ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:97/395)

TRUSKAWKOWA KOSTKA 139

st.C .  Gdy biszkopt ostygnie ściąć wierzchnią warstwę,zostawiając 3/4 ciasta na spód. Górną warstwę pokruszyć,najlepiej zrobić to blenderem.  Masa truskawkowa: ok 800 g truskawek  2 galaretki truskawkowe Umyte truskawki zmiksować, dodać suche galaretki - masę podgrzewać do rozpuszczenia galaretki. Odstawić w zimne miejsce. Krem śmietankowy : 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone  1-2 łyżki cukru(...)przygotowany spód wyłożyć jedną część masy śmietankowej. Następnie wylać zmiksowane,lekko tężejące truskawki. Wstawić do lodówki do stężenia. Gdy masa truskawkowa jest sztywna można wyłożyć drugą część masy śmietankowej.  Z odciętej góry biszkoptu zrobić kruszonkę i posypać wierzch . Ciasto wstawić do lodówki

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto TRIO 906

schłodzenia. Po schłodzeniu wykładamy ciastem brytfanki wyłożone papierem do pieczenia. Jeden blat kruszymy. Składniki na masę pigwową: ok. 400 g przesmażonej z 4 łyżkami cukru   pigwy z nalewki 2 galaretki „przeźroczyste” o smaku winogronowym Pigwę z nalewki przesmażamy z cukrem. Następnie do gorącej dodajemy sypkie galaretki. Chwilę smażymy.   Składniki na masę truskawkową: ok. 500 g świeżych truskawek przesmażonych(...)śmietaną. Masa stężeje w lodówce w ok. 20 minut. WYKONANIE: blat kruchy masa pigwowa   masa śmietanowa – 2/3 całości       masa truskawkowa   masa śmietanowa 1/3 całości       okruszki z blatu ciasta       Smacznego!   Ps. Pozwólcie mu trochę zmięknąć w lodówce- najlepszy na 2gi dzień

Domowe ciasta
Sernik na zimno z truskawkową pianką  109

wypróbujcie poniższy przepis na sernik. Sernik na zimno z truskawkową pianką Składniki: Sernik: około 600 g serków homogenizowanych waniliowych (4 opakowania) 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Truskawkowa pianka: 500 ml śmietany kremówki 30% lub 36% (dobrze schłodzonej) 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: opakowanie 200 g ciastek(...)Następnie dodajemy stopniowo serki homogenizowane cały czas mieszając. Do masy serowej dodajemy zimną żelatyną i całość dokładnie mieszamy.Gotową wykładamy na ciasto i chowamy do lodówki, żeby szybciej stężało. Jak nasz sernik zacznie tężeć zabieramy się za truskawkową piankę. Galaretkę rozpuszczamy w szklance (250 ml) gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Później ubijamy na sztywno 500 ml śmietanki kremówki

PatiGotuje
SEROWE CIASTECZKA Z RABARBAREM 231

cukru 1 żółtko Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki. 0,5 kg rabarbaru 3 łyżki dżemu z owoców leśnych lub truskawkowego Rabarbar obieramy i kroimy na plasterki. Dodajemy dżem, mieszamy i odstawiamy.  Ciasto rozawałkowujemy i wycinamy koła, które smarujemy roztrzepanym jajkiem. Na każdym ciastku kładziemy łyżkę rabarbaru. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około

WYSPA SZCZĘSLIWA
ciasto "słodkie moro" 260

stąd też taka nazwa ciasta. Całość jest bardzo lekka i owocowa. Polecam amatorom serników na zimno a szczególnie polecam dla dzieci- im na pewno się spodoba, w końcu uwielbiają kolorowe desery.  *tortownica 26 cm: Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na masę truskawkową: 200 g truskawek (najlepiej mrożonych(...)galaretką cytrynową, odstawić. Kiedy masy będą bardzo gęste wykładać ja biszkopt łyżką na zmianę. Wierzch wyrównać łyżką zanurzoną we wrzątku. Wstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody.  Kiedy wystygnie zalać ciasto i odstawić do całkowitego stężenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Torcik brzoskwiniowy z kaszy manny – łatwy i szybki! 379

Dziś mam kolejny przepis dla wielbicieli ciast z dodatkiem kaszy manny – a wiem , że jest takich sporo! Jakiś czas temu pokazywałam torcik truskawkowy , więc dziś przyszła pora na odmianę i zastąpienie truskawek soczystymi brzoskwiniami! Ciasto jest niesamowicie łatwe … szybkie i rewelacyjnie smakuje! A składniki przeważnie mamy pod ręką!SKŁADNIKI:- biszkopty – ok.15 szt- margaryna – 200 g- mleko

Ostra na Słodko
Koktajl truskawkowy ze śmietaną 91

Najlepszy i najprostszy przepis na orzeźwiający koktajl truskawkowy ze śmietaną bez dodatku cukru. Lubią go nie tylko dzieci. Ja za nim przepadam. Shake truskawkowy idealnie sprawdzi się w upalne, letnie dni. Deser z zaledwie 2 składników przygotujesz w kilka minut. Duża dawka witamin i energii dla całej rodziny. Koktajlem truskawkowym możesz także polać ugotowany makaron i podać jako lekki obiad(...)koktajl możesz oczywiście przyrządzać z pozostałych owoców sezonowych takich jak: maliny jagody jabłka z bananem Od wiosny do jesieni przygotowuję ciasta i desery z sezonowych owoców. Zimową porą korzystam z mrożonek np ciasto malinowa chmurka z mrożonych malin. Koktajl truskawkowy szykuję na różne sposoby ( z mlekiem, kefirem), ale ze śmietaną jest według mnie najsmaczniejszy. Jeśli chcesz poczuć smak truskawkowego smoothie

Ania gotuje
CIASTO CZEKOLADOWE Z TRUSKAWKAMI BEZGLUTENOWE 243

bezglutenowej 250 g amarantusa ekspandowanego 175 g masła 2 jajka 2 czubate łyżki kakao 30 g cukru (niekoniecznie) WYPEŁNIENIE 1/2 kg truskawek 2 łyżki powideł truskawkowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto . Wkładamy do lodówki na 30 minut. 2/3 ciasta rozwałkowujemy i układamy na blaszce do tarty (22-23 cm). Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasto makowo-truskawkowo-kokosowe 220

okazji chciałabym życzyć wszystkim mamom samych radosnych chwil. Częstuję też pysznym ciastem kokosowo-truskawkowo-makowym. Dosłownie niebo w gębie, a że pojawiły się truskawki na straganach nic tylko korzystać. Ciasto z bloga ala-piecze.blogspot.com Składniki:     Biszkopt makowy:     4 jajka     4 łyżki cukru     3 łyżki mąki pszennej(...)podlewać wodą). W pół szklance wody rozmieszać budyń wlać do truskawek i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Warstwy ciasta: biszkopt makowy-połowa kremu budyniowego-masa truskawkowa (poczekać aż stanie w lodówce i dalej wykładać)-reszta kremu-blat kokosowy. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil

Cukiernia Pychotki
Ciasto biszoptowo truskawkowe 138

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na blaszkę 19x28cm (można zrobić w odrobinę większej- ciasto będzie po prostu niższe) Biszkopt: 5 jajek ¾ szklanki drobnego cukru ¾ szklanki mąki tortowej ⅓ szklanki mąki ziemniaczanej Krem truskawkowy: 200g masła 300g truskawek ¾ szklanki cukru 2 jajka Pianka: 350ml śmietanki kremówki 30% ½ szklanki cukru pudru 1 galaretka przezroczysta o smaku(...)gorącej wody. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder a następnie odstawioną na bok galaretkę.   Piankę wylewamy od razu na ciasto (biszkopt).Wyrównujemy i układamy umyte oraz ususzone truskawki. Lekko je dociskamy. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w ok 750ml wody, najlepiej kilka godzin wcześniej. Tężejącą galaretkę wylewamy na truskawki i wstawiamy do lodówki, by całkowicie zastygła

Kuchnia w czekoladzie
Muffiny z truskawkami 207

kochani! Skoro sezon truskawkowy to kolejny przepis z ich udziałem ;)) składniki suche składniki 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru ( można dać mniej) mokre składniki 100 g masła 1 szklanka mleka 1 jajko tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej jak lubicie :) 12 sztuk truskawek  Suche składniki mieszamy ze sobą w misce. Masło topimy, studzimy. Mleko(...)dodajemy masło , mieszamy. Następnie suche składniki wsypujemy do mokrych i niedokładnie mieszamy. Dorzucamy czekoladę i znów mieszamy.  Do formy wkładamy papilotki , zapełniamy mniej więcej do połowy  ciastem i kładziemy truskawkę do środka  i kolejna warstwa ciasta. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 °C. Smacznego

Cukier&Puder
Bułki drożdzowe z dżemem truskawkowym 125

mąkę, cukier,pozostałe mleko oraz masło. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Ostawiamy w ciepłe miejsce pod ściereczką na około 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na kwadrat wielkości ok 40 x 30 cm. Smarujemy dżemem truskawkowym Łowicz.  Zwijamy w rulon i dzielmy na 3-4 cm kawałki. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia - zostawiąc większe odstępy

Lena Gotuje
Sernik truskawkowy na zimno 170

zawiera pełno owoców. Ciasto z tego przepisu jest lekkie, puszyste i delikatne dzięki dodatkowi śmietany kremówki. Ja akurat przygotowałem wersję z truskawkami, ale można zastąpić je każdymi owocami. Składniki: 1.3 kg truskawek 1kg twarogu zmielonego z wiaderka 140g cukru pudru skórka starta z całej cytryny sok wyciśnięty z całej cytryny 200ml kremówki 2 galaretki truskawkowe na 300ml wody (do masy

AleTorcik
Tort truskawkowy bez pieczenia 328

przepis. Przyznaję, że zamysł miałam nieco inny, ale robiłam ciasto na iście wariackich papierach i cud, że w ogóle mi się udało. Przyznaję, że wyszedł trochę twardy. Dlaczego? Za dużo żelatyny. Początkowo nie wiedziałam, ile mi będzie potrzebne, bo proporcje śmietany i owoców powstały w trakcie szykowania tortu truskawkowego. Zapisałam oryginalne proporcje, bo nikt nie narzekał, ale można zwiększyć ilość(...)lodówki. Dwie łyżki masy truskawkowej wymieszaj z galaretką truskawkową, po czym wlej do miski i dokładnie połącz, możesz zmiksować. Wylej na zieloną piankę i ponownie wstaw tortownicę do lodówki - na kilkanaście minut, aby masy trochę stężały. Na górę wylej zimną galaretkę agrestową, może być już lekko tężejąca, i udekoruj ciasto truskawkami tak, by zanurzały się w galaretce. Włóż ciasto

Anioszek w kuchni
Tort truskawkowy bez pieczenia 447

przepis. Przyznaję, że zamysł miałam nieco inny, ale robiłam ciasto na iście wariackich papierach i cud, że w ogóle mi się udało. Przyznaję, że wyszedł trochę twardy. Dlaczego? Za dużo żelatyny. Początkowo nie wiedziałam, ile mi będzie potrzebne, bo proporcje śmietany i owoców powstały w trakcie szykowania tortu truskawkowego. Zapisałam oryginalne proporcje, bo nikt nie narzekał, ale można zwiększyć ilość(...)lodówki. Dwie łyżki masy truskawkowej wymieszaj z galaretką truskawkową, po czym wlej do miski i dokładnie połącz, możesz zmiksować. Wylej na zieloną piankę i ponownie wstaw tortownicę do lodówki - na kilkanaście minut, aby masy trochę stężały. Na górę wylej zimną galaretkę agrestową, może być już lekko tężejąca, i udekoruj ciasto truskawkami tak, by zanurzały się w galaretce. Włóż ciasto

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania