przysmak znany z kreskówek. Składa się z herbatników, czekolady i pianek. Całość podgrzewana jest nad ogniskiem, dzięki czemu wnętrze się rozpuszcza. Mimo, że za marshmallows nie przepadam to pomysł na brownie wyglądające jak s'more akurat mi się spodobał. Spód to chrupiące, lekko słone ciastka, wnętrze - baaardzo czekoladowe ciasto, przykryte piankową chmurką. Jedyne zastrzeżenie to to, że nie znalazłam(...)brownie i nagrzać piekarnik do 175 st. C. Brownie 115 g masła 3 tabliczki czekolady deserowej 3/4 szklanki cukru 3 jajka w temp. pokojowej 3/4 szklanki mąki pszennej szklanka pianek Masło i połamaną czekoladę przełożyć do garnuszka i rozpuścić (można to zrobić w mikrofali - jest prościej). Wystudzić. Jajka ubić, dodać cukier, stopniowo i ubijać, aż masa będzie puszysta. Dodać mąkę
Słodkie inspiracjebiałej czekolady z kokosem (np. Ritter Sport) użyłam tej: http://www.auchandirect.pl/sklep/artykuly/1157_1204_1426/97101259/Spozywcze/Slodycze/Czekolady/Czekolada-biala-o-smaku-kokosowym-200-g · 2 łyżki mąki ziemniaczanej Pianka kokosowa: · 3 białka · 3-4 łyżki cukru pudru · 60 g wiórek kokosowych Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowanie spodu(...)Ciasto ma być lekko podpieczone. Przygotować masę serową. Czekoladę drobno posiekać. Do miski wlać mleko skondensowane. Dodać resztę składników, zmiksować (tylko do połączenia się składników). Na podpieczony spód przelać masę serową. Piec w temperaturze 160ºC przez około 60 minut w kąpieli wodnej lub umieszczając poziom niżej w piekarniku żaroodporne naczynie z wrzącą wodą. Przed upływem 60 minut przygotować piankę kokosową
Mania GotowaniaPrzygotowanie : Ciasto można przygotować robotem lub ręcznie, kolejność przygotowania w obu przypadkach jest taka sama. Najpierw przygotuję rozczyn : Do miski rozkruszam drożdże, dodaję 1 łyżeczkę cukru (przyśpieszy fermentację), około 50 ml letniego mleka, 1 łyżkę mąki . Wszystko razem mieszam , miskę nakrywam ściereczką i dostawiam w ciepłe miejsce na 15 minut. Rozczyn powinien stać się puszysty jak pianka . Jeżeli w kuchni
Uwaga Babcia GotujeZdrowy d eser ? ależ prosz ę bardzo z chia jest to zapewnione. Chia jest zdrowe , chia jest pyszne, chia jest znakomite do deserów ale i nie
Moje Małe Czarowaniejednym z moich ulubionych blogów, jakim jest "Kwestia Smaku" . Zaintrygowała mnie nazwa tego ciasta gdyż jestem wielką zwolenniczką "Raffaellek":) Sernik okazał się pyszny, kremowy i wilgotny (nie lubię zbyt wypieczonych serników). Jednym bardzo smakował spód sernika, innym ser, a jeszcze inni zachwycali się pianką kokosową. Warto wypróbować ten przepis, polecam. Składniki na formę o wymiarach 25x35 cm: Spód(...)dodać wiórki kokosowe i delikatnie wszystko razem wymieszać. Sernik wysunąć z piekarnika (będzie miękki i falujący), na wierzch wyłożyć bezę kokosową i wstawić ponownie do piekarnika na 30 minut. Ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie ostudzony sernik wstawić do lodówki (bez przykrycia) na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Uwagi: Jeżeli uznasz, że po 30 minutach beza kokosowa
In my kitchenzwyczajnym warstwowym sernikiem na zimno. Stwierdziłam jednak, że "pasiaste serniki" są wszędzie i nadałam mojemu inny wygląd. Masy owocowe ułożyły się przypominając wzorek moro i stąd też taka nazwa ciasta. Całość jest bardzo lekka i owocowa. Polecam amatorom serników na zimno a szczególnie polecam dla dzieci- im na pewno się spodoba, w końcu uwielbiają kolorowe desery. *tortownica(...)galaretkę truskawkową. Odstawić. Tak samo przygotować masę jagodową. Przygotować piankę: kremówkę ubić i zmiksować z galaretką cytrynową, odstawić. Kiedy masy będą bardzo gęste wykładać ja biszkopt łyżką na zmianę. Wierzch wyrównać łyżką zanurzoną we wrzątku. Wstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody. Kiedy wystygnie zalać ciasto i odstawić do całkowitego stężenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaciasto bo ostatnio piekłam tylko proste z owocami. Latem chętnie jadamy piankowe ciasta z galaretką i orzeźwiamy się miętą. Dlatego postanowiłam połączyć te smaki i dodać do nich czekoladę. Ciasto jest bardzo orzeźwiające a smakiem przypomina moje ulubione lody miętowe z czekoladą. * grudki w kremie budyniowym nie są przypadkowe - celowo nie rozcierałam dokładnie, żeby grudki miętowego budyniu były dobrze(...)opakowania biszkoptów nadziewanych (lub zwykłych) na krem miętowy: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka cukru 150 g landrynek miętowych 1/2 szklanki wody 200 g masła na piankę miętową: 330 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru 75 g czekolady deserowej 2 opakowania galaretki jabłko-mięta dodatkowo: opakowanie galaretki jabłko-mięta 100 g czekolady deserowej 2 łyżki mleka Foremkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadwie równoległe linie. Kiedy czekolada zastygnie ostrożnie zdjąć z papieru ozdoby. Foremki z piankami na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie. Oczywiście nie wlewając wody do środka foremki. Na wierzchu ułożyć maliny, obłożyć dekoracjami z czekolady i obsypać jagodami. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Desery , NA SPECJALNE OKAZJE , SŁODKO Tagged: czekolada , galaretka , jagody , kremówka , maliny
https:KKuchniaMniampotem wpadłam na pomysł, by do tego wszystkiego dołożyć dżem, miał być śliwkowy ale znalazłam słoiczek konfitury z pomarańczy. Wszystko to razem stanowi trio idealne, korzenny smak ciasta, słodycz delikatnego kremu i ten pomarańczowy akcent, który wszystko dopełnia. Mówię Wam niebo w gębie, zróbcie koniecznie na święta. Tylko poczekajcie z krojeniem dłużej niż godzinę. Ja tak bardzo chciałam się(...)miodem i gorącą wodą do momentu aż uzyskamy prawie białą piankę. Mąkę mieszamy z przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia i mieszamy z żółtkami. Na koniec dodajemy białka i delikatnie mieszamy całość by się połączyła. Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na niej równomiernie ciasto. Pieczemy 15 minut w 170 st. C. Upieczone ciasto wyjmujemy
Cynamonowe szczęściepieczony w niskiej temperaturze dzięki temu jest śnieżnobiały i nieprzypieczony. Smaku dodaje mu śmietanowa pianka z musem z truskawek. Dla mnie idealny, jeden z lepszych serników jakich miałam okazję upiec. Żeby tylko te kalorie z niego nie szły w boczki…ach! Składniki: Ciasto kruche: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 12 dag cukru 1 jajko 1 żółtko
Wanilia i Kardamondokładnie odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia ostudzoną soczewicę blenudjemy razem z bananem jajko ubijamy na piankę, po czym mieszamy razem z cynamonem, ksylitolem i zblendowanymi składnikami całość przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w 180 stopniach, przez 20 min gotowe ciasto ozdabiamy orzechami i odkładamy do ostudzenia
healthy dreamsGALARETKOWA PIANKA BARDZO TANI I LEKKI DESER-IDEALNY NA UPALNE DNI LUB NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI SKŁADNIKI: 4 GALARETKI W RÓŻNYCH KOLORACH(IM BARDZIEJ MOCNE KOLORY TYM CIEKAWSZE CIASTO) 400 ML MLEKA SKONDENSOWANEGO NIESŁODZONEGO WODA PRZYGOTOWANIE: KAŻDĄ GALARETKĘ DZIELIMY NA PÓŁ(JA ODWAŻAŁAM SOBIE NA WADZE) PIERWSZE POŁÓWKI GALARETEK Z KAŻDEGO KOLORU JEDNĄ ROZRABIAMY Z 250ml WRZĄTKU I ZOSTAWIAMY
Swojskie jedzonkooczyszczonej1/2 szklanki kakao2 szklanki mąki pszennej tortowej1/4 łyżeczki soli5 czubatych łyżek wiórków kokosowych8 kostek z tabliczki czekolady mlecznej, posiekanych1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej (użyłam Nescafe Sensazione Creme)10 marshmallows (pianek)20 kawałeczków czekoladyPrzygotowanie:Utrzyj dokładnie margarynę z cukrem. W osobnej miseczce roztrzep jajko, dodawaj powoli mleko i dokładnie połącz. Wlej mieszaninę do margaryny z cukrem. W osobnej misce połącz(...)proszek do pieczenia, sodę. Dodaj wiórki kokosowe, kawę rozpuszczalną i posiekaną czekoladę. Dokładnie wymieszaj. Natłuść jedną lub dwie blachy i rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wyrób ciasto i formuj średniej wielkości kulki, delikatnie rozpłaszczaj je w dłoniach i układaj w odstępach na blaszce. Piecz około 8 minut, aż ciastka urosną i będą delikatnie pękać z wierzchu
Gotowanie to kochanienajpierw wypróbować własne możliwości i powiem, że jestem zadowolona. Choć z wyglądu bardziej przypomina chleb niż francuską bułeczkę, to jest ten smak! Następnym razem dodam nieco więcej mąki, żeby ciasto nie rozpływało mi się na boki i będzie perfekcyjnie. Jest to przepis zaproponowany na blogu Kwestia Smaku. Bagietka 1 szklanka mleka 2 łyżeczki masła 2 łyżeczki cukru 1 szklanka wody(...)minut do wyrośnięcia. Kiedy już zrobi się śliczna pianka, dodać wodę, po czym wsypać sól i zacząć powolutku miksować. W trakcie miksowania wsypywać po jednej szklance mąki, ja użyłam dwóch szklanek zwykłej mąki pszennej i dwóch szklanek mąki pszennej krupczatki. Wydaje mi się, że przy takim zestawieniu ciastu przyda się jeszcze jedna szklanka mąki pszennej. Ciasto powinno być mięciutkie
Przepysznik - BLW i nie tylkotego przepisu. To ciasto marchewkowe z powidłami jest łatwe do przygotowania ciasto, każdy sobie s nim poradzi. Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt z owocami oraz roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową roladę z gruszkami i malinami. Przepis na Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki Składniki na biszkopt marchewkowy na dużą blachę(...)żółtkami, dodajemy przesianą mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia, mieszamy całość . Wlewamy ok. 1/4 szklanki wody, wsypujemy startą marchewkę, posiekane orzechy, suszone wiśnie i wszystko mieszamy łyżką. Tak przygotowane ciasto marchewkowe przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 20-30 minut. Marchewkowy biszkopt studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Kroimy ciasto
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię