ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:319/444)

Sernik na zimno z truskawkami 241

składniki biszkopt * 1 jajko * 35 g mąki pszennej * 30 g cukru * olejek waniliowy masa serowa * 500 g mielonego twarogu śmietankowego * 400 ml śmietany kremówki * 75 g

Mix smaku
JOGURTOWIEC NA ZIMNO Z BORÓWKAMI. 314

jedzących mięso. Jestem wegetarianką głównie ze względów zdrowotnych, a nie ideologicznych. W planach mam zrobienie podobnego, ale z agarem. Przepis powstał w ramach współpracy z marką Winiary. JOGURTOWIEC NA ZIMNO Z BORÓWKAMI. /własny; współpraca z Winiary;/ 2 duże jogurty naturalne 1 mały jogurt naturalny 3 galaretki wiśniowe Winiary 2 opakowania petitków 1/2 szklanki świeżych borówek 2 galaretki jagodowe Winiary(...)tortownicy. Na wierzchu układam borówki i wkładam do lodówki. W tym czasie rozpuszczam galaretkę jagodową Winiary w 2 1/3 szklanki gorącej wody i pozostawiam do wystudzenia. Wylewam na wierzch ciasta i schładzam w lodówce przez około 2 godziny. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Biszkopt piernikowy z kremem 130

mieszając ciasto przy pomocy szpatułki lub mikserem na wolnych obrotach. Do formy o wymiarach 21x21 cm wysmarowanej masłem i obsypanej mąka wylać ciasto, wyrównać wierch przy pomocy szpatułki, wstawić do piekarnika , piec przez około 25 minut lub do tak zwanego suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika, przestudzić przez 15 minut w formie, a następnie wyjąć ciasto z formy(...)wzdłuż na pół , do formy włożyć spodnią część biszkoptu, nasączyć ponczem* nałożyć cały krem , wyrównać jego wierch, nasączyć drugi blat biszkoptu i przykryć nim krem. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową , posypać siekanymi orzechami . Ciasto przechowujemy pod przykryciem (żeby nie obsychało) w lodówce. Smacznego! Notes *Poncz można przygotować na bazie kawy zbożowej bez alkoholu, lub może to być woda z sokiem

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowo - brzoskwiniowa krówka bez pieczenia 184

Uwielbiam takie ciasta, których przygotowanie jest dziecinnie łatwe. Słodka krówka z kakaowymi herbatnikami, masą budyniowo - galaretkową, a to wszystko delikatnie posypane wirórkami kokosowymi! Składniki: ok 200 g kakaowych herbatników, 3 szklanki mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 2 galaretki brzoskwiniowe, 3 łyżeczki cukru, 200 g masła, masa krówkowa kakaowa 460g, 6 łyżek wiórek kokosowych Przygotowanie: W szklance mleka rozrabiamy budynie(...)czasie układamy pierwszą warstwę herbatników na dnie formy. Na rogrzaną patelnie dajemy wiórki koksowe, podrzewamy mieszając do uzyskania lekko złocistego koloru. Gdy masa budyniowo - galaretkowa będzie całkowicie zimna, dodajemy stopniowo masło. Używając miksera, mieszamy do połączenia się składników.  Wykładamy na herbatniki, przykrywamy kolejną warstwą herbatników, na których rozsarowujemy masę krówkową i posypujemy wiórkami. Wkładamy do lodówki

Lena Gotuje
Naleśniki pikantne 189

szczyptę soli ,dodaje oliwę, wbijam żółtka . Miksuję na jednolita masę pod koniec miksowania , ubijam z białek pianę i dodaje do ciasta naleśnikowego , delikatnie łyżką mieszam. Na rozgrzana patelnie wlewam ciasto i rozprowadzam po całym dnie ( najmniej musi być 2 mm grubości) tak smażę wszystkie naleśniki . Warzywa i filet myję i osuszam ręcznikiem, następnie kroję w paski . Wrzucam na rozgrzaną patelnię(...)wbijam jajko i mieszam dodaje pieprzu . polewam tą miksturą naleśniki . wkladam do rozgrzanego do 250 stopni piekarnika na 15 minut ( ser musi sie rozpuścić .) Przekąska gotowa ,jednakowo smaczna na zimno i na cieplo . Trochę keczupu lub innego sosu ostrego podniesie smak potrawie

Eli Gotowanie
Bułeczki bankietowe 162

tradycyjne szwajcarsko - niemieckie bułeczki, zwane ,,partybrot,, , podaje się na ciepło lub na zimno. Jak sama nazwa wskazuje, doskonale nadają się na przyjęcia. Bułeczki mleczne: 225 g maki pszennej 1 łyżeczka soli 1 i 1/2 łyżeczki cukru 2 dag świeżych drożdży 1 łyżka roztopionego masła 145 ml mleka, niecałe 2/3 szklanki  Bułeczki razowe:   175 g maki razowej(...)stronie www.Skworcu.com.pl 1. W wodzie rozpuścić drożdże z cukrem, odstawić na kilka minut, aby drożdże ruszyły. Do miski wsypać przesianą mąkę i resztę składników, połączyć z drożdżami, zagnieść ciasto, przykryć folią spożywczą  i odstawić na 30-40 minut do wyrośnięcia. Tak samo postąpić z bułeczkami razowymi, rozpuszczając drożdże w wodzie.  2. Po wyrośnięciu obu ciast, mleczne podzielić

Apetyczna babeczka
Kokosowo-czekoladowa krajanka 269

miłośników kokosa i czekolady, jest o kokosowo-czekoladowym cudzie, który strasznie uzależnia. Nie baczcie na milion kalorii pochłanianych z każdym kęsem, ale na odlotową rozkosz, którą daje to ciasto. Pomysł ze strony  Billa Grangera, troszkę zmodyfikowany. Składniki na blaszkę 33x22: 500 g wiórków kokosowych 250 g cukru   180 g masła/margaryny 4 jajka 20 dag gorzkiej czekolady(...)piekarnika nagrzanego do 180°C, na około 30 min. Pieczemy, aż się ładnie zrumieni. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Można delektować się tym cudem na ciepło i zimno

Mia Cucina Sofieta
Weekend u Mamy: Rolada szpinakowa z łososiem 250

Składniki: 2 opakowania Almette śmietankowego 2 opakowania łososia wędzonego (200g) 1 opakowanie szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 1 łyżeczka masła Na patelni rozpuszczamy

My Culinary Art
Zapiekane naleśniki z kurczakiem, papryką i groszkiem 143

Naleśniki uwielbiam w każdej możliwej wersji. Na słodko i na słono, na zimno i na ciepło, smażone i zapiekane. Jak tylko mam więcej czasu, bardzo lubię zapiekać wcześniej usmażone naleśniki. Nabierają one wtedy nieco innego smaku, a sposób ich podania w brytfannie wydaje się estetyczniejszy. Ponadto, naleśniki stają się bardziej chrupiące oraz wchłaniają smak tego, co w nich umieścimy. Coś(...)bezglutenowe – naleśniki ryżowo-kasztanowe – prawie naleśniki z otrębów Składniki na ok. 14 naleśników: – 150g mąki pszennej – 100g mąki żytniej – 250ml mleka – 400ml wody gazowanej + więcej do rozrzedzenia ciasta – 2 jajka – 20ml oleju – szczypta soli – szczypta cukru Składniki dodatkowe: – 300g piersi z kurczaka lub indyka – 200g mrożonego groszku – 200g żółtego sera – 2 papryki

Be Fit Be Strong
Racuchy z gruszkami 120

Chyba każdemu kojarzą się z dzieciństwem. Ja najczęściej zajadałam się nimi u babci, która serwowała je z jabłkami. U mnie - gruszki. Racuchy pięknie urosły i nawet na zimno pozostały dość wysokie. Dawno nie jadłam nic tak smacznego (pewnie dlatego, że na parę miesięcy odstawiłam nadmiar mąki i cukru :)). Klasyczna petarda i tyle w temacie.  Ps. Cukru pudru oczywiście możecie(...)mieszamy ze sobą. Dodajemy do tego sypkie składniki, dokładnie mieszamy, uzyskując gładką masę. Gruszki myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę (ja ich nie obierałam), dodajemy do ciasta, mieszamy. Na patelnię nakładamy porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem

Kardamonovy
Zawijaniec ze szpinakiem i pieczarkami 196

Pyszny szybka przekąska,dobre i na ciepło i na zimno,super sprawdzi się na obiad,lunch do pracy,lub piknik.do środka tak naprawdę można dać wszystko co lubicie.Ja wybrałam moje ukochane połączenie szpinaku z fetą ,pieczarki z cebulką i serrrrrr duuużo sera-pychotka-polecam Składniki: op.ciasta francuskiego  1 cebula 25 dag pieczarek ok 40 dkg szpinaku(u mnie mrożony(...)pieprzem,studzimy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła na złoty kolor razem z pokrojoną w kostkę cebulką,doprawiamy solą i pieprzem,studzimy. Ser ścieramy na tarce,ciasto francuskie rozwijamy i układamy wzdłuż na środku najpierw szpinak z fetą,na to pieczarki z cebulką i starty ser, brzegi nacinamy w paski i składamy je do środka tak żeby

Swojskie jedzonko
Paszteciki drożdżowe z królikiem 180

mniejsze kawałki masło i wyrabiamy je ponownie, aż masło się rozpuści. Można do tego użyć wałka i postępować podobnie jak w przypadku ciasta francuskiego, czyli układamy na środku ciasta pokrojone masło, składamy boki do środka, wałkujemy, znowu składamy, wałkujemy i tak do momentu aż masło się rozpuści. Dzielimy je na trzy części, aby łatwiej było je rozwałkować. Każdy kawałek rozwałkowujemy(...)rogaliki nabiorą brązowego koloru (zwłaszcza ich spód). Moje były gotowe po 30 minutach, ale były małe. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem. Są pyszne zarówno na ciepło i na zimno. Smacznego Artykuł Paszteciki drożdżowe z królikiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Portugalskie Pao de Deus - boskie bułeczki kokosowe 237

tutaj . Robiłam je już kilka razy z rzędu i smakują wyjątkowo kokosowo. Wprowadziłam małą innowację i masło zastąpiłam super zdrowym olejem kokosowym (zdrowy jest tylko ten tłoczony na zimno!) i to już prawdziwa petarda kokosowa. Dodatkowo mąkę pszenną zastąpiłam mąką orkiszową. Do bułeczek można wykorzystać sezonowe owoce, są jeszcze smaczniejsze. W tej wersji mogą stanowić pyszne drugie śniadanie dla naszych(...)mnie maliny Wykonanie: mleko podgrzać w garnuszku. Dodać olej kokosowy, by się rozpuścił  do misy robota odważyć mąkę, dodać resztę składników i zagnieść hakiem  jednolite, gładkie ciasto. Może się lekko lepić. Przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości 100 g wiórków kokosowych wymieszać z rozbełtami jajkami i cukrem. Odstawić wyrośnięte ciasto odgazować uderzając pięścią

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepraszamy brak sygnału 318

telewizorów?  Z tym właśnie znakiem kojarzą mi się dzisiejsze zdjęcia - jest śmiesznie, bo i sam przepis jest śmiesznie prosty.  Pierwszy i zarazem najłatwiejszy z serii serników na zimno, otwierający sezon.  Ulubieniec większości gospodyń jak i dzieci.  Zapraszam.  Sk ład ni ki: 4 galaretki o różnych kolorach (według upodobań) 2,5 szklanki mleka(...)mleka, kremówki oraz żelatyny tak, aby wszystkie galaretki były zakryte. Wstawić do lodówki do stężenia.  Smacznego!  Drobna podpowiedź: Przepis można również wykorzystać jako jedną z warstw innego ciasta

Garniec Magalie
Przepis na rybę po grecku. Pyszne danie, które robimy nie tylko na święta 152

proszku, łyżka musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy), sól, pieprz, olej. Zrób tak: do miseczki wbij jajka, dodaj mleko i mąkę i wymieszaj na gładkie i dość rzadkie ciasto (najszybciej zrobić to mikserem). Zanurzaj w nim kawałki ryby i smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Wyjmij, przełóż na papierowy ręcznik i odstaw. Teraz na patelni przesmaż posiekaną(...)małe, ale wysokie, możesz zrobić 2 lub nawet 3 warstwy. Zapiekaj w 200 stopniach około 15 minut. Rada: ryba po grecku jest pyszna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Artykuł Przepis na rybę po grecku. Pyszne danie, które robimy nie tylko na święta pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania