ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:170/780)

Pączki kokosowe z budyniem 251

zagnieść gładkie i jednolite ciasto. Cisto będzie dość luźne, ale w miarę możliwości nie dosypywać mąki do ciasta. Wyrobione ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić na 1,5 – 2 godziny w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Składniki na budyń: 100 g cukru 5 żółtek 40 g mąki pszennej 400 g mleka kokosowego 1 łyżka likieru kokosowego ( dałam(...)zagotować a następnie dodać masę jajeczną. Cały czas mieszać na małym ogniu do momentu aż budyń zgęstnieje.  Gorący budyń przykryć folią tak aby przylegała do budyniu. Podczas wystygania nie mieszać. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić. Podzielić na 2 – 3 części i każdą rozwałkować na placek o średnicy 1 cm podsypując mąką. Szklanką wykrawać pączki i odkładać na tacę posypaną mąką

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto z jagodami i budyniową pianką 104

Ciasto z jagodami i budyniową pianką to jedno z lepszych wakacyjnych ciast, jakie robiliśmy. Kruche ciasto, dodatek jagód oraz pianka z białek i budyniu – tak smakuje lato. Kusi mnie wersja z czerwonymi porzeczkami, ale niestety nie mamy takich krzaczków, a do miasta daleko. Dla wyjaśnienia – piszę przepis w rodzinnym domu na wsi. A wracając do ciasta – oczy(...)ciasto z jagodami i budyniową pianką poleca się do wakacyjnej kawy i spotkań z Rodziną. Udostępnij Ciasto z jagodami i budyniową pianką – składniki 350 g jagód Kruche ciasto: 2 1 / 2 szklanki mąki pszennej 1 / 2 szklanki cukru 250 g masła 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 budynie

niecodziennikpary
Sernik z pianką cytrynową. 183

ciasta Fot. © luchot - Fotolia.com Składniki : Ciasto na spód : 30 dkg mąki 15 dkg margaryny 10 dkg cukru 2 żółtka 2 łyżki śmietany 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilinowy Masa serowa :   1,5 kg mielonego sera 3 szklanki mleka 1,5 szklanki cukru 6 żółtek 3/4 szklanki oleju 3 jajka 3 budynie śmietankowe 2 cukry wanilinowe(...)białego kisiel cytrynowy Sposób wykonania : Ciasto na spód : Z podanych składników zagnieść ciasto. Wywałkować i wyłożyć na blaszkę z wysokim bokiem. Boki blaszki także wyłożyć ciastem. Masa serowa :   Ser, jajka, żółtka, cukier,olej, budyń - wszystko razem dokładnie zmiksować na jednolitą masę. Następnie wlać mleko, wymieszać, wylać na blaszkę wyłożoną ciastem. Włożyć do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec przez

Przepisy i porady kulinarne
Jabłecznik orzechowo serowy 448

nożem margarynę, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Zostawić w lodówce na 30 minut. Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm. Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.  Masa serowa ½ kg zmielonego sera 3 jajka ½ cukru 2 łyżki margaryny 2 budynie waniliowe ¾ szklanki mleka Jajka ubić z cukrem(...)nożem margarynę, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Zostawić w lodówce na 30 minut. Podzielić na 3 części rozwałkować każdy na blachę wielkości 36X23cm. Upiec w temp 200ºC około 15-20 min. do jasnego zrumienienia, zostawić aby ostygły.  Masa serowa ½ kg zmielonego sera 3 jajka ½ cukru 2 łyżki margaryny 2 budynie waniliowe ¾ szklanki mleka Jajka ubić z cukrem

w mojej kuchni
Sernik imbirowo-piernikowy 205

Dr.Oetker 1 łyżeczka śmietany 18% Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 1 szklanka cukru 2 łyżki miękkiego masła 1 łyżka startego świeżego imbiru 3 białka- z ciasta kruchego 4 jajka 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 100 ml śmietany 18% 2 łyżki mleka w proszku Sos czekoladowo-pomarańczowy: 10 dag gorzkiej czekolady 1/2 szklanki soku pomarańczowego z kawałeczkami owoców(...)wtedy zagniatamy ciasto szybko ręką. Wylepiamy dno wyłożonej pergaminem blaszki o wym 25/30 cm. Chłodzimy w lodówce na czas przygotowania serowej masy. Masa serowa: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową.  Twaróg z kostki mielimy  umieszczamy w dużej głębokiej misce, dodajemy cukry, białka oraz całe jajka, wlewamy śmietanę,  wsypujemy  mleko w proszku  oraz budyń, dodajemy miękkie

Wanilia i Kardamon
Przekładaniec cytrynowy 226

Wysokie, orzeźwiające ciasto bogate w wiele warstw. Słodkość biszkoptu i herbatników równoważy kwaskowaty krem budyniowy, który jest bajecznie pyszny! Ciasto dość pracochłonne, ale za to bardzo efektowne. I tu się Wam przyznam, jest to jedno z pierwszych, jakie zrobiłam. Przygotowuję je do dziś, w szczególności na wszelkiego rodzaju przyjęcia, urodziny itp. Polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach 24x35 cm) Biszkopt(...)podwoić- potrzebne są dwa biszkopty) 3 jajka 1/3 szkl cukru 70 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wody Krem cytrynowy: 2 budynie śmietankowe 3/4 szkl soku z cytryny 1 1/4 szkl wody 3/4 szkl cukru 200 g miękkiego masła Pianka cytrynowa: 1 galaretka cytrynowa 1 szkl gorącej wody 500 ml śmietanki kremówki

Nastoletnie Wypiekanie
Karpatka 142

Piec w temperaturze 200ºC przez około 25 - 30 minut do lekkiego zbrązowienia ciasta (w trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika). W ten sam sposób upiec drugą część ciasta. Wystudzić. Krem: 750ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru lub więcej 150-300 g masła (w temperaturze pokojowej) - w zależności jak maślany chcecie uzyskać krem (ja dałam kostkę 200g) Cukier(...)puder do posypania ciasta Przygotowanie: W szklance mleka rozprowadzić proszki budyniowe. Posłodzić. Pozostałą część mleka zagotować, a następnie wlać rozpuszczony proszek i mieszać aż budyń będzie miał gładką, gęstą konsystencję. Ostudzić. Masło utrzeć mikserem aż będzie bardziej puszyste, a następnie stopniowo dodawać budyń dalej miksując.  Gotowy krem rozsmarować na jednym blacie (na pofalowanej części), przykryć drugim. Schłodzić w lodówce

Fabryka pomysłów
Tarta kakaowo chałwowa 120

łyżki cukru, masa: 2 jajka 250 g mascarpone, 200 śmietanki 30 %, 200 g chałwy waniliowo kakaowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu, 40 g 40 g kamyczków czekoladowych DECORADA Delekta. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodajemy łyżkę wody, lub mąkę. Ciasto przenosimy do formy i  dokładnie wylepiamy(...)papier z ryżem. Masa: Jajka miksujemy kilka minut na najwyższych obrotach, następnie dodajemy rozkruszoną chałwę, serek mascarpone i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec dodajemy budyń z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Masę przelewamy na ciasto i posypujemy je kamyczkami czekoladowymi. Tarte przez  pierwsze 10 min pieczemy w temperaturze 180°C, następnie skręcamy do 160°C i pieczemy

Moniki Smakołyki
Ciasto Orzechowiec (Miodownik) 191

cukrem. Pozostałą ilość mleka wymieszamy z mąkami. Do gotującego mleka dodajemy mieszankę i cały czas mieszamy aż powstanie budyń. Wyłączamy gas i mieszamy aż budyń będzie gotowy. Studzimy. Po wystygnięciu miksujemy z masłem. Gotowe upieczone ciasta dokładnie studzimy. Ciasto(...)snickersa smarujemy całą ilością kremu. Na wierzch kładziemy  ciasto ze snickersem. Przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na 2 dni, aby ciasto zmiękło.  Ciasto jest pracochłonne ale warte trudu. Najlepiej przygotować budyń na samym początku aby stygł podczas gdy my robimy resztę.  Smacznego

Klasyka Gotowania
Mini ptysie z budyniem, czekoladą i orzechami włoskimi 165

włoskimi. Ich przygotowanie jest trochę czasochłonne, jednak w smaku są rewelacyjne!  Składniki na 1 dużą blaszkę: ciasto parzone 115 g mąki pszennej tortowej 200 ml zimnej wody 85 g masła 2 duże jajka 3 łyżeczki zwykłego cukru odrobina soli nadzienie budyń waniliowy   (można przygotować z połowy składników) 50 g masła do dekoracji 1/2 tabliczki mlecznej czekolady posiekane orzechy(...)mniejszych rozmiarów, np. aby wielkością przypominały orzechy włoskie). Do rozgrzanego do 195 ºC  piekarnika, wstawić ptysie. Piec około 40-45 minut (ciasto musi zmienić kolor na złoty). Podczas pieczenia nie otwierać piekarnika!  Ugotowany i ciepły budyń wymieszać z masłem. Następnie ostudzić go. Przygotowany budyń przełożyć do dużej strzykawki i za pomocą niej - nadziewać ptysie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli

Ugotować
Urodzinowy Tort Ptysiowy 86

masła/ja użyłam margaryny2 szklanki wody2 szklanki mąki6 jajDodatkowo:słoiczek gruszek w syropie3 łyżki drobno posiekanej skórki pomarańczowej w syropiegarść świeżej żurawinykrem budyniowy:budyń 450 ml mleka100 g masła2 łyżki cukru z prawdziwą waniliąSposób przygotowania ciasta:Do garnuszka przelewamy wodę i wrzucamy masło, pozostawiając je do całkowitego rozpuszczenia. Następnie do gotującej się masy wsypujemy partiami mąkę i mieszamy, aż ciasto(...)równie dobrze można odstawić tylko na godzinkę).W wysokiej misce masło rozcieramy do białości z cukrem waniliowym, następnie dodając stopniowo budyń - ciągle ucierając. Gotowy krem przykrywamy ponownie folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 1 h.Blaty ciasta powinny być ostudzone. Pierwszą warstwę smarujemy kremem budyniowym, a następnie przykrywamy następnym blatem. Kolejną warstwą są cienko pokrojone plasterki gruszki i kawałeczki

Słodkie Przyjemności
Malinowa tarta z truskawkami 542

krupczatki - 80g masła - 50g cukru pudru - 2 duże łyżki śmietanki 30% - 1 żółtko - kilka kropel olejku waniliowego Masa serowa: - 450g białego sera - 1 całe jajko+białko z ciasta - 150ml śmietanki 30% - 1 budyń waniliowy (40g) - cukier puder do smaku - laska wanilii - 400g mrożonych lub świeżych malin Dodatkowo - 200g świeżych truskawek Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię

Wypieki Rene
FRANCUSKIE PALUCHY Z NUTELLĄ 164

wyczarować jakieś słodkości, w "podbramkowej" sytuacji,  kiedy do kawy nie mamy nic, a właśnie usłyszeliśmy w słuchawce: wpadniemy do was za pół godziny.  Zazwyczaj łączę ciasto francuskie z owocami, ewentualnie budyniem.  Tym razem pokusiłam się o połączenie go z orzechową nutellą.  Pyszne paluchy z czekoladowym nadzieniem  baaardzo nam smakowały :))) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego

Walijskie Pichcenie
Rurki z ciasta francuskiego 99

czekoladowo - orzechowego typu Nutella oraz dodatkowo na krem budyniowy z mlekiem w proszku. Połączenie okazało się bardzo trafne. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego po 330g 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 1 czubata łyżka masła 4 łyżki mleka w proszku ok. 1 czubata łyżka kremu(...)typu Nutella cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwinęłam i pokroiłam je wzdłuż krótszego boku na równe paski o szerokości ok. 3cm. Każdy pasek nawinęłam na foremkę metalową do rurek zaczynając od węższego brzegu. Ciasto nawijałam dookoła foremki tak aby brzegi ciasta nachodziły na siebie. Rurki z nawiniętym ciastem ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam

Waniliowe Improwizacje
Ciasto pocałunek Murzyna 279

Natknęłam się na ten przepis przypadkiem w internecie. Pomyślałam sobie, że ciasto musi być pyszne i nie myliłam się. Wszystkie warstwy doskonale do siebie pasują. Ładnie się prezentuje więc świetnie nadaje się na wszelkie przyjęcia. Polecam :) Ciasto: 2 szkl mąki 2 szkl cukru 2 szkl śmietany 18% 2 jajka 2 łyżki sody 2 łyżki octu Dodatkowo: 4,5 łyżki maku(...)pieczenia i piec oddzielnie przez ok 20 minut w temperaturze 180 stopni. Placki ostudzić.  Masa: Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu dodając do mleka cukier i ekstrakt waniliowy. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z budyniem. Placki przekładać masą i polać polewą. Ciasto można ozdobić orzechami. Polewa: W garnuszku rozpuścić margarynę, cukier, mleko i kakao. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej

Smakołyki Asi