ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:398/932)

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE NA MĄCE ORKISZOWEJ 233

Składniki na biszkopt: -5 jajek(osobno białka i żółtka) -3/4 szklanki ksylitolu(może być cukier) -1 szklanka mąki orkiszowej(lub pszennej) Białka

Smaczne Zdrowe
W obliczu eksperymentu. KARMELOWY SERNIK ZE SŁODZONYM MLEKIEM ZAGĘSZCZONYM. 160

tubek mleka zagęszczonego karmelowego* 4 jajka 2/3 szklanki cukru 1 budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej Spód:   Zagniotłam kruche ciasto.  Wylepiłam nim natłuszczoną tortownicę.  Podpiekłam 5 minut w 180 stopniach. Masa: Żółtka oddzieliłam od białek, które ubiłam  na sztywną, lśniącą pianę, dodając pod koniec ubijania podaną ilość cukru. Ser utarłam z żółtkami, mlekiem karmelowym

W kuchni Karmel-itki
Francuskie mini szarlotki 231

tarce, posłodzić, dodać przyprawę do szarlotki 3.        Starte jabłka kłaść na środek ciasta i sklejać na pół. 4.        Posypać na górze cukrem pudrem (można uprzednio posmarować ciastka białkiem i dopiero posypać cukrem). 5.        Piec na złoty kolor

Fabryka pomysłów
Biszkopt rzucany (idealny) 2902

W tym biszkopcie najważniejszym elementem jest porządne ubicie białek. To dzięki nim i ubiciu na sztywną pianę, nie jest potrzebne użycie proszku do pieczenia

Kulinarne Przeboje
Tarta z musem czekoladowym i owocami leśnymi – bez cukru, glutenu, laktozy 52

foremkę do tarty wyłóż papierem do pieczenia. Następnie do miski wsyp mąki, łyżkę sproszkowanej wanilii, wbij jajka i dodaj kawałki zimnego oleju kokosowego. Ze składników zagnieć ciasto i uformuj kulę. Później wyłóż ciastem foremkę do tarty i nakłuj widelcem w kilku miejscach. Gotowy spód włóż do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni, funkcja góra-dół, i piecz przez około 20 minut(...)wydawnictwa Vital i odliczania do lipca, kiedy będzie jej premiera! https://wydawnictwovital.pl/wydawnictwo/ksiazki/dieta/dieta-inne/slodycze-bez-cukru-i-slodzikow/ JEDNA PORCJA TARTY TO: około 266kcal Białko: 5,3g Węglowodany: 26,9g Tłuszcz: 16,5g Błonnik pokarmowy: 3,6g Ładunek glikemiczny: 9,7 Spróbuj także: ciasto migdałowo-jabłkowe , sernik raffaello . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku

Natka Pietruszki
barwy jesieni---colori autunnali 144

ucierając. Na koniec dodajemy olej nadal ucierając. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do misy miksera wciąż miksując. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z resztą masy. Już nie mikserem tylko szpatułką, delikatnie. To ciasto dzielimy na 4 równe części. Do każdej z osobna dodajemy: kisiel cytrynowy, kisiel wiśniowy z odrobiną czerwonego barwnika spożywczego, kakao

w mojej kuchni
Kruche ciasto z czereśniami i budyniową pianką. 233

wierzch i schłodzić w lodówce przez 0,5 godziny. Po tym czasie większą część ciasta rozwałkować na kształt koła i wyłożyć na spód foremki wyłożonej papierem do pieczenia.Podpiec na złoty kolor w 180 stopniach przez około 15 minut . Budyniowa pianka: 5 białek 0,5 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru(...)przekrojone na pół i wypestkowane cukier puder do oprószenia po upieczeniu Białka ubijamy na sztywną pianę dodając po jednej łyżce cukru . Następnie na małych obrotach miksera dodać proszek budyniowy , cały czas miksując . Masę budyniową wyłożyć na podpieczony spód ,na masę czereśnie i na wierzch resztę ciasta z lodówki .Rozcieramy je w palcach po całym cieście. Pieczemy

