (na 0.5 l mleka) 0,5 l mleka 3 łyżki cukru Przygotowanie   Ciasto Do sporego garnka przełóż masło, miód, cukier puder. Gotuj na średnim ogniu - mieszaj, aż rozpuszczą się wszystkie składniki. Mikstura będzie(...)opakowaniu). Odstaw, by ochłodził się do temperatury pokojowej.   Utrzyj masło z masą kajmakową. Zwolnij obroty miksera i do utartej masy dodawaj po jednej łyżce budyniu. Powstała masa będzie dość płynna. Nadmiar wilgoci wchłonie ciasto Upieczone, wyrównane i wystudzone blaty smaruj masą. Wierzch ciasta również posmaruj masą i posyp go posypką zrobioną ze zmielonych orzechów włoskich, skrawków ciasta i wiórków

coolinarnastrefa.blogspot.com
Marlenka 2598

sody (dałam 3/4) 1 łyżeczka octu 2 duże jajka Krem budyniowo-krówkowy 250 g masła 82% 1 puszka masy kajmakowej 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (na 0.5 l mleka) 0,5 l mleka 3 łyżki cukru Przygotowanie   Ciasto Do sporego garnka przełóż masło, miód, cukier puder. Gotuj na średnim ogniu - mieszaj, aż rozpuszczą się wszystkie składniki. Mikstura będzie(...)opakowaniu). Odstaw, by ochłodził się do temperatury pokojowej.   Utrzyj masło z masą kajmakową. Zwolnij obroty miksera i do utartej masy dodawaj po jednej łyżce budyniu. Powstała masa będzie dość płynna. Nadmiar wilgoci wchłonie ciasto Upieczone, wyrównane i wystudzone blaty smaruj masą. Wierzch ciasta również posmaruj masą i posyp go posypką zrobioną ze zmielonych orzechów włoskich, skrawków ciasta i wiórków

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 125

się? Kruche ciasto z truskawkami Składniki: prostokątna foremka 25 cm x 35 cm Kruche ciasto 425 g pszennej mąki 250 g masła, zimnego 30 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek ¼ łyżeczki soli Pianka budyniowa 5 białek 200 g cukru 1 budyń waniliowy, waga 40 g 4 łyżeczki ziemniaczanej mąki 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 125 ml oleju(...)Podpiecz w nagrzanym piekarniku przez 10 minut, wyjmij i przestudź. Ubij białka na sztywno. Ubijając dalej dodaj po łyżce cukru, waniliowy ekstrakt, następnie ziemniaczaną mąkę, budyń i na końcu olej. Wyłóż piankę na ciasto i rozprowadź równomiernie. Oczyść truskawki, przekrój na pół jeśli są duże i wciśnij w piankę. Zetrzyj mniejszą porcję ciasta na piankę i wstaw ciasto do piekarnika

codojedzenia
Cycki murzynki 188

Resztę mleka gotuję i na gotujące wlewam budyń. Zdejmuję, przykrywam folią spożywczą i odstawiam by całkowicie wystygł. Margarynę ucieram z cukrem pudrem dodając po łyżce zimny budyń. Masę wykładam na zimne ciasto. Na masę układam biszkopty namoczone w ciepłym mleku. Polewa- Wszystkie składniki polewy podgrzewam, aż się połączą ze sobą. Nie gotuję. Zestawiam i studzę.  Polewą oblewam

Ciasteczkowy Potwór
Kruszonkowy placek ze śliwkami i czekoladą 222

kostki margaryny10 dag smalcu1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 duże opakowanie cukru wanilinowego Dodatkowo:7 białek9 łyżek cukru1 duże opakowanie budyniu wanilinowegook. 40 dag śliweknutella lub inny krem czekoladowy ok. 400 gZ podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie części, zawinąć w folię i włożyć na ok. 30 minut do zamrażarki. Połowę ciasta rozwałkować, ułożyć w dużej(...)papierem do pieczenia. Na cieście rozprowadzić połowę kremu czekoladowego, a następnie ułożyć śliwki pokrojone na ćwiartki. Białka z cukrem ubić na sztywno, połączyć z budyniem (w proszku), wyłożyć na śliwki. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 50 minut w temperaturze 175 stopni. Upieczone, jeszcze gorące ciasto udekorować pozostałym kremem czekoladowym. Kroić gdy całkowicie wystygnie

Praktyczna pl
Bezglutenowe bułeczki z quinoą i czosnkiem niedźwiedzim 100

Wykonanie: Mąki przesiewamy do miski i mieszamy z drożdżami. Dodajemy czosnek niedźwiedzi, olej kokosowy, cukier i sól.  Stopniowo dolewamy ciepłej wody cały czas mieszając łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję podobną do gęstego budyniu, jeżeli uznamy, że jest za mało mokre możemy dolać więcej wody. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na około pół godziny w tym czasie powinno wyrosnąć. Następnie

Quinoa Raz!
Fale Dunaju z jabłkami 117

budyń śmietankowy lub waniliowy 2 łyżki cukru pudru 1 kostka masła Olejek waniliowy Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Masło ucierać z cukrem i stopniowo dodawać budyń, olejek waniliowy. Masę wyłożyć na zimne ciasto i zalać polewą. Polewa; 10 dg margaryny  1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 pełne łyżki kakao 2 łyżki mleka 10 dag cukru pudru  olejek rumowy

Apetyczna babeczka
Sernik z wiśniami 162

śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 60 dag sera białego półtłustego 15 dag cukru 3 jajka 5 dag masła 2 łyżki budyniu waniliowego 1 łyżka mąki krupczatki 30 dag wiśni PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę łączę z margaryną. Dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję i wykładam na tortownicę o średnicy 22 cm. Masa serowa : Żółtka oddzielam od białek(...)Masło ucieram z cukrem oraz żółtkami. Dodaję zmielony ser. Wsypuję budyń oraz mąkę.  Na końcu do masy dodaję pianę ubitą z białek. Delikatnie mieszam. Masę serową wykładam na ciasto kruche. Wyrównuję. Z wiśni usuwam pestki. Owoce układam na wierzchu ciasta. Ciasto piekę około godziny w  temperaturze 175 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
PANI WALEWSKA ZWANA PYCHOTKĄ 137

żółtkami i maka (jak na budyń), dodać do gotującego się mleka, zagotować.   Ostudzić.   Miękkie masło utrzeć na puch (można mikserem), stopniowo dodawać ostudzony budyń cały czas ucierając. Placki ciasta przełożyć masą i schłodzić minimum 3 godziny w lodówce

Kuchnia w opałach
Sernik królewski z wanilią 177

łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu (z wiaderka) 200 g margaryny lub masła 4 jajka 250 g cukru 80 g budyniu waniliowego (2 opakowania) 1 laska wanilii Cukier puder Ciasto: Na stolnice przesiewamy mąkę. Dosypujemy cukier, proszek do pieczenia i kakao - mieszamy. Dodajemy żółtka i posiekaną margarynę. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy kulę, owijamy folią spożywczą(...)lodówki.  Masa serowa: Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę ucieramy z cukrem oraz żółtkami na puszystą masę. Dosypujemy budynie oraz ziarenka z wanilii. Cały czas miksujemy, stopniowo dodajemy twaróg. Wyłączamy mikser. W osobnej misce ubijamy 6 białek ( z ciasta i masy serowej). Delikatnie łączymy je z masą  serową (ja mieszałam drewniana łyżką). Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180*C. Tortownicę

VioletoweKucharzenie
Ciasto z rabarbarem, bezą i rosą 308

obrać i pokroić w drobną kostkę. W międzyczasie przygotować masę budyniowo-rabarbarową. Żółtka jaj utrzeć mikserem z cukrem, cukrem wanilinowym i budyniem na puszystą masę. Dodać pokrojony rabarbar i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na podpieczone ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez 30 minut. Po tym czasie(...)przepisu: Jest to przepis na blachę o wymiarach 28 x 24 cm. Rabarbar można zastąpić innymi sezonowymi, świeżymi owocami. W miarę jak ciasto będzie stygło powinna zacząć pojawiać się na nim złota rosa.  Budyń śmietankowy można zastąpić waniliowym lub różowym np. truskawkowym. Źródło przepisu:   Przyślij przepis

Gospodyni Miejska
Brownie z budyniem waniliowym 1286

Przepis na klasyczne Brownie znajdziecie tutaj- klik . Dzisiaj jednak mam dla Was małą wariację Brownie ;) Połączyłam to ciasto z waniliowym kremem i powstało coś naprawdę wyjątkowego! Ciasto wyglądem przypomina W-Z, ale jak się spojrzy na składniki, nie ma z Wuzetką nic wspólnego. Brownie jest ciężkie i intensywnie czekoladowe. Krem budyniowy przygotowany klasycznie, jedynie dodatek ekstraktu z wanilii sprawia(...)mieszając gotować do zgęstnienia masy. Następnie zdjąć z palnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć do puszystości, stopniowo dodawać ostudzony budyń- miksując za każdym dodaniem.   Ostudzone blaty ciasta Brownie przełożyć waniliowym kremem budyniowym, dekorując nim również wierzch ciasta. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce, by krem nabrał odpowiedniej konsystencji. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Krucho-orzechowe z kremem waniliowym i wiśniami 162

ciasta z lodówki jedną kulę zetrzeć do blaszki o wymiarach 23 x 34 cm,  wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Dokładnie wylepić ciastem spód.  Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 180ºC przez 15 - 20 minut lub do lekkiego ze złocenia.  Creme patissiere waniliowy:  600 ml mleka 6 dużych żółtek 70 g cukru(...)naczyniu i wymieszać. Odstawić. Wykonanie: Na podpieczone ciasto kruche (może być prosto z piekarnika) wyłożyć równo wiśnie. Na nie wyłożyć równą warstwę budyniu. Z lodówki wyciągnąć pozostałą kruszonkę i równomiernie posypać po wierzchu (jeśli ciasto uformowaliśmy w kulę wystarczy zetrzeć na tarce).  Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut. Wyjąć przestudzić

Kubki smaku
Drożdżówka z serem i kruszonką. 115

dorównam babci. Moje ciasto, nigdy nie będzie tak pulchne. Chociaż, kto wie, może... jak będę już babcią....:) Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka 50 g. drożdży 1/2 szklanki cukru + 1 łyżeczka 2 jajka 1 żółtko 3,5 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/3 kostki masła Masa serowa: 500 g. twarogu 2 żółtka 3 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy Kruszonka(...)mikserem z hakami, kilka minut. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny. W tym czasie przygotować ser. Twaróg przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Dodać żółtka, cukier i budyń. Wszystko dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Ponownie odstawić na pół godziny. Kiedy podrośnie, wyłożyć łyżką ser, robiąc kleksy na cieście. Składniki na kruszonkę

Agusiowe smakołyki
CRUMBLE W SŁOIKU 96

bazarkach i nie są tanie. Jednak warto, warto... Czego potrzebujemy: Składniki: 1 pomarańcza 3 garści malin 1 łyżka rodzynek 30 ml skrobi ziemniaczanej 2 łyżki budyniu WINIARY do kremu i ciast skórka z cytryny sok z cytryny KRUSZONKA: 1 szklanka płatków śniadaniowych 1/2 szklanka mąki ryżowej wymieszaną z mąką kokosową 1/3 szkl. cukru trzcinowego (lub mniej jeżeli ktoś woli mniej

Kuchnia w oparach
Domowe wypieki - muffinki 133

Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Co Lila jadła w środę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com