ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:195/780)

Jogurtowe ciasto z malinami i kruszonką 242

cóż dałam oleju tyle ile miałam czyli 1/2 szkl., ale dałam mniej mąki.Mimo nawet tego, że jogurt też nie był zbyt gęsty , jak widać ciasto wyszło idealnie.Polecam. 3 szkl. mąki tortowej 1 budyń waniliowy Cykoria  1 i 2/3 szkl.  drobnego cukru  4  jajka  1 szkl.oleju rzepakowego 300 g  jogurtu naturalnego greckiego lub naturalnego(...)olej ,  jogurt i krótko wymieszać łyżką. Włączyć piekarnik ustawiając go na 180 stopni C. Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia- dodatkowo przesiać, następnie przesypać  do płynnej masy i wymieszać dłonią [ ja mieszałam łyżką]. Przelać do formy- ciasto jest gęstawe.Maliny  ułożyć  na cieście, wcisnąć lekko [ zapomniałam] i posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika

Moje domowe kucharzenie
Metrowiec z kremem adwokatowym 230

stopni (do suchego patyczka). 2. Ciasto ciemne: Ciasto ciemne przygotuję tak samo jak ciasto jasne, tylko dodaję jeszcze kakao. Piekę 50 minut w temperaturze 170 stopni.  3. Krem: Z mleka odlewam 150ml. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym.  W odlanym mleku mieszam budynie. Masę wlewam(...)gotujące się mleko. Cały czas mieszając gotuję przez 2 minuty. Budyń studzę. Masło ucieram razem z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Na końcu wlewam likier . Dokładnie ucieram. 4. Upieczone ciasta wyjmuję z foremek i kroję na kromki o grubości 1cm. Jasną kromkę smaruję masą i sklejam z kromką ciemną. Ciemną znów smaruję masą i sklejam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto jak 3 BIT 303

wiem dlaczego zwlekałam z tym ciastem tak długo, nie jest ani trudne, ani pracochłonne. Wykonanie go można rozłożyć na dwa etapy, najpierw kajmak i budyń, a na drugi dzień bita śmietana. Ciasto jest mega słodkie, mi wystarczyły dwie łyżeczki, ale mojemu synowi nie wystarczyły. Był zachwycony! Jak widać ciasto prezentuje się całkiem ładnie, bałam się, że przy krojeniu będzie się(...)formy wyłożyłam herbatnikami. Masy krówkowe wyłożyłam do rondelka, podgrzałam lekko i wymieszałam razem. Wylałam je na spód z herbatników. Na kajmaku ułożyłam kolejną warstwę ciastek. Następnie zajęłam się budyniem. BUDYŃ: Dwie szklanki mleka zagotowałam razem z cukrem, masłem i ziarenkami z laski wanilii. Jedną szklankę mleka zmiksowałam z jajkami i mąkami. Do gotującego się mleka wlałam zmiksowane mleko z jajkami

Blondynka Gotuje
Naleśniki zapiekane w budyniu 195

schłodzone. Gorące naleśniki zaraz po przygotowaniu, będą się rozlewać i nie da się ich pokroić. Szybkie i sycące naleśniki z dżemem łowicz, zapiekane w budyniu, pod puchową pierzynką. Przepis zaczerpnięty z ruskiej strony. Składniki: Ciasto: 3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka sól 1 łyżeczka cukru 3 szkl mleka tłuszcz do smażenia masło do wysmarowania formy Nadzienie(...)dżem truskawkowy Łowicz rodzynki Budyń: 2 budynie karmelowe 0,5 l mleka 2 łyżki cukru Pianka: białka - z  3 jaj cukier - 0,5 szkl kwasek cytrynowy- szczypta Przygotowanie: Ciasto: Do miski wlać mleko, dodać szczyptę soli i jajka, zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,  dodać do mleka, zmiksować. Smażyć na tłuszczu naleśniki, smarować dżemem, zwijać w rulony

Kuchnia Danusi
Napoleonka bez pieczenia na herbatnikach 228

odrobiną cierpliwości, gdyż jeśli chcemy, aby ładnie prezentowało się na talerzu, należy odczekać kilka godzin, aby masa budyniowa odpowiednio stężała. Nie raz jednak nie zachowywaliśmy tej zasady i pałaszowaliśmy ciasto od razu po przygotowaniu :) Zamiast herbatników można użyć krakersów, wtedy deser otrzyma ciekawą słoną nutę, która bardzo dobrze komponuje się z tym deserem. [embed]https://youtu.be/soMDXPP1tF4[/embed] Składniki (na blaszkę(...)układamy herbatniki, a na nie budyń, który powinien być jeszcze dość ciepły, ale nie gorący. Wyrównujemy go dokładnie i na nim układamy drugą warstwę herbatników. Ciasto posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia budyniu. Następnie napoleonkę wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby masa budyniowa zesztywniała i łatwo się kroiła. [caption id="attachment_7508" align="aligncenter" width="685"] Napoleonka

e-PrzepisyKulinarne
Biały puszek 435

końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.  Tak przygotowane ciasto wylać na wyłożoną papierem pergaminowym blaszkę o wym 25/30 cm.Upieczone zimne ciasto przekroić wzdłuż na połowę.   Krem kokosowy: Mleczko kokosowe zagotowujemy z cukrem, w zwykłym mleku rozrabiamy budyń z mąką(...)ziemniaczaną,   wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia.  Miękkie masło ucieramy na puszysto dodajemy po łyżce zimnego budyniu kokosowego miksujemy na gładki puszysty krem.Przekładamy biszkopt przykrywamy drugą warstwą ciasta. Pianka z białej czekolady: Śmietanę kremówkę podgrzewamy , dodajemy połamaną czekoladę, zostawiamy aż czekolada zacznie się rozpuszczać wtedy mieszamy na gładką masę. Odstawiamy na całą

Wanilia i Kardamon
Sernik 244

sernik jest pyszny, taki pulchniutki i puszysty...przepis znalazłam  tutaj .Ja miałam akurat budynie o smaku krówki i mój sernik jest ciemniejszy ,ale to nie zmieniło jego smaku, no ale  wiadomo, każdy ma inne gusta. Przepis na dużą blaszkę około 22x35cm CIASTO 3/4 kostki margaryny lub masła  4 żółtka [białka odłożyć do piany] 2 płaskie  łyżeczki(...)masy ) 1,5 szkl. cukru Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć  ciasto. Ciasta nie wychodzi zbyt dużo, ale  wystarczy na blaszkę i podczas pieczenia podrośnie. Żółtka utrzeć wraz z cukrem waniliowym , dodać ser, następnie budynie, oliwę i na końcu mleko, dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać 1,5 szkl cukru

Moje domowe kucharzenie
Ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną 2011

budyniowy krem, brzoskwinie, bita śmietana i wiórki czekoladowe - a jakże efektowny rezultat. Ciasto jest pyszne, lekkie i orzeźwiające. Po prostu palce lizać! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki soku pomarańczowego z kartonu(...)układamy osączone i pokrojone brzoskwinie.  Proszek budyniowy mieszamy ze szklanką syropu brzoskwiniowego z puszki. Sok pomarańczowy podgrzewamy z pozostałym syropem. Mieszając wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy.  Kremem budyniowym przykrywamy brzoskwinie i wyrównujemy. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozsmarowujemy na kremie budyniowym. Na tarce ścieramy czekoladę

Salonik smaków
Orzechowiec na dużą blachę. Przepis krok po kroku. 2486

osobno w temperaturze 200°C ok. 15 minut. Grzanie góra- dół.   W czasie gdy ciasta się pieką przygotuj krem budyniowy. 300 ml mleka wlej do garnka i zagotuj. W pozostałych 200 ml wymieszaj suchy budyń z cukrem. Gotową mieszankę wlej do gotującego się(...)mleka mieszaj aż masa zgęstnieje. Odstaw do wystygnięcia.   Mikserem wymieszaj masło na puszystą masę i stopniowo dodawaj przestudzony budyń cały czas mieszając. Gotową masę przełóż na jeden upieczony i przestudzony płat ciasta. Następnie przykryj go drugą warstwą ciasta.   W garnku umieść pokruszone orzechy miód i masło. Podgrzewaj do rozpuszczenia się

kuron.com.pl
Sernik z jagodami i pianką na ciemnym cieście 380

proszku do pieczenia Masa serowa: 80 dag sera białego 2 jajka 10 dag masła 1/2 szklanki cukru 3 łyżki budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki krupczatki 35 dag jagód Piana: 6 białek 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI: 1. Ciasto: Mąkę przesiewam na stolnicę, łączę z margaryną. Dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na dwie równe części(...)zamrażalnika, a drugą rozwałkowuję i wykładam na blaszkę (wymiary 22×30 cm). 2. Masa serowa: Jajka ucieram z cukrem oraz masłem. Dodaję zmielony ser, budyń oraz mąkę krupczatkę. Dokładnie ucieram. Masę serową wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. Układam jagody. 3. Piana : Białka ubijam na sztywną pianę razem z cukrem i mąką ziemniaczaną. Pianę wykładam na ciasto. Wyrównuję. Na wierzch

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto śmietankowo-bananowe 768

dodają fajnego posmaku, jedno z moich ulubionych ciast do kawy gdy wpadają niespodziewani goście. Najlepiej smakuje z kubkiem mleka.Polecam! Blaszka 24/24 cm Ciasto: 8 jaj 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru 16 g cukru waniliowego 4 budynie śmietankowe (każdy  o wadze 40 g) 40 dag słodkiej śmietanki 30% 3 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 banan Wykonanie: Wszystkie(...)będzie lśniąca dodać żółtka, krótko zmiksować do połączenia, wlać cienkim strumieniem śmietankę oraz miksując na najniższych obrotach,  stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z budyniami oraz proszkiem do pieczenia, robić to delikatnie aby nie utracić konsystencji piany, ciasto wylać do wyłożonej pergaminem blaszki, wyrównać, na wierzchu rozłożyć plasterki pokrojonego banana.  Ciasto piec 50-55 minut w temp

Wanilia i Kardamon
Ciasto piernikowe z masą budyniową 236

pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 opakowanie przyprawy do piernika (15g) Na krem: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe 3 łyżki cukru 200 g masła Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Dodatkowo: Słoik powideł śliwkowych lub dżemu porzeczkowego Przygotowanie: Ciasto: Jajka ubić z cukrem na gęstą, jasną masę . Następnie  wciąż  miksując ciasto dodać kolejne składniki(...)części i każdą z nich piec oddzielnie  w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 170 stopni przez 15 min . Wszystkie przygotowane blaty ciasta odstawić do wystygnięcia. Krem: W połowie szklanki mleka rozpuścić budynie i trzy łyżki cukru. Resztę mleka zagotować i przygotować budyń. Ostudzić. Miękkie masło zmiksować na puszystą masę (ok. 5 minut na najwyższych obrotach miksera). Łyżka

Fabryka pomysłów
CIASTO Z POŁÓWKAMI JABŁLEK 178

łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Kasia 1 całe jajo serek homogenizowany waniliowy (150g) Ponadto: 1 budyń śmietankowy 2 łyżki cukru 2 szklanki mleka jabłka cynamon Polewa:  1 łyżka serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru Składniki na ciasto kruche zagnieść i podzielić na dwie części. Schłodzić najlepiej przez całą noc.  Obie części rozwałkować na dwa jednakowe(...)30x20cm) zapiec na złoty kolor w temperaturze 180oC. Na to obrane i wydrążone połówki jabłek (jeśli ktoś lubi posypuje cynamonem), na które wylewamy gorący budyń ugotowany według przepisu na opakowaniu. Całość przykryć drugą połową ciasta. Piec ok pół godziny do złotego koloru. Serek połączyć z cukrem pudrem. Polewą polać jeszcze gorące ciasto. Smacznego

Słodki Zakątek
Śmietanowiec babci Basi 223

pieczenia. kakao 1-1,5 łyżki , (ale nie koniecznie , bo z białym ciastem też jest smaczny ) Ciasto zagnieść tak jak na makaron, podzielić na dwie części. Włożyć do zamrażalnika na 30 min. Produkty na masę : 3 duże śmietany 18 % do zup . 2 budynie śmietankowe, 4 białka 1 szklanka cukru, 1 . Budyń dodać do śmietany 2. Razem połączyć 3. Białka oddzielić(...)żółtek i ubić z cukrem na gęstą pianę , 4. Po łyżce dodawać do śmietany z budyniem . 5. Wszystko razem delikatnie drewnianą , bądź plastykową łyżką wymieszać. 6. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia 7.Na spód trzemy na tarce z dużymi oczkami jedną część schłodzonego ciasta, 8. Następnie wylewamy masę śmietanową. 9. Drewnianą łyżką wyrównujemy masę , ( możemy też delikatnie potrząsnąć blaszką

Pysznosci Babci Basi