deser do pracy. Ostatnio szukałam pomysłów na ciasto z dodatkiem galaretki. Wszędzie jednak królują przepisy na serniki na zimno, za którymi osobiście nie przepadamy. W końcu wpadłam na pomysł ,aby masę z sernika na zimno zastąpić tradycyjną, pieczoną masą sernikową. Był to strzał w dziesiątkę. Sernik wyszedł naprawdę przepyszny. Puszysty jak pianka, wilgotny, z orzeźwiającą galaretką i owocami(...)cukrem. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Masę przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jeśli wierzch ciasta spiecze się zbyt mocno można temperaturę obniżyć do 160 stopni. Po upieczeniu ostudzić sernik w uchylonym piekarniku. W tym czasie przygotować galaretkę według przepisu. Przestudzić ją i włożyć do lodówki
Mania GotowaniaJeśli chcielibyście znać moje zdanie: bułeczki brioche to świetny wynalazek. Na pozór to całkiem zwyczajne drożdżowe maślane bułeczki, wyróżniają się jednak tym, że na czubku mają kawałek ciasta, który służy tylko po to, żeby oderwać go od ciepłej bułeczki i włożyć do środka trochę masła, albo czekolady albo tartego sera – możliwości jest naprawdę dużo! Genialne, prawda? Oryginalne francuskie bułeczki(...)czasu, aż pojawi się pianka. Masło wyciągamy z lodówki – powinno być w temperaturze pokojowej. Do miski wsypujemy mąkę i sól, dodajemy drożdże wymieszane z jajkami. Zagniatamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy miękkie masło i jeszcze raz wyrabiamy. Przekładamy do natłuszczonej miski i odstawiamy na ok. 1 godzinę w ciepłe miejsce. W tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte
CiastkozercyOpis Ciasto kokosowe: Ciasto kokosowe to smaczny, lekki, wilgotny tort kokosowy. Ciasto to jest bardzo kokosowe, ale nie jest zbyt słodkie. Uważam, że tort nie jest trudny i jest w miarę szybki do przygotowania. Potrzebujemy tylko idealnie puszystego biszkoptu oraz masy kokosowej. Smaki są idealnie wyważone. Polecam ten tort dla każdego smakosza i zwolenników kokosów. Ciasto możemy przygotować w standardowej(...)formie jako zwykłe ciasto w prostokątnej blaszce. Możemy je również przygotować w formie wykwintnego i pięknego tortu. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki na biszkopt: 6 żółtek 160 g mąki pszennej 6 białek 80 g wiórków kokosowych 170 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 400 ml mleczka kokosowego 60 g wiórków kokosowych
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneśmietanę połączyć z mlekiem skondensowanym i zmiksować do uzyskania delikatnej pianki. Masę jagodowo-serową połączyć z ubitą śmietaną. Wyłożyć na spód ciasteczkowy i wstawić do lodówki na kilka godzin. 4. Galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawić do stężenia. Jagody opłukać, osuszyć i włożyć na wierzchu ciasta. Wylać tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki.Smacznego Post Sernik jagodowy
UgotujmyTo.plprzykład ciasto, aby można było nosić je przez tydzień do pracy. To mi się bardzo podoba, bo przecież nikt nie ma tyle czasu, aby co drugi dzień piec ciasto i to jeszcze dla siebie do pracy. Tak jak już wspomniałam, muffiny z przepisu z tej książki naprawdę zaskoczyły mnie szybkością wykonania i z tego co widzę, nie ma opcji(...)kokosowy ) 50 g czekolady deserowej 1 łyżka masła lub oleju kokosowego 3 jajka 50 g czekolady deserowej 1 łyżeczka masła lub tłuszczu kokosowego 5-7 łyżek śmietanki kremówki mini pianki marshmallow lub dowolnej posypki Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Cukinię umyłam i starłam (razem ze skórką) na tarce o grubych oczkach. Wyłożyłam na sicie i odstawiłam
