Idealny na domowe spotkania. Dla mnie strzałem w dziesiątkę było przełamanie słodyczy ciasta owocem granatu. 100 g okrągłych biszkoptów 330 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 350 g serków waniliowych 100 g białej czekolady 2,5 łyżki żelatyny 200 ml ciepłej wody 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wrzątku 0,5 granatu Na dnie formy wyłożonej papierem do pieczenia(...)oraz przestudzoną żelatynę. Miksujemy na wolnych obrotach. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Na serniku rozkładamy owoce granatu, zalewamy ostudzoną galaretką. Ciasto chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia
VioletoweKucharzenieczas i piec go częściej Może wypróbujecie go na święta? Ambasador Składniki: Ciasto: 250 g margaryny (u mnie Palma) 220 g cukru 125 ml wody 2,5 łyżki kakao opakowanie cukru wanilinowego 2 szklanki mąki 3 jajka 2 żółtka pół łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: dżem truskawkowy (u mnie Łowicz ) 2 białka łyżka cukru 50 g kokosu Wymiary formy(...)niej przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i wbijamy 5 żółtek. Wszytko dokładnie ucieramy. W drugiej misce ubijamy na sztywno pozostałe nam 2 białka. Dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. W misce ubijamy na sztywno kolejne 2 białka. Dodajemy do nich cukier i ucieramy
PatiGotujeBajaderki to pyszne kuliste ciacha w czekoladzie bez pieczenia do przygotowania których wykorzystamy resztki nie wykorzystanych ciast np. biszkoptów, babeczek, kruchych ciast czy ciasteczek, biszkopcików itp. zalegających gdzieś tam w szafkach. Zbajerowane odrobiną dżemu czy nutelli lub masła orzechowego i dodatkiem dowolnych bakalii. około 16 sztuk w zależności od wielkości. Ja wykorzystałam 450 gramów kakaowego biszkoptu ( może być jasny(...)gramów orzechów nerkowca 2 kopiaste łyżki dżemu truskawkowego 2 łyżki nutelli 1 łyżeczka ekstraktu rumowego 50 ml. ajerkoniaku lub innego likieru Polewa z czekolady 100 gramów czekolady deserowa 5 łyżek mleka 1 łyżka miękkiego masła Wszystkie kruche składniki biszkopt, ciasteczka, orzechy rozdrabniamy w malakserze lub blenderze kielichowym. Można również ciasta drobno rozkruszyć a orzechy drobno posiekać. Wszystko przekładamy do miski
Andzia PichciWraz z nadejściem lata pojawiają się słodkie truskawki. Takich okoliczności nie można zmarnować! To idealna pora do tego, by przygotować pyszny domowy deser, jakim jest
KUCHNIA POLSKAmoja wersja pysznego i znanego ciasta. Nie wymaga piekarnika, jest pyszna, słodka i naprawdę wyjątkowo smaczna. Zapraszam:) 3-bit z galaretką - 350g herbatników - 1 puszka kajmaku ( 500ml) - 2 galaretki truskawkowe - 700ml wrzącej wody - 700ml mleka - 2 budynie śmietankowe Gotujemy budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, studzimy troszkę. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Na blaszce o wymiarach
Kuchnia Pełna EmocjiSernik na zimno z mascarpone i malinami. Inspiracja: Cukiernia Lidla. Składniki Spód: Ciasteczka owsiane z orzechami (np. Bonitki) ; 300g Masło 100g Masa serowa: Żelatyna 15g Woda
Kulinarne PrzebojeŚwięta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Planujemy potrawy na świąteczny stół. Moją propozycją jest marchewkowe ciasto czekoladowo-piernikowe. Składniki: 2 jaja 4 łyżki erytrytolu 1
Truskawkowa Fiestażółtka. 4. Mąkę i kakao przesiewamy, następnie partiami dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy szpatułką. 5. Ciasto wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia 6. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 15 minut – do suchego patyczka. MUS TRUSKAWKOWY: 1.Truskawki odsączamy z zalewy i miksujemy. 2. Do szklanki wlewamy odrobinę gorącej wody, wsypujemy żelatynę i dokładnie
Marcepanowa kuchniaKetchup jest nieodzownym dodatkiem do mięs, pieczonych kiełbaskami czy też świetnie się komponuje z serami. Niestety kupując go w sklepie jesteśmy narażenie najczęściej na kupowanie koncentratu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukru kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego płynnego lub rzepakowego szczypta soli Dodatki: Luzik Arbuzik oraz Truskawkowy Rabarbar ( Małe Szczęścia ) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i zmiksuj. Patelnię dobrze rozgrzej (jeżeli chcesz możesz lekko natłuścić powierzchnię) i wylej porcję ciasta. Po kilku minutach przewróć na drugą stronę. Podawaj z ulubionymi konfiturami
Zdrowie na języku :PBardzo lubię tworzyć nowe wypieki w mojej kuchni. Z dużym wyborem mak mogę kombinować na wszystkie sposoby. Tym razem upiekłam ciasto z maki jaglanej, dodatkowo dodałam
Truskawkowa Fiestasery. Ja bardzo. Jednak najbardziej camembert. Chrupiąca skórka, a w środku roztopiony, lejący się. Do tego sos truskawkowy z dodatkiem chilli. Rewelacja! Koniecznie wypróbujcie ten smakołyk. Na blogu znajdziecie również inne propozycje podania tego sera. Camembert z ananasem lub zapiekany w cieście francuskim Składniki: 2 serki camembert 2 zółtka 2 łyżeczki śmietany bułka tarta sól olej do smażenia
O kuchni z uczuciempieczenia, Masa: 1/2 szklanki śmietany 36% 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, 4 truskawki, Dodatkowo: 1/2 opakowania galaretki truskawkowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz ocet. Ciasto wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto piekę 20 minut w temperaturze
Tradycyjna kuchnia KasiWymieszać drewnianą łyżką , po przestygnięciu zagnieść ciasto. Ser wymieszać z żurawiną, dodać cukier i jajko , ugnieść widelcem. Ciasto wałkować tradycyjnie jak na pierożki , wykrawać literatką kółeczka i lepić małe pierożki. Ugotować we wrzątku. Podawać z musem owocowym, ja podałam z curdem truskawkowym Przepis
Gotowanie jest łatwe