Nowy Hit Kanału przepis na Proteinowego 3 bita bez pieczenia. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -PROTEINOWY 3 BIT - ✔ 500 g CHUDEGO TWAROGU ✔ 300 g
Sylwetka Od Kuchniwami przepisem. Polecam, jest bardzo puszyste, z chrupiącą kruszonką. Jeszcze zdążycie upiec je do niedzielnej kawy :) Ciasto: 200 g margaryny w temp. pokojowej 3/4 szkl cukru + 1 łyżka 3 jajka 1,5 szkl mąki 1 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy bez cukru 3-4 łodygi rabarbaru Kruszonka: 50 g zimnego masła 4 łyżki cukru 7 łyżek mąki
Smakołyki AsiPrzygotowany na zakwasie Żurek bez, którego trudno wyobrazić sobie Wielkanocne śniadanie. Składniki: 500 ml zakwasu na żurek 20 dag wędzonego boczku cebula 5 ziaren ziela angielskiego
RAROSSAPolecam sernik dla "leniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki. Smakuje doskonale. Spróbujcie :) okrągłe biszkopty ( 18 -20
Takie tam pichcenieWitajcie :) Dzisiaj postanowiłam upiec lekkie oszukane serniczki bez sera :) Jako spód użyłam pysznych ciasteczek Oreo a masę serkową zrobiłam z jogurtu naturalnego, serka waniliowego i wiórków
Sama słodycz i szczypta chiliPowinnam zaznaczyć, że są to ciasteczka bez pieczenia. Robimy je na bazie płatków owsianych, czekolady i masła. Jest to mój pierwszy eksperyment, gdzie nie musiałam odpalać
Pink EnvelopeSkładniki: masa 3/4 l mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 1 1/2 kostki masła 1 łyżeczka kakao cukier do smaku dodatki wafle andruty 1/2 puszki mleka
PychotkaaaProsty i pyszny przepis na deser bez pieczenia. Składniki: 25 dag margaryny 1 szklanka mleka ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mleka w proszku 3 paczki herbatników ½ szklanki
Tradycyjna KuchniaPysznie, zdrowo i dietetycznie (w wersji bez dodatku cukru i masła). Polecam dla wszystkich smakoszów kaszy jaglanej! Składniki: ¾ szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka ½ kg jabłek
Tradycyjna KuchniaDziś dzień dziecka, więc nie może się obejść bez słodyczy. Ja proponuję świetny sernik na zimno. Mogą go zrobić nawet Ci którzy nie mają piekarnika. Nie
Polska ZupaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Z okazji czy bez okazji czekolada jest dobra na wszystko. Gorzka czekolada jest najmniej kaloryczna ze wszystkich czekolad i dostarcza …
My Blueberry CornerKolejnym moim, a właściwie moich dzieci, ulubionym ciastem są szyszki . Drobne ciasteczka wyglądem przypominające prawdziwe szyszki. Są bardzo słodkie i podzielne, gdyż sporo tego wychodzi
Ciasteczkowy PotwórShanklish to ser dość trudny do wykonania w polskim klimacie, jednak bez problemu można go przygotować latem. Można też obsuszyć shanklish w lodówce, chociaż w tradycyjnych
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWersja walentynkowa najlepszych pączków. Przygotowane na bazie ciasta drożdżowego z przepisu na doskonałe pączki orkiszowe. Z podanych składników wychodzi ok.25-30 sztuk. Składniki: - 720g mąki
Smaczne ZdroweSernik na zimno, to bardzo prosty deser/ciasto bez pieczenia więc nie może się nie udać!Wystarczy wymieszać składniki, schłodzić i na tym kończy się nasza praca
Kraina Miodem PłynącaNie wyobrażam sobie świątecznych wypieków bez tej przyprawy a raczej mieszanki przypraw. Aromat jaki powstaje oznacza już tylko jedno - że Święta Bożego Narodzenia tuż tuż.Składniki
Mechanik w kuchniPisałam już o tym, jak ostatnio polubiłam ciasta na maślance. Są niesamowicie wilgotne i mięciutkie, mają konsystencję po prostu idealną. Kupuję więc maślankę często, i piekę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki:mąka bezglutenowa uniwersalna (np. Koncentrat Mix ciasta bezglutenowego Glutenex) 500 g drożdze instant dr Oetker 1 torebka cukier (najlepiej brązowy) 1 łyżka sól 1
głodny alergikSkładniki: mąka bezglutenowa uniwersalna (np. Koncentrat Mix ciasta bezglutenowego Glutenex) 500 g drożdze instant dr Oetker 1 torebka cukier (najlepiej brązowy) 1 łyżka sól 1
