moja wersja pysznego i znanego ciasta. Nie wymaga piekarnika, jest pyszna, słodka i naprawdę wyjątkowo smaczna. Zapraszam:) 3-bit z galaretką - 350g herbatników - 1 puszka kajmaku ( 500ml) - 2 galaretki truskawkowe - 700ml wrzącej wody - 700ml mleka - 2 budynie śmietankowe Gotujemy budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, studzimy troszkę. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Na blaszce o wymiarach
Kuchnia Pełna EmocjiSernik na zimno z mascarpone i malinami. Inspiracja: Cukiernia Lidla. Składniki Spód: Ciasteczka owsiane z orzechami (np. Bonitki) ; 300g Masło 100g Masa serowa: Żelatyna 15g Woda
Kulinarne PrzebojeŚwięta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Planujemy potrawy na świąteczny stół. Moją propozycją jest marchewkowe ciasto czekoladowo-piernikowe. Składniki: 2 jaja 4 łyżki erytrytolu 1
Truskawkowa Fiestażółtka. 4. Mąkę i kakao przesiewamy, następnie partiami dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy szpatułką. 5. Ciasto wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia 6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 15 minut – do suchego patyczka. MUS TRUSKAWKOWY: 1.Truskawki odsączamy z zalewy i miksujemy. 2. Do szklanki wlewamy odrobinę gorącej wody, wsypujemy żelatynę i dokładnie
Marcepanowa kuchniaKetchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując go w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukru kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego płynnego lub rzepakowego szczypta soli Dodatki: Luzik Arbuzik oraz Truskawkowy Rabarbar ( Małe Szczęścia ) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i zmiksuj. Patelnię dobrze rozgrzej (jeżeli chcesz możesz lekko natłuścić powierzchnię) i wylej porcję ciasta. Po kilku minutach przewróć na drugą stronę. Podawaj z ulubionymi konfiturami
Zdrowie na języku :PBardzo lubię tworzyć nowe wypieki w mojej kuchni. Z dużym wyborem mak mogę kombinować na wszystkie sposoby. Tym razem upiekłam ciasto z maki jaglanej, dodatkowo dodałam
Truskawkowa Fiestasery. Ja bardzo. Jednak najbardziej camembert. Chrupiąca skórka, a w środku roztopiony, lejący się. Do tego sos truskawkowy z dodatkiem chilli. Rewelacja! Koniecznie wypróbujcie ten smakołyk. Na blogu znajdziecie również inne propozycje podania tego sera. Camembert z ananasem lub zapiekany w cieście francuskim Składniki: 2 serki camembert 2 zółtka 2 łyżeczki śmietany bułka tarta sól olej do smażenia
O kuchni z uczuciempieczenia, Masa: 1/2 szklanki śmietany 36% 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, 4 truskawki, Dodatkowo: 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz ocet. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto piekę 20 minut w temperaturze
Tradycyjna kuchnia KasiWymieszać drewnianą łyżką , po przestygnięciu zagnieść ciasto. Ser wymieszać z żurawiną, dodać cukier i jajko , ugnieść widelcem. Ciasto wałkować tradycyjnie jak na pierożki , wykrawać literatką kółeczka i lepić małe pierożki. Ugotować we wrzątku. Podawać z musem owocowym, ja podałam z curdem truskawkowym Przepis
Gotowanie jest łatwełyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wiórków kokosowych 1 jajko ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : mus truskawkowy, roztopiona czekolada, jogurt naturalny Rozgrzewamy patelnię. Zmieloną kaszę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/mas
Chocolate Muffin Blogblogu, dziś ciąg dalszy sobotniego pieczenia. Ponieważ biszkopt był wysoki postanowiłam zrobić dwa ciasta. I tak powstało ciasto z ptasim mleczkiem, galaretką i truskawkami. Pieczemy biszkopt. SKŁADNIKI: 2 galaretki np. agrestowe 1 i 1/4 l wody 2 śmietany 30% 2 galaretki truskawkowe do zalania truskawek 1/2 kg. świeżych obranych truskawek WYKONANIE: zagotować wodę, rozpuścić dokładnie galaretki (agrestowe
Kuchnia Beatyłyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 2 łyżki kakao (takie porządne) 3 łyżki cukru marmolada truskawkowa Wykonanie: Mąkę przesiać do miski, dodać cukier waniliowy, cukier i proszek, przemieszać. Następnie dać masło i razem posiekać. Dodać jajka i dokładnie zagnieść ciasto. Podzielić na dwie jednakowe części. Do jednej dodać kakao. Wstawić dwie kulki do lodówki na jakieś
Moje pyszne gotowanieMoje chore dziecię zażyczyło sobie różowego ciasta dla księżniczek. Więc rad niewola mamusia musiała coś wymyślić. A co szybko można zrobić jak nie piankę? Więc posiadając mleko skondensowane i 3 truskawkowe galaretki byłam w domu. Więc zaczynamy! Składniki: mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka 3 galaretki truskawkowe barwnik spożywczy czerwony np Dr.Oetker Wykonanie: Mocno schłodzone mleko
Malinowe Pocałunki