ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:195/780)

Jabłecznik na kruchym cieście 168

cukru 5 jaj 25 dag margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka kakao 1 kg jabłek Sposób przygotowania: Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną i 5 żółtkami. Dodać 0,5 szklanki cukru i wyrobić kruche ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce (ok. 30 minut). Po wyjęciu z lodówki ciasto podzielić(...)zetrzeć na dużych oczkach i wyłożyć na ciasto. Ubić pianę z 5 białek na sztywno, ciągle ubijając dodać kolejno szklankę cukru i 1 opakowanie budyniu waniliowego, po czym sztywną pianę wyłożyć na jabłka. Zmrożone ciasto zetrzeć na tarce z dużymi oczkami bezpośrednio na pianę z białek. Jabłecznik piec 45-50 min w gorącym piekarniku. Jabłka można zastąpić rabarbarem

Z notatnika
Sernik z budyniem biszkoptowym 688

Sernik z budyniem biszkoptowym upiekłam właśnie w kąpieli wodnej. Aby się dłużej nie rozpisywać powiem tylko jedno – bardzo, ale to bardzo polecam i życzę smacznego. Jeśli dalej poszukujecie swojego ulubionego przepisu na sernik polecam inne przepisy na blogu : Sernik z mlekiem w proszku Waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku Śnieżna rolada Truskawkowo waniliowa zebra Ciasto śnieżny puch(...)marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Mój sernik na drugim miejscu na Mikserze Kulinarnym , wśród najchętniej czytanych wczoraj przepisów. Dziękuję. Wydrukuj przepis The post Sernik z budyniem biszkoptowym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Pysio 313

Pyszne ciasto do kawyPysio SKŁADNIKI:jajka 6 sztmąka 1 szklankamąka ziemniaczana 1 łyżkaocet 1 łyżkacukier 1/2 szklankiproszek do pieczenia 2 łyżeczkiKREMsok zielony pysio 4 szklankibudyń waniliowy 3 opakowania cukier 0,5 szklankiśmietana 30% 2 szklankiżelatyna 4 łyżeczkiwiórki kokosowe 1 opakowaniePRZYGOTOWANIE:BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać(...)zagotować z cukrem, wlać rozrobiony budyń. Gotować aż zgęstnieje. Żelatynę namoczyć, gdy napęcznieje rozpuścić, podgrzewając. Śmietankę ubić, połączyć z żelatyną. Ciasto przekroić na 3 placki, spodni placek posmarować gorącym budyniem, przykryć drugim biszkoptem, lekko docisnąć, wierzch i boki posmarować bitą śmietaną. Posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na 3 godz

Kuchnia Danusi
Sernik królewski 225

łyżka gęstej śmietany, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 500 g białego sera półtustego, 3 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 budyń waniliowy, 75 g masła, 1 łyżka cukru waniliowego. Przygotowanie:  Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy. Tortownicę o średnicy 24 cm smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Z 3/4 ciasta wyklejamy spód(...)praskę do ziemniaków. Białka ubijamy na sztywną pianę. Masło roztapiamy i studzimy. Żółtka ubijamy z cukrem. Dodajemy do nich budyń i ser. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Masę wylewamy do tortownicy na ciasto. Pozostałe ciasto z lodówki kruszymy na masę serową. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 60 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Sernik na cynamonowej kruszonce 169

Delikatny, kremowy sernik o lekko pomarańczowym i cynamonowym posmaku prosty i łatwy w przygotowaniu, bez udziwnień, uda się nawet początkującym,ciasto upiekłam w formie ze sklepu  Bazylia.pl  którą wygrałam jakiś czas temu w konkursie dla blogerów kulinarnych,  co więcej mogłam ją sama sobie wybrać, czemu padło na taką? otóż bardzo nie lubię smarowania zwykłych blaszanych form które(...)cynamonu 80 g cukru Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 3/4 szklanki cukru 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 6 jaj 60 g masła 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy olejek pomarańczowy do ciasta Sposób przygotowania Kruszonka: Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia, dodać zimne z lodówki masło, wyrobić palcami-składniki mają się połączyć

Wanilia i Kardamon
Fale Dunaju 125

polewy czekoladowej. Weekend już niedaleko, więc zachęcam wypróbować przepis 😊 Składniki: Ciasto: mąka pszenna 2 szklanki, jajka 3 szt, cukier 150 g, mleko 150 ml, olej 150 ml, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 2 łyżki, kakao 2 łyżki, wiśnie wydrylowane z kompotu, syropu lub mrożone, masa: mleko 400 ml, budyń waniliowy (40 g) 1 opakowanie, cukier 2 łyżki(...)powstały grudki. Budyń gotujemy przez ok 2 min. Następnie nakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do ostygnięcia. Masło miksujemy na puszystą masę, stopniowo dodajemy ostygnięty budyń cały czas miksując. Masę wykładamy na cieście i równomiernie rozsmarowujemy. Wkładamy do lodówki. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki do rondelka, dodajemy mleko i rozpuszczamy na małej mocy palnika. Intensywnie mieszamy. Następnie polewamy wierzch ciasta. Dodatkowo

kulinarne odsłony pati
Słodka "pornografia" czyli ciasto Cycki... Miksturownika :) 3282

domu zwanym Cycuszki Basi - od imienia Mamy, która je przygotowywała... Ciocia natomiast robiła: Cycuszki Iwonki... Idąc za tym przykładem niech będzie: Cycuszki miksturownika... No dobra!!! Patrycji :) Ciasto cycuszki....Składniki:Ciasto:9 białek;200 g cukru;200 g maku;200 g kokosu;1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;1 płaska łyżeczka soli.Masa budyniowa:1/2 l mleka;1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)szklanki mleka gotujemy z cukrami. Do pozostałego zimnego mleka dodajemy żółtka i mąki i dokładnie mieszamy. Wlewamy do gotującego się mleka - gotujemy budyń :) Studzimy.Margarynę ucieramy z budyniem, dodając go stopniowo. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół i przekładamy połową kremu. Na wierzchu (na drugiej połowie kremu) układamy biszkopty, które wcześniej moczymy w ponczu przygotowanym z herbaty i wódki - ilość

Miksturownik
Metrowiec staruszek 125

babki. Metrowiec staruszek dziś wraca w łaski domowników :)  Ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 2.1/2 szklanki mąki 1.1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 16 łyżek oleju 12 łyżek wody błonnik kakaowy 2 łyżki ( kakao) pół łyżeczki zmielonej wanilii  Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy z cukrem ( 40 g ) mleko 0,5 litra(...)przelałam do dwóch silikonowych foremek do babki.Piekłam koło 45 minut w 170 stopniach. Po wystudzeniu pokroiłam ciasto w "plastry" Smarujemy raz ciemne i raz jasne ciasto i przekładamy kremem  Masa budyniowa: Budyń gotujemy według tego co jest napisane na opakowaniu. Masło miksujemy na masę i dodajemy po łyżce budyniu zimnego. Tak powstaje krem budyniowy. Polewa: Rozpuszczamy 2 tabliczki

Różowa kuchnia
Kwitnący tulipan wg Siostry Anastazji 229

kakao masa serowa 70 dag zmielonego sera 3/4 kostki margaryny 1 1/2 szklanki cukru 4 jajka sok z 1 cytryny budyń śmietankowy Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, resztę składników a na koniec ubita pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części: - do I dodać kisiel czerwony - do II dodać 2 łyżki kakao - do III dodać 4 łyżki kokosu(...)powstały 2 blaty i przełożyć masą serową. Masę serową przygotować mieszając wszystkie składniki na ogniu około 5 minut.  Pod koniec smażenia dodać 1 budyń śmietankowy rozpuszczony w 1/4 szklanki wody. Źródło 103 ciasta Siostry Anastazji

Pychotkaaa
Ciasto "Orzech Włoski" 186

posiekanych 90 g masła 2/3 szkl cukru 2 łyżki miodu   Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe 4-5 łyżek cukru 800 ml mleka 250 g masła   Dekoracja: 1 gorzka czekolada 1/2 białej czekolady 5 łyżek śmietany 30% 24 połówek orzechów włoskich  Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść do otrzymania jednolitego ciasta. Uformować w kulę, owinąć folią(...)lekkiego zkarmelizowania. Chwilkę przestudzić (około 5 minut). Przestudzoną masę wyłożyć na jeden z blatów ciasta. Oba blaty piec w 180 st.C około 15 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.   Krem budyniowy: 800 ml mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić budynie. Mieszankę przelać do gotującego się mleka. Cały czas mieszając ugotować budyń. Zdjąć z ognia

Nastoletnie Wypiekanie
Czarno-biały sernik wielkanocny 177

razem czarno-biały specjalnie na życzenie córki.  masa serowa: 600 g twarogu trzykrotnie mielonego 100 g masła 3 duże jajka 3/4 szkl. cukru pudru 1 budyń śmietankowy na 3/4 l aromat migdałowy ciasto: 2 szkl. mąki tortowej 200 g masła 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru migdałowego 2 łyżki kakao ponadto: biała czekolada  Z podanych(...)Masło utrzeć z pudrem cukrem i żółtkami na puszystą masę, miksując stopniowo dodawać twaróg, wsypać budyń, dodać aromat. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łopatką. Gotową masę wylać na przygotowany spód.  Na wierzch zetrzeć zmrożone ciasto. Sernik piec ok. 1 godzin ę w temp. 200 stopni. Po upieczeniu wystudzić i udekorować roztopioną białą

Kolorowa kuchnia Elki
Szarlotka z migdałami 85

piec na cieście francuskim, drożdżowym lub kruchym. Podobnie jest z przyrządzaniem jabłek. Można je piec surowe, pokrojone w plastry czy cząstki, albo dusić z cukrem lub budyniem. Ja zrobiłam szarlotkę na kruchym cieście z dodatkiem prażonych migdałów. Jabłka udusiłam z cukrem i z bananami. Ciasto wyszło pyszne i pachnące. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blachę o wymiarach 36x24cm. Składniki

Danka Pichci
Murzynek królweski 277

ostrożnie mieszamy z ciastem. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) i pieczemy ok 40 minut w 170 st. C. Upieczone ciasto studzimy. Krem:  2 szklanki mleka 200 g śmietanki 30% 1 opakowania budyniu (u mnie malinowy bez cukru 20 g ) 4 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: słoik dżemu (u mnie malinowy, ale może być śliwkowy(...)zagotowujemy. Gotowy budyń studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do budyniu dokładnie mieszając. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno i również stopniowo dodajemy do budyniu i mieszamy, by całość ładnie się połączyła. Ciasto przekrawamy na 3 części, pierwszą smarujemy cienką warstwą dżemu, przykrywamy drugą i smarujemy kremem, który przykrywamy trzecim plackiem. Czekoladę razem z mlekiem umieszczamy w kąpieli wodnej

Cynamonowe szczęście
Muffinki z porzeczkami 173

Porzeczki to owoce, które idealnie sprawdzą się do słodkich wypieków. Rok temu pokazałam Wam przepis na genialne kruche ciasto nadziane porzeczkami i przełożone budyniem oraz bezą , a dzisiaj zachęcam do upieczenia słodko-kwaśnych muffinek, które są miękkie, puszyste i bardzo smaczne :) Składniki na 18 sztuk: 300 g obranych porzeczek, np. czerwonych ponad 1/2 kostki masła (120 g) 1 kubek śmietany(...)sobą. Następnie wsypać przesianą mąkę wraz z dodatkiem proszku do pieczenia i sody. Ponownie wymieszać (tylko do połączenia składników!). Na sam koniec dodać obrane porzeczki. Za pomocą łyżki wymieszać. Ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Muffinki piec około 25-30 minut w 180 °C (aż do suchego patyczka

Ugotować
BUDYNIOWIEC Z MUSEM MORELOWYM 125

lekkie w smaku ciasto.  A pyszny morelowy mus dodatkowo wzbogaca jego smak ... Składniki na ciasto: 125 g maki  65 g cukru 65 g masła lub margaryny 1 jajko  jeden proszek mały do pieczenia Masa: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 200 g cukru 1.5 szklanki śmietany 22% lub 30% Mus: 1 puszka moreli (350g(...)ciasto składników zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce co najmniej 1h. Następnie  wyłożyć nim cienko tortownicę oraz trochę jej brzegi. Budyń ugotować z cukrem, lekko wystudzić  po czym  wymieszać ze śmietaną, Wylać na ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 185st i piec ok 70 minut. Po upieczeniu wystudzić, najlepiej przy uchylonych drzwiczkach w piekarniku. Po wystudzeniu nałożyć

Walijskie Pichcenie