głodny alergikTrudno jest mi wyobrazić Litewską kuchnię bez kugelisa (wym. kugielis) lub po prostu babki ziemniaczanej. U nas taką babkę najczęściej piecze się w piecu na
Kuchnia ŁukaszaSezon grillowy trwa, a ja nie wyobrażam sobie grillowania bez przystawek. Idealne do kiełbaski, karkówki, szaszłyków i wszystkiego co tylko z grilla - pomidory. Uwielbiam je w
Niezły MłynekSernik jagodowo-malinowy na zimno to ciasto idealne na letnie upały, gdyż nie wymaga pieczenia. Dostępność sezonowych owoców sprawia, że zamiast pieczonych tortów, na specjalną okazję
Smakołyki BerenikiTo ciasto to idealna propozycja dla tych, którzy uwielbiają zarówno makowce jak i serniki. Możecie przygotować je także z dowolnym spodem, czy to z kruchego ciasta
Ze smakiem i z pasjąwierzchu ułożyć łyżeczką nieregularnie małe porcje masy makowej (wymieszanej z pozostałymi składnikami). Można oczywiście użyć gotowej masy makowej bez proponowanej "poprawki". Wymieszać sypkie składniki kruszonki, dodać żółtko oraz roztopioną i ostudzoną margarynę. Zagnieść palcami. W razie potrzeby dodać trochę mąki. Ciasto posypać gotową kruszonką, Piec około 50 minut w temperaturze 175 stopni
Praktyczna plpieczenia. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i podpiec ciasto przez około 20 minut. Masa śmietankowo - kokosowa: Gdy ciasto będzie w piekarniku przygotować nadzienie. Białka ubić na sztywno. Powoli dosypywać cukier i ubijać aż kryształki cukru będą prawie niewyczuwalne a beza stanie się lśniąca. Odłożyć mikser. Dodać śmietanę i za pomocą łyżki dokładnie wymieszać ją z białkami. Na koniec wsypać budynie
My simple kitchentych tradycyjnych i nie trzeba wkładać dużo siły w wałkowanie – ciasto nie musi być bardzo cienkie. Część mąki zastąpiłam pełnoziarnistą, ale jeśli takiej nie macie, można użyć po prostu pół kilo zwykłej mąki. Farsz: 450 g mrożonego szpinaku w liściach (rozmrożonego) 250 g boczniaków (waga bez ogonków) 250 g fety lub sera kanapkowo-sałatkowego typu feta 2 średnie cebule(...)ząbki czosnku 1 jajko duża szczypta tartej gałki muszkatołowej 2 łyżki oliwy z oliwek (może być aromatyzowana) sól morska, świeżo mielony pieprz Ciasto na pieczone pierogi: 350 g mąki pszennej (2,5 szklanki) 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej (1 szklanka) 70 g miękkiego masła (ok. ⅓ kostki) 1 opakowanie suchych drożdży instant (7-8 g) 1 duże jajko 1 (niepełna) szklanka
Poezja smakuścięta, ale nie twarda - w pełni zastygnie po wystudzeniu. Pamiętajcie, aby foremkę z podpieczonym brownie owinąć folią aluminiową, co zabezpieczy upieczone już ciasto przed wysuszeniem. Twaróg należy rozmiksować w malakserze lub kupić gotowy zmielony twaróg naturalny, gęsty, bez dodatków. Jeśli zależy wam na czerwonym kolorze musu do jego przygotowania wykorzystajcie tylko najbardziej czerwone części łodyg. Warto zrobić więcej musu rabarbarowego(...)wrzenia. Gotujemy na większym ogniu przez ok 7 minut, do momentu, aż rabarbar zmięknie, a płyn się zredukuje. Zdejmujemy z ognia, blendujemy. BROWNIE : Piekarnik rozgrzewamy do 160°C bez termoobiegu. Blaszkę o wymiarach 17x24 cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Masło kroimy na kawałki, wkładamy do rondelka i rozpuszczamy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu
cool and mintywielu miejscach. Oczywiście zawsze chciałam zrobić je sama. Pierwszy przepis jaki znalazłam był w kalendarzu Thermomixa u mnie w pracy. Skserowałam go, ciasto wyrobiliśmy u znajomych, którzy posiadają to cacko i mogliśmy się delektować pysznymi bułkami. Ale bez Thermomixa też się da! Oto dowód: SKANDYNAWSKIE* BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RÓŻĄ 600 g mąki 80 g cukru 50 g świeżych drożdży(...)przygotowujemy nadzienie- płatki ucieramy z cukrem i kwaskiem aż się rozdrobnią, dodajemy miękkie masło i palcami wrabiamy je w różany cukier. Taki róż to chyba każdy lubi:) Kiedy ciasto wyrośnie wyrabiamy jeszcze chwilę i rozwałkujemy na duży prostokąt. Im cieniej rozwałkujemy tym mniejsze będą bułeczki. Ciasto smarujemy nadzieniem i zwijamy w roladę (od strony krótszego boku). Tak otrzymany rulon
les mirabellesjedno po drugim, dodajemy jajka, miksując po każdym dodaniu. Do powstałej masy dodać mąkę i migdały, wymieszać szpatułką. Na koniec dodać jabłka, bez soku i wymieszać. Tortownicę o średnicy 24 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać. Pieczemy w 170 stopniach, przez ok 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z formy, wystudzić. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdominagrzanego piekarnika, Piec w 200C ok. 30-35 minut – u mnie na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Po wyjęciu z piekarnika, pozostawić w formie do ostygnięcia - zbyt wcze sne wyjęcie z tortownicy może sprawić, że ciasto straci kszta łt. WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: SAMA SŁODYCZ I SZCZYPTA CHILI - Babka z marcepanem i polewą krówkową SMACZNE PRZEPISY - Babka
Grunt to przepis!pomóc! I pomogła. Zagniatała, wałkowała, smarowała wierzch jajkiem. Zresztą pomaga coraz częściej. Gdyby jeszcze polubiła sprzątanie... ;) Wykonanie ciasta półfrancuskiego, czyli z dodatkiem drożdży, nie jest wcale trudniejsze od francuskiego. Wymaga jedynie nieco więcej czasu potrzebnego na wyrastanie. Część rogalików upiekłyśmy bez nadzienia, natomiast pozostałe z dodatkiem dżemu śliwkowego lub nutelli. Bardzo nam smakowały. Najlepsze są w dniu przygotowania. Jeżeli zostanie
zadanie-gotowaniekostkę zimne masło, sól oraz wodę. Składniki zagniotłam. Ciasto schłodziłam przez 1h w lodówce. Formę do pieczenia wysmarowałam masłem. Ciasto rozwałkowałam, wyłożyłam nim formę, nakłułam widelcem i zapiekłam wstępnie przez 15min. w 150st. Farsz 1 duży por (bez zielonych liści) 200g zielonego groszku (mrożonego) 200g kukurydzy (z puszki)1 łyżka masłaPora pokroiłam w krążki i podsmażyłam na maśle. Groszek podgotowałam
bastalenaNależysz do osób, których ulubioną funkcją telefonu jest możliwość włączenia drzemki w budziku? Uporczywie twierdzisz, że rano zamykasz oczy TYLKO na 5 minut, a magicznym sposobem
peanutbuttermonsterPierogi drożdżowe z jabłkami XXL To ostatnio hit naszych podróży. Lila często wspomina, że na placyku jadła pyszne pierogi z jabłkami. Robiłam je ostatnio z trzy razy! Ciasto drożdżowe, a w środku niespodzianka - jabłko starte na grubych oczkach z cynamonem. Muffiny Robi się je błyskawicznie, wystarczy wymieszać składniki mokre z suchymi i do piekarnika. Poniżej przepis na wersję kakaową(...)mleka/wody 2 jajka 1-2 łyżki syropu klonowego / miodu / cukru trzcinowego 90 ml oleju Do nadziania dżem (polecam Łowicz 100 % bez dodatku cukru). W jednej misce mieszamy mokre składniki, w drugiej suche. Łączymy wszystko razem, mieszamy. Połowę ciasta nakładamy do foremek, dajemy ulubiony dżem i przykrywamy ciastem. Pieczemy w 180 stopniach około 25 minut. To zestawienie kilku przekąsek, które zabieramy
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSkładniki: Ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru 12,5 dkg margaryny 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa 30 dkg maku 20 dkg cukru pudru 4 jaja 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bakalie olejek migdałowy lub po prostu gotowa masa(...)puszki Masa serowa 1 kg zmielonego sera 30 dkg cukru kryształu 8 jaj 25 dkg margaryny 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia + opakowanie pierniczków w czekoladzie Wykonanie: Z podanych składników zarobić kruche ciasto, jeśli jest za suche można dodać troszkę kwaśnej śmietany. Mak sparzyć i zemleć, żółtka utrzeć z cukrem, dodać przygotowany mak, proszek
Pychotkaaa