ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:156/444)

Zielona tarta z warzywami. 106

rodziny. Idealnie pasuje na obiad, kolację czy jako smaczny posiłek do pracy. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To także doskonały sposób na to, żeby przemycić trochę warzyw, a w moim przypadku jajek do codziennej diety naszych maluchów. Ciasto można przygotować dzień wcześniej, zajmie Wam to dosłownie chwilę. Należy owinąć je folią spożywczą, a na drugi dzień wyjąć

To co lubię - gotuję i polecam
Coca (hiszpańska pizza) z tapenadą, anchois, rukolą i pieczoną papryką 164

regionie, miejscowi podobno rzadko pieką ją samodzielnie. Znana jako "hiszpańska pizza", różni się od niej w wielu aspektach. Ciasto chlebowe jest grubsze i bardziej pulchne (jak w focacci ), formuje się je na kształt wydłużonego owalu i jada na zimno. Jeżeli chodzi o dodatki, to dozwolone jest praktycznie wszystko... oprócz uwielbianego na pizzy sera! Coca z karmelizowaną cebulą, papryką i hiszpańską(...)wstawisz ciasto do piekarnika, zajmij się szykowaniem dodatków. Włóż wszystkie składniki tapenady do robota kuchennego i zmiksuj na pastę. Rukolę umyj i osusz. Anchois odcedź z oliwy.  Upieczoną cocę posmaruj przygotowaną tapenadą. Następnie ułóż na jej powierzchni rukolę, paseczki papryk i fileciki anchois. Pokrój na kwadraty i zajadaj. Jest dobra zarówno na ciepło jak i na zimno. Życzę

Chilli Czosnek i Oliwa
Jak zrobić tort w stylu drip cake 127

całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Pozostaw polewę do ostygnięcia, nie może być gorąca bo rozpuści masę ale nie może być też zimna bo nie spłynie po bokach tylko od razu zastygnie. Ganache powinno być lekko ciepłe, natomiast ciasto musi być dobrze schłodzone w lodówce lub w zamrażalniku jeśli chcesz skrócić czas. Kiedy wszystko ma już odpowiednią temperaturę możesz przystąpić do najbardziej

Słodki Blog
CLAFOUTIS ZE ŚLIWKAMI 129

większej formy żaroodpornej. Clafoutis powinno być lekko ścięte, puszyste i lekko przyrumienione*. Podawaj clafoutis na ciepło lub na zimno, osobiście uważam, że ciepłe smakuje najlepiej. Możesz je również posypać z wierzchu cukrem pudrem, a także podać z lodami waniliowymi. *Gdyby ciasto zbyt szybko się przyrumieniło, możesz je przykryć w połowie pieczenia folią aluminiową

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Wytrawne ciasteczka serowo – cebulowe 165

rodzica cieszy i to jak!  Zrobicie jak uważacie - paluchy, ślimaczki, a może paszteciki? Będą smaczne na ciepło i na zimno. Możemy je podawać z ulubionym sosem lub popijać czerwonym barszczem. Jednym słowem – idealna przekąska :). Składniki: Na ciasto: ½ kg twarogu półtłustego, ½ kg mąki tortowej, 250 g margaryny, ulubiona mieszanka przypraw: może być do grosa, pizzy lub mozzarelli, sól Na farsz

Nie tylko w kuchni
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 147

sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami to jeden z najlepszych serniczków, jakie zmontowałem! Pełen wdzięku i zniewalająco pyszny! Ale zacznijmy od początku! Podstawą sernika jest kruchy i rozkosznie maślany spód typu shortbread ze szczyptą soli morskiej. Warstwa właściwa to cudownie delikatna masa serowa z twarogu, sera mascarpone oraz kremówki z białą czekoladą i wanilią, skrywająca w sobie słodkie(...)waniliowego 6 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: 1 kg truskawek * PRZYGOTOWANIE Kruchy spód (shortbread) W misce wymieszaj obie mąki, brązowy cukier, sól i ekstrakt wanilii. Dodaj posiekane masło i zagnieć szybko ciasto. (Możesz się wspomóc robotem kuchennym). Z gotowego ciasta uformuj kulę i wstaw ją na 30 minut do lodówki. Tortownicę pokryj papierem do pieczenia. Na podsypanym mąką blacie rozwałkuj kruche ciasto

Food Square
Karpatka 96

Czas czytania: 2 min Karpatka myślę, że to ciasto lubią wszyscy! Jest to połączenie ciasta parzonego dokładnie takiego jak na ptysie z pysznym lekkim kremem z bitej śmietany z dodatkiem malin. Co jest ważne w tym przepisie, łatwy i szybki do przygotowania :)Ciasto ptysiowe podczas pieczenia tworzy góry i doliny niczym Karpaty. Karpatkę najczęściej podaje się przełożoną kremem budyniowym(...)piekarnik piecze inaczej i trzeba pilnować czasu pieczenia, kiedy wierzch ciasta zarumieni się, a góry urosną to znak, że ciasto jest gotowe. Print Karpatka .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszna i prosta karpatka z lekkim kremem z serka mascarpone. Course Desery Cuisine Polska Keyword ciasto ptysiowe, mascarpone Prep Time 20 minutes Cook Time 18 minutes

SprawdzonaKuchnia.pl
Ślimaczki drożdżowe z pistacjami i masłem orzechowym 186

rozgrzewamy piekarniki i tworzymy słodkości z tym aromatycznym smarowidłem w roli głównej! W akcji biorą udział wszelkie babki, ciasta, ciasteczka, muffinki, bułeczki, torty itp. których składnikiem jest masło orzechowe . Dozwolone jest również jego wykorzystanie w deserze na zimno. Ja postawiłam na klasykę, czyli pulchne bułeczki drożdżowe masłem orzechowym obficie nadziane . Do tego wierzch okraszony pistacjami i kamyczkami

Grunt to przepis!
Rolada Tiramisu – pyszny deser bez pieczenia. 123

Jeśli lubicie tiramisu to zapewniam was, ze zakochacie się w tej roladzie. Pyszna i bardzo łatwa do zrobienia a przy tym atrakcyjnie wyglądająca. Krem do niej

Pani M - kuchnia smakowita
Pełnoziarniste placki jogurtowe z jagodami 161

jagodami. Możesz całkowicie pominąć dodatek owoców i podać je z tym z czym lubisz najbardziej. Są leciutkie i pulchne, a przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie chwilę. Nie trzeba do niego użyć miksera. Smakują też dobrze na zimno.   Składniki na około 20 sztuk: 250g jogurtu naturalnego 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżka erytrytolu lub innego słodzidła 170g mąki pszennej

Fabryka pomysłów
Skarby natury. Bazylia czerwona. Zastosowanie 84

idealną przyprawą do wiosenno-letnich sałatek lub tradycyjnie przygotowanego twarogu z rzodkiewką. Ciemne, purpurowe liście mogą być jadalną ozdobą deserów na zimno. Warto dodać, że coraz częściej bazylia jest wykorzystywana do nadawania aromatu kremom do ciast. Suszone ziele bywa dodawane do zapiekanek, potraw mięsnych oraz ryb nadając im łagodnego smaku. Stosowane jest również w celach leczniczych, ponieważ skutecznie łagodzi kaszel

ProstePesto.pl
Focaccia z pomidorami suszonymi i rozmarynem 110

rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy. Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło, ale na zimno też jest smakowita. Moje wcześniejsze focaccie znajdziecie pod linkiem. Dziś z pomidorami suszonymi i rozmarynem, zapraszam. Focaccia z pomidorami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szarlotka tatrzańska 288

temperatury 160 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blachę z ciastem i piec przez 60 minut na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciasto wyjąc i wystudzić. Oprószyć grubą warstwą cukru pudru. Szarlotka tatrzańska świetnie smakuje na zimno, ale na ciepło jest równie pyszna Źródło Moje Wypieki Artykuł Szarlotka tatrzańska pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Waniliowa chatka Puchatka z polewą z mleka w proszku 151

Chatka Puchatka, Domek Baby Jagi, Chatka Baby Jagi… niezapomniane i wspaniałe w swojej prostocie. Ciasto, sernik, deser – hit lat 70, 80… i nie tylko. Składniki

mojewypiekiinietylko
Sernik bananowy z owocami 134

Połączenie bananów i sera to super pomysł! Niecodzienny smak, z dodatkiem sezonowych owoców zachwyci każdego. Dodatkowo ciasto zaliczamy do kategorii FIT. Przygotowanie: 25 minut Pieczenie: 60

Zdrowie i pysznie na talerzu

Proponowane wyszukiwania