zrobić najprostsze i do tego przepyszne ciasto przy minimalnej ilości składników? Nie? To musicie przeczytać ten przepis i koniecznie go zrobić. Dawno nie robiłam serników na zimno, zapomniałam jak prosto jest je przyrządzić i jak mogą być pyszne. Do czasu kiedy znajoma mnie niedawno takim sernikiem poczęstowała. Sernik smakował jak puch, jak najdelikatniejsza pianka, rozpływał się ustach, genialny. Musiałam koniecznie
Bernika - moj kulinarny pamietnikgotuje – Ciasto migdałowe z truskawkami Życie zaczyna się w kuchni – tort truskawkowo kokosowy Różowa kuchnia – bułeczki drożdzowe z truskawkami Marcepanowy Kącik – Miętowy biszkopt z musem truskawkowym Dorota Legec – tarta z truskawkami i kremem budyniowym Moje małe czarowanie – Bananowe brownie z truskawkami Mojewypiekiinietylko – Truskawkowo waniliowa zebra Dorota Legec – Truskawkowa pianka Wszystkim uczestniczkom bardzo
mojewypiekiinietylkoakurat nadarzyła się okazja i zamiast ciasta powstał tort. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowo-miętowa: 1 kostka masła (200g) 1 budyń śmietankowy (40g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 150 g miętowych landrynek 1/4 szklanki wody Pianka miętowa: 1 torebka miętowej herbaty zaparzona
Kuchnia domowa AniPavlova, królowa ciast. Uwielbiam ją i dlatego nie robię jej często. Po pierwsze, żeby rozkoszować się jej smakiem, a po drugie jest bardzo kaloryczna. Ale cóż czasami można sobie pozwolić na takie rozkoszne smakołyki . Słodki smak bezy przełamałam kwaskowatym kremem cytrynowym. Świetna w smaku. Chrupiący wierzch, a w środku pianka. Tak właśnie ma wyglądać. Nie jest łatwa do zrobienia
O kuchni z uczuciemtrzeba sobie radzić inaczej i przygotować ciasto bez pieczenia . Ponieważ uprzejmy sąsiad obdarował mnie wiśniami i mirabelkami ze swojej działki to te właśnie owoce przerabiałam w miniony weekend. Część wiśni zalałam syropem i zapakowałam do słoików żeby mieć dodatek do zimowych deserów, ale nie mogłam się oprzeć i część wykorzystałam do razu do pianki jogurtowo-wiśniowej. Jest lekka
Smaczna PyzaKawa latte to mleczny napój kawowy, który pokochały miliony osób na całym świecie. To nic innego jak kawa z mlekiem, która charakteryzuje się delikatnym smakiem, kremową
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 200g mleka w proszku, pełnego, 125g masła, 2 łyżki kakao ( 20g), 120g cukru ( 1/2 szklanki), 60ml wody, ok.15 herbatników, mała miseczka mini marshmallows ( 2-3
W kuchni u Monikiktóre nie lubią zbyt słodkich ciast. Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa 2 opakowania budyniu śmietankowego 125 ml soku z cytryny (sok z ok 2 cytryn) 1 szklanka cukru 100 g masła Pianka: 1 opakowanie galaretki cytrynowej
Słodka Kraina Wypiekówtruskawkami i bezą 10. Budyniowe ciasto z truskawkami 11. Kruche serduszka z nutellą i truskawkami 12. Kolorowy sernik na zimno 13. Kisiel truskawkowo-pomarańczowy 14. Pavlova z owocami 15. Torcik truskawkowy na bezowym spodzie 16. Torcik z truskawkami i ajerkoniakiem 17. Sernik na zimno z owocami lata 18. Biszkopt bezglutenowy z jogurtową pianką i truskawkami 19. Sernik na zimno
Przepisy Aleksandryskładnikach. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MARCHEWKA (15 min): to najgorszy etap przygotowań, ale po nim to kwestia dosłownie 5 minut, aby ciasto marchewkowe wylądowało w piekarniku. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Odciskamy z niej sok (dociskając łyżką lub przez gazę) – nie wylewajcie soku, tylko przelejcie do szklanki(...)góra i dół 3. JAJKA (2 min): wbijamy do wysokiej miski i ubijamy trzepaczką, aż się spienią i podwoją objętość (nie mamy ich UBIĆ, jedynie utworzyć z nich lekką piankę). 4. CUKIER (1 min): dodajemy go do spienionych jajek i nadal ubijamy trzepaczką na aksamitną masę, jak kogiel-mogiel, aż kryształki cukru przestaną być wyczuwalne. 5. OLEJ (1 min) wlewamy
Nerds Kitchennajlepsza rzecz jaka może być to deser na zimno. I ja dziś taki deser chcę Wam zaprezentować. Mowa tu o pysznym,lekkim serniku na zimno z jogurtowo-borówkową pianką :) Sernik jest kakaowo-śmietankowy zebra :) Wygląda pięknie a smakuje jeszcze piękniej. Polecam bo na prawdę jest rewelacyjny :) Przepis na tortownicę 24cm BISZKOPT -3 jajka -3 łyżki cukru -pół łyżeczki proszku(...)mleka Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy je na sztywna pianę,dodajemy cukier-miksujemy,dodajemy żółtka-miksujemy. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy . Ciasto dajemy do tortownicy wyłożonej papierem i pieczemy około 15-20 min w temp 180 stopni do suchego patyczka. Studzimy. MASA SEROWA ZEBRA Ser musi być w temp pokojowej Mleko wraz z cukrem
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuciasta. Osobiście uważam, że przygotowywanie tego ciasta z malin mrożonych jest zdecydowanie łatwiejsze, trzeba tylko działać bardzo energicznie, tak by galaretka nie stężała nam całkowicie przed rozprowadzeniem jej na cieście. Blaszkę wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Krem śmietankowy z wanilią: - 500ml schłodzonej kremówki, 36% tłuszczu - 250g mascarpone - 3 łyżki ksylitolu z wanilią (lub cukru waniliowego) Wszystkie składniki umieścić(...)białka (schłodzone) - 150g drobnego cukru trzcinowego (lub zwykłego białego) - 2 płaskie łyżeczki skrobi (mąki) ziemniaczanej - 50g płatków migdałów Białka umieścić w misie miksera i ubijać do otrzymania sztywnej pianki. Następnie dodajemy łyżkami cukier trzcinowy, po każdej dodanej łyżce, dokładnie ubijamy, aż do wyczerpania całego cukru. Ubijamy całość do otrzymania gęstej, lśniącej piany. Pod koniec dodajemy skrobię ziemniaczaną i dokładnie mieszamy
Smaczne Zdrowemglistym weekendzie, poniedziałek powitał nas słońcem. Od rana szykowałam się do wyjazdu, musiałam być służbowo w stolicy. Gwiazdeczka pakowała się do Lublina. Zdążyłam jeszcze włożyć jej do torby kawałek ciasta w pudełeczku. Polecam je gorąco, bo jest idealne na jesienne dni, których sporo przed nami. Szarlotkę na kruszonce, jedną z najłatwiejszych, jakie piekłam, taką, która nie ma prawa się(...)Dziś zapraszam na jej odmianę, z dodatkiem piany. Do tej pory pozostające białka zamrażałam i zostawiałam do późniejszego wykorzystania. Tym razem zrobiłam inaczej – oprócz warstwy jabłek, dodałam warstwę puszystej pianki. Dzięki temu szarlotka wygląda nieco bardziej odświętnie. Jest wysoka, świetnie się prezentuje na stole i naprawdę doskonale smakuje. Takie były opinie wszystkich gości, którzy ją jedli podczas spontanicznego, bardzo miłego
W mojej kuchniPomysł na wykorzystanie białek, bo tę babkę robi się właśnie na bazie białek. Urozmaiceniem dla podstawowej wersji jest sos z chałwy, który wprost idealnie pasuje do
Ciasteczkowy Potwór