[Głosów:0 Średnia:0/5] składniki: 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 80 g mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 50 g migdałów
Domowy Smak JedzeniaSkładniki:1/2 kostki margaryny 3 jaja 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka 5 łyżek powideł węgierkowych 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sody
Świat CiastaChałka ..ale nie drożdżowa, tylko na proszku do pieczenia.taką chałkę robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej zjada...u mnie zjedzona prawie od razu zaraz
Moje domowe kucharzenieBabka na białkach to dobry sposób na wykorzystanie białek, które czasem zostają przy okazji innych wypieków. Przepis ze starego zeszytu. 1
Praktyczna plNie wiem jak to się stało, ale za niewiele ponad tydzień będziemy obchodzić Wielkanoc. Tradycyjnie czas uciekł mi tak szybko, że nawet nie zorientowałam się kiedy
365 dni dookoła kuchniłyżce wody.Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku, dodajemy do owoców i dokładnie! mieszamy.Przekładamy do wyparzonego słoiczka , mocno zakręcamy i zostawiamy do góry dnem do wystygnięcia.CIASTO:Żółtka ucieramy z połową cukru na puszystą masę.Białka ubijamy z resztą cukru na sztywną pianę.Mąkę przesiewamy z kakao , dodajemy posiekane orzechy i delikatnie mieszając łączymy z masą żółtkową i pianą(...)wkładamy do lodówki conajmniej na 4 godziny.GANACHE:Śmietanę podgrzewamy prawie do wrzenia, a następnie zalewamy nią drobno posiekaną czekoladę.Po ok.2 minutach mieszamy na gładki, lśniący krem.Zalewamy nasze schłodzone ciasto i odstawiamy do zastygnięcia.Dekorujemy wg. własnego pomysłu!Pycha!Przepis powstał w ramach konkursu organizowanego przez markę Paclan i Manufakturę Czekolady.Dzięki niemu mam szansę wziąć udział w fantastycznych warsztatach
Ostra na SłodkoOstatnio wybierałam się do Karoliny, i (jak zwykle zresztą) postanowiłam jej coś upiec. Musiało to być jednak coś szybkiego i prostego, z marginalną możliwością porażki. Tego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNie wiem, może tylko ja jestem trochę dziwna, ale jeżyn w październiku to się nie spodziewałam. Wyobraźcie sobie, że spacerując z Ptysią po lesie w pewne
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCałą sobą czuję święta.KEKS ŚWIĄTECZNY Z JABŁKAMI I BAKALIAMI./przepis od W krainie smaku;/3 jajka1,5 szklanki cukru0,75 szklanki oleju2,25 szklanki mąki1
W kuchni Karmel-itkiMuffiny to coś, co tygrysy lubią najbardziej. Pyszne w każdej wersji. Przepisów na muffiny jest mnóstwo, ale to najlepszy jaki wypróbowałam. Tym razem w czekoladowej – mojej
Humanistka w kuchniKlasyczne Brownie wzbogacone o krem z ciasteczkami Oreo, czyli to co najlepsze z czekolady. Składniki: 150 g mąki 200 g masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru
tyfranboxSkładniki:4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna Kasia 1 łyżeczka ekstraktu
Świat Ciasta[Głosów: 0 Average: 0 /5] składniki: 360 g mąki 200 g cukru 200 ml jogurtu naturalnego 200 g masła w temperaturze pokojowej
Domowy Smak JedzeniaBardzo wiosenne o pięknym zielonym kolorze babeczki z nadzieniem śmietankowym idealne do sobotniej popołudniowej kawki. porcja na 12 szt: 150 g świeżego szpinaku 2 duże
Kolorowa kuchnia Elki