Ladylaura.
Seromakowiec 132

Podzielić na 2 równe części, każdą zawinąć w folię spożywczą. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej 1 godzine. Blachę o wymiarach 25 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masa serowa: 600 g twarogu półtłustego 3/4 szklanki cukru 75 g masła 2 jajka, białka i żółtka oddzielnie  1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ opakowania skórki pomarańczowej(...)puszystej, jasnej masy. Stopniowo, łyżka po łyżce dodawać ser, nadal miksując. Dodać mąkę i skórkę. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać do sera za pomocą drewnianej łyżki. Dodatkowo: puszka masy makowej 2 łyżki bułki tartej Na spodzie blachy ułożyć rozwałkowany większy kawałek ciasta. Posypać bułką tartą. Delikatnie równomiernie rozsmarować mak, następnie wyłożyć masę serową. Na wierzchu ułożyć rozwałkowany

kulinarnyswiatdomi
Babka biszkoptowa cytrynowa 150

olej, skórkę cytrynową, ostrożnie łączymy masę z tłuszczem. Formę natłuszczamy, wysypujemy bułką tartą i wlewamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy z nagrzanym do 160*C piekarniku przez 60 minut - do suchego patyczka. Upieczoną babkę od razu stawiamy na desce i ściągamy formę. Zostawiamy do przestudzenia. Białko mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy cukier puder i mieszamy przez dobrych 5 minut

Gotowanie i blogowanie
Makowiec na biszkopcie kakaowym 84

posiekane orzechy włoskie, do posypania wierzchu ciasta Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, ubijając przez około 20 sekund po każdym dodaniu, aż do wyczerpania(...)niskich obrotach miksera do połączenia. Do masy wlać olej i dalej miksować na niskich obrotach miksera do połączenia. Dodać przesiane suche składniki i wymieszać delikatnie szpatułką do połączenia składników. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach dolnych około 23x33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec przez około 25-30 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt

Opowieści z piekarnika
Ciasto czekoladowo - orzechowe 254

pieczenie;) Zniknęło w tak błyskawicznym tempie, że "w locie" udało mi się je uwiecznić;)) Nawet mój synek, który dotąd nie lubił niczego z orzechami, zajadał kawałek po kawałku! Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  1/2 szklanki cukru,  200 g margaryny,  2 żółtka, łyżka cukru waniliowego.  Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać(...)białka,  szczypta soli,  100g czekolady z orzechami,  2 łyżki śmietany 12%. Białka ze solą ubić na sztywną pianę, dodać cukier. Wsypać orzechy i rozdrobnioną czekoladę. Dokładnie wymieszać szpatułką. Masę rozłożyć na cieście. Piec 30 min w temp. 170st. Ostudzić. Czekoladę połamać na kawałki, wraz ze śmietaną stopić na parze. Polać wierzch ciasta

Z miłości do słodkości
Omlet zapiekany z malinami i bananem 181

ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada. W Twojej kuchni nie może być nudno, a białka dodadzą daniu przepyszny smak. Bardzo dobrze rozpuszczają się czy łączą z suchymi składnikami. Są wygodne

Tetiisheri
PIERNICZKI Z LUKREM KRÓLEWSKIM 114

pozostałych składników i ugniatamy ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy  i wycinamy ulubione wzory. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w małych odstępach.  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 10 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce. Do miski wsypujemy przesiany cukier puder, dodajemy białko. Wszystko miksujemy

KuchcikoweLove
Biszkopt z masą orzechową 112

Żółtka ucieramy dokładnie z cukrem. Następnie powoli dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wciąż ucierając. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z naszą masą. Tortownicę dokładnie nacieramy masłem, a na spód wycinamy krążek z papieru do pieczenia. Przelewamy ciasto do tortownicy i pieczemy w 180 stopniach około 30-40 minut (do suchego patyczka). Wyjmujemy

Marder&Marder Manufacture
Ciasto biszkoptowe z truskawkami 108

najlepiej wykorzystać. Przygotowałam lekkie, delikatne ciasto biszkoptowe z musem truskawkowym. Idealne na dzisiejsze ciepłe sobotnie popołudnie. Ciasto biszkoptowe z truskawkami składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Ubijamy pianę z białek na sztywno dodając szczyptę soli. Do ubitej piany stopniowo dodajemy po jednym żółtku(...)łyżce cukru oraz cukier waniliowy. Do ubitej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Bardzo delikatnie mieszamy, wlewamy ciasto do wysmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy i pieczemy 20 minut w 190 stopniach C (termoobieg). Składniki na masę: 500 g sera białego 330 ml śmietanki kremówki 30 % 400 g jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki

noteskulinarnyfiga