ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:182/780)

Budyniowe ciasto z truskawkami 162

Sezon truskawkowy w pełni, stąd moja weekendowa propozycja to proste ciasto ucierane ze świeżymi truskawkami. Zamiast 12-tu babeczek z przepisu z bloga przygotowałam tym razem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rożki francuskie w 15 minut 160

łyżki cukru wymieszane z dużą szczyptą cynamonu 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką wody do posmarowania (opcjonalnie) 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego lub śmietankowego Jak przygotować błyskawiczne rożki francuskie z jabłkami? Rozwijamy ciasto francuskie wyjęte z lodówki, zostawiamy aby uzyskało temperaturę pokojową. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie z jabłek. Umyte jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, skrapiamy(...)sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem, dokładnie mieszamy. Możemy też dodać łyżkę budyniu lub mąki ziemniaczanej i ponownie wymieszać, ale nie jest to konieczne. Ciasto dzielimy na 6 równych kwadratów. Na każdym kwadracie rozkładamy nadzienie z jabłek. Brzegi rożków można posmarować jajkiem roztrzepanym z wodą, (ale ja tego nie robię) następnie składamy na pół

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fale dunaju 192

łyżki kakao  2 łyżki mleka  350 g wiśni (mogą być z kompotu, syropu lub zamrożone; nie rozmrażamy przed ułożeniem na cieście) [ wiśnie z kompotu Rolnik] Krem  400 ml mleka  1 budyń waniliowy  [ u mnie brzoskwiniowy] 1  cukier wanilinowy 2 łyżki cukru  2 łyżki soku z cytryny  250 g masła Dodatkowo(...)Wystudzić. Z mleka, budyniu w proszku i cukru zagotować budyń.Zdjąć z palnika.Wystudzić. Masło utrzeć , powoli po łyżce dodawać wystudzony budyń, cały czas miksując. W międzyczasie dolewać stopniowo sok z cytryny, miksując. Gotowy krem wyłożyć na ostudzone ciasto, wstawić do lodówki stężenia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem, wymieszać do gładkości. Rozsmarować na schłodzonej masie budyniowo - maślanej

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 2283

jest dość słodkie, bardzo, bardzo kaloryczne, ale całkiem smaczne. Przepis od Pani Elżbiety W. Ciasto nie wymaga pieczenia, warto jednak przygotować je dzień wcześniej aby się przegryzło. Składniki na formę: 30 x 25 cm Składniki na krem: 300 g cukierków Kukułka 1 litr mleka 4 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 0,5 litra mleka) 200 g miękkiego masła(...)wymieszać. Na ciasto wylać polewę, wyrównać szpatułką. Schłodzić w lodówce przez 30 min. Smacznego! Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka Ciasto Kukułka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='300 g cukierków Kukułka 1 litr mleka 4 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 0,5 litra mleka) 200 g miękkiego masła 200 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów

moj przepis na
Francuskie ciastka z malinami, budyniem i bezą 269

ciasto francuskie 1 op maliny ok 1 szkl budyń malinowy cukier 0,5 l mleka 2 białka pół szl cukru pudru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ciasto rozwinąć, pokroić na kwadraty o boku ok 6,5 cm. Posmarować delikatnie białkiem i paseczkami z ciasta (można kroić pocięte juz kwadraty) obłożyć brzegi wszystkich ciastek. Upiec w temp 200 st przez

Gotowanie jest łatwe
Ciasto miodowe 251

mleka, 1 szklanka cukru, 250g margaryny ( ja użyłam masła niesolonego), 2 żółtka, 1 szklanki mąki pszennej, 1 budyń śmietankowy bez cukru. Ponadto: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ( gotowana przez ok.3h) lub puszka gotowej masy kajmakowej, 300g orzechów włoskich. Przygotowanie : Ciasto miodowe: Wszystkie składniki na ciasto miodowe wymieszać i zagnieść. Dobrze zagniecione ciasto podzielić na dwie części. Blaszkę  wyłożyć papierem(...)pieczenia, octem i 1 łyżką oleju - pozostawić do wyrośnięcia. Do ubitych białek dodawać powoli i delikatnie mieszając, łącząć wyrośnięte żółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Wlać do blaszki, takiej samej rozmiarem jak było pieczone ciasto miodowe. Piec w rozgrzanych piekarniku w 180stopniach C przez ok. 20minut. Masa budyniowa: 2/3 litra mleka zagotować z cukrem i margaryną. Pozostałe mleko

W kuchni u Moniki
Misiowy Miodownik 226

pieczenia 4 łyżki miodu 3 jajka 1 szkl mleka krem: kubek kaszki manny 2 kubki mleka 1 budyń śmietankowy 1 budyń czekoladowy 2 jajka szczypta soli 0,5 szklanki brązowego cukru 0,5 kostki masła Przygotowanie: składniki ciasta miksujemy, wylewamy na trzy takie same wyłożone papierem blaszki i pieczemy  około 15 minut na złoty kolor w temp(...)masłem, łączymy obie masy. białka ubijamy ze szczyptą soli na pianę delikatnie łączymy pianę z kremem dzielimy na dwie części- do jednej dodajemy budyń śmietankowy do drugiej czekoladowy i opcjonalnie kawałki czekolady ostudzone ciasto przekładamy kremem:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 206

zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wrzucamy resztę składników i przygotowany rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Poniżej zdjęcia co zrobić dalej, krok po kroku. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni.   Domowe słodycze Domowe(...)Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 214

zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wrzucamy resztę składników i przygotowany rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Poniżej zdjęcia co zrobić dalej, krok po kroku. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni.   Domowe słodycze Domowe(...)Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe drożdżówki (serduszka z serem) 227

zalewamy ciepłym mlekiem i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wrzucamy resztę składników i przygotowany rozczyn. Ciasto wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut. Poniżej zdjęcia co zrobić dalej, krok po kroku. Przed pieczeniem bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni.   Domowe słodycze Domowe(...)Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Drożdżówki z budyniem i brzoskwiniami 233

kawusi na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Mniam czego chcieć więcej !!!  Przepis na ok. 12/13 sztuk Przepis na ciasto drożdżowe znajdziesz  Tutaj➤➤➤   Drożdżówki  Nadzienie 1 duży budyń waniliowy na 750 ml mleka 1 łyżeczka mąki pszennej 5 połówek brzoskwiń w syropie Budyń ugotuj według instrukcji na opakowaniu dodając do mieszanki 1 łyżeczkę mąki(...)czasie przygotuj ciasto. Zobacz➥ klik tutaj . Gotowe wyrośnięte ciasto rozwałkuj na grubość ok 1 centymetra. Okrągłym naczyniem  np. szklanką wycinaj kółka moje miały ok.10 cm. Następnie naczyniem o mniejszej średnicy zrób po środku dołek. Tak przygotowane kółka układaj w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.  Dołki wypełnij przestudzonym budyniem można to zrobić za pomocą rękawa cukierniczego. Brzoskwinie

Andzia Pichci
Babeczki cytrynowo-czekoladowe 321

wyciśnięty z połowy cytryny    1 łyżka mąki    2 łyżki budyniu czekoladowego    2 łyżki mleka Przygotowanie:   Utrzeć masło z cukrem i dodawać po 1 jajku dalej miksując. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać za pomocą szpatułki lub miksera. Ciasto podzielić na dwie części z tym, że jedna część(...)mieć 2/3 ciasta a druga 1/3 ciasta. Do 2/3 ciasta dodać mąkę i sok z cytryny i wymieszać. A do drugiej części budyń i mleko i również wymieszać. Do foremek nakładać po łyżce białego ciasta a na to po łyżeczce ciemnego ciasta ciasto rozłożyć równomiernie dookoła kominka od foremek). Na samą górę ponownie ciemne ciasto. Jeśli pozostanie ciasto to można

Amatorka kuchenna
Seromakowiec 476

proszku do pieczenia 2 żółtka 4 łyżki cukru Masa serowa: 1 kg półtłustego sera 5 jajek szklanka cukru pudru cukier waniliowy budyń waniliowy w proszku (40 g) 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: masa makowa w puszce Wykonanie:Kruche ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pokrojoną w małe kawałeczki margarynę i pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Białka, które nam zostaną użyjemy później(...)makową i wyrównujemy.Masa serowa:  Ser przekręcamy przez maszynkę. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, budyń i olej dodajemy  do sera i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.Białka (te które zostały z kruchego ciasta również) ubijamy na sztywną pianę, którą następnie dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy łyżką, tak by piana nie opadła.Masę

Czerwona Porzeczka
Rolada żyrafa z kremem budyniowym i galaretką 319

olejem. Gdy ciasto się upiecze wyłożyć je na przygotowany papier i jeszcze raz na papier na którym się piekło (chodzi o to aby kontury były na dole) zwinąć ściśle i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.  Galaretka: 1 opakowanie galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody i pozostawić do całkowitego stężenia. Masa budyniowa: 2 szklanki mleka 2.0 % budyń śmietankowy(...)niego mleko w którym rozpuściliśmy budyń i mąkę. Całość gotować do czasu, aż budyń stanie się gładki i gęsty, wystudzić. Gdy budyń będzie już chłodny należy go zmiksować z miękkim masłem na gładką masę.  Wykonanie ciasta: Ciasto biszkoptowe rozwinąć wyłożyć na niego przygotowany krem a na jego środku ułożyć pokrojoną w kostkę galaretkę. Ciasto ponownie zwinąć i włożyć

Krakowskie smaki Ani
NADZIEWANY MIGDAŁOWIEC 162

Składniki: Nadzienie: 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) 400 ml mleka 2 łyżki cukru 3 łyżki kaszy manny Ciasto: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g migdałów 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej Przygotowanie: Nadzienie(...)mleka wymieszać z proszkiem budyniowym. Następnie resztę mleka (200 ml) zagotować z kaszą manną i 2 łyżkami cukru. Do wrzącego mleka wlać mleko z budyniem i ciągle mieszając zagotować do zgęstnienia. Przestudzić.  Ciasto - margarynę rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Migdały zmielić - do uzyskania mączki migdałowej.  Mąkę z sodą oczyszczoną, przesiać. Dodać zmielone migdały - wymieszać. Ubić jajka z cukrem

Ciastka - domowe słodkości