Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Sałatka grecka By Piotr 16 października 2018 Składniki: Sałatka sałata - 1 duża garść* ogórek - 1 duży
Pogotujmy.plLekki, owocowy, smaczny:) Przepis znalazłam tutaj. Składniki: 500 g sera śmietankowego (z wiaderka); 200 ml śmietanki 30%; 0,75 szklanki cukru pudru; 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
In my kitchenU nas w domu prawdziwym fanem serników, jest moja Mama. Lubi je pod każdą postacią i nie wyobraża sobie bez nich Świąt. Ja z kolei najbardziej
Gosia gotujeDzieci uwielbiaja galaretki i właśnie na życzenie córeczki powstał ten galaretkowy tęczowy serniczek. Do jego przygotowania użyłam kolorowych galaretek Wodzisław. Przygotowanie serniczka jest proste jednak
Monia miesza i gotujeZnowu wykorzystałam foremkę Lilianę o której pisałam Wam tutaj i przygotowałam sernik z borówkami. Tym razem nie użyłam kominka ale ciacho równie fajnie
Monia miesza i gotujeSkładniki: 600 g serka homogenizowanego waniliowego 2 op. galaretki truskawkowej 150 g biszkoptów okrągłych 200 g truskawek (świeżych lub z kompotu) Przepis: Tortownicę o średnicy ok
Emcia PichciSkładniki: 5 serków homogenizowanych waniliowych (po 140g) 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń 150 g biszkoptów okrągłych Przepis: Spód tortownicy o średnicy ok. 24 cm owijamy
Emcia PichciCzekoladę połamać na kawałki, stopić na parze wraz ze śmietanką. Lekko przestudzić i rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać chipsami kokosowymi. Ciasto przechowywać w lodówce. Do testowania otrzymałam dwa szklane słoiczki ekologicznego oleju kokosowego tłoczonego na zimno, każdy o pojemności 200ml. Jest uważany za jeden z najzdrowszych olei świata. W jego skład wchodzi: tylko i wyłącznie olej z miąższu(...)będzie miał on konsystencję podobną do oleju rzepakowego czy oliwy, jednak ten olej konsystencją przypomina masło. Nie jest słodki, sam w sobie dla mnie jest nieco mdły, ale w cieście sprawdził się rewelacyjnie! Ciasto miało intensywny kokosowy smak, nie było za suche, odpowiednio wilgotne. Właściwości oleju kokosowego: reguluje przemianę materii nie obciąża trzustki nie zawiera cholesterolu idealny dla diabetyków
Z miłości do słodkościPRZYGOTOWANIE galaretki i spodu do sernika na zimno: Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu pomniejszając o 50 ml wody (u mnie 2 opakowania na 800 ml wody). Galaretkę odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wstawiamy ją do lodówki, aby lekko stężała. Co jakiś czas należy skontrolować gęstość galaretki. Spód formy do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki kruszymy, przekładamy(...)mleku żelatyny. Mieszamy na jednolitą masę. Czynność powtarzamy przy kolejnych 3 łyżkach. Następnie przelewamy do masy serowej. Całość jeszcze raz miksujemy na jednolitą kremową masę. PRZYGOTOWANIE sernika na zimno z owocami: Masę sernikową wylewamy na schłodzony spód z herbatników. Wstawiamy do lodówki na 15 min. Następnie na masie serowej układamy maliny i borówki. Sernik wstawiamy do lodówki, aby się
kulinarnyJarodziny. Idealnie pasuje na obiad, kolację czy jako smaczny posiłek do pracy. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To także doskonały sposób na to, żeby przemycić trochę warzyw, a w moim przypadku jajek do codziennej diety naszych maluchów. Ciasto można przygotować dzień wcześniej, zajmie Wam to dosłownie chwilę. Należy owinąć je folią spożywczą, a na drugi dzień wyjąć
