słynnego drinka ananasowo-kokosowego o wdzięcznej nazwie Pina Colada. Jest to szybkie ciasto ucierane, jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, nie piecze też się go za długo więc ideał, czyż nie ? Składniki na formę o średnicy 26 cm: 250 g mąki pszennej 1 (raczej mały) ananas 2 średnie banany 100 g cukru sok i otarta skórka z jednej cytryny(...)puszystą masę zblenduj cukier, banany, sok z cytryny i olej. Ananas obierz dokładnie i pokrój w drobną (0,5 cm) kostkę. 1/3 ananasowej kostki dodaj do masy bananowej i ponownniezblenduj. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do dużej miski, następnie za pomocą rózgi wymieszaj tylko do połączenia się składników z masą bananowo-ananasową. Do ciasta dodaj resztę pokrojonego ananasa, połowę
greenscarfmoże przywierać do dna). Banan i gruszki obrać ze skóry. Jedną gruszkę i banana pokroić i wrzucić do kaszy, po czym zmiksować na jednolitą masę (najlepiej blenderem ręcznym). Do masy wsypać umyte borówki i delikatnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Gotowe ciasto przełożyć do formy tortowej o średnicy 22 cm i wyrównać górę. Pozostałą gruszkę pokroić
Passions hobbies lifeCudowne połączenie ciasta a'la murzynek z intensywnie kawowym, ale niezbyt ciężkim kremem. Te babeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe pieczenie! Polecam, zwłaszcza jeśli wybieracie się na jakieś spotkanie w gronie znajomych czy rodziny. Te maleństwa pokocha każdy! Nie zapomnijcie też ich odpowiednio ozdobić - ja akurat dałam po plasterku banana i obsypałam wiórkami czekoladowymi. Myślę jednak(...)ubijamy ze szczyptą soli, dodając stopniowo cukier trzcinowy . Miksujemy do czasu aż cukier się całkowicie rozpuści. Stopniowo dolewamy składniki mokre, a następnie suche, nie przestając miksować. W razie gdyby ciasto było zbyt gęste, dolewamy odrobinę mleka. Do foremek na muffinki wlewamy po łyżce ciasta. Pieczemy je przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni
Kuchnia Elliekonsystencji przypomina ciasto drożdżowe, jest miękkie, sprężyste, ale nie wysycha tak szybko, a dzięki dodatkowi owoców jest wilgotne. Można śmiało użyć innych owoców, na przykład jabłek pokrojonych w drobną kostkę, czy też wiśni z kompotu. Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 400 g mąki pszennej 300 g borówek puszka 400 ml mleka kokosowego 2 średnie banany 150 g cukru(...)dużej misce utrzyj blenderem na gładką masę mleko kokosowe (całą zawartość puszki), banany i cukier. Do powstałej masy przesiej mąkę z proszkiem i sodą. Wymieszaj. Następnie zetrzyj 2/3 marcepanu na tarce o grubych oczkach i borówki. Delikatnie wymieszaj całość. Formę do wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto, a na górę zetrzyj resztę marcepanu. Piecz w temp. 180 C na środkowej
greenscarfopakowanie cukru waniliowego jajko płaska łyżeczka proszku do pieczenia Jak najszybciej zagnieść ciasto , włożyć do lodówki na godzinę, wyjąć, wyłożyć blaszkę ponakłuwać widelcem, piec około 35 minut w temp 200 stopni, ma się zarumienić. Studzimy. krem: serek Ricotta galaretka cytrynowa 300 ml jogurtu greckiego pudełeczko malin 2 banany Wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie w 1/2 szklanki, studzimy, jak będzie(...)Połowę malin i banany wykładamy na krem i polewamy karmelem częściowo. Następnie wykładamy resztę kremu, ładnie układamy pozostałą część malin i polewamy karmelem (przepis poniżej) karmel: 3 łyżki masła orzechowego 1 łyżka margaryny 1 łyżka miodu W rondelku mieszamy wszystkie składniki, gotujemy na małym ogniu około 5 minut, ciągle mieszając, jak będzie już chłodny polewamy ciasto
SMYKWKUCHNIkawałki chałwy czekoladowej do ciasto a całość polać przepysznym, malinowym lukrem. Ciasto wykonałam na bazie mąki orkiszowej i owsianej, które świetnie się tutaj sprawdzają. Chlebek jest delikatnie wilgotny, nie kruszy się, idealny do kawy! Polecam. Składniki (na formę o bokach 10 x 20 cm): 2 mocno dojrzałe banany 2 jajka 1 szklanka mąki owsianej 1/2 szklanki mąki orkiszowej(...)kroję na mniejsze kawałki. Banany miksuję z jajkami i masłem na gładką masę, przekładam do miski. Dodaję przesiane mąki, proszek do pieczenia, sól i cukier. Całość dokładnie, aczkolwiek dość krótko mieszam, jedynie do połączenia składników. Dodaję osuszone z nadmiaru wody owoce oraz pokruszoną chałwę i całość mieszam bardzo krótko, tak by nie uszkodzić owoców. Ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem
Mango PapajaJeśli szukasz przepisu na zdecydowanie najlepsze czekoladowe babeczki, wypróbuj ten przepis z dodatkiem banana. Coś pysznego! Zapisz przepis The post Najlepsze babeczki czekoladowo-bananowe first appeared
Pogotujmy.plświeże. Muffinki są bardzo dietetyczne, bo większość cukru zastąpiliśmy słodkimi bananami. Dodatek cynamonu podkręci jeszcze bardziej ich smak. Składniki 3 dojrzałe banany 80g cukru 200g mąki 1 płaska łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek oleju roślinnego 50 ml mleka W tym przepisie banany powinny być bardzo dojrzałe. Muffinki bananowe – przepis W jednej misce(...)sodę, cynamon i proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy olej, mleko i dodajemy rozgniecione drobno przy pomocy widelce banany. Suche składniki dodajemy do mokrych i mieszamy. Nigdy nie róbcie tego odwrotnie, bo babeczki bananowe nie będą już takie puszyste. Ciasto dokładnie, ale bardzo delikatnie mieszamy i następnie wypełniamy foremki do muffinek do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Idealne do niedzielnej kawki - ciasto kakaowe z orzechami laskowymi i borówkami. Mniam, mniam! Składniki: 2 jaja 40g erytrytolu 20ml oleju rzepakowego 100g (1 szt) obranego banana 30g mąki orkiszowej 10g kakao szczypta proszku do pieczenia 20g orzechów laskowych 20g borówek Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać
Truskawkowa Fiestawymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i cynamon. Wmieszaj płatki owsiane i wiśnie. W osobnej misce rozgnieć dokładnie banany. Wymieszaj z olejem i jajkami. Przelej mokrą masę do suchych składników i szybko, ale dokładnie wymieszaj na w miarę gładkie ciasto. Przelej do przygotowanej foremki i piecz około 40 minut (zacznij sprawdzać po około 30 minutach). Przestudź w foremce
Lejdi of the housewegańskiej czekolady Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W średniej misce rozgnieć banana widelcem i dobrze wymieszaj z masłem orzechowym. Wsyp cukier i makę z proszkiem do pieczenia i szybko zagnieć na gładkie ciasto. Wgnieć groszki czekoladowe. Formuj niewielkie kulki - najłatwiej jest używać jednakowej miarki, jak np. jedna łyżka, wtedy kawałki ciasta
Lejdi of the housewyłożoną papierem do pieczenia. W sporej misce wymieszaj pierwszych 6 składników - wszystkie suche. W osobnej misce widelcem rozgnieć dokładnie banany. Wymieszaj z olejem, mlekiem i ekstraktem. Wlej mokrą mieszankę do suchej, dodaj ocet i szybko wymieszaj na w miarę gładkie ciasto - nie za długo. Przelej do wybranej foremki i piecz okolice 40-50 minut, lub do suchego patyczka. Przestudź
Lejdi of the housedojrzałego banana, 1 jajko, łyżeczka nasion chia, 100g jogurtu naturalnego, 4 łyżki mąki (u mnie orkiszowa jasna), szczypta cynamonu, odrobina masła klarowanego do smażenia placuszków. Placuszki jogurtowe z chia – sposób przygotowania Najpierw w miseczce rozgniatam banana widelcem. Następnie wbijam jajko, dodaję jogurt naturalny i dokładnie mieszam. Później dodaję pozostałe składniki i ponownie wszystko mieszam. Powinno powstać ciasto o dość
Natka PietruszkiBieluch lub jogurt naturalny) oraz kilka borówek. Sposób przygotowania Przygotowanie tego naleśniczka jest bardzo proste. Najpierw wrzucamy do miski banana, jajko, otręby, cynamon, masło orzechowe i dolewamy mleko. Całość blendujemy na gładką masę. Następnie rozgrzewamy patelnię wysmarowaną masłem klarowanym. Wlewamy ciasto i krótko smażymy naleśniczka na małym ogniu pod przykryciem. Gotowego naleśniczka podajemy z mascarpone i ulubionymi owocami. Smacznego! Spróbuj
Natka PietruszkiCześć, dziś chcę Was zaprosić na pyszne i bardzo łatwe ciasto bez pieczenia-napoleonkę z malinami na herbatnikach. ciasto robi się bardzo łatwo i szybko, każdy sobie z nim poradzi. Smakuje rewelacyjnie, jest idealne na gorące, letnie dni. Zapraszam Zapraszam Was również na film i mój kanał YouTube :) SKŁADNIKI *blaszka 24x24cm MASA BUDYNIOWA -750ml mleka -200g masła(...)lekkiego stężenia. Galaretka ma zacząć lekko gęstnieć. Taką galaretkę z malinami wykładamy na ostudzone ciasto. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnego dnia ciasto pięknie się kroi, jest stabilne, kremowe-pyszne. Bardzo polecam, jest niezwykle łatwe, można je zrobić z innymi owocami np bananami, jagodami,brzoskwiniami, truskawkami :) Polecam i życzę smacznego. Zapraszam również na film i mój
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuśredniej wielkości banan 1 jajko 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki masła (około 30 g) Banana obrać i pokroić w grubsze plasterki. Do miski przełożyć wszystkie składniki (oprócz masła). Za pomocą blendera wszystko ze sobą wymieszać. Ciasto odstawić na kilkanaście minut. W międzyczasie masło rozpuścić i ostudzić. Do masy wlać masło i całość wymieszać. Rozgrzać suchą
Ugotowaćżelatynę blendujemy na jednolitą masę. Masę dzielimy na pół, do jednej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Wylewamy na banany i odstawiamy do lodówki na ok 10 minut. Następnie wykładamy białą warstwę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do lodówki, by ciasto zgęstniało. Proponuję spróbować jedną i drugą masę, by upewnić się czy ma odpowiedni poziom słodkości. W olej kokosowy, masło
Cynamonowe szczęścieDziś ciasto bananowe o nazwie Jamajka! Jest fenomenalne i bardzo łatwe w wykonaniu, ponieważ pieczemy tylko jeden biszkopt kakaowy i przekładamy go bananami galaretką i kremem. Robiłam w formie o wymiarach 25 cm x 26 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaZaczynamy detoks i lekkie oczyszczanie. Przez 7 dni testowałam zielony koktajl z jarmużu, ananasa, który ma dużo błonnika oraz banana. Efekty są świetne, po pierwsze bardzo
Niezły Młynekłyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. brązowego cukru szczypta soli 12 sztuk foremek na muffiny firmy Stella WYKONANIE: 1. Banany rozdrabniamy widelcem, dodajemy mąkę, masło, mleko, jajko, proszek do pieczenia, cukier, sól, całość wyrabiamy na jednolitą masę. 2. Wykładamy foremki ciastem na wysokość 3/4 muffinki, przykładamy około pół łyżeczki nutelli, okrywamy delikatnie ciastem. 3. Przygotowane muffiny pieczemy w temperaturze
Dziś Ja gotujeokrasą z kaszy gryczanej dorsz na kiszonej kapuście z pomidorami kakaowy krem z suszonych owoców i dojrzałego banana. Ponieważ po opublikowaniu zdjęcia pierogów na instagramie i funpage'u na fb wzbudziły one spore zainteresowanie, poniżej podaję przepis. Samo ciasto nie jest specjalnie wymagające, zagniatamy go tak samo jak pszenne. Jednak żeby było bardziej elastyczne i dało się z niego
Obiad gotowysoda). Czekoladę podziel na kostki, a kązda kostkę na 4 częście, od biedy posiekaj. Przez 2-3 minuty blenduj banana, olej, mleko i cukier. Do mokrych składników stopniowo dodawaj suche. Na samym końcu dodaj kawałki czekolady, wymieszaj. Nabieraj łyżką porcję ciasta, uformuj kulkę i kładąc na blaszkę wyłożona pepeirem do pieczenia rozpłaszczaj do wysokości 5 mm. Piecz około 15 minut
greenscarfplacków 2 łyżki cukru kilka kropel esencji waniliowej 1 średniej wielkości, dojrzały, banan 1. Banana rozgniatamy. 1. Do bananów dodajemy twaróg i również rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, cukier i mieszamy wszystko dokładnie. 2. Formujemy placki i obtaczamy w mące (ciasto jest bardziej zwarte niż przy plackach z jajakami ale tak ma być). 3. Smażymy placki na niewielkiej ilości oleju
Gotowanie...to proste !łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia mrożone owoce: borówki, porzeczka czerwona konfitura brzoskwiniowa Banany rozgniatamy dokładnie widelcem. Dodajemy stopniowo mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Wyrabiamy, można dodać jeszcze trochę mąki jeśli ciasto będzie kleiło się do rąk. Przygotowujemy dużą deskę. Ja owinęłam ją dodatkowo folią spożywczą, ponieważ mimo wszystko ciasto jest bardzo
noteskulinarnyfigamniej) Masło/margarynę z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - dodać uprzednio zblendowanego lub rozduszonego widelcem banana. Do powstałej masy wsypać kleik oraz proszek do pieczenia, a na końcu wmieszać (najlepiej za pomocą dłoni) posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej
Di gotujebłonnika, bez cukru i glutenu. 1/5 szklanki mąki gryczanej pełnoziornistej szklanka mleka bez laktozy/ roślinnego/wody 2 dojrzałe banany szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka nasion chia syrop klonowy do polania/ miód/ syrop z agawy/ daktylowy Składniki na ciasto miksujemy. Smażymy równe naleśniki na złoto
AZgotuj!arachidowe lub z mielonych orzechów arachidowych - 1 mały banan lub pół dużego - 1 jabłko Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana, miksujemy na gładko. Dodajemy mąkę arachidowa, miksujemy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy i mieszamy łyżką. Ciasto wkładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 20 minut
Szkrab Je Sammasła klarowanego odrobina cynamonu owoce do dekoracji, np. borówki, winogrono Do blendera przełożyć obranego i pokrojonego na mniejsze kawałki banana, wsypać płatki owsiane i cynamon. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować ze sobą. Na patelni rozpuścić masło. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta (1 placuszek = 1,5 łyżki ciasta). Smażyć na małym ogniu, z obu stron, aż do uzyskania ciemnozłotego koloru. Usmażone
UgotowaćJak chyba większość lubię serniki. Przepisów jest wiele, ale ten przykuł moją uwagę. Banany uwielbiam, serniki też, więc połączenie musiało się udać. Jak praktycznie każdy
Gotowanie z pasjąprzełożone nadzieniem z pokruszonych orzechów, nasączone miodem i super chrupiące. Na nocnych marketach, można dostać również z dodatkiem banana czy czekolady. Polecam jednak tradycyjne. Na chinatown, sprzedaje je starszy Pan i lepszych nie jadłam. 6. Mooncake - czyli mokre zbite ciasto, a raczej masa z żółtkiem jajka w środku (stąd w ich nazwie księżyc). Dostępne w czasie trwania święta
Gawron w rosolemiękkości, po czym odcedzamy i odkładamy do wystudzenia. Gdy nasza dynia nie jest już gorąca, blendujemy ją z bananem i mlekiem kokosowym- do uzyskania gładkiej konsystencji. Do zblendowanych składników dodajemy mąkę, wiórki i ksylitol- całość dokładnie mieszamy. Z gotowego ciasta lepimy kuleczki, które naprzemiennie obtaczamy raz w mące, raz w wiórkach. * Łatwiej będzie nam je obtaczać, gdy gotowe kuleczki
healthy dreamsskładniki: banany mandarynki trochę roztopionej czekolady paseczki z kiwi lub natki pietruszki wykonanie: Banany obieramy, przekrawamy na pół. Na każdym bananie czekoladą malujemy przy pomocy np
Domowy Smak Jedzeniajeżyny. Jest to potężna dawka energii i daje uczucie sytości na długi czas. Polecam podawać polane jogurtem naturalnym. Migdałowe ciasto z malinami około 10 porcji Składniki: na spód: 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka migdałów 1/3 szklanki oleju kokosowego 1 banan 3 łyżeczki stewii 1 łyżka miodu 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka proszku do pieczenia dżem chia: 2 szklanki
Jaglusiazjesz na śniadanie? "Owtante z jogurcikiem" mówi Lila. Znooooooowu? Mama placki zrobi! Wrzuciłam do thermomixa owsiankę, mąkę, banana, jajko, wlałam wodę. Włączyłam urządzenie. Lila w tym czasie tańcowała po całej kuchni, bo dźwięk miksera to dla niej przyjemność. Ciasto wyszło za rzadkie więc dosypałam mąki. Nigdy nie trzymam się konkretnych przepisów, nie zwracam uwagi na to ile czego daje, dlatego
lady-och-mistrzyni.blogspot.comłyżeczki cynamonu 50 g miękkiego masła 1/2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej ew. garść czekoladowych drażetek Obrane banany, wiórki, jajko, sól, cynamon i masło miksujemy na gładka masę. Dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z sodą. Ew. dodajemy drażetki czekoladowe. Ciasto przekładamy do wyłożonych papierem foremek. Ja otrzymałam 9 babeczek. Pieczemy je ok 30-35 minut w 180 st.C
Dzieje kuchennej Wiewióryjeżynowym musem Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami
Moja smaczna kuchniasyropu) Przygotowanie: 100 g wiórków i nerkowce zmiksować na drobne kawałki Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto Wykleić ciastem formę do tarty Piec w temp. 180 st. przez 20-25 minut Ostudzić Farsz Składniki: 2 szt. awokado 1 dojrzały banan 2 łyżki miodu/syropu 250 g gorzkiej czekolady (ponad 70%) dowolne owoce - użyłam mrożonych malin Przygotowanie: Awokado i banana
pyszne zdrowościjednej miski dodajemy suche skłądniki - mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sól i mieszamy. W drugiej łączymy mokre - mleko, banana, jabłko, miód, oliwę. Do miski z suchymi dodajemy mokre i mieszamy. Odstawiamy na około 10 minut. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy ciasto na placki. Zmniejszamy ogień na średni i smażymy z dwóch stron. Podajemy z ulubionymi składnikami i gotowe! Smacznego
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoZima czy lato, niezależnie od pory roku, każdy z nas od czasu do czasu ma ochotę na pyszny omlet. My proponujemy wersję z owocami. Delikatne ciasto
Banana SmilesMalinowy pudding z kaszy manny nadziany bananową ricottą Na szybko, robiony gdzieś pomiędzy ciastem na naleśniki, a gnieceniem twarogu, tańcząc jednocześnie
More food, love and dreamspapkę. Przesiewamy mąkę z proszkiem do piecznia. Do naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleczko kokosowe, ekstrakt waniliowy, banany, mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki: płatki owsiane, mąkę z proszkiem, zmielone migdały. Łączymy składniki. Na koniec dodajemy czekoladowy groszek. Mieszamy. Ciasto na pancakesy powinno być raczej gęste. Smażymy na rozgrzanej patelni skropionej oliwą po 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy
Mia Cucina Sofietagarstka żurawiny, garstka pestek słonecznika, 3 kostki posiekanej gorzkiej czekolady) Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. 2. Banana rozgnieść w miseczce widelcem, dodać płatki owsiane, papkę owsianą (jeśli nie mamy - zwiększyć ilość płatków owsianych) i ulubione dodatki. Jeśli ciasto jest zbyt luźne - dodać więcej płatków owsianych. Wszystko dokładnie wymieszać. 3. Z przygotowanego ciasta formować w dłoni kulki, spłaszczyć
Domowa Cookierenka Agijogurtu) Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie ze szczyptą soli. Po wyjęciu z garnuszka studzimy, wkładając do miski. Banany kroimy w plastry i dodajemy do przestudzonej kaszy. Podobnie robimy z mąkami, jajkiem, cukrem oraz jogurtem. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto powinno być dość gęste. Jeżeli będzie zbyt luźne to należy dodać jeszcze odrobinę mąki pszennej (w wypadku kiedy będzie
ChilliJemyObiecałam więc dodaję, pyszny, szybki i prosty sernik na zimno z bananem. Jest dość specyficzny bo wykorzystałam do niego zwykły oraz wiejski serek ;) Składniki (na tortownicę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDlatego owoce powinniśmy grillować krótko i w wysokich temperaturach. Ponadto jeśli przed grillowaniem takie owoce jak brzoskwinie, ananasy czy banany moczymy w winie, rumie lub tequili musimy uważaj na powstawanie dużego płomienia ognia. Grillowane owoce są świetnym składnikiem wielu potraw, ciast itp. Ich smak można dodatkowo podkręcić stosując kawałki drewna do grillowania wykonane z beczek w których składowane było wino
naRuszcienasmarowanego masłem naczynia do tarty. Ciasto ugniatamy dokładnie na dnie i brzegach oraz widelcem co kilka centymetrów nakłuwamy powierzchnię ciasta. Pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Odkładamy do wystudzenia. Krem: -400 ml mleka -budyń waniliowy -cukier waniliowy -3 duże banany pokrojone w plastry -serek mascarpone 200 ml Przygotowujemy budyń na mleku i odstawiamy do wystudzenia. Następnie łączymy go ubijając
BaRepascynamon imbir 2-3 łyżki wody-opcjonalnie WYKONANIE: Do dużego kubka wsypujemy otręby Dodajemy białka jaj, pokrojonego na kawałki banana, maliny, twaróg, proszek do pieczenia oraz cynamon i imbir według uznania Całość blendujemy na jednolitą masę Jeśli wyszła zbyt gęsta- ciasto powinno być dość gęste, ale lejące- dodajemy wodę i ponownie blendujemy Wstawiamy do mikrofali na około 3 minuty przy
peanutbuttermonster