ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:511/901)

Mini tarty serowe z kurkami podane z piwem marcowe 196

swoją tarte w całości dostanie. Całe danie bez użycia nawet szczypty soli zostało przygotowane, bo tak składniki są dobrane by w końcowym finale wszystko smakowało i słony smak miało. Tatry można jako danie główne podawać lub na przystawkę zajadać, a piwo marcowe mocno smak podkręci i tylko do rozkoszowania smakami zachęci. Składniki: ciasto, na 6 foremek o średnicy

Moniki Smakołyki
Domowa spiżarnia / ekstrakty do wypieków 279

Jesień zapasem, święta tuż tuż, więć najwyższy czas żeby uzupełnić domową spiżarnię, o niezbędnę w tym okresie, ekstrakty oraz aromatyzowane cukry do wypieków . Nie wyobrażam sobie

DefinicjaSmaku
Pizza ze szparagami i feta 197

pizza i pozostaw do wyrośnięcia. Podziel ciasto na 3 porcje i rozwałkuj na 3 okrągłe placki. Wymieszaj crème fraîche z czosnkiem, solą i pieprzem, posmaruj każdą pizzę. Poukładaj szparagi, pokrusz feta i posyp dymką pokrojoną w piórka. Całość posyp chili i sezamem. Piec pizza w nagrzanym piekarniku na 200ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej) przez około 15 minut

codojedzenia
brownie z patelni?! brownie pancakes! 211

minuty z każdej strony. Do ciasta jest już dodany tłuszcz więc nie trzeba używać go do smażenia, jeśli macie patelnie teflonową. Przekładamy placki na talerz i dodajemy swoje dodatki. Smacznego! Ja podałam z białą czekoladą (która booosko się rozpuściła! <3) i (ostatnimi w tym sezonie? :c) truskawkami. Wartość odżywcza porcji (bez dodatków

chili & sugar
Dietetyczne kluski z serem (leniwe) 170

łyżka budyniu waniliowego bez cukru (lub skrobi) 5 rozkruszonych tabletek stewi 1 jajko cynamon do posypania lub jak kto lubi ;) Sposób przygotowania: Ser dokładni rozduszamy widelcem dodajemy jako i znów porządnie rozgniatamy (mieszamy) dodajemy budyń, mąkę, otręby, stewię i po raz kolejny wszystko zgniatamy widelcem z tak przygotowanego ciasta lepimy kulki lub małe wałeczki, jak komu wygodnie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Lemoniada z kwiatów czarnego bzu 143

K wiaty czarnego bzu mają wyjątkowy zapach i mnóstwo substancji odżywczych. Można je jeść na surowo w sałatkach, aromatyzować nimi napoje i oliwy, sporządzać nalewki, octy

SzczyptaSmaQ
Rolada z białego sera 169

Jak napisałam w poprzednim poście, chodził za mną ten nieszczęsny sernik, aż znalazłam przepis, a nawet dwa. Ten drugi był tak nietypowy

Ciasteczkowy Potwór
Zapraszam na śniadanie: Chałka 157

całą noc do lodówki. Rano wyjąć ciasto i zapleść z niego warkocze. Zrobić kruszonkę: do roztopionego masła dodawać po łyżce cukru i mąki. Po pewnym czasie mieszanka powinna zacząć przypominać grudkowatą kruszonkę. Wyplecione chałki posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem i posypać kruszonką. Odstawić na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce bez przeciągów do podrośnięcia. Wstawić do nagrzanego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pierogi z kaszą gryczaną i serem 220

Zdecydowanie jestem fanką wszelakich pierogów i również bardzo lubię kaszę gryczaną. Kiedy na blogu Marzeny zaciszekuchenne.blogspot.co.uk zobaczyłam przepis na pierogi z kaszą gryczaną i serem, i

UgotujmyTo.pl
Drożdżowy placek z rabarbarem i truskawkami 206

delikatnie posypać cukrem. Na tak przygotowane ciasto posypać kruszonkę (którą przygotowujemy w bardzo prosty sposób, a mianowicie wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać i zagnieść, rozcierając palcami na drobne kawałeczki) oraz płatki migdałów. Całość ponownie odstawić na 20-30 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze około 190°C przez 20-30 minut bez termoobiegu lub 180-185°C przez

Świat Ciasta
Bułki na maślance 168

świeże pieczywo, zwłaszcza w niedzielny poranek, bez wychodzenia do sklepu? Bez używania drożdży, także można upiec pyszne bułeczki.Składniki:0.5 kg mąki pszennej bądź razowejłyżka cukru1 jajko400 ml maślankiłyżeczka sody oczyszczonejszczypta solirodzynki, słonecznik bądź pestki dyniSposób przyrządzenia:Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy w jednym kierunku, aż ciasto utworzy jednolitą kulę. Następnie odkrawamy małe porcje i formujemy kule

upichcic
sernik "capri" z rodzynkami bez ubitej piany pieczony... 228

opakowania, 1 jogurt grecki - jak lubisz sernik bez grudek to zmiel albo w rozdrabniaczu razem z jogurtem serki zmiksuj - my lubimy nie za gładki i w robocie na dużych obrotach ucieram z 5 minut sparzone rodzynki odsączyć na sicie i wymieszać je z budyniem, proszkiem do pieczenia i kaszką manną - wsypać do ciasta i krótką chwilę w robocie zamieszać ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
BABKA CYTRYNOWO-TRUSKAWKOWA 223

cukru 1 kisiel cytrynowy (40g) bez cukru łyżeczka soku z cytryny Wykonanie:  Całe jajka ubijamy do białości z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy cukier jest już niewyczuwalny dodajemy stopniowo: jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej aż do wyczerpania składników. Całość miksujemy aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Następnie ciasto dzielimy na 2 części: do jednej dodajemy kisiel

Walijskie Pichcenie
Sernik z kokosem 238

dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Dzięki temu beza będzie miała grubszą warstwę zewnętrzną. Składniki; 1 kg sera 500ml  mleka 4 łyżki oleju 2 budynie śmietankowe 30 dag cukru 5 żółtek  Kruchy spód: 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 margaryny 1 żółtko, 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie; Zagnieść ciasto kruche i wyłożyć na blachę

Anioły w kuchni
Brak tytułu 152

każdej foremki. Na wierzch rozłożyć resztę ciasta, przykrywając konfiturę. 4) Pieczenie: Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie.  Temperatura pieczenia: ok. 175 stopni C Czas pieczenia: 17-20 min. Kaloryczność:  1 porcja ( ok. 60 g ) zawiera 284 kcal Po upieczeniu wyglądają tak: Smacznego ! MOJA OPINIA: W szczególności polecam, osobom bez doświadczenia w pieczeniu - nie ma szans

kolorowotorcikowo