Kora orzechowa

Kora orzechowa

Kora orzechowa

  ciasto: 8 białek 4 żółtka 3/4 szklanki cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: sok z 1 puszki (820g) brzoskwiń 1 i 3/4 szklanki wody 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki pszennej 4 żółtka 300 g masła ponadto: 1 podwójna  paczka delicji pomarańczowych 1/4 szklanki mocnego naparu kawy 50 ml spirytusu osączone brzoskwinie z 1 puszki 2 galaretki brzoskwiniowe Rodzynki przelać wrzątkiem i osączy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję