ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:85/245)

Afrodyta 188

połączenia składników; 3. Dodaj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj ciasto drewnianą łyżką - dokładnie, ale delikatnie; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Przelej ciasto do blaszki wyłożonej papierem i wstaw do nagrzanego do 180 st C piekarnika na ok. 15-20 min; 5. Odlany sok z brzoskwiń przelej do garnka, dodaj wodę (ma być 0.5 l płynu) i wstaw(...)ponownie zamieszaj, aż składniki się połączą i powstanie jednolita masa. Odstaw do wystudzenia; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 11. Brzoskwinie pokrój w drobną kosteczkę; 12. Na wystudzony biszkopt wylej połowę masy (może być lekko ciepła), wyłóż brzoskwinie i zalej resztą masy. Wstaw ciasto do lodówki na ok. 1 h aby stężało. 13. Śmietanę ubij na sztywno; 14. Dodaj mascarpone, krótko zmiksuj

Prosty przepis na
Czekoladowy brzoskwiniowiec 126

Brzoskwiniowiec Czekoladowy brzoskwiniowiec to pyszne, wilgotne, podzielne ciacho – idealne gdy spodziewamy się gości (chociaż jestem pewna, że niejedna rodzina poradziłaby sobie z blaszką takiego ciasta, bez dodatkowej pomocy z zewnątrz ;)). Dwa biszkoptowe, czekoladowe blaty, przełożne brzoskwiniami i pysznym, śmietankowo-brzoskwiniowym kremem, oblane polewą czekoladową. W elemencie ozdoby bita śmietana oraz czekolada w postaci eleganckich zdobień, które wyjątkowo łatwo sami wykonacie(...)brzoskwiniowego (z puszki) galaretka cytrynowa SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 250g. margaryny do pieczenia 3 łyżki kakao 3 łyżki wody szklanka cukru DODATKOWO: brzoskwinie w puszce pół tabliczki ciemnej czekolady (na zdobienia czekoladowe) 200 ml. śmietany kremówki (do ozdoby) Wykonanie Ciasta: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Dno blachy [standardowa blacha do pieczenia, wymiary 25 na 36 cm.] smarujemy masłem i opruszamy bułką tartą lub kaszą

Domowe Torty
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 205

ciasto kruche: 1 i 1/2 szklanki mąki 3 żółtka 1/2 szklanki cukru 1/2 paczki margaryny 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 1 kg białego sera 10 dużych jaj 25 dkg masła 4 kopiaste łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 opakowania cukru waniliowego 1 szklanka cukru 1 szklanka słodkiej śmietany 30 % 1 puszka brzoskwiń(...)serową.    Sposób przygotowania ciasta: Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia zagnieść z margaryną. Dodać żółtka roztrzepane z cukrem, zagnieść ciasto, wyłożyć nim blachę. Całą powierzchnię ciasta posmarować powidłami, ułożyć cząstki brzoskwiń, wylać masę serową i równomiernie rozprowadzić wzdłuż blachy i ułożyć drugą część cząstek brzoskwini a następnie lekko wcisnąć je pod ser. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Świątecznie , czyli sernik 135

sernik zaczerpnięty ze strony mojewypieki.com , lecz trochę zmieniony przeze mnie Ciasto: 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki maki Wszystkie składniki zagnieść . Podzielić na 4 części , zwinąć w rulony i zostawić na 2h w zamrażalniku żeby były idealne do starcia na tarce . Masa serowa: 1 kg sera , ja mieliłam 2krotnie 125g(...)paczki kokosu 5 białek 5 łyżek cukru Ubijamy piane na sztywno. Na końcu dodajemy kokos i mieszamy delikatnie aż się połączy z pianą . Pianę wykładamy na brzoskwinie . Blachę o wymiarach 25x40 wyłożyć papierem. Ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach, na to masa serowa, brzoskwinie , piana z kokosem i kolejna kruszonka.  Piec około 1h w 180 stopniach .  Posypać

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Ciasto prince polo - przepis. 153

Prince polo składniki: biszkopt z 4 jajek - przepis znajdziecie tutaj , 500 ml śmietany kremówki, 4 łyżeczki żelatyny, 4 wafelki prince polo - xxl, tabliczka czekolady - 100 g., 4 brzoskwinie, jeśli dodamy z puszki ciasto będzie słodsze. Ja dałam świeże. 2 galaretki brzoskwiniowe. Prince polo sposób przygotowania. Biszkopt pieczemy według przepisu. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzącej wody. Śmietanę ubijamy z cukrem

Pani domowa
śliwki i brzoskwinie wpadły na ciasto drożdżowe... 215

krople, śliwki 20 sztuk, brzoskwinie 2 duże, polewa czekoladowa - w opisie do misy robota dać jajka i z cukrami, szczyptą soli hakiem wymieszać stopić palmę i wlać zimne mleko do palmy i można od razu wlać letnie do jajek mieszając hakiem wsypać mąkę, drożdże suche i wyrabiać, w trakcie dodać aromat cytrynowy, ciasto wyrabiać z 10 minut i zostawić(...)hakiem dwie keksówki 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i po równo rozdzielić ciasto do każdej foremki na wierzchu poukładać gęsto połówki śliwek i plastry brzoskwiń piec w 200C około 40 minut i ciasta zostawić w blaszkach do wystygnięcia POLEWA: czekoladę gorzką i białą z 1 łyżką gęstej śmietany 18% rozpuścić mieszając w misce na garnku z gotującą się wodą

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka owocowa BLW 102

Sałatka owocowa BLW BLW czyli inaczej Bobas Lubi Wybór ( z angielskiego Baby Led Weaning) to metoda rozszerzania diety niemowlaka i małego dziecka polegająca na proponowaniu mu

Dorota Smakuje
Poznaj przepis na sernik, który skradnie serca łakomczuchów 334

zalewy. Przełóż do masy, wymieszaj. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Odłóż mikser, sernik z brzoskwiniami wymieszaj ręcznie, najlepiej drewnianą łopatką. Piecz 50 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. 10 minut przed końcem pieczenia przygotuj bezową piankę i udekoruj ciasto. W ten sposób twój wypiek zmieni się w sernik z rosą. Przygotowanie bezowej pianki: aby przygotować(...)bezową piankę, oddziel sześć białek od żółtek. Ubij je na sztywną pianę wraz ze szklanką cukru. Cały proces powinien trwać około ośmiu minut. Wyjmij sernik z brzoskwiniami z piekarnika i udekoruj pianką górę ciasta. Możesz zrobić fale lub rowki za pomocą specjalnej łopatki do tortów. Wstaw blaszkę ponownie do piekarnika. Piecz kolejne 15 minut, tym razem w temperaturze 150 stopni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Brzoskwiniowa chmurka. 220

Dziś mam dla Was ciasto, które jest w internecie bardzo znane, ale najczęściej jako malinowa chmurka. Ja zrobiłam z brzoskwiniami, dlatego moja chmurka jest brzoskwiniowa :) Przejrzałam wiele przepisów i zrobiłam swoją wersję. Już od dawna miałam w planach to ciasto, ale zawsze wydawało mi się, że jest zbyt pracochłonne. To akurat prawda :) Jest przy nim trochę pracy, ale po zjedzeniu(...)szklanki gorącej wody, wsypać galaretki i wymieszać żeby się rozpuściły. Zostawić do przestudzenia. Do wystudzonej galaretki dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i wymieszać. Wstawić do lodówki i zostawić, aż zacznie tężeć. Na blaszce ułożyć ciasto kruche, następnie wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Przygotować masę śmietanową. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie i zostawić do przestudzenia. Śmietanę

Agusiowe smakołyki
Rurki z kremem 264

zrobić świetnie działające foremki z tego co macie w domu) i z gotowego ciasta francuskiego. Pierwszą partię zrobiłam z kremem i malinami, drugą z kremem i brzoskwiniami z puszki. Z 1 opakowania ciasta francuskiego wychodzi 8 do 10 rurek. Potrzebne będą: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego owoce do dekoracji (u mnie maliny) 1 białko gruby cukier (u mnie brązowy) Składniki

Ciastkozercy
CIASTKA CROISSANT 115

wiosny spełzły na niczym :( Dlatego dzisiaj proponuję coś słodkiego na poprawę nastroju :) SKŁADNIKI: 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 banan 6 połówek brzoskwiń w zalewie 1 płat gotowego ciasta croissant polewa czekoladowa żółtko A jak to zrobić: Płat gotowego ciasta rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 30-40 cm. i podzielić na 12 równych kwadratów. Budyń(...)ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając cukier. Na każdy kwadrat ciasta wyłożyć po 1 łyżce lekko schłodzonego budyniu, 2 plasterki banana i ćwiartkę brzoskwini. Ciastko złożyć za cztery rogi w sakiewkę delikatnie ściskając, aby podczas pieczenia sakiewki się otworzyły. Gotowe ciastka posmarować żółtkiem i piec w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach około 20 minut. Po upieczeniu polać czekoladą

Kuchnia w opałach
JABŁECZNIK ZAPARZANY 173

jest tak świetny a ciasto puszyste i wilgotne (długo zachowuje świeżość), że spokojnie można do niego dodać inne twarde (i wybrać niezbyt słodkie) owoce, np. śliwki, morele, brzoskwinie czy gruszki, powstanie pyszne ciasto z owocami. Do jabłecznika możecie także dorzucić niewielką ilość suszonej żurawiny lub rodzynki, a ciasto finalnie polać lukrem, będzie pysznie! Jabłecznik zaparzany SKŁADNIKI: 1,5 kg twardych

Zasmakuj Kuchni
SERNIK KOKOSOWY Z BRZOSKWINIĄ 97

Ciasto -  margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Na koniec zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek wlać żółtka oraz dodać rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Ciasto dobrze schłodzić - najlepiej zrobić je dzień wcześniej by mieć pewność, że jest mocno twarde. Brzoskwinie - umyć(...)Dodać wiórki kokosowe, wymieszać robotem. Na koniec dodać przesianą mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i za pomocą szpatułki delikatnie wymieszać.  Przełożenie: Na blachę o wymiarach 24 x 24 cm wysmarowanej margaryną zetrzeć 3/4 schłodzonego ciasta na tarce do jarzyn o grubych oczkach, następnie dłonią lekko dociskamy/oklepujemy ciasto, aby ładnie się skleiło. Następnie na ciasto

Ciastka - domowe słodkości
Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem 313

smakują fantastycznie, są chrupiące, myślne i wilgotne od masy owocowej. Jeden z moich ulubionych deserów :), uwielbiam ciasto francuskie. Takie rożki można również przygotować ze śliwkami lub brzoskwiniami. Bardzo polecam… Polecam również przepis na: Ciasto francuskie ze śliwkami . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem Składniki

Mała Cukierenka
Tartaletki serowo-brzoskwiniowe 126

Eleganckie i pyszne tartaletki z kruchego ciasta, wypełnione masą serową z dodatkiem musu brzoskwiniowego. Te urocze babeczki zwieńczone są dodatkowymi kawałkami delikatnych brzoskwiń oraz kruchych płatków migdałowych. To wszystko składa się na idealne połączenie, którym z pewnością zachwycicie swoich gości i domowników :) Polecam! Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki,  200 g zimnego masła(...)Wielunia), 125 g cukru, 1 łyżka śmietany 18%, 30 g budyniu waniliowego bez cukru, 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 2 jajka, puszka brzoskwiń w syropie. Dodatkowo: 2 brzoskwinie do dekoracji płatki migdałowe, cukier puder. Przygotowujemy kruche ciasto. Wszystkie składniki posiekać i w miarę szybko zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny. Przygotować foremki do tartaletek. Cienko wysmarować

Świat Ciasta