ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:935/1217)

Orzechowe ciasteczka z solą 135

lubię w nich najbardziej to ten lekko słony smak, który niesamowicie podbija słodycz i czekoladę. Chyba przez to właśnie nie mogę im się oprzeć. Ciastka zrobione całkowicie bez mąki i cukru więc ultrazdrowe. Do tego orzechy i gorzka czekolada, więc czego chcieć więcej! Idealne w podróż, czy jako przekąska w plecaku w ciągu dnia. Składniki 100 g mąki migdałowej(...)stopni (góra-dół). Zwilżonymi dłońmi formujemy luźne kulki z masy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie widelcem lekko je rozpłaszczamy i dociskamy do foremki. Kiedy wszystkie ciasta są już na blaszce, to wkładamy je do piekarnika na około 15 minut, aż się zrumienią. Po upieczeniu studzimy i przekładamy do szczelnego pojemniczka.  Smacznego! Artykuł Orzechowe ciasteczka

Analiza Smaku
Jogurtowe babeczki z wiśniami 154

wiśniami . To idealna propozycja na deser. Warto też dodawać wiśnie do różnych wypieków. Na moim blogu znajdziecie np. babeczki brownie z wiśniami, czekoladowo-waniliową babkę z wiśniami czy szybkie ciasto z wiśniami z migdałową nutą. Wiśnie warto też podawać w formie przekąsek lub przygotować z nich domową nalewkę. Taka nalewka z wiśni jest naprawdę prosta w przygotowaniu. Będzie idealna(...)Mieszamy tylko do połączenia. W przypadku jogurtowych ciasta jest jeszcze jedna ważna zasada. Składniki zawsze powinny być w temperaturze pokojowej. Dlatego jogurt i jajka należy wcześniej wyciągnąć z lodówki. Dzięki temu unikniemy niechcianego zakalca. Babeczki można dowolnie udekorować. Śmiało też można dodać więcej wiśni. Owoce można też wymieszać od razu z ciastem. Wówczas nie dajemy więcej niż 300 g wiśni

Słodkie okruszki
Liebster Blog Award 205

wcześniej już robiłam. Stwierdziłam, że przecież i tak gotuję, więc czemu nie zebrać w jednym miejscu sprawdzonych przepisów, w komputerze łatwiej odszukać. 2. Twoja największa kulinarna wpadka? Robiłam jedno ciasto z dwóch różnych (napisanych obok siebie) przepisów, zauważyłam to dopiero pod koniec. Miało być lekkie i delikatne, wyszło ciężkie i wilgotne, prawie jak zakalec :) 3. Kto jest dla Ciebie autorytetem(...)nominacji? :) Zaskoczenie i dużą przyjemność :) Oto moje pytania dla nominowanych osób : Od kiedy gotujesz i czy ktoś Ci w tym pomaga? Najlepsza potrawa, jaką przygotowałaś/eś kiedykolwiek? Bez jakiego sprzętu nie możesz obejść się w kuchni? Jakie przyprawy lubisz najbardziej? Kto był recenzentem pierwszej potrawy wstawionej na Twój blog? Jaki jest Twój smak z dzieciństwa? Czy masz produkt

Kuchcik gotuje
KORZENNE MUFFINKI Z BUDYNIEM / KLEINE GEWÜRZ-NAPFKUCHEN MIT PUDDING 325

niczego nieświadomą ośmiolatkę, która budzi się z nadzieją, że to będzie piękny i owocny dzień.Z braku czasu - post nie jest typowo mikołajkowy. Jednak nie wyobrażam sobie tego dnia bez jakiejś małej słodkości.Nikolausfeier - wie kein Schnee war, es nicht da ist.Ich erinnere mich: als ich klein war, wartete ich mit großer Ungeduld auf Nikolausfeier. Ein paar Tage früher bemühte(...)porcjami do jajek, mieszam do połączenia się składników.Jeśli potrzeba- dodaję odrobinę mleka. Foremkę do muffinek wykładam papilotkami (lub składam po 2-3 papilotkirazem,aby je usztywnić) i napełniam ciastem oraz budyniem. Na dnie umieszczamłyżeczkę ciasta, na to budyń i całość przykrywam łyżeczką ciasta.Wstawiam do piekarnika i piekę w 180 stopniach przez 25-30 minut.SMACZNEGO!--------------------------------------------------------------------------------------------- KLEINE GEWÜRZ-NAPFKUCHEN MIT PUDDINGfür

W kuchni Karmel-itki
Babka makowa i kawa z kardamonem, czyli wspomnienia z Libanu :) 194

wystarczyło, że kiedyś wreszcie się dogadali. Mamy nadzieję, że tak zostanie i pobliski konflikt w Syrii nie rozleje się na teren Libanu, i będzie można tam jeszcze spokojnie i bez obaw jeździć i zwiedzać to piękne miejsce. Osiedle uchodźców (jeśli można to tak nazwać) : A przy tym super hotele : Wszystko zapewne zależy od nich samych, bo linia jest cienka(...)koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Wylewamy do blaszki keksowej o wymiarach 36 x 12 cm. Pieczemy ok. 40 min. w 180 C. Gdy ciasto przestygnie polewamy lukrem. Lukier 1/2 szklanki cukru pudru sok z ok. 1/2 dużej cytryny Do cukru powoli wlewamy sok z cytryny i energicznie mieszamy do uzyskania gęstej masy. Lukier nie może być

vegetanie
Warzywne placuszki z mąki gryczanej 122

  Nie macie pomysłu co zrobić z resztkami kaszy po obiedzie lub warzywami z zupy, albo po prostu potrzebujecie szybko zrobić obiad? Znudziły się Wam naleśniki

Szybko Tanio Smacznie
Pudding jaglany z owocami 158

Niełatwo wyobrazić sobie codziennie jedzenie bez chleba, kaszy, makaronu czy ryżu. Te nie tylko stanowią dodatek do potraw z mięsa czy warzyw, ale bogate są w wartościowe składniki odżywcze. Miłośnicy kasz, pełnoziarnistego ryżu i chleba razowego nie mają problemów z wysokim ciśnieniem czy miażdżycą. Zawarty w tych produktach błonnik normalizuje poziom cholesterolu, a także zapobiega zaparciom. Od kilku lat zaobserwować(...)glutenu, za to odkwasza organizm, jej spożywanie ma dobroczynne oddziaływanie na stawy.  A co z deserami? Każdy ma swój ulubiony. Lody, słodkie kremy, gofry z bitą śmietaną czy ciasta z sezonowymi owocami. Zazwyczaj są bardzo kaloryczne, głównie za sprawą dodawanej śmietany kremówki, w której na 100 gram znajduje się aż 300 kcal, a dodatkowe kalorie to przede wszystkim: cukier

Moja smaczna kuchnia
Dekalog przetworów – czyli rady na udane przetwory 279

owoców leśnych od dżemu z jagód? Może być ciężko. Dlatego warto robić etykietki i przytwierdzać je do słoika za pomocą gumki czy taśmy. Jesteś leniwy? Napisz na kawałku plastra bez opatrunku co znajduje się w słoiku i naklej. Kolejną ważną informacją jest umieszczenie roku produkcji naszych wyrobów. Po jakimś czasie zapomnimy w którym miejscu umieściliśmy wyroby z którego roku(...)dekalog Wam pomoże w produkcji własnych słoików ze wspomnieniem lata.       Artykuł Dekalog przetworów – czyli rady na udane przetwory pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Doughnuts’y cynamonowe pieczone 135

lecz także są częścią popkultury. W wielu filmach, stereotypowy amerykański policjant przedstawiany jest z donatem w jednej ręce i kawą w drugiej. Doughnuts’y, to słodkie pączki z dziurką bez nadzienia. Ich cechą charakterystyczną jest dziurka pośrodku (z wyglądu przypominają doskonale znane w Polsce oponki). Zazwyczaj oblane mleczną czekoladą i udekorowane kolorową posypką. Są również wersje z kolorowym lukrem, karmelowym(...)składników. Mokre składniki dodajemy do suchych i przy pomocy np. trzepaczki mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę do donuts'ów smarujemy oliwą (świetnie sprawdza się tu oliwa w sprayu). Ciastem wypełniamy każde wgłębienie do 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175'C i pieczemy około 8-10 minut. Wyjmujemy i studzimy około 5 minut. Następnie wyjmujemy donutsy podważając lekko

Wędrówki po kuchni
Biszkopt z masą budyniową, bezami i sosem krówkowym 1187

nimi ciasto i wygodniej jest kroić na kawałki. Polecam fanom krówek i toffi! Dla kogo: dla kochających krówki i masę toffi pod każdą postacią dla szukających inspiracji na efektowne ciasto dla...każdego! Składniki na biszkopt: 4 jajka pół szklanki mąki pół szklanki cukru  łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę budyniową: 0,5 litra mleka 200g masła(...)Dodajemy pokrojone na kawałki krówki i dodajemy 2 łyżki mleka. Mieszamy, aż masa stanie się jednolita. Warstwy: Na upieczony i wystudzony biszkopt nakładamy masę budyniową. Na masie budyniowej układamy bezy polewając je masą krówkową. Bez można także pokruszyć. Blacha: prostokątna, ok. 25x35cm Inspiracją dla mnie był przepis z bloga www.bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com - wprowadziłam w nim swoje zmiany

Mania Wypiekania
Najłatwiejszy chleb bezglutenowy 249

SKWORCU ] – dość gruba, o wyraźnej teksturze. Dobrze sprawdza się do wypieków. Warto ją mieszać z inną mąką – np, ziemniaczaną, gdyż sama w sobie w bardzo niewielkim stopniu wiąże ciasto. [źródło: www.alergiapokarmowa.pl] Mąka z tapioki [u mnie od SKWORCU ] – wytwarzana z suszonego manioku. Najczęściej używana do różnego rodzaju legumin (kisiel, budyń). Bezsmakowa. W przeciwieństwie do tradycyjnej mąki nie „zabiela” potraw, więc(...)pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30 minut.  Następnie włożyć do nagrzanego do 180C piekarnika i piec ok 45-50 minut do suchego patyczka. U mnie bez termoobiegu, w 1/3 wysokości piekarnika, grzałka góra-dół. Wyjąć z blaszki od razu po upieczeniu i studzić na metalowej kratce kuchennej. Chleb wyszedł mi dość wilgotny - to pewnie zasługa mąki

Grunt to przepis!
KLUSKI Z KASZY JAGLANEj 217

    Kluski leniwe z kaszy jaglanej robią u nas furorę, są wprost przepyszne, kto jeszcze nie próbował- polecam, są nie tylko smaczne, ale również bardzo

Smaczne Zdrowe
Prawdziwie owsiane ciasteczka z masłem orzechowym i otrębami 215

smaku. Cukier naprawdę nie jest niezbędnym punktem listy składników. Wybór równie słodkiego, naturalnego miodu to zdecydowanie lepsza opcja. Mąka? Zawsze stawiam na pełnoziarnistą, ale przecież nie ma ciasteczek owsianych bez płatków. To jeden z produktów, które mogłabym jeść non stop. Są tak uniwersalne, że chyba nigdy nie będę miała ich dość. Dzięki odżywczym właściwościom to idealna opcja na śniadanie- jako(...)orzechowego ( KLIK ) 1 łyżeczka sody oczyszczonej cynamon kardamon PRZYGOTOWANIE: Jajko, miód i masło orzechowe zmiksować na gładką masę Dodać wszystkie suche składniki włącznie z sodą oraz przyprawami Dokładnie zagnieść ciasto i wstawić na 10 minut do lodówki Schłodzone ciasto cienko rozwałkować Za pomocą foremek wycinać ciasteczka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Piec w piekarniku nagrzanym

peanutbuttermonster
Chleb na mleku 159

Powoli odkrywam niesamowity świat domowego pieczywa i jestem nim ogromnie zafascynowana i zadziwiona. Niby liczba używanych składników ograniczona, niby mąka, woda, drożdże. Niby to tylko kilkanaście

W kuchni wieczorem
Spozniona WP # 49 156

moje spoznienie jest dosc powazne, ale mam nadzieje, ze Gospodarna Narzeczona z blogu na Kruchym spodzie, gospodyni 49 Weekendowej Piekarni mi to wybaczy.Przyznam, ze pieczenie tych buleczek nie przebiegalo bez zaklocen, tego dnia wszystko sprzysieglo sie przeciwko mnie. Najpierw mialam problem z dynia, potem odnioslam rany, a na koncu zepsula mi sie waga. Cale szczescie buleczki sie udaly(...)przez okolo 7 minut. Bedzie dosc twarde, ale latwo sie ugniata i nie lepi sie. Miske po ciescie myjemy, namaczamy w goracej wodzie by byla ciepla i przekladamy tam ciasto. Zostawiamy pod przykryciem do wyrosniecia na 2-3 godz.Szykujemy blache do pieczenia, wykladamy ja papierem lub smarujemy olejem.Z ciasta formujemy 2 bochenki lub buleczki i ukladamy na blasze. Zostawiamy jeszcze

Przysmaki Karolki

Proponowane wyszukiwania