ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:162/395)

Jednoporcjowe ciasto kokosowe z jagodami goji 195

Po raz pierwszy miałam okazję wypróbować mąkę kokosową i jagody goji. Na pierwszy rzut przygotowałam ciasto z tej mąki i z dodatkiem jagód goji. Wszystko wyszło

Truskawkowa Fiesta
Serniczek na zimo na piernikowym spodzie z galaretką 289

Z rozpoczętym Nowym Rokiem skusiłam się na wykonanie niskokalorycznego serniczka na zimno (ponownie!). Ciasto nie jest, aż tak czasochłonne, ale wymaga cierpliwości. Bardzo smakowało mi jak

Truskawkowa Fiesta
Różowy torcik 432

użyć galaretek o dowolnym smaku, przy czym aby uzyskać różowy torcik najlepiej, aby były to np. malinowa, wiśniowa, truskawkowa, arbuzowa. Do pianki, do środka, można dodać świeże owoce, przy czym wówczas należy użyć większej tortownicy. Można użyć dowolnych owoców do dekoracji ciasta, jak również oblać je po wierzchu czekoladą czy galaretką. Zamiast herbatników do spodu można użyć biszkotów, czy upiec

Gospodyni Miejska
Jabłkowy smaczek 254

łyzki śmietany  Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto można podpiec ok 15 min . Nadzienie:  1  - 1,5 kg jabłek 2 budynie malinowe bez cukru ( lub inne czerwone np. truskawkowe, wiśniowe) 1 szkl cukru 3 szkl wody Jabłka obieramy pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Wodę zagotowujemy(...)Piana: 4 białka 1/2 szkl cukru 3/4 szkl wiórek kokosowych 1 budyń śmietankowy ( proszek) Białka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Dodajemy wiórki i budyń - mieszamy. Na podpieczone ciasto układamy rzędami ósemki jabłek, następnie wykładamy ciepły budyń , po wierzchu rozsmarowujemy pianę z wiórkami. Całość pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. Gdyby piana szybko się brązowiła przykrawamy folią

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto z galaretką z truskawkami i musem czekoladowym 198

warstw ciasta przygotowuje się banalnie prosto. Najlepiej w celu dodawania kolejnych warstw wykorzystać wysoką obręcz. Ja ostatnio w taką zainwestowałam i jestem bardzo zadowolona, bo nie muszę się już wspomagać folią aluminiową w celu przedłużenia za niskiej obręczy tortowej. Ciasto prezentuje się na tyle dobrze, że nie potrzeba tutaj wymyślnych dekoracji. Właściwie wystarczy starta mleczna czekolada na wierzch ciasta(...)obie galaretki truskawkowe i żelatynę. Dobrze wymieszać, aż do rozpuszczenia żelatyny i zostawić do ostudzenia. Ostudzoną włożyć do lodówki, aby prędzej stężała. Świeże truskawki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Mrożonych nie odmrażać, tylko przekroić na pół (ja mrożę już połówki truskawek). Na biszkopt nałożyć wysoką obręcz. Ułożyć najpierw truskawki przekrojem do obręczy, a pozostałe równomiernie na cieście. Owoce zalać

Passions hobbies life
SUFGANIJOT CZYLI PĄCZKI PROSTO Z IZRAELA 180

soli dżem truskawkowy olej do smażenia cukier puder do posypania Do rozkruszonych drożdży dodać łyżkę cukru, 2 łyżki mąki i 3 łyżki ciepłego ale nie gorącego mleka. Wymieszać i zostawić na 15 minut. Przesianą mąkę wymieszać z solą i cukrem, a masło roztopić w ciepłym mleku. Rozpuszczone drożdże dodać do mąki z cukrem i solą. Zagniatamy ciasto dolewając masło(...)wyrobić aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć szmatką i zostawić na 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na grubość ok 1 cm  posypując blat mąką. Okrągłą foremką wycinamy koła. Przykrywamy ścierką  smażymy na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Faszerujemy pączki dżemem truskawkowym i posypujemy cukrem pudrem

Kuchnia w oparach
Biszkoptowe z sernikiem i truskawkami 190

ciasto wcale nie musi być czasochłonne. Wystarczy że dzień wcześniej upieczesz biszkopt i sernik, a drugi dzień poświęcisz na krem i wykończenie.  Równie dobrze możesz zrobić to ciasto w formie okrągłego tortu, więc jeśli nadarza się jakaś okazja, to nawet się nie wahaj. Przygotuj je, a jeśli chcesz- zdjęciem podziel się na Facebooku lub Instagramie oznaczając profil @Kuchnia(...)szklanki wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy także wg przepisu na opakowaniu 2 galaretki na wierzch ciasta i studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy rozgniecione np. widelcem truskawki. Do kremu dodajemy gęstniejącą (nie płynną!) galaretkę.  Przełożenie: Biszkopt- ½ kremu truskawkowego- sernik- pozostały krem truskawkowy- umyte, odszypułkowane i osuszone truskawki- całość zalewamy przygotowaną wcześniej i tężejącą galaretką

Kuchnia w czekoladzie
Sernik na zimno z rabarbarem 127

końcu udało mi się zdobyć rabarbar, zapraszam więc na lekki orzeźwiający serniczek z rabarbarem i galaretką. Ciasto jest bardzo proste do zrobienia i idealnie smakuje w ciepłe dni. Lekko kwaśny rabarbar fajnie łączy się ze słodką truskawkową galaretką i delikatną masą sernikową. Zamiast piec biszkopt można użyć gotowych biszkoptów, wtedy wykonanie będzie jeszcze szybsze.  Składniki  (tortownica o średnicy(...)Dodatkowo: ok 250 g rabarbaru pokrojonego na małe kawałki (nie obieramy łodyg) 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: Rabarbar przełożyć do rondelka, zalać ok. 300 ml wody i gotować na średnim ogniu, aż łodygi zmiękną i zaczną się rozpadać. Doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień i wrzucić galaretką truskawkową, dokładnie wymieszać i zostawić do ostudzenia. Biszkopt:  Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy

Healthy food explorer
Styropian 145

Udało się! Do tej pory serniki u mnie to tylko na zimno, ale nabrałam odwagi i jest. Pyszne ciasto przypominające sernik. Będzie gościło u nas częściej, bo naprawdę smakuje jak super aksamitny pieczony sernik. No i jak ja potrafiłam go upiec to znaczy po pierwsze, że praktyka się opłaciła, a po drugie znalazłam super przepis . Ja używam kwadratowej blaszki(...)soli 550 g śmietany pół szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 3 białka szczypta soli 2 łyżki dżemu truskawkowego Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni.  Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, sól,  żółtka, masło /margarynę i zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy je na dwie części: jedną mniejszą, drugą większą. Mniejszą wkładamy do zamrażalnika. A większą częścią wylepiamy

Na moim talerzu
Styropian 207

Udało się! Do tej pory serniki u mnie to tylko na zimno, ale nabrałam odwagi i jest. Pyszne ciasto przypominające sernik. Będzie gościło u nas częściej, bo naprawdę smakuje jak super aksamitny pieczony sernik. No i jak ja potrafiłam go upiec to znaczy po pierwsze, że praktyka się opłaciła, a po drugie znalazłam super przepis . Ja używam kwadratowej blaszki(...)soli 550 g śmietany pół szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 3 białka szczypta soli 2 łyżki dżemu truskawkowego Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni.  Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier, sól,  żółtka, masło /margarynę i zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy je na dwie części: jedną mniejszą, drugą większą. Mniejszą wkładamy do zamrażalnika. A większą częścią wylepiamy

NA MOIM TALERZU
Pianka truskawkowa w pucharku 120

Deserki w pucharkach to fajny sposób na słodki deser , który nie jest ciastem. Bardzo często deserki w takiej formie robione są dla większej liczy osób i znaleźć można je na stołach weselnych, komunijnych bądź urodzinowych. Nic oczywiście nie stoi na przeszkodzie, aby robić owe deserki bez okazji dla nas samych i rodziny. Ja deserki w pucharkach uwielbiam nie tylko(...)względu na łatwość ich wykonania lecz także na niewielki czas, który zajmują. Poniżej mam dla Was przepis na piankę truskawkową w pucharku . Piankę zrobiłam ze świeżych truskawek, które od jakiegoś czasu są już dostępne w sklepach. Ich cena nieco powala na kolana ale co zrobić. Truskawki połączyłam z bitą śmietaną wymieszaną z galaretką agrestową oraz herbatnikami cynamonowymi. Spróbujcie. Znajdziesz mnie

MeCooks
Łatwe ciasto z arbuzem, truskawkami i galaretką 378

łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej, 25 dag truskawek, ćwiartka arbuza. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania kolejno dodaję cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 22cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szybkie Ciasto z Kremem Śmietankowym 128

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wielu osobom ciasto z kremem kojarzy się ze spędzaniem ogromu czasu w kuchni i dużym nakładem pracy. Wydaje się, że takie ciasto musi być trudne w przygotowaniu i bardzo czasochłonne. Poniższy przepis pokaże Wam, że wcale tak nie jest. Zaprezentujemy Wam nasz ulubiony przepis na szybkie ciasto z kremem śmietankowym . Jest ono bardzo łatwe i co najważniejsze(...)Sprawdźcie sami! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA SZYBKIE CIASTO Z KREMEM ŚMIETANKOWYM Składniki BISZKOPT 4 jajka 1 szklanka cukru 60g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia * do przygotowania ciasta będziemy potrzebować dwa biszkopty MASA 500 ml śmietany 30% 1,5 łyżki żelatyny szklana cukru pudru 1/2 szklanki wrzątku DODATKOWO Marmolada truskawkowa 300 g (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Białka oddzielamy

Przepiski.pl
Kruche roladki z dżemem – pyszne ciasteczka 744

dżemem. Proste, szybkie i… takie pyszne. Wystarczy zagnieść szybko ciasto, schłodzić, rozwałkować i wyciąć pasy. Potem już tylko nadziać je pysznym dżemem. Chwila w piekarniku i… gotowe. Można delektować się domowymi ciasteczkami z pysznym nadzieniem i filiżanką ulubionej kawy   Dzisiejsze kruche roladki (ciasteczka) nadziałam wyjątkowym dżemem truskawkowym od Bartfan . Co w nim wyjątkowego? Przede wszystkim(...)łyżka kwaśnej śmietany 18% (opcjonalnie 1 łyżka gęstego naturalnego jogurtu) dżem truskawkowy słodzony fruktozą Bartfan Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy masło (siekamy je), 2 łyżki cukru pudru i 1 żółtko (białko zostawiamy do posmarowania ciasteczek). Na koniec dodajemy śmietanę (lub jogurt naturalny). Zagniatamy ciasto. Tworzymy z niego kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia (na 1 godzinę

Słodkie okruszki
Drożdżowe Ślimaczki Z Truskawkami 179

świeżych drożdży 3/4 szkl ciepłego ale nie gorącego mleka 1 łyżka cukru Ciasto i nadzienie: 350 gr mąki pszennej typ 450 2 żółtka 40 gr roztopionego i ostudzonego masła 1/2 szkl cukru parę kropel esencji waniliowej 200 gr truskawek 2-3 łyżki marmolady różanej lub konfitury truskawkowej cukier puder Diamant  <--klik 1. Z ciepłego mleka, łyżki cukru

Gotowanie...to proste !