ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:277/932)

Ciasto malibu z alkoholem 157

oprócz masła połączyć i zostawić na całą noc w lodówce.Żółtka utrzeć z cukrem,oliwą i wodą.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka wbić na sztywno ze szczyptą soli,dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.Wylać ciasto do formy (24/24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w temp. 180 stopni, 25-30 min.Wyjąć delikatnie z tortownicy

Mix smaku
Kawa i wuzetka są obowiązkowe. Dla każdego. ;) 201

nikomu nie muszę? Nie biję się co prawda o złotą patelnię, ale do chwili kawowej przyjemności zdecydowanie polecam ;) Składniki na 16-20 porcji: Ciasto Wszystkie składniki powinny mieć pokojową temperaturę 7 jajek (osobno białka i żółtka) 1 szklanka drobnego cukru (220 g) 1 szklanka mąki tortowej (160 g) 7 łyżek naturalnego kakao (50 g) szczypa soli Dno prostokątnej(...)ubitych białek dodawać po jednym żółtka. Za każdym razem poczekać przed dodaniem nowego żółtka, aż poprzednie połączy się z masą. Po dodaniu ostatniego żółtka zmiksować jeszcze całość na najwyższych obrotach przez ok. 2 minuty. Mikser wyłączyć lub zmniejszyć obroty na minimalne. Do masy dodać w 4 turach mąkę z kakao. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy

Pełny talerz
Makownik na migdałowym cieście 326

sitku a potem trzykrotnie mielimy. Do maku dodajemy cukier, stopione i przestudzone masło, żółtka, miód, proszek do pieczenia oraz bułkę tartą. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z masą makową. Ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy formę o wymiarach 25 cm x 35 cm. Spód gęsto nakłuwamy a na nim rozsmarowujemy masę makową. Makownik pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Keto babeczki z kremem z awokado (Paleo, LowCarb) 91

rodzaju ciasta, na jaki się zdecydujecie, mogą one także spełniać kryteria kuchni raw . A naturalne, nieprzetworzone produkty to przecież podstawa zdrowego odżywiania. Keto babeczki z kremem z awokado Keto babeczki z kremem z awokado – różne wariacje na temat ciasta Wracając do kwestii samego ciasta – u mnie był to upieczony kiedyś i zamrożony biszkopt kokosowy na białkach(...)dodatkiem oleju kokosowego. Powstałym plastycznym ciastem wyłożyć silikonowe foremki do muffinów i wstawić do lodówki, żeby stwardniały. Jeśli decydujesz się na użycie spodu migdałowego to postępuj dokładnie tak, jak opisane w przepise, lecz użyj foremek do muffinów. Awokado zblendować z kakao, mlekiem kokosowym, masłem migdalowym i słodzikiem. Powstały krem rozłożyć do foremek z ciasta. Bita śmietana kokosowa Schłodzone mleko kokosowe

Modern Cave Girl
Tarta z kremem serowym waniliwo- jagodowym 138

łyżki mleka 2 łyżki cukru Krem Serowo jagodowy: 350 g twarogu na sernik 50 g brązowego cukru 300 gr jagód 1 jajko + białko 2 łyżki mąki 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Wykonanie: Ciasto wyrabiamy z podanych powyżej składników. Zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Zmrożone ciasto rozwałkujemy i wykładamy nim blaszkę na tartę

W Moim Magicznym Domu
Kokosanki 117

font:minor-latin;} Składniki ; 3 szklanki mąki /25 dag margaryny 1 szklanka kwaśnej śmietany ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie; Z podanych składników zarobić ciasto, schłodzić w lodówce 2-3 godziny. Masa kokosowa ; Składniki ; 3 białka  2 szklanki cukru pudru 25 dag wiórków kokosowych Wykonanie ; Białka ubić na sztywno i wykrawać krążki.Na środek każdego krążka(...)nałożyć masę kokosową.Upiec w tem.175 C przez ok. 10-15 min. Uwaga ; Ciastka w trakcie pieczenia pozostają białe, tylko kokos ma się zrumienić. Źródło ,,ciasta Anastazji

Apetyczna babeczka
Ravioli z wypływającym żółtkiem 155

żółtko. Zagnieść ciasto mocząc ręce w wodzie i ewentualnie dodając po łyżce wody, aby ułatwić połączenie się składników. Uformować kulę z ciasta, zawinąć w ściereczkę i odstawić na pół godziny.Po tym czasie ciasto odpocznie i znacznie nabierze miękkości. Ciasto  rozwałkować wałkiem na bardzo cienki placek na podsypanej mąką stolnicy. Połowę każdego placka posmarować białkiem, na posmarowanej połówce ułożyć(...)łyżeczce nadzienia w odstępach 2 - 3 cm od siebie, w każdej kupce zrobić dołek i wbić żółtko. Przykryć drugą połową ciasta, palcami docisnąć przestrzenie pomiędzy nadzieniem, radełkiem lub nożem wyciąć kwadraty z ciasta, z farszem znajdującym się w centrum. Wzorki zrobić widelcem.Zagotować osoloną wodę, włożyć porcję ravioli i gotować przez około 4 minuty, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane

MarciochaKucharzy
Babka piaskowa 186

Dodatkowo: masło i bułka tarta do formy cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka, masło, mleko powinny być wyjęte z lodówki przynajmniej 2 godziny przed użyciem. Więcej przeczytasz tutaj .     Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku(...)cytryny, wsypać przesiane mąki, proszek do pieczenia oraz skórkę cytrynową. Wszystko krótko zmiksować, aż składniki się połączą.   Białka ubić w osobnej misce na sztywną, lśniącą pianę. Delikatnie wmieszać ją do ciasta.   Masę przelać do keksówki o wymiarach 20x10 cm lub małej formy na babkę z kominkiem (moja forma okazała się zbyt duża, dlatego babka

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto biszkoptowe z gruszkami 214

gruszkę drobno pokrojoną. Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem, dodać do mąki. Wszystko dokładnie zmiksować. Na koniec ubić białka na sztywno ze szczyptą soli, przełożyć do miski i delikatnie wmieszać w ciasto(bez miksera) Tortownicę wysmarować tłuszczem i wyłożyć dno papierem do pieczenia. Przelać ciasto i powkładać po przekątnej pozostałe 4 gruszki.  Ciasto

Gosia gotuje
Tort Sachera (Sachertorte) 157

składników. Teraz musimy oddzielić białka od żółtek. Robimy to tak, że białka wbijamy w suchy, czysty garnek lub miskę, w której będziemy potem ubijać z nich pianę, natomiast żółtka dodajemy PO JEDNYM do masy czekoladowej i za każdym razem wmiksowujemy w ciasto. Gdy wszystkie żółtka są już wbite to dodajemy przesianą mąkę z proszkiem(...)pieczenia oraz posiekane na drobno migdały (ja je zblendowałam). Wszstko miksujemy na jednolitą masę. Pianę z białek ubijamy na najwyższych obrotach ze szczyptą soli na sztywną pianę (tak, że po odwróceniu garnka nam nie wypadnie). Tak ubitą pianę musimy wmieszać w ciasto. Dodajemy ją stopniowo do masy czekoladowej i szybko ale delikatnie mieszamy. Najlepiej to robić drewnianą pałką

Jedzeniomania
kruche ciasteczka 172

stolnicę. Dodajemy pozostałe składniki, siekamy nożem a następnie zagniatamy cisto. Gotowe ciasto zawijamy w folie i wkładamy do lodówki na ok. 15 min. Po tym czasie wyciągamy ciasto i rozwałkowujemy. Wycinamy dowolne kształty, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Część pozostawiamy pustych, a część smarujemy białkiem i posypujemy np. posiekanymi orzechami, słonecznikiem. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
serowe gwiazdeczki z lukrem 453

szklanka mąki pszennej + do podsypania  200 g białego sera z kostki 150 g masła 2 żółtka na lukier: 1 białko około 3/4 cukru pudru kolorowa posypka cukrowa Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Rozwałkować obficie podsypywać mąką i wycinać foremkami ciasteczka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Przekładaniec makowy 141

pieczenia i przesiać. Do masy żółtkowej dodać przesianą mąkę, wodę, o;ej i mak i dokładnie wymieszać. Można krótko zmiksować na najniższych obrotach. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do ciasta i delikatnie, dokładnie wymieszać. Tortownicę (u mnie 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i piec w 180 stopniach przez około 30 min. Ciasto

na moim stole...
Ciasto czekoladowo dyniowe 124

ciasta, polecam. Składniki: (forma 21x21) 200 g puree z dyni 3/4 szklanki cukru skórka z 1 pomarańczy 1 cukier waniliowy 3 jajka 180 g masła 1 1/3 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki ciemnego kakao szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu Roztapiamy masło, odłożyć 4 łyżki cukru do ubicia białek(...) ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. pod koniec dodaj emy pozostawione 4 łyżki cukru i ubijamy, aż powstanie lekka beza. Ubite białka dodajemy po łyżce do masy kakaowej i lekko mieszamy. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej formy lub wyłożonej pergaminem. Piec 30-40 min w temp. 180 stopni. Ostudzone można polać polewą czekoladową. Smacznego

talerz przyjemności
Ciasto z wiśniami i bezą / Cherry meringue cake 318

English Ciasto z wiśniami i bezą (blaszka 20×30 cm) Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 60 g (6 łyżek) cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g zimnego masła 4 żółtka Składniki na bezę: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Składniki na wiśnie(...)zimne masło. Zacznij miksować końcówką do ciast, a po chwili dodaj żółtka. Miksuj do utworzenia się jednolitej kuli, dosypując więcej mąki w razie potrzeby. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki. Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść formę do pieczenia lub wyłóż ją papierem do pieczenia. Wyjmij ciasto z lodówki, podziel na pół, wyłóż jedną

karmelowy