ciasto włoskie - 500 przepisów (strona:22/34)

Murzynek na jogurcie z polewą czekoladową i orzechami 208

Uwielbiam to ciasto, jest mięciutkie, wilgotne i mocno czekoladowe. A przy tym jest niesamowicie proste w przygotowaniu. No nie ma szans żeby się nie udało! :) SKŁADNIKI (forma 21cm x 21 cm) 250g jogurtu 125g masła 3/4 szklanki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 2 czubate szklanki mąki pszennej  3 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżeczki sody 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 1/2 szklanki siekanych orzechów włoskich SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Masło roztapiamy w rondelku lub mikrofali i studzimy. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiewamy do miski. Jajka ubijamy z cukrem brązowym i waniliowym na puszystą masę. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Sypkie składniki dodajemy do masy jajecznej i mieszamy. Na koniec dolewamy

DefinicjaSmaku
Udka z kurczaka w sosie pomidorowym z warzywami i parmezanem 1618

Mój ostatni przepis na  Pałki z kurczaka pieczone w miodzie i musztardzie  cieszył się Waszym ogromnym uznaniem. Dlatego dziś chciałbym zaprezentować kolejny przepis na

kulinarnyJa
Wiewiórka 137

Ciasto jest przepyszne! Nie znam osoby która by się na nie skusiła. Zawsze jest silnie wyczekiwanym elementem spotkań przy kawie czy imienin. Mnóstwo orzechów, jabłko, aromat cynamonu i przypraw korzennych... do tego nie ma opcji żeby się nie udało (nawet jeśli masz dwie lewe ręce do pieczenia) ;)   Składniki: (na formę o wielkości 25cm x 25cm) 4 całe jajka(...)szklanki cukru ½ szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 szklanki mąki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika, 1 szklanka orzechów włoskich 4 jabłka obrane, pokrojone w kostkę Do dekoracji: Pól tabliczki czekolady białej Pól tabliczki czekolady gorzkiej Płatki migdałów Sposób wykonania: B iałka z cukrem ubić na puch, dodawać po jednym żółtku i stopniowo

Pyry na Gaz
122. Wermiszel z bakaliami 148

opakowanie cukru waniliowego 1/3 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki rodzynek Makaron ugotować na pół twardo, następnie przepłukać zimną wodą i odstawić na sicie. Białka ubić na sztywno z cukrami, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Następnie dodać makaron, orzechy i rodzynki (wcześniej namoczone w gorącej wodzie) i delikatnie wymieszać. Ciasto można nałożyć do foremek mufinkowych lub do naczynia żaroodpornego

Jadło i czytadło
Keks orzechowy 168

dodatkiem czekolady. Przepis również znajdziecie na stronach magazynu :) Składniki 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju 200g łuskanych orzechów włoskich, posiekanych 100g gorzkiej czekolady, połamanej Sposób przygotowania Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać w małych ilościach cukier i ubijać przez 8 minut.  W oddzielnej misce przesiać mąkę i wymieszać(...)porcjami do ubitych białek i powoli połączyć ze sobą. Na sam koniec wlać olej. Orzechy i czekoladę dodać do masy i wymieszać. Papierem do pieczenia wyłożyć keksówkę i przelać ciasto. Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec przez 50 - 60 minut, do złotego koloru. Przepis dodaję do akcji

pink envelope
Zupa pomidorowa z kurczakiem i makaronem 228

Twoje danie popisowe to... Leczo. I ciasta:D 8. Mięso czy słodkości? Zdecydowanie słodkości^^ 9. Twoje ostatnie kulinarne odkrycie Domowe lody kawowe:) 10. Potrawa, która Ci nie wychodzi, mimo wielu prób, jeśli jest taka Hm...chyba takiej nie ma;) 11. Potrawa, której chciał(a)byś spróbować Na pewno oryginalne włoskie spaghetti i pizza

My simple kitchen
Rogaliki waniliowe (wiedeńskie rogaliki waniliowe) 377

orzechów włoskich, 300 g mąki, 100 g cukru, szczypta soli, 200 g masła, 2 żółtka, 5 łyżek cukru waniliowego, cukier puder do posypania Jeśli mamy migdały i orzechy mielone to mamy spore ułatwienie. Jeśli nie to migdały i orzechy mielimy. Do mąki dodajemy mielone migdały i orzechy, cukier, sól, zimne masło pokrojone w płatki, żółtka i zagniatamy kruche ciasto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM 334

posiekanych orzechów włoskich Wykonanie:  Przecier jabłkowy podgrzewamy, następnie dodajemy masło, szczyptę soli oraz cukier. Mieszamy do rozpuszczenia się składników, a następnie odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy z musem jabłkowym dodajemy przesianą mąkę wraz z sodą i przyprawą do piernika oraz jajko. Mieszamy (łyżką wystarczy) i dodajemy bakalie.  Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto. Wstawiamy

Walijskie Pichcenie
.791. nowości...canihua 141

canihua na mleku owsianym z duszonym cynamonowym jabłkiem i orzechami włoskimi~ Gdy na stronie fresano.pl zobaczyłam canihuę , ta nazwa od razu mnie przyciągnęła. Dzięki współpracy mam okazję spróbować tego ziarna i opisać Wam moje wrażenia. Ale najpierw co nieco o samym produkcie. Ziarno canihua(...)może być stosowane jako zamiennik kaszy lub ryżu, zagęszczacz do zup lub dodawać do sałatek. Zmielone ziarna mogą służyć do wypieku chleba, jako panierka, a także jako dodatek do ciast, mleka, jogurtu. Canihua , podobnie jak komosa ryżowa, odznacza się  niezwykle wysoką zawartością białka bezglutenowego . W 100 g produktu znajduje się go ponad 15% . Ponadto, obydwie rośliny obfitują

breakfast of dreams
Trochę zdrowszy chlebek bananowy 444

soli 100 g orzechów włoskich dodatkowo: 2 łyżki płatków owsianych Mąkę przesiać, wymieszać z płatkami, proszkiem, sodą, gałką i solą. Orzechy posiekać. Banany rozgnieść widelcem. Jajko roztrzepać, dodać jogurt, olej i syrop, wymieszać. Na końcu dodać rozgniecione banany, połączyć. Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia. Na końcu dodać banany, wmieszać do ciasta. Masę wylać do wyłożonej papierem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kopytka buraczane 149

dodatkowo do podsypywania 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki sera grana padano – drobno startego + dodatkowo odrobina świeżo zmielony pieprz, 1 łyżeczka soli himalajskiej 1 jajko 1 żółtko garść orzechów włoskich garść rukoli 2 – 3 łyżki masła Wykonanie: Przygotuj buraki: ugotuj je i obierz ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj. Buraki przełóż na sitko i odstaw na około(...)mąkę pszenną i ziemniaczaną, ser grana padano, jajko oraz żółtko, dopraw solą i pieprzem. Całość zagnieć i uformuj gładką kulę. Przygotuj stolnicę i podsyp ją mąką. Odcinaj po kawałku ciasta, formuj z masy wałki o średnicy 1,5 – 2 cm i pokrój je na 1-2 cm kawałki. Pozostaw je na stolnicy wysypanej mąką. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę

Moja pasja smaku
Makowce japońskie 163

cukru pudru 4 łyżki kaszy manny 3 łyżki mąki (u mnie mąka puszysta Lubella) 6 jajek 125 g miękkiego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia garść orzechów włoskich garść rodzynek łyżka skórki pomarańczowej   Mak zalewamy gorącym mlekiem i gotujemy do momentu aż wchłonie całe mleko (dzięki temu nie będzie trzeba go odcedzać :)), a następnie mielimy dwukrotnie w maszynce(...)kolejno po jednym żółtku, a następnie mak, mąkę, kaszę, jabłka i proszek do pieczenia oraz ba kalie. Białka ubijamy na sztywną pianę i na koniec, stopniowo, dokładnie mieszam z ciastem. Przekładamy do foremek (u mnie gwiazdki i choinki od Papilart ) lub tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy ok 50 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i dekorujemy

Cynamonowe szczęście
Makaroniki orzechowe 132

białka 300 g mielonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki cynamonu 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie wsypujemy cukier waniliowy i cukier puder. Całość ubijamy parę minut. Beza powinna być lśniąca i lekko lejąca się. Dodajemy orzechy i cynamon i całość dokładnie mieszamy. Powstanie bardzo gęste ciasto. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego z końcówką

My simple kitchen
Pizza a’la kebab + recenzja kamienia do pizzy Bakero 315

sprężyste (ok. 10 minut). Wyrobione ciasto oprószyć mąka, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 15 minut. Rozwałkować je na tyle spodów ile nam potrzeba, a następnie ułożyć na papierze do pieczenia i tacce. Sos: czosnek posiekać. Podsmażyć na łyżce oleju. Dodać pomidory i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i ziołami włoskimi. Dusić chwilę do zredukowania konsystencji. Sosem posmarować spody

Fabryka pomysłów
Kiszona kapusta 169

Kiszona kapusta, to podstawa niemal każdej potrawy wigilijnej. Dodajemy ją m.in. do krokietów, pierogów, pasztecików, bigosu. Przepis zdobyliśmy od Taty Ryśka. Wypróbujcie i oceńcie sami ok

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję