ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: na ciasto: 3 jajka 50 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej 40 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli na masę: Normal 0 21 false(...)szklanki cukru pudru mleczna czekolada Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy powoli cukier. Gdy piana jest już sztywna dokładamy po jednym żółtku dalej ubijając do połączenia składników. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia w 4 partiach mieszając delikatnie. Ciasto wylewamy na blachę o wymiarach 32x22 wyłożoną papierem do pieczenia
Symfonia smakowaSzybkie ciasteczka które zasmakują każdemu dzięki szczypcie egzotyki jaki nadaje kardamon. Składniki: 4 białka 15 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny 20 dag
kgwjanczewomiały odwiedzić przygotowałam to ciasto. Ciasto smakuje jak muffiny, jest fajnie wilgotne, dość tłuste i słodkie. Dobrze się przechowuje i nie zsycha zbyt szybko. Dobra i szybka opcja na ciasto weekendowe, bądź po prostu ciacho, które po przyjściu z pracy możecie przygotować dosłownie w kilka minut. Zerknijcie na listę składników ;-) SKŁADNIKI: - 3 jajka ekologiczne - 260 g mąki pszennej (możesz też(...)składniki i pianę z białek. Całość mieszamy delikatnie trzepaczką, wylewamy do średniej formy do zapiekania, wcześniej wysmarowanej masłem. Wykładamy owoce i gdzie nie gdzie po troszeczku Nutelli, najlepiej nie na owoce, tylko obok. Całość pieczemy około 50 minut w temp. 170 stopni C. Grzanie dół pierwsze 25 minut, potem z termoobiegiem. Ciasto pieczemy do tzw. suchego patyczka
SMYKWKUCHNIchrupiące rybki. Idealne, żeby zająć czymś ręce, a głowę uwolnić od dręczących myśli. Bez obawy, rybki są z ciasta, a ich ulepienie sprawi Wam dużo przyjemności. Składniki są proste i z reguły zawsze pod ręką. A do ciasta można dodać dowolne ziarenka typu sezam, mak lub czarnuszka. Można też poeksperymentować z tartym serem lub grubą solą morską, jak lubicie(...)odstawić na bok, przyda się później do posmarowania rybek. Białko włożyć do miski. 3. Dodać miękką margarynę, olej i krótko wymieszać. 4. Wsypać sól, cukier puder, mak, gałkę muszkatałową, paprykę w proszku i ocet. Wymieszać. 5. Stopniowo wsypywać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i zagnieść na elastyczne ciasto. 6. Formowac małe kulki i kłaść na stolnicę. Z każdej
dolcevitainmykitchenteścia ciasto nie było zbyt słodkie a ciekawe w smaku, rzadko bowiem korzysta się w kuchni z zielonej masy. Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia masa zielona: duża butelka zielonego Ptysia 3 budynie waniliowe lub śmietankowe masa jasna: śmietana 30% 4 galaretki zielone paczka delicji Wykonanie: Ubić białka i stopniowo(...)zgęstnieje. Gdy biszkopt będzie przestudzony wylać masę na wierzch i wyłożyć biszkopty. Ubić śmietankę na sztywno i wyłożyć ja równo na delicje. Na samą górę dodać tężejącą galaretkę. Ciasto schłodzić w lodówce. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzie. Po dodaniu całego syropu białka miksuję na najwyższych obrotach miksera jeszcze przez 5 minut. Gotową bezę włoską należy dodać do masy migdałowej w trzech turach, dokładnie mieszając. Nie należy jednak mieszać masy zbyt długo, gdyż stanie się rzadka. Makaroniki piekłam na specjalnej macie silikonowej do pieczenia makaroników. Gotowe ciasto makaronikowe należy przełożyć do rękawa cukierniczego
Mango Papajaciasta 4 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao margaryna do natłuszczenia formy puszka masy krówkowej 2 duże garście orzeszków ziemnych niesolonych szklanka śmietanki 30% 2 płaskie łyżeczki cukru pudru 3 kostki startej czekolady mlecznej przepis biszkopt Białka ubijamy(...)dokładnie mieszamy . Na dolną część biszkoptu nakładamy masę krówkową z orzeszkami a na wierzch kładziemy drugą część biszkoptu . Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i nakładamy na wierzch ciasta , całość posypujemy tartą czekoladą. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki
Smakowite Daniarazem pokuszę się o karmelowy <3 Prosty sposób przygotowania , rozpuszczałam ją w letniej wodzie przy użyciu blendera, a czasem normalnie łyżką Kolejnym plusem jest brak barwników oraz domieszek białek roślinnych Idealnie spisała się jako dodatek do wypieków, wzbogacając je odżywczo i smakowo :) A teraz przejdę do przepisu <3 Składniki (16 cm x 21 cm)/całość(...)Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka, miksujemy przez minutę dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą masę przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 min. pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsmaku czekoladowym 1 łyżeczka płaska cynamonu 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 kropli aromatu cytrynowego 2 łyżki wiórków kokosowych 5 białek jajek szczypta soli PRZYGOTOWANIE Białka z solą ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę. Jeżeli okaże się zbyt gęsta dodać troszkę mleka. Wszystko zależy od era. Jedna są bardziej(...)inne zaś takie suche. Masę serową przelać do misy multicookera, dodać pianę i wymieszać. Zamknąć pokrywę multicookera i nastawić pogram CAKE i czas 1 godzina i 30 minut. Ciasto udekorować wiórkami kokosowymi i marynowanymi cytrynkami Eterno. INFORMACJA O LOKOWANYM PRODUKCIE Cytrynki z rumem Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8 Skład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier
ClauditteMissCookingKolejne ciasto Siostry Anastazji, na którym się nie zawiodłam:) Pyszne, wbrew pozorom wcale nie za słodkie, świąteczne. Podbiło serca moich gości, to i może Waszych też podbije?:) Polecam. Upiec cienki jasny biszkopt. Masa makowa: 25 dkg maku mielonego; 10 dkg cukru kryształu; 3 białka; 2 łyżki miodu; 125 ml słodkiego mleka; olejek migdałowy (kilka kropli); 20 dkg bakalii(...)mielonych; 125 ml mleka; 3 żółtka; spirytus (do smaku); Mleko zagotować, zalać orzechy i wymieszać. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, przestudzone orzechy i spirytus. Wszystko dokładnie wymieszać. Przełożenie ciasta: Biszkopt - masa makowa - masa śmietanowa - masa orzechowa - polewa. Moje uwagi: Upiekłam jasny biszkopt z 6 jaj i przekroiłam go na pół. Jedną część biszkopta dałam na spód ciasta, natomiast drugą
In my kitchenmusiało być pyszne! W oryginale kremem napełniono rożki z ciasta francuskiego; ja nie mam odpowiednich foremek, ale kremu chciałam spróbować. Pomyślałam sobie, że do słodkiej bezy będzie jak znalazł. I się nie pomyliłam. Wyszedł lekko kwaskowy i świetnie równoważy obłędną słodycz bezowych blatów. Upiekłam cztery, bo miałam dużo białek, poza tym w takiej formie tortu bezowego jeszcze(...)rabarbaru 100 g cukru 4 listki żelatyny 350 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki cukru waniliowego 6 łyżek ajerkoniaku dodatkowo: 250 ml śmietany kremówki (38%) 350 g truskawek Białka ubić z solą na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier. Na końcu wlać ocet, połączyć. Na papierze do pieczenia wyrysować 4 koła o średnicy 22 cm, ułożyć na blachach
Pożeraczka, czyli raz adobrzekesówkę. Składniki na ciasto: 7 łyżek mąki pszennej ( trochę więcej niż płaskich ) 100 g mielonych orzechów laskowych 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g gorzkiej czekolady startej na tarce o małych oczkach 4 jajka 1 łyżeczka kakao 100 g cukru 100 g masła lub margaryny rozpuszczonej i schłodzonej szczypta soli Sposób wykonania: Białka ubić ze szczyptą(...)wymieszać a nastepnie połączyć z ubitą masą jajeczną i wszystko delikatnie wymieszać, aż do dokładnego połaczenia się składników. Dużą keksówkę wysamrować tłuszczem i posypać bułką tartą a następnie napełnić ciastem Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 - 45 minut w temperaturze 175 stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Jeżeli po nakłuciu patyczek będzie suchy, ciasto
Na słodko lub wytrawniepyszne ciasto. Na weekend.... i nie tylko (tortownica 26 cm) Składniki: 7 jajek 170 g drobnego cukru szczypta soli 170 g mąki pszenne tortowej 20 g mąki ziemniaczanej 1300 g jabłek Łyżeczka cynamonu (brak na zdjęciu) Wykonanie: Do miski przesiałam obie mąki. Oddzieliłam żółtka od białek. Białka(...)ół. Jabłka po obraniu pokroiłam na ćwiartki, wycięłam gniazda nasienne a następnie poszatkowałam w plasterki. Spód tortownicy (26 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Boków niczym nie smarowałam. Ciasto przelałam do tortownicy a na wierzchu rozłożyłam poszatkowane jabłka. Wierzch oprószyłam cynamonem. Wstawiłam do piekarnika na około 30 minut. Ciasto pięknie się upiekło a wierzch z cynamonem lekko
Kuchnia u Krysiłyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki kakao Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a potem kolejno żółtka i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Następnie dodawać kolejno olej, wodę i ekstrakt waniliowy, wymieszać do połączenia składników. Ciasto podzielić na dwie równe części - do jednej dodać
Domowa Cookierenka Agiopakowaniu. Maliny przetrzeć , dodać białko jaja i cukier- następnie dokładnie ubić mikserem. Ubitą śmietankę wymieszać z malinową masą i rozpuszczoną wcześniej żelatyną. Wykonanie bułeczek: Zagotować w garnku wodę ze szczyptą soli i masłem. Następnie wsypać na wrzątek mąkę i mieszać energicznie (aby nie było grudek) około 10 minut na bardzo małym ogniu. Schłodzone ciasto utrzeć z jajkami, solą
Tradycyjna Kuchnia