ciasto pianka - 2655 przepisów (strona:123/177)

8 prostych przepisów na ciasta z owocami – desery, którym nie można się oprzeć! 440

białek i cukru ubitą na sztywno. Po upieczeniu i wystudzeniu, na powierzchni ciasta układamy jagody oraz galaretkę . Sernik na zimno z truskawkami To wyśmienite ciasto będzie doskonałym pomysłem na deser w ciepły, letni dzień. Wygląda efektownie, ma niezrównany smak, a dodatkowo nie jest czasochłonny. Głównym elementem ciasta jest serowa masa , która powinna mieć odpowiednią konsystencję . Uzyskamy ją w odpowiedni sposób(...)powierzchni układamy truskawki , które następnie przykrywamy przygotowaną wcześniej galaretką . Tradycyjne ciasto z jabłkami Mówiąc o ciastach z owocami, nie można nie wspomnieć o królowej polskich wypieków, czyli szarlotce ! Mnogość przepisów na jej przygotowanie przyprawia o zawrót głowy – od klasycznych, opartych na kruchym cieście i cynamonie , po wyszukane , zaskakujące różnorodnością składników oraz sposobem wykonania. Szarlotka z bezą (szczegółowy przepis znajdziecie tutaj

Moja smaczna kuchnia
Tarta truskawkowo-porzeczkowa 143

również wylepić dociskając palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 10 minut na środkowym poziomie piekarnika.   Owoce umyć i osuszyć. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki. W misce ubić białko ze szczyptą soli, stopniowo dodając cukier. Ubijać do momentu rozpuszczenia cukru i uzyskania białej pianki. Po wyjęciu spodu tarty zmniejszyć temperaturę piekarnika

Passions hobbies life
Sernik królewski 546

Sernik to zdecydowanie jedno z najbardziej popularnych i obowiązkowych ciast świątecznych. na blogu znajdziecie już naprawdę sporo przepisów na serniki, zarówno pieczone jak i na zimno. Dziś mam dla Was przepis na taki zwykły sernik, jednak w smaku jest niezwykle delikatny i puszysty. Wręcz sprawia wrażenie pianki. Zdecydowanie podbił moje serce:) foremka 23 x 33 cm Składniki:   150g herbatników

Z miłości do słodkości
Sernik pod pierzynką z pianki 142

szklanka cukru pudru - 1/2 kostki miękkiego masła - 2 budynie śmietankowe bez cukru - 1 kg sera twarogowego  - sok z jednej cytryny - 1 laska wanilii lub dwa cukry waniliowe Na piankę - 5 białek - 1/2 szklanki cukru pudru - szczypta soli Masło utrzyj z cukrem  i wanilią na puszystą masę, dodaj po kolei żółtka i ciągle ubijając sok z cytryny. Teraz kolej(...)białka z cukrem i solą.  Rozsmaruj je delikatnie na gorącym serniku, zrób wzorki widelcem i piecz kolejne 15-20 minut.  Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w zamknięciu na 15 minut. Potem uchyl piekarnik na jeszcze 20 minut po czym wyjmij ciasto do całkowitego ostygnięcia. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
MARAKUJA I MANGO POD BEZOWĄ PIERZYNKĄ 134

Ten deser jest wprost przepyszny, ma delikatny, subtelny smak i wręcz rozpływa się w ustach! Lekko kwaskowaty smak marakui przełamuje słodycz bezowej pianki, a tę kompozycję

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem 183

mojprzepisna.pl | Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem Sernik jest aksamitny, wilgotny, kremowy, aromatyczny ze świetnie chrupiącym spodem. Łatwy w przygotowaniu. Przepis autorski. Składniki na

moj przepis na
Ciasto z malinami i masą mascarpone. 251

Pyszne delikatne ciasto. Przygotowanie biszkoptu – patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/ Biszkopt ubiec, ostudzić. Przygotowanie masy malinowej – maliny umyć i odcedzić. Galaretki malinowe rozpuścić w 750 ml wrzącej wody. Dokładnie rozmieszać i zostawić aż przestygną i zaczną tężeć. Jak już galaretka jest prawie gęsta dodać maliny i zmiksować mikserem z widełkami do ubijania śmietany. Ubijać na szybkich obrotach(...)momentu uzyskania pianki. Wylać pianę na biszkopt. Odstawić do lodówki aż całkowicie zgęstnieje. Przygotowanie galaretek na górę – dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 900 ml wrzącej wody. Wymieszać i odstawić. Przygotowanie masy śmietanowej – Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, tylko tyle żeby żelatyna napęczniała. Wlać wrzącą wodę i wymieszać. Serek mascarpone lekko ubić, napowietrzyć. Laskę wanilii przeciąć na pół

Kuchnia Pokoleń
Świąteczne ciasteczka cz. III - Ciasteczka z przygodami 142

odstawić do wystygnięcia. Suche składniki wymieszać. Białka ubić na piankę i dodać do suchych składników, następnie dodać przestudzoną lekko czekoladę i alkohol. Wszystko dokładnie wymieszać, po czym wstawić do lodówki, bo inaczej cisto absolutnie odmawia współpracy i nie chce dać się rozwałkować. Po około 1 godzinie, rozwałkować ciasto na stolnicy obsypanej cukrem, na grubość ~1 cm i wykrawać ciasteczka. Zostawić

Przepysznik - BLW i nie tylko
Tarta truskawkowo-rabarbarowa - J.R.R. Tolkien "Hobbit" 198

również wylepić dociskając palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 10 minut na środkowym poziomie piekarnika. Owoce umyć i osuszyć. Rabarbar pokroić na mniejsze kawałki, truskawki przekroić na pół. W misce ubić białko stopniowo dodając cukier. Ubijać do momentu rozpuszczenia cukru i uzyskania białej pianki. Po wyjęciu spodu tarty zmniejszyć temperaturę piekarnika do 180°C. Wymieszać

Passions hobbies life
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 146

mojprzepisna.pl | Krem maślany na bezie szwajcarskiej Często pytacie o krem do dekoracji tortu/babeczek lub krem jaki wykorzystuje pod masę cukrową czy masę z pianek mashmallow. Dla

moj przepis na
Babeczki S'MORES 274

babeczek: 100 g masła (pół kostki) 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 szklanka cukru 3 jajka 1 czubata łyżka kakao 2/3 szklanki mąki tortowej szczypta soli 6 herbatników 2 opakowania pianek np. JoJo CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Do miski przesiewamy mąkę i kakao, dodajemy sól, mieszamy i odstawiamy na bok. W małym garnuszku rozpuszczamy masło(...)uzyskamy jednolitą masę, wyłączamy mikser. Czekoladową masę przekładamy do miski z mąką i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką TYLKO do połączenia składników - im dłużej będziemy mieszać, tym twardsze będzie ciasto po upieczeniu (cały sekret mięciutkich babeczek ;)) 3. Każdy herbatnik łamiemy na 4 kawałki. Formę do babeczek wykładamy papilotkami. Wlewamy po jednej łyżce babeczkowej masy, układamy po dwa kawałki herbatników i wlewamy

My Culinary Art
Tarta ze śliwkōma (Tarta ze śliwkami) 146

nojważniyjsze- sōm richtich 6 dobre na trołwiynie 7 . I żech sie tak pomyśloł, że jak tera mōmy jeszcze na nie sezōn, to trza to wykorzystać. Receptōw 8 na take ciasta je połno, ale joł żech sie pomyśloł, że zrobiymy sie tarta, bo niy dojś, że fajnie smakuje, to tyż gryfnie 9 wyglōndo 10 na stole. Ludzie sie trocha takich tartōw(...)cukernika doprowadzić do hercszlagu 14 Co potrza? Spodek: 200 g mōnki 15 pszynny 125 g masła 3 żōłtka 3 łeżki cukru ździebko 16 soli kapka 17 arōmatu mandlowego 18 Pianka: 3 biołka 19 4 łeżki cukru 2 łyżeczki kakao Wiyrch 20 : 500-800 g śliwek (nojlepi wyngierek) 20-50 g płatkōw ze mandli Rozgrzyjcie piec (abo i bratruła

Chop w kuchni
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI (beza i kruszonka) - ciasto tradycyjne i bezglutenowe. 148

chyba typowo polskie słodkości. Lądują na wielu stołach i powiększają rzeszę swoich fanów. Mają to do siebie, że każdy lubi inne - jedni zbite, inni puszyste, jeszcze inni przypominające piankę. Nasza miłość do serników (w wielu kombinacjach) rozpoczęła się wraz ze spróbowaniem sernika z brzoskwiniami. Od tamtej pory robimy go regularnie. Zawsze jest u nas na święta (swoją drogą, musimy bardzo(...)masła,- cukier waniliowy/wanilinowy (a najlepiej laska wanilii),SKŁADNIKI DODATKOWE:- 1-2 puszki brzoskwiń,- 4-5 białek,- 1 szklanka cukru pudru,- 2 łyżki mąki ziemniaczanej/budyniu śmietankowego lub waniliowego ,SKŁADNIKI NA CIASTO BEZGLUTENOWE:- 30 dkg mąki bezglutenowej (2 szklanki)(najlepsza kombinacja to 1 szklanka MIX C SCHAR - mąka na ciasta i placki  i 1 szklanka MIX B SCHAR - mąka

Wypisz Wymaluj
ciasto kokosowe w kształcie królika 222

przyszłym tygodniu. A dziś ciasto w kształcie królika (czy jak kto woli zająca) może nie świątecznego ale na pewno wiosennego, zrobione specjalnie na życzenie mojej Emilki (ehhh...czego to człowiek nie zrobi do okrzyków radości dziecka). Futro zając ma z kokosu więc środek też musiał jakoś do tego pasować. Dlatego biszkopt przełożyłam pianką z serków homo, czekolady i kokosu. Szczerze(...)pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Jeśli używamy obręczy w kształcie królika to dużą blaszkę należy wyścielić papierem na dnie i nałożyć obręcz (nie smarować jej) i przelać ciasto. Jeśli nie  mamy obręczy to zrobić normalnie w foremce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i piec około 30 minut. Po wystudzeniu delikatnie odkroić od obręczy (lub wyciąć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ekspresowa Kokosowo - Jagodowa Babka 162

dekoracji  1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą piankę. 2. Następnie dodajemy jogurt oraz   przesianą   mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. W trakcie mieszania dolewamy roztopione masło i wiórki kokosa, mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy nie rozmrożone jagody i delikatnie mieszamy. 3. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki. Pieczemy

Gotowanie...to proste !
CIASTO OWOCOWY POCAŁUNEK 203

zapraszam po przepis na letnią wersję bardzo popularnego ciasta  USTA ADAMA . Ciasto jest bez pieczenia, więc w upały nie musimy włączać piekarnika. Jest bardzo lekkie, owocowe po prostu pyszne. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM SPÓD: 2 opakowania okrągłych biszkoptów (360 g) słoik powidła śliwkowego ok. 300 g PIANKA: 2 jogurty greckie ( 800 g) 2 wiśniowe galaretki

Pani na deser
Kawiarnia Spotkanie na warszawskiej Woli 205

przy ladzie znajdziemy wybór pysznych (już teraz to wiemy) ciast. My większego problemy z wyborem nie mieliśmy, uwielbiamy bezę więc to na nią się zdecydowaliśmy :) A do tego była pyszna mokka i cappuccino . Kawa była idealna – świetna równowaga między kawą i mlekiem, a do tego podana z piękna pianką :) Beza była podana z truskawkami- nie była za słodka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Galaretka jogurtowa z owocami granatu 192

słodkiego, ale dla mnie samej nie chciało mi się piec ciasta. Ale ochota na słodkie mi nie przeszła, postanowiłam zrobić coś innego: deser na zimno z owocami. W lodówce miałam jogurt i owoce granatu, zrobiłam więc jogurtową galaretkę z granatem. Deser stał w lodówce całą noc, więc konsystencja jogurtowej pianki na drugi dzień była idealna. Lubię proste desery, polecam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem truskawkowy-prosty,szybki i pyszny 159

gotowy! Jeżeli krem nie jest odpowiednio gęsty do wyłożenia na ciasto lub biszkopt-włóżcie go na chwilę do lodówki. Krem truskawkowy jest gotowy do spożycia zaraz po przygotowaniu! Warto jednak zaczekać ok 1 godz.- po takim czasie przebywania w lodówce, nabiera on gęstej- a jednoczesnie delikatnej konsystencji puszystej pianki. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Krem truskawkowy – wykonany przez

Domowe Torty
Ciasto z owocową pianką 181

Moi Drodzy, od kilku dni prawie nie wrzucam przepisów bo mój komputer jest w rozsypce :( Ale na przeprosiny przygotowałam wspaniały deser :) Pyszny biszkopt przełożony malinową pianką

My Culinary Art
Cytrynowe muffinki z budyniem 140

zabawek jak on tzn. palnika do przyrumienienia pianki – tak przy okazji to widzę że muszę zaopatrzyć się w kolejną „zabawkę” bo taki palnik nawet często przewija się w przepisach No to co – najpierw tradycyjnie składniki   Budyń: - 170g cukru - sok z 2 cytryn - 110g masła - 2 jajka Ciasto – waniliowy biszkopt: - 100g cukru - starta skórka

Kuchenne Wariacje
Sernik czekoladowy 156

Dziś coś na miłośników czekolady. Obłędny sernik, mocno czekoladowy, przekładany ptasim mleczkiem. Polecam również: Sernik cytrynowy Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik z

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania