ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:92/395)

Naleśniki z truskawkami 170

Sezon truskawkowy już się zaczął. Pora na deser truskawkowy - naleśniki z truskawkami.    Składniki na ciasto naleśnikowe: -2 szklanki mleka -1,5 szklanki mąki -2 jajka -2 łyż ki oleju -szczypta soli i cukru    Wypełnieniem będą truskawki - ok. 1/2 kg wystarczy na 8-10 naleśników. Do tego przyda się śmietana kremowa lub jogurt owocowy.   Śmietanę ubijamy

Maminek kulinarny
Sernik na zimno z czarną porzeczką 203

Sezon truskawkowy dobiegł końca,ale w ogrodzie dojrzewają inne owoce.Przyszła pora na czarną porzeczkę.Padło na sernik bez pieczenia.Przeważają w nim dwa smaki słodki

Ala piecze i gotuje
Biszkopt z poziomkową galaretką 219

Kolejny biszkopt z truskawkami. Tym razem krem był troszkę mniej kaloryczny, bo dodałam jogurt grecki, oraz zrezygnowałam już z cukru. Do tego dużo truskawek oraz pyszna

Magiczne Życie Marty
Biszkopt z truskawkami i bezą 299

Nie ma to jak być na diecie i piec ciasta. Ech... Ale czasami trzeba zrobić przyjemność komuś innemu i mieć dużo silnej woli by tego ciasta

Magiczne Życie Marty
Zbiór przepisów z wykorzystaniem rabarbaru 178

moim blogu znajduje się dość sporo przepisów z jego wykorzystaniem. Dlatego postanowiłam je wszystkie zebrać w jednym miejscu:)   Placek z budyniem i rabarbarem    Ciasto serowe z rabarbarem Lody rabarbarowo - truskawkowe Kruszaniec jabłkowo - rabarbarowy Pomorska drożdżówka z rabarbarem Sernik z rabarbarem i truskawkami Tarta z jabłkami i rabarbarem posypana owsianą kruszonką Babeczki z rabarbarem napełnione masą budyniową Risotto

Z miłości do słodkości
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc MAJ 2014 107

statystykach wyglądał tak : 250 polubień na FB       131 obserwujących       43 posty    41 ,397 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Truskawkowy śmietanowiec Arbuzowe galaretki dla dorosłych Ciasto Kubuś      Bardzo Wam dziękuję za ten kolejny miesiąc!  Bądźcie ze mną dalej

Magiczne Życie Marty
Nie tylko z truskawkami 135

posypką na wierzchu. Można je przygotować w nieco mniejszej tortownicy - wyjdzie wyższe. Choć mi takie odpowiada - więcej miejsca na owoce... Polecam Wam je ogromnie! A końcem truskawkowego sezonu nie przejmujcie się ani trochę - ciasto wyjdzie pyszne z malinami, jeżynami, a nawet śliwkami, które już pojawiają się na targach. Spróbujcie koniecznie! Ciasto truskawkowo-migdałowe Składniki: (na tortownicę o średnicy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort z bitą śmietaną i masą truskawkową 170

blaty. Masa truskawkowa: Galaretki rozpuścić w wodzie. Lekko przestudzić. Wrzucić (pokrojone na połówki) truskawki i szybko wymieszać. Masa szybko stężeje. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać galaretkę z truskawkami (będzie lekko stężała). Zmiksować. Jeśli masa wyjdzie za rzadka, odstawić ją do lodówki, żeby masa stężała. Wyłożyć na 1 warstwę biszkoptu. Przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa(...)Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i barwnik (i żelatynę - dodawać cienkim strumieniem). Zmiksować na sztywno. 3/4 Masy wyłożyć na masę truskawkową. i przykryć ostatnim blatem. Pozostałą masą wysmarować wierzch ciasta. Do dekoracji, można użyć szprycę. Wsadzić do lodówki na całą noc.   Smacznego!   ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu

CookYourself
Truskawkowy tort z migdałami 189

Szybki, prosty i jaki smaczny śmietankowo -truskawkowy torcik z płatkami migdałowymi.  Składniki: 15 okrągłych biszkoptów, 400 ml kremówki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 2  śmietan fixy, 300 g truskawek, 50 g płatków migdałowych. Przygotowanie:      Biszkopty układamy na dnie tortownicy (o średnicy 25 cm).  Schłodzoną kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śmietan fixem(...)sztywną pianę. Przelewamy kremówkę na biszkopty. Na wierzchu układamy połówki truskawek. Ciasto chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin. Bita śmietana musi nam się dobrze schłodzić, by ciasto ładnie się kroiło. Następnie prażymy płatki migdałowe  na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto przed podaniem  do stołu

Aga w kuchni
Tarta z rabarbarem 141

26cm 400g mąki 120g cukru 240g margaryny Palma Bielmar Szczypta soli 4 łyżki zimnej wody Dodatkowo:     1 słoiczek dżemu truskawkowego 300g rabarbaru 3 łyżki grysiku 3 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto siekamy ze sobą, a następnie szybko zagniatamy. Wyrobione owijamy folią spożywczą i wkładamy na minimum godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części(...)przypadku- groch. Podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180⁰C przez 20 minut. Na podpieczonym spodzie równomiernie rozsypujemy grysik, wykładamy i rozsmarowujemy dżem truskawkowy, a następnie układamy pokrojony rabarbar i posypujemy cukrem. Wierzch dekorujemy wg własnego upodobania pozostałym ciastem. Wstawiamy ponownie do piekarnika na ok 30 minut. Pilnujemy, by wierzch się nie przypalił, a jeśli widzimy, że z którejś strony ciasto

Kuchnia w czekoladzie
TARTA ŚMIETANOWO - OWOCOWA + FILMIK 96

MASA : 250 ml śmietany 30 % 2 serki waniliowe ( homogenizowane ) po 150 g 1 łyżka cukru ( niekoniecznie ) 2 łyżeczki żelatyny namoczone w 1/4 szklance wrzątku dodatkowo- dowolne owoce do ozdoby dżem truskawkowy(...)rozkładamy na blaszkę do tarty.  Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 15-30 minut w temperaturze 180 % C. Wyjmujemy go i studzimy.  Bitą śmietanę z cukrem ubijamy 4 minuty /o 5. dodajemy rozpuszczoną żelatynę i chwilkę miksujemy. Następnie dodajemy serki waniliowe i ponownie miksujemy.  Na upieczony spód smarujemy dżem truskawkowy, na to cala masa śmietanowa i posypujemy dowolnymi

Kulinarne Fantazje Marioli
Błyskawiczne ptasie mleczko dla zabieganych 112

Bardzo szybki i ekstremalnie prosty przepis na pyszny letni deser. Można go przygotować w wielu wersjach smakowych, zmieniając rodzaj galaretki. Można również użyć różnych dekoracji np

Słodki Blog
Nalewka truskawkowa 85

truskawkową przecedzić przez gęste sito lub gazę. Wlać do butelek, szczelnie zakręcić i ponownie odstawić na 2 miesiące. Owoce z nalewki można wykorzystać do upieczenia ciast, np. pleśniaka . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Nalewka truskawkowa pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
GALARETKOWY DESER CZYLI Z MIŁOŚCI DO WINIARY 106

zarówno jako dodatku do ciast, ale także podawać w formie samodzielnego deseru w towarzystwie ulubionych owoców. Efekt za każdym razem pysznie zaskoczy – nie tylko wyglądem, ale i smakiem. A Wy co myślicie o nowej galaretce? Przygotowałam galaretkowy deser w kształcie serca z galaretkowymi piankami z dodatkiem mleka skondensowanego. Składniki: 3 galaretki przezroczyste WINIARY 1 galaretka truskawkowa WINIARY 1 galaretka agrestowa(...)WINIARY 1 galaretka cytrynowa WINIARY 1 puszka mleka skondensowanego 1 opakowanie galaretki WINIARY przezroczystej rozpuszczamy w 500 ml wody. Wylewamy galaretkę do formy na ciasto i czekamy aż stężeje. W międzyczasie każdą z galaretek (truskawkową, agrestową i cytrynową) rozpuszczamy w 250 ml wody. Mleko skondensowane miksujemy. Dzielimy go na 3 części. i każdą część dodajemy do innego koloru galaretki. Mieszamy

Kuchnia w oparach
Tarta jogurtowo- truskawkowa 141

tydzień będzie u mnie baaardzo truskawkowy.... Czy tego chcecie czy nie :) Uwielbiam je, więc nie mogę odmówić sobie kolejnych słodkości z tymi owocami. Dziś częstuję Was pyszną jogurtową tartą z delikatnym kremem czekoladowym w środku. UWAGA! Można ją jeść bez opamiętania... ;) Składniki: Na tartę o średnicy 28cm Ciasto: 350g mąki tortowej 220g margaryny 125g cukru pudru 3 żółtka Krem(...)nadziewana Goplana Mister Ron   Krem II: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 125ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 100ml jogurtu naturalnego gęstego Dodatkowo: kilkanaście truskawek na wierzch Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę z cukrem pudrem przesiać na stolnicę. Dodać margarynę i posiekać. Na końcu dodać 3 żółtka, raz jeszcze posiekać i zagnieść ciasto. Odłożyć

Kuchnia w czekoladzie