ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:93/245)

Kruche ciasto z brzoskwiniami i bezą 161

Dziś nowość którą wymyśliłam kiedy patrzyłam na owoce znajdujące się w misce. Mój wzrok zatrzymał się na brzoskwiniach które po paru dniach leżenia w domu zmiękły więc postanowiłam je przerobić na dżem brzoskwiniowy który wykorzystałam do ciasta kruchego. Rewelacja mówię wam. Ciasto kruche: mąką pszenna typ 450 500 g żółtka 5 szt masło 250 g cukier 100 g proszek(...)kruche i rozprowadzamy go równomiernie. Białka ubijamy z cukrem na sztywno i wykładamy na dżem brzoskwiniowy.Wyjmujemy zamrożone ciasto kruche i ścieramy na tarce i kładziemy na nasza bezę. Wkładamy do pieca  i pieczemy 50 minut w 170 stopniach Dżem brzoskwiniowy: Brzoskwinie myjemy pod woda ,obieramy wypestkujemy i kroimy na mniejsze kawałki ( jak widać jest dojrzała, tym lepiej

Różowa kuchnia
Kremówki z owocami i nutą mięty 190

się połączyły.  Rozkładamy ciasto biszkoptowe do 2 keksowych foremek.  Pieczemy przez 20-25 minut, aż ciasto stanie się lekko brązowe i sprężyste. krem: 2 budynie z białą czekoladą Delecta kostka niesolonego masła 1 litr mleka 4 gałązki świeżej mięty brzoskwinia ciasteczkowa kilka truskawek tabliczka gorzkiej czekolady min.80% kakao Przygotowanie: mleko gotujemy- odlewamy z litra 0,5 kubka(...)kubka mleka i łyżkę masła, roztapiamy nad kąpielą wodną ciasto wyjmujemy z foremek, rozcinamy na dwie części, na jednym spodzie układamy pokrojoną w plasterki brzoskwinię, na drugim truskawki również pokrojone w plasterki, wykładamy krem, przykrywamy ciastem, oblewamy czekoladą

Luźna Kuchnia
Ciasto marchewkowe z musem brzoskwiniowym 203

ciekawy pomysł na wykorzystanie tego bogatego w witaminy warzywa do przygotowania deseru. Ukryta, delikatna marchewka połączona z aromatem cynamonu, do tego orzeźwiająca brzoskwinia – to wszystko sprawia, że całość idealnie się komponuje ale przede wszystkim wyśmienicie smakuje. Składniki: Ciasto marchewkowe 5 jaj 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka(...)szklanki startej marchewki Krem: 500g śmietany 30% 250g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki cytrynowe 1/2  szklanki wody Polewa: 250ml soku marchewkowo-brzoskwiniowego 1 budyń śmietankowy Dodatkowo: marchewki z cukru Wykonanie: 1.  Ciasto marchewkowe Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na sztywno, dodać olej, wcześniej przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem

Szalona Kuchnia Eweliny
sernik z brzoskwiniami i orzechową wkładką 152

ciasto. Dzielimy je na dwie części (ok. 2/3 na spód ciasta i 1/3 do starcia na wierzch na kruszonkę). Ciasto na spód rozwałkowujemy, przekładamy do foremki i podpiekamy. Pozostałe ciasto wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce. składniki na wkładkę orzechową: 250 g orzechów włoskich, zmielonych 2 łyżki cukru 125 ml mleka 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki(...)ubijamy na sztywno z solą, dodajemy stopniowo do masy i delikatnie mieszamy. Na warstwę orzechową wykładamy 1/2 cz. masy serowej, układamy na niej pokrojone brzoskwinie i wykładamy pozostałą masę serową. Na wierzch równomiernie ścieramy schłodzone ciasto. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 60- 100 min. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. 183

Dziś zapraszam na pyszny sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. Sernik autorstwa mojej mamy bardzo lubiany przez naszą rodzinę, pojawia się zawsze na świątecznym stole i szybko znika :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm ) Ciasto - 1,5 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 kostki masła - 0,5 szklanki cukru - 1 całe jajko+1 żółtko - 2 łyżeczki śmietany Masa serowa(...)spód blaszki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Na masę serową mieszam ser z żółtkami, cukrem i budyniem, dodaję pokrojone w kostkę brzoskwinie, na końcu dodaję ubita pianę z białek, lekko mieszam. Masę wykładam na ciasto,które jest w blaszce. Na kruszonkę ubijam dwa białka, mieszam je z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Całość wylewam na masę serową. Blaszkę

Kuchnia z widokiem na ogród
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 329

Wszystko razem mieszamy, wylewamy na ciasteczkowy spód, odstawiamy do lodówki do stężenia.  *Brzoskwinię osączamy z zalewy, kroimy na małą kosteczkę, pokrojone wykładamy na ciasto.  * Galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku. Przestudzoną wylewamy na brzoskwinie, odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Domowy jabłecznik 202

Domowy jabłecznik to wspomnienie lat beztroskich. Szybkie, proste ciasto, które można przygotować na każde święto i wtedy gdy niezapowiedzianie zjada się goście. Smak, zapach zawsze przypomina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
kremowy warstwowiec z biszkoptami 133

Ciasto, że palce lizać! Wysokie, z dużą ilością budyniu, brzoskwiniami i biszkoptami hojnie nasączonymi alkoholem. Osadzone na makowo-kakaowym biszkopcie, który podczas jedzenia przyjemnie chrupie. Najlepiej smakuje dzień a nawet dwa po złożeniu i gwarantuję, że na jednym kawałku nie poprzestaniecie.  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto makowe: 4 białka 100 g maku 100 g kokosu(...)wlać rozrobione budynie, ugotować na gęsto. Wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć i powoli miksując dodawać po łyżce zimnego budyniu. Brzoskwinie odsączyć. Sok wymieszać z wódką a owoce pokroić drobno i wmieszać do masy.  Krem podzielić na trzy części. Na ciasto makowe wyłożyć jedną część kremu. Biszkopty moczyć w soku z wódką i układać na kremie. Tak samo robić kolejne warstwy

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z brzoskiwniami 149

składników zagniatamy ciasto. Z przygotowanego ciasta formujemy kulę i owijamy ją folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na 30 minut. W tym czasie myjemy brzoskwinie, wyjmujemy z nich pestki i kroimy na cienkie plasterki. Ciasto wyjęte z lodówki wałkujemy na grubość ok. 5 mm i wykładamy nim formę do pieczenia tarty (wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą) o średnicy(...)nagrzanym do 180C. Po upieczeniu, tartę odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę 1 szklance gorącej wody i dokładnie mieszamy aż się całkowicie rozpuści. Na ostygniętej tarcie układamy brzoskwinie i zalewamy je ostygnięta galaretką. Tartę odstawiamy do lodówki na ok 30 minut. insertCookd("4ebc12b6d091a61543084b0e07f33ade

Emcia Pichci
Frużelina brzoskwiniowa 191

Dostałam wiaderko brzoskwiń. Najdliśmy się do syta, zrobiłam ciasto i jeszcze trochę zostało więc zamknęłam je w słoiczkach. Taka frużelinka przyda się na potem do naleśników i deserków. składniki: 1 kg brzoskwiń wypestkowanych i obranych ze skórki 250 g cukru 1/2 szklanki wody 1 łyżka mąki ziemniaczanej Obrane brzoskwinie pokroić w drobną kostkę i przełożyć do garnka. Zasypać cukrem, wymieszać

Monia miesza i gotuje
Sernik z brzoskwiniami 119

pieczenia i cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy pokrojone w kawałki zimne masło i siekamy je nożem. Dodajemy sól i żółtka i szybko wyrabiamy ciasto - ważne żeby zbyt długo nie ogrzewać go dłonią. Gotowe ciasto należy podzielić na dwie części, owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażarki na 2 godziny. Formę o wymiarach 25 x 34 cm należy wyłożyć papierem(...)minut. Na koniec dodajemy sok z cytryny i mieszamy. Masę serową należy wyłożyć na podpieczony spód. Brzoskwinie kroimy na nieduże kawałki. Na masę serową wykładamy równo pokrojone brzoskwinie. Na brzoskwinie nakładamy masę białkową i wyrównujemy całość. Na wierzch ścieramy pozostałą część zamrożonego ciasta. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez godzinę. Po upieczeniu sernik zostawiamy przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika

psgotujemy
Ciasto z jagodami w 5 minut / 5 Minute Blueberry Cake 205

początkującym. Puszyste ciasto z jagodami na oleju jest pyszne z jagodami ze słoika / kompotu , z jagodami świeżymi lub mrożonymi . Te ostatnie i te z domowego soku jagodowego należy jednak dokładnie odsączyć przed ułożeniem na cieście (mrożone wcześniej rozmrażamy). Tak naprawdę moje ciasto w 5 minut możecie upiec z dowolnymi sezonowymi owocami - wypróbujcie na przykład wersji z brzoskwiniami, malinami albo borówkami

Lekcje w kuchni
Sernik z borówkami 186

Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 20 minut. Po tym czasie otworzyć piekarnik, wyjąć foremkę i na wierzch sernika wysypać równo resztę jagód. Z reszty odłożonego kruchego ciasta (1/3) zrobić wałeczki i wyłożyć na masę serową w postaci kratki. Zwiększyć temperaturę do 170ºC i piec dodatkowe 30 – 35 minut, do zezłocenia. Powierzchnia sernika po dotknięciu patyczkiem powinna(...)load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('3735939a0d2b44ab31206a9ff75f9cde').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: sernik bez spodu z brzoskwiniami ciastka swiateczne boze narodzenie ciasto na Boże narodzenie sernik jest mokry po upieczeniu The post Sernik z borówkami appeared first

dom-agi.pl
Sernik brzoskwiniowy z kratką 124

szklanka cukru cukier waniliowy 1 jajko Masa serowa: 1 kilogram sera białego 1 masło roślinne 8 jajek 350 gram cukru 1 budyń waniliowy 1 puszka brzoskwiń Dodatkowo: papier do pieczenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta kruchego łączymy ze sobą i zagniatamy gładkie ciasto.Dzielimy na dwie równe części ,zawijamy w torebkę foliową i na godzinę wkładamy do lodówki.Formę (25x40(...)cukrem i żółtkami na puszysta masę.Dodajemy stopniowo ser i budyń w proszku,cały czas mieszając.Brzoskwinie odsączmy z zalewy,kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do masy.Z białek ubijamy pianę,dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na ciasto kakaowe.Z pozostałego ciasta wycinamy kratkę za pomocą specjalnego wałka do robienia kratki ,lub wycinamy nożem cienkie paski

Bajeczna Kuchnia
Ciasto Delicja 197

Delicji. Nie wiem jak Wy - ale ja za nimi przepadam :) Więc uwierzcie, że jak tylko znalazłam ten przepis, to od razu wiedziałam, że muszę go wypróbować. Ciasto jest przepyszne. Delikatny, lekki biszkopt, brzoskwinie w aromatycznej galaretce i puszysta pianka czekoladowa... Poezja :) W orginalnym przepisie zmieniłam tylko czekoladę z gorzkiej na mleczną, bo akurat taką wolę - ale to już można dobrać(...)pieczenia. Przełożyć surowe ciasto  (fot.3)  i włożyć je do rozgrzanego piekarnika do 170°C. Piec przez około 15-20 min do tzw. suchego patyczka. Zaraz po wyjęciu biszkopt w formie, upuścić na zabezpieczony blat kuchenny z wysokości około 30 cm. W ten sposób nam nie opadnie. Zostawić do wystudzenia. Syrop z brzoskwiń (około 1/3 szklanki) rozcieńczyć

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania