ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:159/780)

Sernik z morelami i cytrynową pianką 177

nich różne owoce, dzięki czemu za każdym razem smakują trochę inaczej.    Ciasto: 3 szkl mąki 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie troszkę śmietany Masa serowa: 1kg sera białego z wiadereczka 2 jajka 2 budynie waniliowe 3/4 szkl cukru pudru 3/4 kostki miękkiego masła 500 g moreli   Pianka: 5 białek(...)Ciasto: Składniki posiekać i zagnieść ciasto. 3/4 ciasta rozwałkować, nakłuć widelcem i wyłożyć na blaszkę (30x20cm), wstawić do lodówki. Pozostałe ciasto zawinąć i odstawić do zamrażalnika. Masa serowa: Ser, jajka, budyń w proszku, cukier i masło dobrze utrzeć a następnie wyłożyć na ciasto. Na ser ułożyć połówki moreli skórką do spodu.    Pianka: Z białek i szczypty soli ubić

Smakołyki Asi
Zacznij zdrowo nowy dzień- Koktajl z odkwaszającą i leczniczą kaszą jaglaną 148

migdałów + 2 szklanki filtrowanej wody do moczenia, 2 litry filtrowanej wody. Z podanych składników otrzymasz około 1,5 l mleka migdałowego oraz migdałową masę, którą możesz wykorzystać do pieczenia ciast, ciasteczek, zagęszczenia sosu, dodać do kotletów warzywnych lub pasztetu. Migdały ze względu na neutralny smak mogą być dodawane niemal do wszystkiego. Wykonanie 1. Migdały zalej wodą i zostaw(...)migdałowe możesz przechowywać w lodówce około 5 dni. Wspaniale smakuje z płatkami kukurydzianymi lub owsianymi z dodatkiem świeżych lub suszonych owoców. Możesz z niego zrobić pyszne smoothie, budynie czy kremy do ciast. Mleko migdałowe jest bardzo pożywne. Zastosowań jest mnóstwo a smak i wartości odżywcze tego napoju rekompensują wysiłek włożony w jego przygotowanie. Smacznego

w mojej kuchni
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście. 185

Sernik z dodatkiem budyniu, brzoskwiń i rodzynek sułtańskich upieczony na kruchym cieście. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Ciasto dyniowe z kremem i nutą cynamonu 138

przyprawy do piernika 1/2 szklanki oleju 400g obranej dyni Krem 200g śmietany 30% 250g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Polewa 250ml soku marchewkowo-brzoskwiniowego 1 budyń śmietankowy płatki kokosowe do dekoracji Wykonanie: 1. Ciasto dyniowe: Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puch, dodać olej, wcześniej przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i przyprawą do piernika(...)ubić na sztywno. Mascarpone zmiksować mikserem następnie dodać partiami ubitą śmietanę, całość delikatnie wymieszać szpatułką. 3. Polewa: Połowę soku zagotować, a w drugiej rozrobić budyń, wlać na gotujący się sok i dokładnie wymieszać. 4. Składanie ciasta: Pierwszy blat ciasta dyniowego umieścić w formie, wyłożyć cały krem, przykryć drugim blatem dyniowym i polać polewą. Udekorować płatkami kokosowymi

Szalona Kuchnia Eweliny
Placek Muśnięty Musem 123

cukrem i cukrem waniliowym. 2. W drugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY: 600g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: 1. Truskawki zblendować. 2. Zagotować w garnku, dodać galaretki, mieszać aż się całkowicie rozpuszczą. 3. Odstawić do wystygnięcia

Dziś Ja gotuje
Placek Muśnięty Musem 417

cukrem i cukrem waniliowym. 2. W drugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY: 600g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: 1. Truskawki zblendować. 2. Zagotować w garnku, dodać galaretki, mieszać aż się całkowicie rozpuszczą. 3. Odstawić do wystygnięcia

Dziś Ja gotuje
kruche z owocami 192

maki białej orkiszowej 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1-2 łyżki lodowatej wody jak ciasto będzie za suche Piana 5białek 1 szkl. (200g)drobnego cukru 1 budyń bez cukru (40gr.) dowolne owoce,dżem,powidła -u mnie banan i dżem jagodowy Wykonanie Pokrojone na kawałki zimne masło połączyć z mąką przesianą(...)kawałek ciasta,ugnieść delikatnie łyżka ,lub ręką . Wyłożyć owoce dowolne ,lub dżem .Ubić ze szczyptą soli ciałka na sztywno,powoli dodając cukier ,na końcu proszek budyniu.,przykryć ubitą piana .Na wierzch starkować pozostałą część ciasta.. Wstawić do piekarnika i piec około 40 minut (do złotego koloru). Smacznego

w mojej kuchni
Sernik na kruchym cieście 407

kruchym cieścieSkładniki:ciasto: 1,5 szklanki mąki100 g margaryny5 łyżek cukru2 żółtkaszczypta soliłyżeczka cynamonu masa serowa:0,75 kg twarogu półtłustego15 dag cukru3 jajka2 łyżki budyniu w proszku1/4 kostki margarynycukier wanilinowy Wykonanie:- ciasto zagnieść z powyższych składników, schłodzić w lodówce, na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia kruszyć ciasto tworząc warstwę kruszonki- ciasto podpiec przez 20 minut w 200 stopniach(...)margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po żółtku, partiami dodawać ser, budyń, dokładnie utrzeć- z białek ubić pianę, delikatnie wymieszać ją z masą serową- masę wyłożyć na podpieczone ciasto, piec około 1 godziny w 180 stopniach- po upieczeniu nie wyjmować sernika z piekarnika, tylko pozostawić go, żeby gwałtownie nie opadł Przepis ten jest raczej na tortownicę o średnicy większej niż 21cm

Smakołyki Bereniki
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BUDYNIEM 147

jajka 3 żółtka 1 szkl cukru szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kaszy manny śliwki cynamon masa budyniowa 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 3 szkl mleka A jak to zrobić: Wszystkie składniki na ciasto (z wyjątkiem śliwek, manny i cynamonu), zagnieść i poszielić w proporcji 1/3 i 2/3. Mniejszą część ciasta włożyć do zamrażalnika (ułatwi(...)piecznia. Większą częścią ciasta wylepić dno formy. Posypać kaszą manną i ułożyć na niej dość ciasno połówki śliwek, posypać cynamonem. Z podanych składników ugotować budyń i jeszcze gorący wylać na śliwki. Mniejszy kawałek ciasta wyjąć z zamrażalnika i zetrzeć na tarce (na grubych oczkach) bezpośrednio na masę budyniową. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu, upieczone

Kuchnia w opałach
Fale dunaju z wiśniami 336

wyłożonej papierem do pieczenia (23x33 cm) wykładamy na przemiennie ciemne i jasne ciasto, tak by uzyskać wzór szachownicy. Wiśnie myjemy, drylujemy i wtykamy w ciasto. Pieczemy ok 40 minut w 180 st. C Krem: 1 budyń śmietankowy 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła kakao(...)posypania Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, a następnie, nie przerywając ucierania, dodajemy po łyżce ostudzony budyń. Gotową masę wykładamy na ostudzone ciasto i posypujemy kakao, lub startą czekoladą, Odstawiamy na kilka godzin do stężenia. Smacznego.     var widgetParams = "{ 'Id':'1914fb15-0ac0-4810-b1b8-9295b9b79433','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent

Cynamonowe szczęście
Fale dunaju 257

pieczenia (23x35 cm) wykładamy na przemiennie ciemne i jasne ciasto, tak by uzyskać wzór szachownicy. Obrane jabłka kroimy w plastry i wtykamy w ciasto. Pieczemy ok 40 minut w 180 st. C Krem: 1 budyń śmietankowy 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła kakao(...)posypania Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, a następnie, nie przerywając ucierania, dodajemy po łyżce ostudzony budyń. Gotową masę wykładamy na ostudzone ciasto i posypujemy kakao, lub startą czekoladą, Odstawiamy na kilka godzin do stężenia. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Ciasto drożdżowe z jagodami i budyniem 186

