ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:591/881)

Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 223

pominąć)   1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać jajko i wymieszać do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i aromaty. Wymieszać mikserem, aż powstanie kruszonka. 3. Z kruszonki rękoma zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około

Mała Cukierenka
Ciasteczka na Halloween „paluchy wiedźmy” 5488

pominąć)   1. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Następnie dodać jajko i wymieszać do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i aromaty. Wymieszać mikserem, aż powstanie kruszonka. 3. Z kruszonki rękoma zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i wstawić do lodówki na około

Mała Cukierenka
Muffiny bananowo jabłkowe z otrębami orkiszowymi 172

łyżeczka kardamonu Banana kroimy w drobną kostkę, a jabłko ucieramy na grubych oczkach. Wrzucamy do dużej miski. Następnie wlewamy wszystkie płynne składniki, a potem wsypujemy suche. Mieszamy łyżką, aż wszystko ładnie się połączy. Gotową masę nakładamy do papilotek. Mi wyszło 9 muffinek, do każdej nakładałem po 2 duże łyżki ciasta. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Prawda, że proste? Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Tort – pomysł na dekorację IV 255

obłożeniu ciasta masą udekorować je pokruszonymi ścinkami. Ciemne ciasto ładnie kontrastuje z jasnym tłem. Masa do wykonania dekoracyjnych kwiatów : 400 g miękkiego masła 2 łyżki masy kajmakowej z puszki różowy barwnik w żelu Masło musi być miękkie ponieważ należy je utrzeć mikserem na gładką puszystą masę. Pod koniec ucierania dodać kajmak. Z masy odłożyć około 1/5 ilości. Do pozostałej części

Trzeci talerz
Choinki z piernika 224

lodówki, blat podsypuję mąką, wykładam połowę mojego ciasta i zagniatam kulę. Rozwałkowuję na grubość ok 0,5 cm, foremkami w kształcie gwiazdek wycinam ciasteczka,  układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia  i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190°C na  5-8 minut. Upieczone wyjmuję studzę. Białko ucieram z cukrem pudrem, smaruję największą gwiazdkę, układam na mniej

Ciasteczkowy Potwór
Babka z nutellą przełożona kremem orzechowym 254

migdały w mlecznej czekoladzie Karmello . Przygotowanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy nutellę i pojedynczo jajka. Miksujemy na wolnych obrotach ok. 3 minut. Następnie dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy kakao, tak by powstał nam ładnie czekoladowy kolor. Ciasto przelewamy do foremki na babkę (u mnie silikonowa dlatego już niczym

Aga w kuchni
MINI KRĄŻKI WIEDEŃSKIE 136

boku 7-8 cm., i rysujemy na nich ciastem okrągły kształt pączka. W dużym garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pączki papierem do góry, po chwili zdejmujemy papier, który będzie lekko odchodził. Pączki smażymy na rumiano z obu stron, a po upieczeniu odsączamy na ręczniku papierowym. Sok z cukrem ucieramy i powstałym lukrem smarujemy wystudzone pączki

Kuchnia w opałach
Makowiec bez ciasta 649

spodu z kruchego ciasta. Składniki:-30 dkg maku-1 szklanka cukru-6 jajek-kilka kropli aromatu migdałowego-polewa czekoladowa   Mak musimy sparzyć a następnie odsączyć na sitku.   Przepuszczamy mak przez maszynkę z drobnym sitkiem.   Oddzielamy żółtka od białek.   Ubijamy pianę z białek.   Żółtka ucieramy z cukrem i aromatem migdałowym

Maminek kulinarny
Sernik 212

podanych składników na ciasto robimy kruszonkę.2/3 wykładamy na blaszkę ( 30 x 22 cm ) z papierem do pieczenia.   Na kruszonkę wykładamy dżem.   Następnie układamy połowę odsączonych z syropu pasków twarogowych.   Oddzielamy żółtka od białek.Z białek ubijamy pianę z dodatkiem szczypty soli.Żółtka ucieramy z cukrem i aromatem.Dodajemy twaróg, stopione masło i mąkę ziemniaczaną

Maminek kulinarny
Naleśniki bez mleka 194

żółtek, cukru i soku z cytryny ucieramy puszystą masę (najlepiej blenderem). Sok z cytryny można pominąć. Wciąż ucierając dodajemy mąkę a następnie wodę.  Jeśli dodamy wody gazowanej naleśniki będą bardziej miękkie.  Łączymy pianę z białek i masę z żółtek. Dodajemy łyżkę oleju i porządnie mieszamy. Z ciasta smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z małą ilością oleju. Nalewam ciasto

prawdziwe jedzenie
Makowiec królewski 796

samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka, około 20 minut, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Aby nasz biszkopt nie opadł(...)adwokat. Całość krótko ucieramy do połączenia składników. Masę makową rozcieramy mikserem. Biszkopt dzielimy na pół. Obie części ponczujemy galaretką (ja zużyłam połowę szklanki galaretki i ponczowałam biszkopt tylko od strony wewnętrznej, czyli tam gdzie później nałożyłam masę makową). Na dolną warstwę nakładamy równo całą masę makową, przykrywam drugą częścią biszkoptu i smarujemy ją równomiernie masą orzechową. Ciasto odkładamy w zimne

PatiGotuje
KEKS II 197

ubijamy ze szczyptą soli, odstawiamy masło ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę, nie przerywając miksowania dodajemy po 1 żółtku następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy oraz amaretto (wódkę), mieszamy teraz dodajemy partiami ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy na koniec wsypujemy bakalie i jeszcze raz całość delikatnie mieszamy ciasto przekładamy do dwóch keksówek (24x10cm) , wyłożonych papierem

Słodkie zapomnienie

Proponowane wyszukiwania