Bardzo wiosenne o pięknym zielonym kolorze babeczki z nadzieniem śmietankowym idealne do sobotniej popołudniowej kawki. porcja na 12 szt: 150 g świeżego szpinaku 2 duże jajka 1 szkl. mąki tortowej 3 łyżki cukru 1/3 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia nadzienie: 250 ml śmietany 36% 250 g serka maskarpone 1 łyżka pudru cukru do dekoracji: 2 połówki brzoskwiń z puszki Liście szpinaku (bez ogonków) rozdrobnić blenderem,wbić jajka,wlać olej,dodać cukier i zmiksować wszystko dokładnie. Do ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...