ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:194/395)

Sernik owocowy (Siostry Anastazji) 335

ułożone odwrotnie aniżeli w książce "przepisy siostry Anastazji 100 nowych ciast"a to z powodu, że od nawału pieczenia i gotowania pokręciło mi się w głowie:) Ale co tam, ciasto i tak było pyszne i i tak pięknie się prezentowało na wielkanocnym stole:) Upiec dwa cienkie biszkopty: jeden jasny, drugi ciemny. Składniki na wkładkę serową: 60 dkg zmielonego sera białego(...)masę owocową: 1 kg truskawek (mogą być mrożone); 2-3 łyżki cukru kryształu; 3 galaretki truskawkowe; Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. Owoce rozprażyć w garnku na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić. Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - druga połowa masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny

In my kitchen
TORCIK KOKOSOWO - TRUSKAWKOWY 146

mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Truskawki - wypłukać dokładnie pod bieżącą zimną wodą. Szypułki należy usunąć tuż przed pokrojeniem, by woda(...)ułożyć przekrojone na pół truskawki (lekko docisnąć w krem). Na truskawki ułożyć drugi blat ciasta, nasączyć i posmarować pozostałym kremem. Wyrównać i ułożyć pokrojone na pół truskawki. Wstawić do lodówki na chwilę by masa stężała. Po lekkim schłodzeniu kremu zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages

Ciastka - domowe słodkości
Sernik kajmakowy z truskawkową pianką 84

tydzień szybciutko zleciał, szkoda tylko, że pogoda się popsuła, bo było już tak ładnie wiosennie. Ja mam dziś dla Was przepis na pyszny, właśnie taki wiosenny sernik kajmakowy z truskawkową pianką. Już nie mogę się doczekać świeżych truskawek, dobrze, że zamroziłam, to mogę teraz wykorzystać. Do przygotowania sernika użyła sera z wiaderka Wieluń Mój ulubiony twarożek kanapkowo - sernikowy(...)połączenia się składników. Dodajemy olej, miksujemy. 3. Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia, dodajemy w dwóch partiach do ciasta. Miksujemy na najniższych obrotach do połączenia się składników.  4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach niecałe 20 minut. Odstawiamy do przestudzenia. Masa serowa: 1. Jak biszkopt będzie nam się studził, to przygotowujemy masę

kruche babeczki
Ciasto z truskawkami i pianką 446

mojej córce zrobiłam takie oto ciasto biszkoptowe z masą na bazie galaretki i śnieżki z truskawkami. Wyszło naprawdę pysznie. W sam raz na Dzień Dziecka i nie tylko :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki (pół krupczatki, pół tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pianka truskawkowa: 2 śnieżki 400 ml zimnego mleka 2 galaretki(...)truskawkowe 300 ml wrzątku + truskawki (ilość wedle uznania - u mnie ok 400 g) + cukier puder do posypania Sposób wykonania: 1. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli, dodajemy oba cukry, ubijamy, a potem dodajemy po jednym żółtku. Partiami dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia i mieszamy na małych obrotach. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (36x24cm

Kuchnia domowa Ani
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 69

mojprzepisna.pl | Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką Końcówka rabarbaru, więc korzystajcie ile możecie! U mnie w postaci kruchego ciasta z kruszonką. Ciasto nie jest pracochłonne. Składniki są łatwo dostępne, nic tylko robić. Jeżeli nie dacie rady znaleźć świeżego rabarbaru, spokojnie możecie użyć mrożonego i postępować tak samo jak w przypadku świeżego. Ciasto jest dla tych co lubią bardziej kwaśne wypieki(...)rabarbaru 3 łyżki cukru 6 łyżek dżemu truskawkowego lub innego Do miski miksera/malaksera przesiać mąkę, proszek i cukier puder. Wkroić do tego zimne masło. Wyrobić ostrzami w kształcie litery „S” lub mieszadłem „K” (w przypadku K-Mixa). Można też wyrobić ręcznie, byle szybko, ciasto kruche nie lubi ciepła naszych rąk. Dodać żółtka, wyrabiać do momentu

moj przepis na
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 76

mojprzepisna.pl | Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką Końcówka rabarbaru, więc korzystajcie ile możecie! U mnie w postaci kruchego ciasta z kruszonką. Ciasto nie jest pracochłonne. Składniki są łatwo dostępne, nic tylko robić. Jeżeli nie dacie rady znaleźć świeżego rabarbaru, spokojnie możecie użyć mrożonego i postępować tak samo jak w przypadku świeżego. Ciasto jest dla tych co lubią bardziej kwaśne wypieki(...)rabarbaru 3 łyżki cukru 6 łyżek dżemu truskawkowego lub innego Do miski miksera/malaksera przesiać mąkę, proszek i cukier puder. Wkroić do tego zimne masło. Wyrobić ostrzami w kształcie litery „S” lub mieszadłem „K” (w przypadku K-Mixa). Można też wyrobić ręcznie, byle szybko, ciasto kruche nie lubi ciepła naszych rąk. Dodać żółtka, wyrabiać do momentu

moj przepis na
Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką 104

jest pracochłonne. Składniki są łatwo dostępne, nic tylko robić. Jeżeli nie dacie rady znaleźć świeżego rabarbaru, spokojnie możecie użyć mrożonego i postępować tak samo jak w przypadku świeżego. Ciasto jest dla tych co lubią bardziej kwaśne wypieki, moja rodzina była wniebowzięta :) Inspiracja blog Moje Wypieki . Składniki na formę o średnicy 20-23 cm: 2,5 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki(...)rabarbaru 3 łyżki cukru 6 łyżek dżemu truskawkowego lub innego Do miski miksera/malaksera przesiać mąkę, proszek i cukier puder. Wkroić do tego zimne masło. Wyrobić ostrzami w kształcie litery „S” lub mieszadłem „K” (w przypadku K-Mixa). Można też wyrobić ręcznie, byle szybko, ciasto kruche nie lubi ciepła naszych rąk. Dodać żółtka, wyrabiać do momentu

moj przepis na
Drożdżówki z truskawkami i lukrem kokosowym 107

Miskę z wyrobionym ciastem  przykryć  folią spożywczą,  odstawić  w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do podwojenia objętości. Po tym czasie wyjąć ciasto na podsypany mąka blat, ciasto  podzielić  na 8 równych części. Najlepiej użyć wagi (wagę całego ciasta podzielić na 8 porcji) z każdej uformować zgrabna  kulkę . Kuleczki ciasta  układać(...)podczas ostatniego wyrastania ciasto nie przerosło ! Jeśli przegapicie ten moment i na powierzchni bułeczek pojawią się bąbelki, a ciasto zacznie się zapadać to najlepiej wszystkie bułeczki włożyć do miski i jeszcze raz przerobić. Ponownie z ciasta formować bułeczki i odczekać na kolejne wyrośnięcie. Wypełnienie ze świeżych owoców nakładamy tuż przed wstawieniem drożdżówek do pieca, dzięki temu ciasto nie rozmięknie. Kruszonka

SprawdzonaKuchnia.pl
Truskawkowo – brzoskwiniowy serniczek na zimno 127

Przygotowanie zajmuje dosłownie 15 minut. Galaretki o dwóch różnych smakach sprawiają, że ciasto zaskakuje smakiem i trzeba dobrze się wsmakować aby odgadnąć jakie to owoce. Taki serniczek jest idealnym źródłem białka dzięki serkom wiejskim.  200 g pełnoziarnistych herbatników 60 g masła 2 szklanki wrzątku 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka brzoskwiniowa 400 g serka wiejskiego 2 łyżki ksylitolu lub cukru(...)gładki krem z ksylitolem lub cukrem. Wlewamy do nich galaretki i dokładnie mieszamy. Gotową masę wylewamy na przygotowany spód. Masa jest dość rzadka, więc musimy mieć bardzo szczelną foremkę. Ciasto chłodzimy w lodówce do całkowitego stężenia. Wierzch ozdabiamy świeżymi owocami

VioletoweKucharzenie
Sernik owocowy siostry Anastazji 243

proszku do pieczenia   Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia - przesianą, Na końcu dodać kakao i lekko wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok. 40 minut. Wkładka serowa : 600 g zmielonego sera 300 g cukru pudru 1 budyń(...)budyniem. Masa owocowa: 1 kg truskawek ( mogą być mrożone) 2 łyżki cukru 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: Duże truskawki kroimy na ćwiartki , małe na pół. Wsypać d garnka, dodać cukier i gotować na małym ogniu . Gdy uzyskamy mus , dosypać galaretki , wymieszać i przestudzić. Przełożenie ciasta  : (  zrobiłam odwrotnie ale według przepisu tak:  ) Biszkopt ciemny - 1/2 masy budyniowej - wkładka serowa

Różne smaki w kuchni
Sernik owocowy siostry Anastazji 922

proszku do pieczenia  Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i cukier. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia - przesianą, Na końcu dodać kakao i lekko wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok. 40 minut.    Wkładka serowa : 600 g zmielonego sera 300 g cukru pudru(...)budyniem. Masa owocowa: 1 kg truskawek ( mogą być mrożone) 2 łyżki cukru 3 galaretki truskawkowe Wykonanie: Duże truskawki kroimy na ćwiartki , małe na pół. Wsypać d garnka, dodać cukier i gotować na małym ogniu . Gdy uzyskamy mus , dosypać galaretki , wymieszać i przestudzić. Przełożenie ciasta : ( zrobiłam odwrotnie ale według przepisu tak: )Biszkopt ciemny - 1/2 masy budyniowej - wkładka serowa - 1/2 masy budyniowej

Słodkości i nie tylko
Stefanka na herbatnikach z truskawkami 320

pracy, które zostały nim poczęstowane.  Polecam Wam to ciasto z całego serca. Będzie świetnym deserem do świątecznej kawy. Masa grysikowa: 1,1 l mleka 3/4 szkl kaszy manny błyskawicznej 200 g masła 1 szkl cukru 3 czubate łyżki kakao Dodatkowo: duża paczka herbatników (ok 300 g) 2 galaretki truskawkowe kilkanaście truskawek W garnku rozpuścić masło, dodać cukier, kakao, wymieszać(...)mieszać do czasu aż masa zgęstnieje. Formę (21x21cm) wyłożyć folią aluminiową, ułożyć na spodzie warstwę herbatników, wylać 1/3 masy grysikowej. Czynność powtórzyć 3 razy. Ostatnią warstwą mają być herbatniki. Ciasto ostudzić. W międzyczasie rozpuścić galaretki w 1/2 l gorącej wody. Truskawki umyć, osuszyć, obrać. Przekroić na pół i poukładać na herbatnikach. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na wierzch ciasta. Odstawić

Smakołyki Asi
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I MASCARPONE 131

ciasto z truskawkami, galaretką oraz kremem z mascarpone. Idealne ciasto na letnie dni. Ostatnio to nasze ulubione ciacho. Kawa w promieniach słońca z takim ciachem... mniam...pyszności... Piekłam w blaszce o wym. 33x23cm Składniki ciasta: - 300-310g mąki orkiszowej typ450 lub typ700 (lub pszennej) - 1 płaska łyżeczka domowego proszku do pieczenia (nie trzeba, ale warto, bez niego ciasto jest(...)galaretki truskawkowe lub malinowe - 2,5 łyżeczki żelatyny (lub dodatkowa galaretka) 3 galaretki wsypujemy do 1100g (ml) gorącej wody, dokładnie mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia. Gdy przestygnie wstawiamy naczynie do lodówki. W misie miksera umieszczamy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy pokrojone zimne masło, ksylitol oraz cukier waniliowy i jajka i zagniatamy przy pomocy haka kruche ciasto. Można także

Smaczne Zdrowe
Puszyste placuszki z karmelizowanym rabarbarem 85

cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią 0/5 łyżeczki ziarenek wanilii łyżeczka proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody szczypta soli 3 łodygi rabarbaru łyżka masła łyżka miodu gryczanego łyżeczka pudru truskawkowego (liofilizowane zmielone truskawki) Jajka rozdzielamy. Żółtka ucieramy z cukrem i wanilią na gładką masę. Dodajemy kefir i dokładnie mieszamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Białka ubijamy na sztywno(...)minut. Gdy będzie już widać sporo bąbelków na powierzchni ciasta, przewracamy je na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy. W czasie smażenia placków, przygotowujemy rabarbar. Kroimy go w około 2-3 cm kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło. Rabarbar krótko przesmażamy i dodajemy miód oraz puder truskawkowy. Cały czas mieszając, podsmażamy, aż sos stanie się gęsty. Podajemy z placuszkami. Smacznego

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania