ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:194/780)

Tarta z malinami na waniliowej chmurce 158

nieco odchudzoną wersję kremu budyniowego, zamiast masła dodałam śmietanę kremówkę i cukier waniliowy i powstała delikatna waniliowa chmurka. Składniki: ciasto: 120 g masła, 1 łyżka oleju, 4 łyżki wody, 1 porządna łyżka cukru, 200 g mąki pszennej, szczypta soli, krem: budyń waniliowy (na pół litra mleka), 400 ml mleka, 400 ml śmietany kremówki, cukier waniliowy, 1 łyżka cukru pudru(...)minut, do zrumienienia ciasta. W międzyczasie zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Ciągle miksując dodawać po 1 łyżce wystudzony (!) budyń. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Wystudzone ciasto posmarować dżemem, wyłożyć krem i ozdobić malinami. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego

Moja kraina smaków
FALE DUNAJU 160

tortownicy posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą lub papierem do pieczenia przełożyć jasne ciasto, na górę wyłożyć ciasto kakaowe. Na wierzch ułożyć gęsto mandarynki. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C. przed upieczeniem po upieczeniu Krem - z mleka, budyniu(...)proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę do kremów utrzeć z cukrem na puszystą masę dodając stopniowo cukier. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzony budyń. Masa powinna być gładka i jednolita.  Na ostudzone ciasto wyłożyć krem. Udekorować gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Deser budyniowy z porzeczką 147

To dla miłośników budyniowych smaków z lekko kwaśną nutą Deser budyniowy z porzeczką i prażonymi migdałami pachnie i smakuje latem. Jeśli chcesz uniknąć krojenia deseru (który

Słodki sentyment
Ciasto brzoskwiniowe z kaszy manny 491

którzy tego typu ciast nie darzą wielkim zamiłowaniem!A niektóry na pewno pomylą to ciasto z sernikiem!  SKŁADNIKI: ( tortownica 16 cm )CIASTO: * mąka – 120 g * jajko – 1 szt * cukier – 50 g * masło – 50 gMASA : * budyń śmietankowy – 3 łyżki * mleko – 250 ml * kasza manna – 4 łyżki * cukier – 3 łyżki * cukier wanilinowy(...)śmietana 18% – 125 ml * jajko l – 1 szt * brzoskwinie – 4 sztSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO :Przesianą mąkę zagniatamy z jajkiem , cukrem i zimnym masłem na gładkie ciasto.Wstawiamy do lodówki.MASA :Połowę mleka gotujemy z cukrami , do drugiej dodajemy budyń.Do gotującego się mleka z cukrami wlewamy rozrobiony budyń i wsypujemy kaszę mannę.Na bardzo małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje

Ostra na Słodko
SERNIK STRACCIATELLA 160

Składniki na ciasto :  150 g margaryny 3 łyżki kakao 100 g cukru 250 g mąki 1 żółtko                                                                            Ser :   1 kg sera(...)ciasto. wyłożyć nim tortownicę 24 cm.  Jajka ucieramy z cukrem, następnie dalej ucierając dodajemy cały ser, białki, śmietanę i mąkę z budyniem. Na koniec wsypujemy startą na tarce czekoladę.  Masę serową wylewamy na spod ciasta i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170*C, przez około 1 godzinę. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie chłodzimy w lodówce. Ciasto

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTO SHREK 498

ciasto o intensywnie zielonym kolorze.Shrek jest delikatnym , piankowym ciastem  … jak ptasie mleczko … a swój kolor zawdzięcza dodatkowi zielonego , gęstego soku Pysio.Pokryte delicjami i galaretką jest istną mieszanką smaków , która napewno znajdzie wielu zwolenników!A zatem do dzieła! SKŁADNIKI :BISZKOPT :* jajko – 4 szt* mąka pszenna – 4 łyżki* budyń waniliowy bez cukru – 1,5 łyżki* proszek

Ostra na Słodko
Szarlotka z budyniową pianką 415

waniliowego 5 żółtek 2-3 łyżki gęstej śmietany Masa jabłkowa: 1,5kg jabłek kilka łyżek cukru Pianka budyniowa: 5 białek 2 opakowania budyniu śmietankowego ( takie na pół litra mleka) 1/2 litra mleka łyżka masła 180g cukru Ciasto: Mąkę siekamy z masłem, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Śmietanę najlepiej dodawać na końcu, po jednej łyżce i sprawdzać(...)budyniu, dodajemy masło i mieszamy aż się rozpuści. Studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i ponownie ubijamy. Na koniec białka miksujemy z budyniem, aż powstanie jednolita masa. Na wyłożoną papierem blachę, wykładamy rozwałkowane ciasto z lodówki. Następnie jabłka, a na nie piankę budyniową. Wierzch posypujemy, startym na tarce jarzynowej, ciastem z zamrażalnika. Pieczemy 40  minut

Czerwona Porzeczka
Ciasto marchewkowe z musem brzoskwiniowym 244

250g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki cytrynowe 1/2  szklanki wody Polewa: 250ml soku marchewkowo-brzoskwiniowego 1 budyń śmietankowy Dodatkowo: marchewki z cukru Wykonanie: 1.  Ciasto marchewkowe Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno, dodać olej, wcześniej przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem oraz startą marchewkę(...)momentu rozpuszczenia galaretek (nie gotować). Pozostawić do wystudzenia. 4.  Polewa Połowę soku zagotować, a w drugiej rozrobić budyń, wlać na gotujący się sok i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i chwilkę studzić. 5.  Wykończenie Na pierwszy blat ciasta marchewkowego wyłożyć pierwszą część kremu, następnie wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki na około 30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z rabarbarem i pianką 195

łączy się w smaku z sernikiem, delikatną pianką oraz chrupiącą kruszonką. Ciężko mu się oprzeć:) Ciasto: 3 szkl mąki 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie troszkę śmietany Masa serowa: 75 dag sera białego 1 jajko 1 budyń śmietankowy w proszku 3/4 szkl cukru pudru 3/4 kostki miękkiego masła 500g rabarbaru Pianka: piana(...)zagnieść ciasto. 3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć na dużą blaszkę (36x24cm) a 1/4 zawinąć i odstawić do lodówki. Masa serowa: Zmielony ser, jajko, budyń w proszku, cukier i masło dobrze utrzeć a następnie wyłożyć na ciasto. Na ser ułożyć obrany i pokrojony w kostkę rabarbar.    Pianka: Z białek ubić pianę, a gdy będzie już sztywna, dodać cukier oraz

Smakołyki Asi
Tarta z frużeliną wiśniową, bezą i kremem budyniowym! To jest HIT lata! 217

piekarnika i wystudź. Beza: - 7 białek  - 9 łyżek cukru - cukier waniliowy - 2 czubate łyżki budyniu waniliowego Białka ubij na sztywno z dodatkiem soli. Dodaj cukier i ubij na sztywno, wprowadź proszek budyniowy, wymieszaj. Blaszkę tą samą, w której piekłaś /piekłeś ciasto wyłóż papierem. Wyłóż bezę i piecz godzinę(...)temp. 150 stopni C. Po upieczeniu bezy wyjmij ją z blaszki i wystudź. Krem budyniowy: - 400 ml mleka - 2 jajka - 80 g masła - 1 budyń waniliowy z cukrem Do blaszki przełóż z powrotem ciasto kruche z papierem (fajnie jak ma się dwie takie same blaszki wtedy nie trzeba przekładać, tylko można równocześnie robić, ja mam dwie więc to jest bardzo

SMYKWKUCHNI
Czekoladowa babka budyniowa 239

Dzisiaj post przypominający jeden z wcześniejszych wpisów :) Pamiętacie ciasto karmelowe? Proste i szybkie, gdzie zamiast mąki dodajemy suche budynie. Tym razem przypomnę je Wam w wersji mega czekoladowej ;) Piekłam to ciasto w formie od babki na Wielkanoc. Szybko zostało zjedzone, chyba nawet jako pierwsze zniknęło ;) Jeśli nie macie pomysłu na coś do kawy

Codzienna kuchnia niecodzienna
MARLENKA 153

spód pieczemy ok 7 minut w 160 o C. Spody studzimy. Okrawki ciasta wałkujemy i kroimy na małe kwadraciki (posłużą nam do posypania ciasta). Pieczemy w ten sam sposób co płaty. Masa: Zaczynamy od ugotowania budyniu. 2 budynie rozrabiamy w 1 szklance mleka. 2 szklanki mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy. Rozczyn budyniu wylewamy na goujące się mleko, mieszamy(...)zgęstnienia. Studzimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch. Dodajemy masę kajmakową i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy ostudzony budyń. Każdy blat przekładamy masą. Ostatnią, górną warstwą ma być masa. Orzechy rozdrabiamy i łączymy wraz z zapieczonymi kawałkami ciasta. Posypujemy ciasto. Smacznego

Słodki Zakątek
Ciasto z brzoskwiniami 184

bita śmietana i wiórki czekoladowe  - a jakże efektowny rezultat.  Ciasto jest pyszne i orzeźwiające.  Po prostu palce lizać!     Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki soku pomarańczowego z kartonu(...)Proszek budyniowy mieszamy  ze szklanką syropu brzoskwiniowego z puszki.  Sok pomarańczowy podgrzewamy  z pozostałym syropem.  Mieszając wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy.  Kremem budyniowym przykrywamy brzoskwinie  i wyrównujemy.  Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki.  Schłodzoną kremówkę ubijamy  z cukrem pudrem i śmietan-fix.  Bitą śmietanę rozsmarowujemy  na kremie budyniowym

Pyszności Słodkości
Ciasto z kaszy manny z owocami 276

słodkimi winogronami.Kruche ciasto , masa z kaszy manny i owoce tworzą fantastyczną całość, która z całą pewnością zachwyci łasuchów!Polecam!SKŁADNIKI:( tortownica 18 cm )CIASTO:* mąka – 120 g* jajko – 1 szt* cukier – 50 g* masło – 50 gMASA :* budyń waniliowy – 3 łyżki* mleko – 250 ml* kasza manna – 4 łyżki* cukier – 3 łyżki* cukier wanilinowy – 1 op* śmietana 18% – 125 ml* jajko(...)winogrona – ok. 200 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:CIASTO :Przesianą mąkę zagniatamy z jajkiem , cukrem i zimnym masłem na gładkie ciasto.Wstawiamy do lodówki.MASA :Połowę mleka gotujemy z cukrami , do drugiej dodajemy budyń.Do gotującego się mleka z cukrami wlewamy rozrobiony budyń i wsypujemy kaszę mannę.Na bardzo małym ogniu gotujemy aż zgęstnieje.Odstawiamy do przestudzenia na ok. 10 minut.Winogrona kroimy

Ostra na Słodko