Sernik bez sera 522śmietany 1 szkl cukru pudru Masa: 3 śmietany 18% ( 3x400ml) 5 białek 1 szkl cukru 2 budynie śmietankowe Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać śmietanę i budynie śmietankowe. Dokładnie wymieszać. Ciasto: zagnieść ciasto ze składników i podzielić na dwie części. Jedno ciasto rozwałkować i na blachę. Potem wylać masę serową i przykryć drugą częścią ciasta. Piec 160 stopni
Olga Piecze i Gotuje
Poduszkowiec - ciasto 486dodać do masy jajecznej. Zmiksować. Czekoladę rozpuścić i dodać do ciasta. Wymieszać do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem i wlać ciasto. Ser 300 sera twarogowego 1 budyń śmietankowy 1/2 szklanki cukru Ser zblendować, dodać cukier i budyń. Wszystko wymieszać dokładnie. Do rękawa cukierniczego nałożyć ser i wycisnąć na ciasto tworząc kratkę. Piec w piekarniku nagrzanym
O kuchni z uczuciem
Croquembouche - francuski tort weselny 283Wystudzić porządnie. Wystudzone ciasto przełożyć do misy miksera i ucierając dodawać po jednym jajku. Kolejne jajko dodajcie dopiero jak poprzednie połączy się z ciastem. Zmiksować. Ciasto powinno przypominać gęsty budyń. Przełożyć masę do worka cukierniczego z okrągłą końcówką o średnicy jednego centymetra. Wyciskać na papier do pieczenia niewielkie porcje w sporych odstępach. Rozgrzać piekarnik do temperatury
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Francuski tort Malakoff 223Świetnym pomysłem , na uroczystości rodzinne jest tort Malakoff. Delektować się nim mogą tylko i wyłącznie goście +18. Swój niepowtarzalny smak i aromat bowiem zawdzięcza małej nutce
Różne smaki w kuchni
Rogaliki z Super krówką i serem. 387przesiać mąkę dodać wyrośnięty zaczyn, jajka,masło i wyrobić ciasto.Następnie przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia musi podwoić swoją objętość. Ser utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym,budyniem i jajkiem. Wyrośnięte ciasto przełożyć na podsypaną mąką stolnicę i jeszcze raz zagnieść. Ciasto rozwałkować dość cienko, następnie za pomocą talerzyka wyciąć koło i podzielić na 8 równych części, na na każdym
Sama słodycz i szczypta chili
Domowy budyń czekoladowy (Budino al cioccolato fatto in casa) 227Jak tylko spróbujecie domowego budyniu czekoladowego z dodatkiem wanilii, nie będzie Was kusiło na przygotowanie kupnego budyniu z torebki. Budyń jest bardzo kremowy, delikatny w smaku
La grande e la piccola cuoca
Budyniowy sernik z jogurtów greckich 246Dziś mam dla Was sernik, nie sernik bo przygotowany jest na bazie jogurtów greckich a smakuje jak najlepszy sernik. Dodałam także serek homogenizowany naturalny, który podkręca
Moje Małe Czarowanie
Ciasto truflowo wiśniowe 200kombinowałam i wykombinowałam pyszne ciasto. Biszkopt, masa na budyniu z truflową czekoladą, dżem wiśniowy, ciastka wiśniowe typu delicje i pyszna polewa. Jednym słowem uczta dla podniebienia. Najlepiej smakuje na drugi dzień jak się wszystko przegryzie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Sernik królewski – mój ulubiony! 186Taki sernik to moje wspomnienie wakacji na wsi. Tam własnie jadłam go pierwszy raz jako dziecko. Pamiętam, bardzo go lubiłam. Po latach sobie o nim przypomniałam
Polska Zupa
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2210dekoracji ciastek i pierniczków Sugar Cookies – najlepsze kruche ciasteczka do dekorowania Tarta jabłkowa- Rose. Ciasto z różami Strucla makowa na szybko – krucho-drożdżowa Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem Zapisz Zapisz
Karo in the Kitchen
Jabłecznik z masą z jabłek i kisielu 176Ciasto – pyszne, bardzo ładnie wygląda. Kolorowa masa nadaje ciastu rumieńca Ciasto – masło, mąkę,cukier, proszek do pieczenia, surowe żółtka wrzucić do miski. Ugotowane na
Kuchnia Pokoleń
Kokosowe kulki 233dań obiadowych. Wiórki kokosowe (tak jak płatki kokosowe) mogą stanowić świetną dekorację do deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki: - 200g miękkiego masła
mojewypiekiinietylko
Galaretka z czarnej porzeczki 203Słodka, ale z nutką kwaskowości. Idealna do deserów, bułeczek, budyniu, pyszne złamanie smaku ciasta…wymieniać można długo. Nawet jeśli nie przepadasz za czarną porzeczką, to na pewno i tak polubisz tą galaretkę. Jest po prostu boska! Jej smak jest ciężki od smaku owoców porzeczki. Jakby to nie brzmiało, jeśli masz 1 kg czarnej porzeczki i chcesz zrobić 1 rzecz
Mieszam w Garnku
Kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym 228Dzisiaj jeszcze jeden smakołyk z wykorzystaniem ciasta francuskiego, który przypadnie do gustu wielu łasuchom czyli pyszna kremówka z kremem budyniowym i śmietanowym :)
Kuchenne Wariacje
Jabłecznik inaczej z ciasteczkami i masą z kisielem jabłkowym 206To ciasto zrobiliśmy na święta z pierniczkami o smaku imbirowym, ale można też zrobić z innymi ulubionymi ciastkami tj.kokosowe, orzechowe itp Ciasto super, dziękuję Arlette. Utrzeć
Kuchnia Pokoleń