Przepisy ze strony BBC Good Food . Składniki: (na 8-10 sztuk) 2 duże banany, super dojrzałe, obrane (okolice 225g) 50ml oleju 65g miałkiego, jasno-brązowego cukru 150g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu garść mieszanych suszonych owoców i pestek (u mnie koryntki, połamane pekany i słonecznik) na wierzch czubata łyżka płatków owsianych łyżka pestek(...)albo połamanych orzechów Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę z papierowymi papilotkami. W sporej mice rozgnieć widelcem banany. Dobrze wymieszaj z olejem i cukrem. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i suszone owoce i pestki. Szybko wymieszaj na gładkie ciasto. Rozdziel pomiędzy przygotowane papilotki i posyp mieszaknką płatków owsianych i pestek/orzechów. Piecz około 20 minut, lub do suchego
Lejdi of the housePrzepis z bloga Zufikowo . Składniki: (na 1 foremkę/bochenek okolice 10/20cm, albo na 2 mniejsze) 3 bardzo dojrzałe banany 1 jajko 1/2 szklanki jasnego cukru muscovado 1/4 szklanki cukru drobnego do wypieków 1/3 szklanki oleju 1 duże jajko szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1 1/2 szklanki mąki pszennej ( u mnie: 1/2 szklanki owsianej i 1 szklanka pszennej(...)papierem do pieczenia. Cukry, olej i jajko zmiksuj, lub utrzyj drewnianą łyżką, dodaj rozgniecione widelcem na papkę banany. W osobnej misce przesiej mąkę z proszkiem, solą i cynamonem. Dodaj do mokrych składników i szybko wymieszaj. Wmieszaj kawałki czekolady. Przelej ciasto do przygotowanej blaszki/blaszek i posyp wierzch migdałami. Piecz około 40 minut dla 1 bochenka, lub około
Lejdi of the houseZdory, pyszny, lekko mus czekoladowy z awokado z dodatkiem kawy to bardzo szybki i zdrowy deser, który robię bardzo często – czasami pomijając kawę, jeżeli mam
FlymetothespoonZdory, pyszny, lekko mus czekoladowy z awokado z dodatkiem kawy to bardzo szybki i zdrowy deser, który robię bardzo często – czasami pomijając kawę, jeżeli mam
Flymetothespoonpół średniego banana, 1 jajko, łyżeczka prawdziwego kakao, 2 łyżki otrębów owsianych, odrobina masła klarowanego do wysmarowania patelni. Sposób przygotowania Skoro placuszki kakaowe są na szybko, to ich przygotowanie musi być błyskawiczne Najpierw rozgniatamy banana widelcem w miseczce. Następnie wbijamy także jajko i dodajemy kakao oraz otręby. Całość mieszamy. Później rozgrzewamy patelnię delikatnie wysmarowaną masłem klarowanym. Ciasto nakładamy łyżką
Natka Pietruszkiłyżeczka proszku do pieczenia Skworcu Olej do smażenia Przygotowanie Do miski przekładam banany,dokladnie je rozgniatam np. Widelcem. Następnie dodaję wszystkie składniki. Mieszam do połączenia składników. Rozgrzewam olej. Za pomocą łyżki nabieram niepełną porcję ciasta. Smażę na rumiano z obu stron. Podaję z ulubionymi dodatkami
Gotowanie Patkicukru, ponieważ po usmażeniu polewamy je miodem. Wielbicielom słodkości podpowiem, że można dodać do masy serowej łyżkę cukru. Ciasto w trakcie formowania lepi się do rąk, ale śmiało można podsypywać je delikatnie mąką. Składniki 20 dkg. twarogu w kostce 1 banan 3 łyżki mąki 1 jajko Olej do smażenia Mąka do podsypywania Miód do polania Krok po Kroku
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyszczypta soli garść posiekanych orzechów włoskich Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao i sól wymieszać w misce. Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem, mlekiem i olejem. Płyn wlać do suchych składników, dodać wanilię i masło orzechowe i wszystko wymieszać. Ciasto wlewać do foremek muffinkowych lub papierowych papilotek i piec ok. 25 - 30 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu
Gotujemy i jemyPoniższe czynności wykonujemy dwa razy, pieczemy oddzielnie 2 biszkopty. Do miski wbijamy 5 jaj oraz dodajemy 5 bananów pokrojonych na kawałki. Miksujemy na najwyższych obrotach około 10 minut. Dodajemy 1 i 1/2 szklanki mąki jaglanej , miksujemy około 3 minut. Ciasto wykładamy na tortownicę o średnicy 30 cm , wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni
Szkrab Je Samwysmarować olejem kokosowym. Płatki owsiane zmielić w blenderze na pył. Dodać sodę, cynamon, imbir i wymieszać. Banany rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, cukier, roztopiony olej kokosowy i miód, wymieszać. Wsypać suche składniki i całość połączyć łyżką lub rózgą. Przelać ciasto do keksówki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do suchego patyczka około 35 minut. Wyjąć i wystudzić
wyzwania kuchennemieszamy, odstawiamy w drugiej blendujemy ze sobą mleko, olej i szpinak, aż uzyskamy gładkie puree , następnie dodajemy rozgnieciony banan oraz ekstrakt waniliowy i jeszcze raz wszystko blendujemy do uzyskania gładkiej masy do suchych składników dodajemy mokre i dokładnie wszystko mieszamy, ciasto przekładamy do foremek z papilotkami do ¾ wysokości, pieczemy 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Źródło
Słodkie zapomnieniesuszone śliwki miód nasiona chia Przygotowanie: Do blendera, najlepiej kielichowego, wlewamy mleko. Wsypujemy płatki owsiane i dodajemy obranego banana. Wlewamy olej rzepakowy. Całość miksujemy, aż uzyskamy jednolity płyn. Placuszki smażymy na, bez tłuszczu, z każdej strony (już jest dodany do ciasta na placuszki). Podajemy z mandarynkami, suszonymi śliwkami, polane miodem i posypane nasionami chia
Moja smaczna kuchniaorzechów laskowych -50 g cukry pudru do dekoracji Przygotowanie Masło stopić w rondelku. Morele i orzechy pokroić. Banana utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodać mąkę, masło, jajka, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, mleko, olej i sól. Wymieszać dokładnie ciasto i dodać morele i orzechy. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki i piec ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym
Zielona KuchniaKaszę gotuję w mleku do miękkości. Miksuję płatki na mąkę . W dużym malakserze miksuję ugotowaną kaszę i banany na gładką pastę. Dodaję wszystkie pozostałe składniki prócz śliwek i cukru pudru. Dokładnie mieszam. Formę wykładam papierem do pieczenia i wypełniam ciastem. Wyrównuję powierzchnię a wierzch zapełniam połówkami śliwek. Piekę brownie w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 60 minut. Studzę. Dekoruję
Mango Papaja1szkl.cukru,2 jaj, 1/2 kost.masła, 1szkl. ciepłej wody. Jak zawsze robimy zaczyn, mieszamy z resztą i wyrabiamy ciasto, wstawiamy do lodówki... Jak znajdziemy czas, nikt się już nie kręci to zabieramy się za ciastka :) Nakładamy co lubimy :) Bułki z bananami, dżemem z czerwonej porzeczki, ... Polepione bułki układamy na blachy... Pieczemy 20 min w 200 st.C Gotowe :) Na rano
chleba naszego