Blondynka GotujeZdjąć motylek.Zawartość naczynia miksującego dokładnie i ostrożnie wymieszać kopystką.Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 20-25 min (180°C). Biszkopt odstawić do całkowitego ostudzenia.Następnie przekroić wzdłuż na pół.Galaretki rozpuścić osobno w 250 ml wody. Gdy będzie zimna i zacznie powoli tężeć, zmiksować na piankę z jogurtem i łyżką cukru. Wymieszać z pokrojonymi truskawkami. Jedną część biszkoptu włożyć
Moje domowe kucharzenierzadki, więc doszukujcie się w nim milionów bąbelków i lekkiej „pierzynkowej pianki” Zaczyn faza II • 455 g zaczynu z fazy I • 100 g mieszanki Podlaski Tygiel Zbóż • 200 g wody. Konsystencja zaczynu, jak z fazy I. Tym razem mieszając wszystkie składniki, pozostawiamy na około 3,5 godz. Ciasto właściwe: • 755 g zaczynu z obu faz • 760 g mieszanki Podlaski Tygiel
Proste Potrawynadziewana rurka, bomboloni – przypominający naszego pączka czy ciambelle – ciasto podobne do babki piaskowej. Kawa – rano można zaszaleć O ile włoska kawa to przede wszystkim ascetyczne, czarne espresso (lub dla odważnych – espresso doppio), o tyle rano można zaszaleć i wypić solidne cappuccino ze sztywną, wysoką pianką. Dla fanów nieco delikatniejszych napojów polecamy latte macchiato , z większą ilością
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Słodko – kwaśne ciasto, które posmakuje chyba większości. Składniki: Składniki na ciasto: 5 łyżek kakao 5 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki oleju rzepakowego Pianka porzeczkowa: 400g porzeczek 1/2 l śmietany kremówki 1/2 szklanki mleka 4 łyżki
Ciastka i ciastamojprzepisna.pl | Ptasie mleczko Na przekór pogodzie i porze roku Zrobiłam tą piankę bo bardzo chciałam wypróbować termometr cukierniczy. Zarówno przepis jak i termometr super się sprawdziły
moj przepis naSkładniki: 200g czekolady ( ja użyłam takiej do gotowania, z zawartością kakao 52%), 85g masła niesolonego, 70g herbatników (ok.10szt.), 60g mini pianek marshmallows, kilka kropel aromatu waniliowego
W kuchni u MonikiByły już babeczki w słoikach, były bułki z makiem. Przyszedł czas na biszkopt pieczony w słoiku. Dziś deser w postaci torcika z pyszną pianką i ananasem
Ewa w kuchniTym razem pokażę Wam obłędnie wyglądający , delikatny i niezwykle smaczny Sernik na zimno , który zamiast na klasycznym biszkopcie przyrządziłam na znanych chyba wszystkim piankach jojo!Kropkę
Ostra na SłodkoNiezwykle lekkie ciasto, nie za słodkie, puszyste a do tego ciekawie wyglądające. Robi się je łatwo i dość szybko, bo nie trzeba piec spodu. Na pewno będzie doskonałe na przyjęcia, zwłaszcza dla dzieci. *foremka 24*24 cm Składniki: na spód: 16 herbatników ok. 24 sztuki małych ciepłych lodów (użyłam w różnokolorowych polewach- tzw. pocałunki piankowe) na piankę kokosową(...)galaretki i kokos, wymieszać, przelać do foremki kiedy masa zacznie tężeć. Odstawić w chłodne miejsce. Kiedy całkiem stężeje kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Wyłożyć na ciasto, wyrównać i posypać kokosem. Schłodzić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanki mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z małej cytryny Poncz: sok z połowy cytryny kilka łyżek wody płaska łyżeczka cukru Pianka cytrynowa: 2 śnieżki 400 ml zimnego mleka 2 galaretki cytrynowe 2 łyżeczki żelatyny Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać 6 łyżek ciepłej wody i ubić na sztywno. Następnie partiami wsypać(...)Ubijać aż masa nabierze blasku. Wówczas dodawać po jednym żółtku. Teraz wsypywać stopniowo obie mąki z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Na koniec dodać skórkę z cytryny i zamieszać. Ciasto przelać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 25 minut w temperaturze 180 - 200 stopni. Gdy ciasto lekko przestygnie zdjąć papier. Gdy ciasto całkowicie wystygnie przeciąć
My simple kitchen