ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:179/780)

SERNIK NA CZEKOLADOWYM SPODZIE 212

Składniki: Ciasto kakaowe: 125 g margaryny 1 / 2 szklanki cukru 3 łyżki wody 1 - 2 łyżek kakao 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Masa serowa: 1 / 2 kilograma sera białego 2 jajka 1 /2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 60 g budyniu waniliowego Kruszonka: 1 / 2 kostki margaryny 6 łyżek cukru pudru 8 łyżek mąki(...)wcześniej, wtedy bardzo dobrze się schłodzi.  Masa serowa - jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, potem dodać ser zmielony przez maszynkę, a na koniec wsypać budyń wymieszać na jednolita masę.  Ciasto kakaowe - margarynę, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wystudzić. W misce przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. jajka ubijać do momentu

Ciastka - domowe słodkości
Konkurs z Domową Cukierenką SERNIK Z KRÓWKĄ 364

twarogu sernikowego  * 4 jajka  * 3 łyżki cukru , ale dałabym podwójnie  * łyżka przyprawy do sernika bądź cukier waniliowy  * puszka masy krówkowej  * budyń toffi  Przygotowanie :Zagnieść kruche ciasto. Będzie idealnie plastyczne. Odłożyć na pół godziny do lodówki. Przygotować masę. Utrzeć ser z jajkami , dodać cukier oraz masę krówkową. Wymieszać na gładką masę , dodać proszek budyniowy oraz

Magiczne Życie Marty
Sernik z gruszką i szafranem 190

ciasta.  Na sernik: 1 kg sera President 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 i 1/2 szklanki miałkiego cukru 3 łyżki budyniu waniliowego lub skrobi 4-5 jaja pół łyżeczki szafranu 3 gruszki Ciasto: 2 szklanki maki krupczatki 3/4 szklanki cukru 3/4 kostki masła  jajko Zagnieć ciasto, wstaw do lodówki na 30 minut. Oddziel  białka(...)sztywną pianę. W drugim naczyniu utrzyj żółtka z cukrem. Dodaj ser i jogurt. Wsyp budyń lub skrobię oraz niteczki szafranu. No koniec dodaj pianę i delikatnie wymieszaj. Na wysmarowaną masłem i wyłożoną papierem blachę  rozłóż ciasto. Posmaruj białkiem ciasto cienką warstwą.Obierz gruszki i przetnij na połówki. Rozłóż symetrycznie na cieście. Zalej masą serową

AZgotuj!
Ciasto jogurtowe z białym serem. 260

Dodam, że połączenia ser białego z wiórkami kokosowymi jest wspaniałe. Zapraszam :) Składniki: Ser: 25 dag sera białego półtłustego 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy 1 jajka 4 kopiaste łyżki wiórków kokosowych Ciasto: 2 jajka półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki pół szklanki cukru 2 cukry waniliowe 100 ml oleju 20 dag jogurtu naturalnego 2 płaskie(...)pieczenia Wykonanie: 1. Masa serowa: Do miski wbijamy jajko, dodajemy oba cukry, dodajemy ser i miksujemy blenderem ręcznym na gładką masę, następnie wsypujemy budyń i chwilę miksujemy, na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 2. Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy na puszystą masę, następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy, dodajemy jogurt naturalny i dalej

Izabelawkuchni
Chałwowiec 293

kokosowych. Masa sezamowa: 20 dag sezamu, 2 łyżki miodu, 10 dag margaryny, 1/4 szklanki cukru. Masa chałwowa: 20 dag margaryny, 20 dag chałwy, 1 budyń śmietankowy, 300 ml mleka, słoik dżemu z czarnej porzeczki. Wykonanie: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto zagnieść.                             Ciasto podzielić na dwie części(...)budyń i mieszamy do czasu zgęstnienia. W rondelku roztapiamy margarynę z chałwą. Do ostudzonej margaryny i chałwy stopniowo dodajemy również zimny budyń. Całość dokładnie miksujemy. Placek z kokosem smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Następnie rozsmarowujemy masę chałwową. Ciasto przykrywamy plackiem sezamowym. Smacznego

paapilotkaa
Jabłecznik Z Budyniową Pianką 231

łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl cukru 2-3 łyżki śmietany 4 żółtka 6 dużych jabłek Pianka: 4 białka, 2/3 szkl cukru, 1 budyń wanil. lub śmiet. bez cukru 1.  Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na 2 nierówne części ( jedna większą drugą małą. Drugą część wkładamy do zamrażarki. 2. Ciastem wylepiamy wysmarowaną i wysypana bułką tarta(...)blachę. 3. Jabłka ścieramy na tarce, odciskamy nadmiar soku. 4. Odrobina białka smarujemy ciasto przed wyłożeniem jabłek ( pozwoli to nam uniknąć zakalca ) Ubijamy pianę, utrwalamy ją cukrem, na koniec dodajemy budyń w proszku. 5. Wykładamy jabłka, a na nie piankę budyniową. Na sam koniec ścieramy resztę zamrożonego ciasta. Pieczemy w 190-200 stop przez 1 h. Wspólnie ze mną wypiekały

Gotowanie...to proste !
Tartaletki orkiszowe z rabarbarem,malinami i stewią 182

maki ziemniaczanej120 g masla2 lyzki stewii1 zoltko 1 lyzka jogurtu greckiegoNalozenie owocowe:400 g owocow ( 350 g rabarbaru i 50 g malin)3 lyzki stewii1 lyzka budyniu wanilowego lub maki ziemniaczanejWykonanie:Skladniki na ciasto zagniesc.Uformowac w kule i odlozyc do lodowki na 1/2 -1 godziny.Rabarbar obrac i pokroic na male kawalki.Wlozyc do rondla,dodac mrozone maliny,dosypac stewie i dusic(...)rabarbar z malinami pusci caly sok i lekko zmieknie.Na koniec wsypac 1 lyzke budyniu i dokladnie wymieszac.Odstawic do wystudzenia.Foremki posmarowac maslem ,wylepic rozwalkowynam ciastem.Podziurkowac je widelcem.Nalozyc przestudzona masa owocowa,czesc odlozonego ciasta zetrzec na tarce i posypac mase owocowa.Tartaletki wlozyc do piekarnika nagrzanego do 190 ° C..Piec do zrumienienia 35 minut.Studzic na kratce.Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Poziomkowa tarta 240

poziomek, które postanowiłam wyeksponować w tarcie. W sam raz jako słodki prezent dla Taty :) Składniki:na ciasto- 2 szklanki mąki- 1 kostka margaryny- 2/3 szklanki cukru- 2 żółtka- 2 łyżki śmietany- szczypta soli- 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowejna krem- 1 budyń waniliowy bez cukru- 1 i 2/3 szklanki mleka- 2 łyżki cukru- 100 g masłaoraz- 500 g poziomek(...)grochem i pieczemy jeszcze 15 minut. Następnie wyciągamy i studzimy. Budyń gotujemy zgodnie z podanym na odwrocie przepisem a potem studzimy. Masło ucieramy z budyniem na puszystą masę, którą przekładamy na wystudzone ciasto a na wierzch układamy poziomki. Galaretkę rozpuszczamy w ilości wody podanej na opakowaniu i tężejącą wylewamy na poziomki. Ciasto schładzamy minimum 1 godzinę w lodówce

Zainspirowana w kuchni
Truskawkowy obłoczek 271

jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Składniki na krem: 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 200g masła lub margaryny 2 łyżki cukru pudru   Składniki na piankę truskawkową: 0,5 kg mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe     *** Przygotowujemy ciasto: w małym garnku zagotowujemy margarynę z cukrem, wodą i kakao- mieszamy tak długo aż cukier się(...)gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy zimny budyń. Całość dokładnie ucieramy i wykładamy na wystudzone ciasto *** *** Przygotowujemy masę truskawkową: truskawki miksujemy na gładką masę (należy je uprzednio rozmrozić). Galaretki rozpuszczamy w połowie wody, która jest podana na opakowaniu (czyli dwie galaretki rozpuszczamy

Blog z Apetytem
SZARLOTKA Z KREMEM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 540

Kolejny przepis z zeszyciku cioci Basi!I kolejna szarlotka przed nami!Wyglądem odrobinę przypomina moją Szarlotkę królewską , ale smak i wykonanie całkiem inne ( co nie znaczy

Ostra na Słodko
Ciasto na Boże Narodzenie 213

jajek 1 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao budyń waniliowy (proszek 40g) 1 łyżka margaryny (do posmarowania blaszki) - dodatkowo: 500 ml śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru ozdoby do ciasta "Magia Świąt" Dr. Oetker Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. W misce ubijamy białka, po 3 min dodajemy(...)żółtka i miksujemy jeszcze ok. 2 minut. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski i delikatnie mieszamy (ja robię to różdżką). Dodajemy kakao i budyń i wszystko delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy na wysmarowaną margaryną blaszkę. Pieczemy w temp. 180 stopni 30 minut (ustawienie pieczenia: góra/dół) Ciasto studzimy i przekrawamy na 2 części (ja robię

Alutka-Gotuje
Absolutnie bajeczna tarta z jeżynami. I o woreczkach słów kilka 209

serka mascarpone2 jajka1,5 budyniu waniliowego (proszek)2 łyżki cukru100 ml śmietany kremówki (38%)wierzch:400 g jeżyn150 ml zimnej wody1,5 łyżki mąki ziemniaczanej4 łyżki ciemnego brązowego cukru2 łyżki soku z cytrynyMąkę przesiać z kakao, wymieszać z cukrem i solą. Dodać masło, rozetrzeć dokłądnie między palcami. Wbić jajko, zagnieść jednolite ciasto.Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą(...)przez 15 minut.Ciasto wyjąć z piekarnika, wyjąć papier z obciążeniem.Dopiekać jeszcze 5 minut w 190 st. C.Wyjąć ciasto z piekarnika, lekko przestudzić.W tym czasie zmiskować chałwę z mascarpone, jajkami, budyniem, cukrem i śmietaną. Jeśli zostaną kawałeczki chałwy, nie szkodzi. Wylać masę na podpieczony spód.Piec w 175 st. C. przez 30 minut, aż wierzch się zezłoci.Ostudzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ciasto Świętego Jakuba 182

bezę: 6 białek 3 opakowania kisielu wiśniowego 6 łyżek cukru 2 litrowe słoiki czereśni lub wiśni w kompocie (wydrylowanych) na krem: litr mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru Składniki ciasta zagnieść, zważyć ciasto i podzielić na sześć równych części. Każdą rozwałkować na osobnym papierze do pieczenia na prostokąty tej samej wielkości. Białka ubić z cukrem w dużej wysokiej(...)części i rozsmarować na trzech płatach ciasta. Na wierzchu rozłożyć wiśnie. Przykryć pozostałymi płatami ciasta, odwracając je papierem do góry i delikatnie go zdejmując. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200*C i piec około 20 minut (piekłam wszystkie na raz na termoobiegu).  Budynie i cukier rozmieszać w połowie mleka i ugotować na pozostałym mleku na gęsty budyń. Wystudzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto z rabarbarem bez pieczenia 183

każdą okazję. Przepis na ciasto, które nie wymaga dużych zdolności kulinarnych i na pewno posmakuje osobom lubiącym umiarkowanie słodkie desery. Ciasto z rabarbarem bez pieczenia składa się z lekko kwaskowej warstwy z rabarbaru, delikatnej kremowej warstwy z budyniu i odświeżającej galaretki. U mnie warstwy są przełożone kakaowymi herbatnikami, które dodają odrobinę czekoladowego smaku. Można również wykorzystać herbatniki maślane, wtedy(...)porcji: 16 Czas przygotowania: 50 minut + chłodzenie Forma: 33 cm x 23 cm x 7 cm Składniki na ciasto z rabarbarem bez pieczenia: Warstwa z rabarbaru: 800 g  rabarbaru 6 - 7 łyżek cukru 1 galaretka cytrynowa Warstwa budyniowa: 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (razem 80 g)  750 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny

Kuchcik gotuje
SERNIK KRÓLEWSKI / WARSZAWSKI 275

śmietany 18% -2 łyżki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy budyń waniliowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kruche ciasto: Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 części, owijamy w folię i odkładamy na 2 godziny do zamrażalnika. Masa serowa: Jajka ucieramy z cukrami

RAROSSA
Biszkoptowy ogródek z malinami 191

Składniki Ciasto - 20 podłużnych biszkoptów - 1 budyń waniliowy - ½ L mleka - 500 ml śmietanki 36% - 2 łyżki cukru pudru - sok z ½ cytryny - 3 czubate łyżeczki żelatyny - 3 gruszki - 20 dag malin Syrop - szklanka wody - ½ szklanki cukru - ½ łyżeczki kwasku cytrynowego Wykonanie Gruszki obrać, przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych. Syrop zagotować, wrzucić połówki gruszek, obgotować . Wyjąć z syropu, osączyć, osuszyć(...)trzepaczką do budyniu dodać bitą śmietanę. Gdy masa nieco zgęstnieje , wylać 1/3 masy na biszkopty, ułożyć warstwę malin ( zostawić kilka do dekoracji ). Owoce przykryć 1/3 masy, ułożyć pokrojone gruszki. Wyłożyć resztę masy, wyrównać powierzchnię, przykryć folią i wstawić na 3 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować malinami Uwaga – sprawdzona rada 1)       Ciasto świetnie smakuje

Świat Smaku