TOTA 30 g świeżych drożdży 150 ml ciepłego mleka 1 łyżka cukru Składniki na ciasto: 600 g mąki pszennej typ 450, np.  TOTA 2 łyżki cukru 100 g rozpuszczonego masła 2 jajka szczypta soli Składniki na nadzienie: 1,5 szkl mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 300 g świeżych jagód Składniki na kruszonkę: 1 szkl mąki pszennej(...)Szklankę mleka zagotować, resztę wymieszać z budyniem. Ugotować jak normalny budyń. Całość. Okrągłą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować tłuszczem i obsypać mąką. Blaszkę wylepić ciastem, łącznie z bokami. Do środka wlać jeszcze ciepły budyń, posypać obficie jagodami i na koniec kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, w termoobiegu, ok 40-45 minut. Wystudzić. Smacznego

Trufelkowo
Ciasto ze szpinakiem i masą miętową. 194

masy. Na koniec dodajemy szpinak i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.   Przygotowujemy herbatę miętową w podanej ilości wody.  Landrynki rozpuszczamy w herbacie podgrzewając wszystko na wolnym ogniu i cały czas mieszając. Budynie oraz cukier mieszamy z połową szklanki(...)mleka, a pozostałe mleko gotujemy. Następnie na gotujące się mleko wlewamy budynie oraz syrop miętowy (musi być ciepły). Zagotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia oraz zimny ucieramy z masłem na gładką masę.   Na biszkopt kakaowy wylewamy miętową masą i przykrywamy ciastem szpinakowym, wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto, posypujemy kuleczkami

Symfonia smakowa
Ciasto francuskie z wiśniami (ciasto św. Jakuba) 409

pudru Pianka kisielowa: 6 białek 6 łyżek cukru 3 kiesiele wiśniowe +wydrelowane wiśnie z kompotu Masa: 3 szkl. mleka 250 g masła lub margaryny 2 opakowania budyniu waniliowego Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta WYKONANIE: Składniki na ciasto zagniatamy, dobrze wyrabiamy ciasto. Następnie ciasto wkładamy do miski i chłodzimy w lodówce przez ok. 1 godz. Po tym czasie ciasto dzielimy(...)przed upieczeniem nakłuwamy delikatnie widelcem. Pieczemy ok. 20 min w 180 stopniach na złoty kolor. Tak samo postępujemy z pozostałymi częściami ciasta - mamy mieć upieczone 3 placki z pianką kisielową z wiśniami w środku. Następnie przygotowujemy masę: gotujemy budyń z 3 szkl. mleka, i studzimy go. Potem ucieramy masło, stopniowo dodając po łyżce zimny budyń, i dokładnie łączymy ze sobą

psgotujemy
Ciasto czekoladowe a la torcik z kremem chałwowym 198

jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem chałwowy: 300 dag chałwy 1 budyń waniliowy 0,5 l mleka  1/2 kostki masła pozostałe: owoce do dekoracji pokruszona chałwa Przygotowanie ciasta:  Na początek dno tortownicy o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C. W rondelku rozpuszczamy(...)dokładnie aby nie było grudek. Pozostałe mleko wstawiamy do zagotowania. Na gotujące się mleko wylewamy budyń i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z budyniem. Dajemy pokruszoną chałwę ciągle miksując.  Na wystudzone ciasto wykładamy krem chałowy oraz ulubione owoce i pokruszoną chałwę

Życie zaczyna się w kuchni
Tort Brzoskwiniowy z Masą Budyniowo-Maślaną oraz Kremem Budyniowo-Śmietanowym 316

Tort Brzoskwiniowy to klasyka wśród wypieków i jedno z popularniejszych owocowych ciast. Puszysty, a zarazem "sypki" biszkopt przełożony masą budyniowo-maślaną i kremem budyniowo-śmietanowym z kawałkami owoców to propozycja deseru, której ciężko się oprzeć szczególnie amatorom brzoskwiń. Tort dość prosty w przygotowaniu, a przepyszny w smaku i z pewnością warto przygotować go w domu. Tort Brzoskwiniowy z Masą(...)niskich obrotach miksera dodajemy po jednej łyżce budyniu (z pozostałej 1/3 części budyniu). Krem przekładamy do lodówki do lekkiego stężenia.Brzoskwinie odsączamy, pozostawiamy kilka na dekoracje, a resztę kroimy w dość drobną kostkę. Dolną część biszkoptu umieszczamy w tortownicy z obręczą (boki smarujemy masłem). Ciasto ponczujemy niewielką ilością syropu spod brzoskwiń (można go rozcieńczyć z wodą lub mlekiem, jeśli

Słodka Strona