Ten przepis Karmel-itka obiecała wstawić uroczemu Panu od Jana Niezbędnego, który towarzyszył blogerom na Wielkim Finale i Pikniku BlogerChef'a i, z którym Karmel-itka poznała się na pierwszym półfinale konkursu ,kiedy to zmagała się z pozostałymi w Gniewinie.Biszkopciki te powstały na warsztatach słodkich wypieków, w jakich Karmel-itka miała przyjemność wziąć udział.Były tak pyszne, aż rozeszły się w mgnieniu oka. A Pan od Jana Niezbędnego, który przyglądał się nam, jak pieczemyi skosztował jeszcze c... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...niestety nie wiem, takie dostaliśmy na warsztatach.Pewnie można je dostać w internecie..
Wyglądają po prostu wspaniale. Już wyobrażam sobie smak delikatnego migdałowego biszkoptu z lekko kwaskowatą jeżyną. Cuda :)Pozdrawiam, Tosia.
potwierdzam były wyśmienite! :) takie cieplutkie jeszcze...mmm :)
Słodkie! podejrzewam, że można też upiec ciasto w dużej formie? :)
Urocze biszkopciki. Nie robiłam jeszcze ciasta z jeżynami. Pozdrawiam serdecznie :)
dziękuję. polecam, jeżyna kwaskowata fajnie współgra ze słodkim biszkoptem :]pozdrawiam!
jeśli wyobrażasz to sobie tak, jak piszesz - tak było.smakowały wspaniale!
jak zawsze pysznie się prezentuje:)zapraszam do siebie na konkurs, Cookie do wygrania :)Pozdrawiam
Chcę upiec to ciasto w tortownicy i z malinami. Pytanie pierwsze: czy podana w przepisie ilość składników będzie dobra na tortownicę ok. 23 cm? Pytanie drugie: czy konsystencja ciasta bardzo ucierpi, jeśli użyję mniej cukru (żeby nie przesłodzić - maliny nie są tak kwaśne jak jeżyny)?
ilość ciasta wystarczy na tortownicę mniejszą, o średnicy 19-21 cm.Najlepiej jest dać półtorej ilości (np. jak są dwa jajka, dać trzy, jak szklanka migdałów mielonych, dać 1,5). mniej cukru, jasne, ale ciastka nie były mocno słodkie, więc nie wiem, czy czasem nie wyjdą mało wyraziste.