cukru pudru , który nie tylko zapewnia słodki smak, ale także gładką konsystencję masy. Na przygotowanym w ten sposób cieście, należy równomiernie rozmieścić świeże maliny , które dodadzą smaku i aromatu, a także sprawią, że deser będzie wyglądał naprawdę apetycznie. Tort z kremem truskawkowym Przepis ten jest w pewnym stopniu połączeniem dwóch powyższych – biszkopt na tort można wykonać tak samo(...)tartę. Dodatkowymi składnikami masy kremowej jest zmielony twaróg (250 g, jeżeli tyle samo dodajemy mascarpone), cukier waniliowy , zmiksowane blenderem truskawki oraz żelatyna , która nada odpowiedniej konsystencji. Aby ciasto smakowało jeszcze lepiej i prezentowało się okazalej, na jego wierzchniej części warto rozprowadzić galaretkę i pokrojone truskawki . Jogurtowiec z jagodami Deser ten będzie kapitalnym wyborem dla tych, którzy przepadają za wypiekami
Moja smaczna kuchniaBędę Wam to powtarzać do znudzenia : uwielbiam kruszonkę!Z ciast … drożdżówek … muffinek czy innych przysmaków zawsze wyżeram ją w pierwszej kolejności!Dziś mam dla Was przepis na jedne z moich ulubionych muffinek – truskawkowe z chrupiącą migdałowo – kokosową kruszonką , która zdecydowanie króluje na całości!Delikatne wnętrze świetnie z nią współgra!Sklepy i targi obfitują już w truskawki(...)szklanki- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka- cukier – 0,5 szklanki- jajko – 1 szt- masło – 50 g- jogurt naturalny – ok. 120 g- olejek do ciast śmietankowy – 1 łyżeczka- truskawki – 100 gKRUSZONKA:- zimne masło – 1 czubata łyżka- mąka – 2 łyżki- cukier – 2 łyżki- płatki migdałów – 3 łyżki- kokos – 1 łyżkaSPOSÓB
Ostra na Słodkobiałka 180 g cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki syropu truskawkowego szczypta czerwonego barwnika spożywczego Wykonanie: Masło rozpuszczamy razem z czekolada i cukrem. Gdy składniki się połączą a cukier rozpuści przelewamy wszystko do miksera. Dodajemy resztę składników i wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do formy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie odkładamy
ciastkarnia na kruchym spodziebanany 200 g mąki pół szklanki marmolady truskawkowej 3 jajka 50 g brązowego cukru wykonanie: Masło, czekolady i cukier roztopić w garnuszku na wolnym ogniu i odstawić do ostygnięcie. Rozgnieść banany Mąkę przesiać, dodać do niej proszek do pieczenia, mokre składniki i banany. Wszystko dokładnie wymieszać. Do papilotek nakładać około 1/3 ciasta, następnie łyżeczkę konfitury i znowu ciasto
Ania i Marcin gotująłyżki dżemu malinowego 500 g malin [ ja miałam mrożone] 1 opakowanie galaretki truskawkowej Rolada: jajka, cukier, cukier wanilinowy i aromat wymieszać mikserem na gładką masę.Dodać mąkę, zmiksować. Na dużą prostokątną blachę wyłożoną natłuszczonym papierem do pieczenia wylać ciasto i równo rozsmarować. Wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec około 10 minut. Upieczone ciasto przełożyć na posypaną
Moje domowe kucharzenieserka homogenizowanego ( ja połowę waniliowego i połowę naturalnego ) - 2-3 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny - 1/2 szklanki wrzątku - ok. 15 sztuk okrągłych biszkoptów - 500g truskawek - 1 galaretka truskawkowa - 350 ml wrzątku Wykonanie Truskawki płuczę, osuszam i kroję na połówki. Spód tortownicy wykładam papierem do pieczenia, na papierze układam biszkopty. Boki tortownicy wykładam połówkami truskawek. Żelatynę rozpuszczam(...)biszkopty, wierzch wyrównuję i wkładam na ok. godzinę do lodówki. Następnie na masę układam owoce i zalewam lekko tężejącą truskawkową galaretką. Sernik znów wkładam do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego :) Po więcej przepisów, zapraszam do mojej zakładki CIASTA i CIASTECZKA klik