To co lubię - gotuję i polecamregionie, miejscowi podobno rzadko pieką ją samodzielnie. Znana jako "hiszpańska pizza", różni się od niej w wielu aspektach. Ciasto chlebowe jest grubsze i bardziej pulchne (jak w focacci ), formuje się je na kształt wydłużonego owalu i jada na zimno. Jeżeli chodzi o dodatki, to dozwolone jest praktycznie wszystko... oprócz uwielbianego na pizzy sera! Coca z karmelizowaną cebulą, papryką i hiszpańską(...)wstawisz ciasto do piekarnika, zajmij się szykowaniem dodatków. Włóż wszystkie składniki tapenady do robota kuchennego i zmiksuj na pastę. Rukolę umyj i osusz. Anchois odcedź z oliwy. Upieczoną cocę posmaruj przygotowaną tapenadą. Następnie ułóż na jej powierzchni rukolę, paseczki papryk i fileciki anchois. Pokrój na kwadraty i zajadaj. Jest dobra zarówno na ciepło jak i na zimno. Życzę
Chilli Czosnek i Oliwacałkowitego rozpuszczenia się czekolady. Pozostaw polewę do ostygnięcia, nie może być gorąca bo rozpuści masę ale nie może być też zimna bo nie spłynie po bokach tylko od razu zastygnie. Ganache powinno być lekko ciepłe, natomiast ciasto musi być dobrze schłodzone w lodówce lub w zamrażalniku jeśli chcesz skrócić czas. Kiedy wszystko ma już odpowiednią temperaturę możesz przystąpić do najbardziej
Słodki Blogwiększej formy żaroodpornej. Clafoutis powinno być lekko ścięte, puszyste i lekko przyrumienione*. Podawaj clafoutis na ciepło lub na zimno, osobiście uważam, że ciepłe smakuje najlepiej. Możesz je również posypać z wierzchu cukrem pudrem, a także podać z lodami waniliowymi. *Gdyby ciasto zbyt szybko się przyrumieniło, możesz je przykryć w połowie pieczenia folią aluminiową
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskarodzica cieszy i to jak! Zrobicie jak uważacie - paluchy, ślimaczki, a może paszteciki? Będą smaczne na ciepło i na zimno. Możemy je podawać z ulubionym sosem lub popijać czerwonym barszczem. Jednym słowem – idealna przekąska :). Składniki: Na ciasto: ½ kg twarogu półtłustego, ½ kg mąki tortowej, 250 g margaryny, ulubiona mieszanka przypraw: może być do grosa, pizzy lub mozzarelli, sól Na farsz
Nie tylko w kuchnisernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami to jeden z najlepszych serniczków, jakie zmontowałem! Pełen wdzięku i zniewalająco pyszny! Ale zacznijmy od początku! Podstawą sernika jest kruchy i rozkosznie maślany spód typu shortbread ze szczyptą soli morskiej. Warstwa właściwa to cudownie delikatna masa serowa z twarogu, sera mascarpone oraz kremówki z białą czekoladą i wanilią, skrywająca w sobie słodkie(...)waniliowego 6 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: 1 kg truskawek * PRZYGOTOWANIE Kruchy spód (shortbread) W misce wymieszaj obie mąki, brązowy cukier, sól i ekstrakt wanilii. Dodaj posiekane masło i zagnieć szybko ciasto. (Możesz się wspomóc robotem kuchennym). Z gotowego ciasta uformuj kulę i wstaw ją na 30 minut do lodówki. Tortownicę pokryj papierem do pieczenia. Na podsypanym mąką blacie rozwałkuj kruche ciasto
Food SquareCzas czytania: 2 min Karpatka myślę, że to ciasto lubią wszyscy! Jest to połączenie ciasta parzonego dokładnie takiego jak na ptysie z pysznym lekkim kremem z bitej śmietany z dodatkiem malin. Co jest ważne w tym przepisie, łatwy i szybki do przygotowania :)Ciasto ptysiowe podczas pieczenia tworzy góry i doliny niczym Karpaty. Karpatkę najczęściej podaje się przełożoną kremem budyniowym(...)piekarnik piecze inaczej i trzeba pilnować czasu pieczenia, kiedy wierzch ciasta zarumieni się, a góry urosną to znak, że ciasto jest gotowe. Print Karpatka .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszna i prosta karpatka z lekkim kremem z serka mascarpone. Course Desery Cuisine Polska Keyword ciasto ptysiowe, mascarpone Prep Time 20 minutes Cook Time 18 minutes
SprawdzonaKuchnia.plrozgrzewamy piekarniki i tworzymy słodkości z tym aromatycznym smarowidłem w roli głównej! W akcji biorą udział wszelkie babki, ciasta, ciasteczka, muffinki, bułeczki, torty itp. których składnikiem jest masło orzechowe . Dozwolone jest również jego wykorzystanie w deserze na zimno. Ja postawiłam na klasykę, czyli pulchne bułeczki drożdżowe masłem orzechowym obficie nadziane . Do tego wierzch okraszony pistacjami i kamyczkami
Grunt to przepis!jagodami. Możesz całkowicie pominąć dodatek owoców i podać je z tym z czym lubisz najbardziej. Są leciutkie i pulchne, a przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie chwilę. Nie trzeba do niego użyć miksera. Smakują też dobrze na zimno. Składniki na około 20 sztuk: 250g jogurtu naturalnego 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżka erytrytolu lub innego słodzidła 170g mąki pszennej
Fabryka pomysłówidealną przyprawą do wiosenno-letnich sałatek lub tradycyjnie przygotowanego twarogu z rzodkiewką. Ciemne, purpurowe liście mogą być jadalną ozdobą deserów na zimno. Warto dodać, że coraz częściej bazylia jest wykorzystywana do nadawania aromatu kremom do ciast. Suszone ziele bywa dodawane do zapiekanek, potraw mięsnych oraz ryb nadając im łagodnego smaku. Stosowane jest również w celach leczniczych, ponieważ skutecznie łagodzi kaszel
ProstePesto.plrodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło, ale na zimno też jest smakowita. Moje wcześniejsze focaccie znajdziecie pod linkiem. Dziś z pomidorami suszonymi i rozmarynem, zapraszam. Focaccia z pomidorami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietemperatury 160 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blachę z ciastem i piec przez 60 minut na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąc i wystudzić. Oprószyć grubą warstwą cukru pudru. Szarlotka tatrzańska świetnie smakuje na zimno, ale na ciepło jest równie pyszna Źródło Moje Wypieki Artykuł Szarlotka tatrzańska pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNEChatka Puchatka, Domek Baby Jagi, Chatka Baby Jagi… niezapomniane i wspaniałe w swojej prostocie. Ciasto, sernik, deser – hit lat 70, 80… i nie tylko. Składniki
mojewypiekiinietylkoPołączenie bananów i sera to super pomysł! Niecodzienny smak, z dodatkiem sezonowych owoców zachwyci każdego. Dodatkowo ciasto zaliczamy do kategorii FIT. Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60
Zdrowie i pysznie na talerzuGdy planowałam przygotowanie tego serniczka, w wyobraźni widziałam go w towarzystwie truskawek w czekoladzie. Chciałam roztopić czekoladę, otoczyć w niej truskawki, następnie stężałe poukładać na biszkoptach
Smaki Na TalerzuZ szarlotką kombinuję na wszelkie sposoby. Wykorzystuje maki jakie mam w swojej kuchni i z każdej wychodzą! Napiszę tylko, że szarlotka znikła w mgnieniu oka - rodzina
Truskawkowa Fiestametalową rączką, albo naczynia żaroodpornego. Wysmaruj dno masłem, połóż na dnie pokrojone gruszki (możesz ułożyć owoc np. w rozetę) a następnie zalej ciastem. Wstaw do piekarnika. Czas pieczenia 30 minut. Podawaj clafoutis na ciepło lub na zimno. Wierzch, dla większego efektu, możesz posypać cukrem pudrem. Zobacz też grzeszne śniadanie 1 – czyli dutch baby. Sprawdź też grzeszne śniadanie
Niedzielny kucharzGalaretka jogurtowa z owocami granatu. Zachciało mi się czegoś słodkiego, ale dla mnie samej nie chciało mi się piec ciasta. Ale ochota na słodkie mi nie przeszła, postanowiłam zrobić coś innego: deser na zimno z owocami. W lodówce miałam jogurt i owoce granatu, zrobiłam więc jogurtową galaretkę z granatem. Deser stał w lodówce całą noc, więc konsystencja jogurtowej pianki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWitajcie. Mam nadzieję, że nie jesteście źli, za to, że wczoraj nie wstawiłam obiecanego weekendowego ciacha.😇Mimo, że zakupy starałam się ogarnąć w sobotę, wczoraj jednak
Zdrowie i pysznie na talerzuWitajcie. Dzisiaj zaprezentuję sernik, który przygotowuje się w 👉10 min👈. Nie licząc pieczenia oczywiście.😜 Składa się właściwie z 3 głównych składników, plus kakao czy aromat waniliowy/laska
Zdrowie i pysznie na talerzubardziej wymagających są chińskie pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane serem
kruche babeczkiBez względu na to czy swoją przygodę z pieczeniem rozpoczęliście lata temu, czy dopiero stawiacie w kuchni pierwsze kroki, polecam Wam to ciasto bez pieczenia. Myślę
Smaki Na TalerzuKto ma ochotę na czekoladę?!☝😍 Zwykły, podstawowy przepis na sernik z dodatkiem tego magicznego składnika i od razu kradnie większość serc!😀 Moje skradł na tyle, że
Zdrowie i pysznie na talerzuKto ma ochotę na czekoladę?!☝😍 Zwykły, podstawowy przepis na sernik z dodatkiem tego magicznego składnika i od razu kradnie większość serc!😀 Moje skradł na tyle, że
Zdrowie i pysznie na talerzuDla mnie najlepszym sposobem na zachowanie letnich smaków jest korzystanie z nich ile się da w sezonie, lub zamykanie w słoikach warzyw i owoców by
Cynamonowe szczęściedlatego słodziki na jej bazie w tym Tagatesse zawierają jeszcze inne dodatkowe substancje, dlatego jego słodkość jest dwukrotnie wyższa. Producent zapewnia, że można wykonać na jego bazie ciasto drożdżowe, bezę oraz karmel. Inne składniki Tagatesse: Izomalt (E953) – niskokaloryczny i nie powodujący próchnicy, syntetyczny masowy środek słodzący o niskiej higroskopijności łatwo krystalizujący. Uznany za bezpieczny. Sukraloza (E955) - pochodna sacharozy(...)już przy mniejszej ilości słodziku (w porównaniu do ksylitolu) nabrał idealnej słodyczy a jej poziom nie zmniejszył się po wpływem czasu i zimna lodówki. Przy próbie pieczenia zauważyłyśmy te same właściwości a dodatkowo nie nadał gorzkiego posmaku. Ciasta drożdżowego jeszcze nie piekłyśmy ale na pewno kiedyś pojawi się taki przepis z Tagatesse. Podsumowanie: Opisany słodzik był dla nas nowością, która
Candy PandasLubicie morele??? Ja wręcz uwielbiam i zawsze czekam z niecierpliwością na te świeże. Dzisiaj sernik z morelami właśnie w towarzystwie świeżych truskawek oraz lekkiego musu na
vaniliowoczekoladowaSą wśród Was wielbiciele bananowych deserów ? Jeśli tak, to gwarantuję, że dziś będą zachwyceni! A nawet Ci z Was , którzy za bananowym deserami nie przepadają z
Ostra na SłodkoWiosna chyba już w pełni, na zewnątrz 20 stopni, wszyscy ruszają do ogródków i mycia okien ;) Zaczął się kwiecień, do świąt już niewiele czasu, a pewnie
FitKotCiasto stefanka czekoladowa bez pieczenia to przekładaniec z herbatników i kaszy manny, ugotowanej na mleku tak jak budyń. Smak obu mas, zarówno jasnej, jak i ciemnej
Smakołyki Berenikibędzie z dodatkiem musztardy i - jednych z moich ulubionych - ziół. Jest idealnym dodatkiem do jajek na twardo, potraw mięsnych, wytrawnych przekąsek z ciasta francuskiego, roladek z szynki lub serowych, także do mięsnych tortilli na ciepło lub zimno. Po prostu dopełnienie domowych imprezowych przekąsek. Zawsze przygotowuję go do uzupełnienia innych sosów: pomidorowego i ajoli - stanowią razem trio, czasem z bonusem ajvaru
Zasmakuj Kuchnioraz mąki tyle by ciasto miało konsystencję gęstniejącej śmietanki i nadawało się do maczania ryb. Śledzie osuszamy w ręczniku papierowym, maczamy w cieście i smażymy na złoty kolor na patelni zwilżonej olejem. Podajemy na ciepło lun zimno