Kuchnia z widokiem na ogródjaki jest Wasz ulubiony owoc? KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY LINK OMLET BANANOWY Z TRUSKAWKAMI LINK TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OWOCOWA JAGLANKA LINK DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI LINK TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI - PRZEPYSZNA LINK CIASTO Z TRUSKAWKAMI - SZYBKIE I WILGOTNE LINK Może i nie ma tego mnóstwo, ale to co nazbierałam
Zdrowie i pysznie na talerzuPyszne ciasto z galaretką i granatem. Można je przygotować w kilkanaście minut. Ciasto dla prawdziwych łasuchów. Polecam!!! SKŁADNIKI : 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów, 2 granaty, 500 ml śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 3 opakowania galaretki truskawkowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkoptami wykładam dno tortownicy o średnicy 22cm. 2. Jedną z galaretek rozpuszczam w 1 szklance wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę(...)Miksuję. Masę wykładam na biszkopty, wyrównuję i odstawiam do stężenia. 3. Pozostałe dwie galaretki rozpuszczam w 2 szklankach wrzątku. Studzę. Granaty obieram z błonek. Owoce wykładam na wierzch ciasta. Zalewam tężejącą czerwoną galaretką. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasimaraton słodkich wypieków z dodatkiem warzyw i postaram się przez tydzień [ chociaż nie wiem, czy mi się uda] coś upichić ..Na początek marchewka..pyszna do schrupania ,ale także w cieście lub ciasteczkach..ja upiekłam ciasteczka..ale może jeszcze kiedyś upiekę jakieś ciasto.Pomysł na takie ciasteczka znalazłam tutaj. Ja zrobiłam z większej porcji..pyszne ciasteczka można zjeść(...)łyżek cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 130 g masła lub margaryny 1 marchewka o wadze około 80g dżem truskawkowy lub malinowy Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami,następnie odcisnąć sok.Wszystkie składniki przełożyć do miski. Szybko zagnieść ciasto (w razie potrzeby dodać trochę mąki).Zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na około 30 minut. Schłodzone
Moje domowe kucharzenieSkładniki: ciasto: 200 ml mleka 50 g drożdży 5 łyżek cukru 500 g mąki 3 jajka szczypta soli 50 g stopionego masła olej do smażenia nadzienie: powidła truskawkowe śmietana 36% orzechy włoskie do przystrojenia: cukier puder advokat- kilka kropel starta skórka z pomarańczy Przygotowanie: W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i 1 łyżeczkę cukru. Odstawić na 10 minut. Mąkę mieszać
KreatywnePinyciasto jest ulubionym deserem w mojej rodzinie. Okrągłe biszkopty nasączone galaretką przełożone puszystą masą śmietankową i kakaową. Całość oblana jest truskawkową galaretką, a boki ozdobione są chrupiącymi rurkami z kremem. Składniki: 2 paczki biszkoptów 3 galaretki 1 kostka masła 1 kostka margaryny ½ l mleka 2 budynie śmietankowe niepełna szklanka cukru 4 żółtka 2 płaskie łyżki żelatyny 3 łyżki kakao(...)galaretce i układać na dnie tortownicy. Na nie wyłożyć jasną masę. Na niej ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i masę kakaową. Wierzch polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Boki ciasta obłożyć rurkami z kremem. Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach, oczywiście z podpisem
Słodki Zakątekciasto. Specjalistką od tego ciasta jest u nas moja córka – to jej popisowe danie Bardzo cieszy mnie to, że cały czas chce i ma nowe pomysły jak je urozmaicać i wzbogacać Dzisiaj wersja z biszkoptami, amarantusem preparowanym i śliwkowym pudrem Bazą do przygotowania tego ciasta jest stary rodzinny przepis na napoleonkę na herbatnikach. Bardzo smaczne i efektowne ciasto powstało(...)masła 1 szklanka maki pszennej 1 szkl cukru 1 budyń truskawkowy 1 łyżeczka aromatu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 paczka krakersów 1 paczka biszkoptów posypka z liofilizowanej i sproszkowanej śliwki do dekoracji preparowany amarantus do dekoracji Jak zrobić napoleonka bez pieczenia na biszkoptach: Zaczynamy od przygotowania blachy do ciasta (jeśli blacha jest nie pierwszej nowości wykładamy ją folią spożywczą
Dorota Smakujecukru 1/4 szklanki wrzącej wody Mus truskawkowy: pół litra przecieru truskawkowego 3 galaretki truskawkowej Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy w dwóch porcjach cukier i nadal ubijamy. Żółtka mieszamy z wrzącą wodą i dodajemy do ubitej piany. Dodajemy obie mąki przesiane przez sitko. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut
Pyszności Słodkościwymieszać drewnianą łyżką. Aby ciasto wyszło puszyste i miękkie nie należy zbyt długo mieszać składników. Kakaowe ciasto łyżką mieszane zachowuje długo świeżość, a przygotowane z bakaliami może stanowić idealny wypiek na świąteczny stół. Ciasto łyżką mieszane każdemu powinno się udać, nawet osobom stawiającym pierwsze kroki w pieczeniu ciast. Miękkie, pyszne i wilgotne w środku ciasto łyżką mieszane możemy przygotować(...)dżemu (u mnie powidła śliwkowe, ale może być inny dżem, np. z czarnej porzeczki lub truskawkowy) garść suszonej żurawiny garść rodzynek 1 łyżka mąki pszennej Dodatkowo: 1 łyżka masła do wysmarowania blachy 1 łyżka bułki tartej do wysypania blachy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasta łyżką mieszanego: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przesiać mąkę z sodą
Danka Pichciszklanka pokrojonych truskawek 400 ml wody 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Metalowa miska Dekoracja: Bita śmietana Truskawki Świeża mięta Sposób przygotowania: Deser zaczynam od przygotowania galaretki truskawkowej: Pokrojone truskawki zalewam 400 ml wody gotuję kompot, dodaję łyżkę cukru, zestawiam z ognia, wsypuję galaretkę mieszam aż się rozpuści, odstawiam do wystudzenia. Metalową miskę wykładam w środku folią spożywczą, wylewam(...)kawałki, skrapiam dość solidnie likierem, ale tak żeby nie rozmokły, dodaję do masy, mieszam delikatnie łyżką, wykładam na galaretkę, wkładam na całą noc do lodówki. Następnego dnia ciasto wykładam na paterę, zdejmuję folię dekoruję bitą śmietaną, świeżymi truskawkami i miętą. Smacznego
Wanilia i KardamonPierogi z truskawkami podane z lekko posłodzonym jogurtem z wanilią i opcjonalnie także z musem truskawkowym. Idealne na lekki letni obiad lub podwieczorek, nie tylko dla dzieci. Przygotowałam je ze sprawdzonego, zaparzanego ciasta, które jest elastyczne, mięciutkie i bardzo plastyczne. Pierożki dobrze trzymają kształt - nie sklejają się i nie pękają ani podczas formowania, ani gotowania. Truskawki należy pokroić, lekko posłodzić
cool and mintySezon truskawkowy w pełni, uwielbiam ich smak, mogłabym zjadać je kilogramami pod każdą postacią. Jem je w postaci ciast, koktajli, ale najbardziej uwielbiam w wersji najprostszej pokrojone w drobne kawałeczki z cukrem! Wkładam do miseczki pokrojone w kawałki, sypie niewielką ilością cukru praz dodaje dodatkowy składnik, dzięki czemu są jeszcze smaczniejsze, najlepsze jakie jadłam w życiu! Wypróbuj tego składniku
To Musisz WiedziećTruskawki za chwilę zostaną już tylko słodkim wspomnieniem, a ja wciąż nie mam dość. Póki truskawkowe szaleństwo trwa, zachęcam do upieczenia takich drożdżówek z truskawkami i migdałową kruszonką. Składniki na 16 sztuk: ciasto: 200ml mleka 20g drożdży 0,5 szklanki cukru 2 jajka 400g mąki luksusowej (typ 550) 50g masła 1 łyżka oleju 1 łyżeczka esencji waniliowej 300g
Obiad gotowyrozgrzewają i dają energię na cały dzień. Całość : 537 kcal/ B 26/ W 85 / T 10 Omlet jaglany z musem truskawkowym Omlet to danie idealne dla miłośników jajek oraz słodkich wypieków. W wersji wytrawnej smakują prawie jak ciasto J Ich zaleta jest również fakt, że możemy dobrać do nich dodatki zgodnie z własnymi upodobaniami. Całość : 496 kcal
365 dni dookoła kuchniherbaty na rozgrzany olej. Smażyłam na złoto - brązowy kolor. Łyżeczkę od czasu do czasu zanurzałam w gorącym oleju by ciasto podczas nabierania nie przywierało. Cała tajemnica mini pączusiów :D Miałam w lodówce serek homogenizowany o smaku truskawkowym. Dodałam i taki :D Może środek pączków był przez to był ciemniejszy, ale zapach w domu nie do opisania. A smak ? Niebo
Pieprzyć z Fantazjąrozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystko zblendowałam na pyszną czekoladę:) Czekoladę wylałam na część jaglaną i wstawiłam do lodówki. Ciasto można ozdobić płatkami kokosowymi, wiórkami, owocami, itd... Najlepiej smakuje następnego dnia:) A oto wersja z polewą truskawkową i wiórkami kokosowymi
nietadietawyjątkowy smak. Podaję go rozcieńczonego wodą z dodatkiem kostek lodu, listków mięty bądź melisy. Obok lemoniady tradycyjnej i tej truskawkowej oraz syropu rabarbarowego jest to nasz ulubiony orzeźwiający, letni napój. Wczoraj dostałam przepis od koleżanki na ciasto nasączane tym syropem, już wkrótce je wypróbuje i dam znać czy warto :-). Jedno wiem na pewno, syrop w domu mieć warto! Polecam
Rozpustne gotowanieSezon truskawkowy niemal się rozpoczął, a ja wykorzystuje ostatnie sztuki mrożonych. Szybko chciałam je wykorzystać, więc 'upichciłam' jogurtowe ciasto z mieszanką dwóch mąk: pszennej graham i gryczanej. Świetnie się komponują, więc zachęcam do wypróbowania. :) Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej graham T1850 1/2 szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru trzcinowego 2 jajka 2 białka (opcjonalnie) 200g
Truskawkowa Fiestainaczej będzie się wylewał). Gdy takową otrzymamy zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Piekarnik nastawiamy na 180*C (termoobieg). Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 0,5cm. Całą powierzchnię smarujemy ostudzonym budyniem, kolejno ostudzoną masą truskawkową i całość sprawnie zwijamy w roladę("rulon"). Podłużny zawijas tniemy na ok.1,5cm. kawałki (powinny wyjść "ślimaczki") (; Zawinięte bułeczki wykładamy
Symfonia SmakówSezon truskawkowy jest dość krótki, to korzystam, korzystam i jeszcze raz korzystam:) Tym razem moja propozycja super smacznego ciasta z truskawkami. Do tego mała czarna i relaks w ogrodzie:D Składniki: 1 kostka masła 8 łyżek cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4 jajka 7 łyżek mąki 5 łyżek mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 60 dag truskawek
Ciasteczkowy Potwórokoło 8 Składniki: Na naleśniki: 0,5 litra mleka 1 ½ szklanki mąki 1 jajko Szczypta soli Na farsz: ½ słoika dżemu truskawkowego (lub innego ulubionego dżemu, konfitury, powideł) Ok. 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowujemy ciasto na naleśniki: wszystkie składniki umieszczamy w głębokim naczyniu i mieszamy przy pomocy robota. Ciasto powinno swobodnie rozlewać się po patelni. Jeśli
Kolizje Smaków