Gotowanie jest łatweBardzo fajna alternatywa dla sernika na zimno:) Z podanych składników wychodzi ok. 20 biszkopcików - zależy od wielkości szklanki. Składniki na ciasto: 140 gramów mąki pszennej 50 gramów mąki ziemniaczanej 2 opakowania cukru waniliowego 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia wystudzona mocna herbata do nasączenia biszkopcików Składniki na serek jagodowy: 500 gramów serka waniliowego sernikowego (w wiaderku) 200 gramów jagód
Szczęśliwa kuchniaserka z wiaderka. Zostało mi go coś ok. pół kilo i nie miałam pomysłu, jak go wykorzystać, a robić kolejny sernik na zimno...? Dostałam więc przepis na poduszkowiec :) Niestety popękał :( Ale jest bardzo smaczny! Składniki na ciasto: 5 jajek 220 gramów mąki 180 gramów cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 4 łyżeczki kakao Składniki
Szczęśliwa kuchniapozostałe wiśnie. Piecz około 1,5 godziny w 175 o C. Po 1 godzinie można położyć papier do pieczenia na wierzchu, aby ciasto się za bardzo nie spiekło. Upieczony sernik zostaw w piekarniku do całkowitego wystudzenia, zimnie przechowuj w lodówce. Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćróżnego rodzaju sosami i dipami. Występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań. Mogą być spożywane na zimno, smażone itd. Sajgonki smażone zazwyczaj mają mniejsze rozmiary. Do zawijania farszu służy specjalne ciasto lub papier ryżowy. Spring rolls z pieczonym łososiem. Składniki (ilość w zależności od potrzeb): - papier ryżowy - makaron ryżowy - papryka czerwona - rzodkiewki - marchew - młode części
mojewypiekiinietylkomała przekąska, doskonała na ciepło, jak również na zimno podawana z sosem czosnkowym, gratka dla fanów pizzy tylko w mniejszej formie SKŁADNIKI CIASTO: 1,5 szkl.mąki pszennej 25 g drożdży 2 łyżki oliwy 0,5 łyżeczki soli odrobina cukru ok. 0,5 szkl.ciepłej wody Nadzienie: ¼ kostki masła 1 mała cukinia 30 dag pieczarek, 1 cebula, 1 kiełbaska śląska
słodki bratekWarstwowy sernik na biszkoptach z mrożonymi malinami i grubą warstwą galaretki. Warstwy czekoladowe są z dodatkiem dwóch tabliczek rozpuszczonej czekolady, dosłownie rozpuszczają się w ustach. Sernik
Gotowanie i blogowanieTIRAMISU – tym właśnie zaczynamy serię fantastycznych deserów w słoiczku! Tiramisu – po włosku znaczy ” PODERWIJ MNIE ” , a ja my ślę , że każdego z
Ostra na Słodkogoszczą na moim stole bardzo często. Najczęściej podaję je na przyjęciach, koniecznie w towarzystwie czosnkowego sosu. Uwielbiam je na ciepło ale na zimno też są bardzo smaczne. Te z pieczarkami bardzo smakowały moim gościom. Składniki: na ciasto: 300 g mąki 15 g drożdży 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 50 g masła rozpuszczonego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamlekiem, dokładnie mieszając. Ciasto ma być jednolite, bez grudek. Formę wysmarować masłem. Na dno wysypać czereśnie, polać powstałym sokiem. Na wierzch wylać ciasto. Piec w 180 st. C. przez 40 minut. Przestudzić. Podawać letnie lub na zimno, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! Przepis dodaję do akcji Mirabelki W wiśniowym sadzie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeróżnego rodzaju sosami i dipami. Występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań. Mogą być spożywane na zimno, smażone itd. Sajgonki smażone zazwyczaj mają mniejsze rozmiary. Do zawijania farszu służy specjalne ciasto lub papier ryżowy. W Europie, szczególnie w Holandii i Belgii, sajgonki znane są pod nazwą loempia..Nazwa angielska „spring rolls” jest dosłownym
mojewypiekiinietylkoTruskawki pod kruszonką 6. Truskawkowa rynienka 7. Eton Mess 8. Ciasto drożdżowe z truskawkami 9. Tarta z truskawkami i bezą 10. Budyniowe ciasto z truskawkami 11. Kruche serduszka z nutellą i truskawkami 12. Kolorowy sernik na zimno 13. Kisiel truskawkowo-pomarańczowy 14. Pavlova z owocami 15. Torcik truskawkowy na bezowym spodzie 16. Torcik z truskawkami i ajerkoniakiem 17. Sernik
Przepisy AleksandryTradycyjne naleśniki z białym serem i rodzynkami, nigdy nie są złe. Uwielbiam je jeść na ciepło ze szklanką zimnego mleka, czy na zimno jako przekąskę. Zawsze robimy ich więcej , by następnego dnia odsmazyć na masełku...polecam. Ciasto na naleśniki- składniki: 200 g mąki pszennej 2 jajka 150 ml mleka 100 ml gazowanej wody mineralnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta
Gosia gotujeBardzo fajna alternatywa dla sernika na zimno:) Z podanych składników wychodzi ok. 20 biszkopcików - zależy od wielkości szklanki. Składniki na ciasto: 140 gramów mąki pszennej 50 gramów mąki ziemniaczanej 2 opakowania cukru waniliowego 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia wystudzona mocna herbata do nasączenia biszkopcików Składniki na serek jagodowy: 500 gramów serka waniliowego sernikowego (w wiaderku) 200 gramów jagód
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comserka z wiaderka. Zostało mi go coś ok. pół kilo i nie miałam pomysłu, jak go wykorzystać, a robić kolejny sernik na zimno...? Dostałam więc przepis na poduszkowiec :) Niestety popękał :( Ale jest bardzo smaczny! Składniki na ciasto: 5 jajek 220 gramów mąki 180 gramów cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 4 łyżeczki kakao Składniki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSERNIK "TRZY CZEKOLADOWE MUSY" Cudowny, aksamitny sernik zrobiony z tony czekolady:) Zużyłam aż 6 (!!!) tabliczek, także sernik zaspokoi ochotę na nią na dłuuugo:)) Sernik składa się
Słodko-Słony Świat IlonyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Biszkopt przełożony pysznym musem truskawkowym. Ciasto jest lekkie, delikatne i bardzo smaczne. Wykorzystałam do niego część truskawek, które zamroziłam w
Marta Gotujewierzch kłądziemy listki bazylii. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra/dół) na ok. 25 minut, aż ciasto się zarumieni i delikatnie urośnie. Po wyjęciu kroimy na kawałki i podajemy na zimno lub ciepło
Zakręcony Widelecklawisze zapraszały mnie do zabawy. Cóż... Może jutro będzie lepiej. W związku z tym - dzisiaj krótko i na temat. Na weekend przygotowałam ciasto - i to nie byle jakie. Muszę przyznać, że to najbardziej efektowny sernik na zimno, jaki zdarzyło mi się zrobić. Teraz jednak chciałabym pokazać Wam jeden z elementów dekoracyjnych - bezy. Nie są skomplikowane w przygotowaniu, a prezentują się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJuż bardzo, bardzo, bardzo dawno nie piekłam w moim ulubionym pieczeniowym towarzystwie. Wakacje, problemy w pracy - to wszystko nie sprzyjało planowaniu przepisów, żeby pasowały do wspólnego
Pożeraczka, czyli raz adobrzerozkładamy na wierzchu foremki. Pieczemy około 60 minut ( z termoobiegiem 50) w temperaturze 180 stopni. Topiące się masło wiąże ładnie składniki ciasta. Szarlotka jest pyszna na ciepło (np. w wersji z lodami), jak i na zimno i wbrew pozorom nie rozsypuje się :) Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjeSernik zainspirowany przepisem ze strony Domowe Wypieki . Wyszedł przepyszny, słodki, mięciutki i idealnie płaski. Z dekorowaniem poszło mi troszkę gorzej, ale dopiero się rozkręcam ;) Ilość
My Culinary Art