ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:414/616)

Likier rabarbarowy 173

niego zrobić ciasto rabarbarowiec. Tylko po co? Wolę z tego kwaśnej rośliny przyrządzić coś co będzie sprawiało, że do mojego domu będą chętniej zaglądać goście – to likier rabarbarowy. Trunek jest słodki i zarazem kwaśny do tego o mocy ok. 20 proc. Warto zapamiętać ten przepis, bowiem takie likiery są na wagę złota. Zatem do dzieła! Polecam wam także moją

Kuchennyviral.pl
Likier rabarbarowy 210

niego zrobić ciasto rabarbarowiec. Tylko po co? Wolę z tego kwaśnej rośliny przyrządzić coś co będzie sprawiało, że do mojego domu będą chętniej zaglądać goście – to likier rabarbarowy. Trunek jest słodki i zarazem kwaśny do tego o mocy ok. 20 proc. Warto zapamiętać ten przepis, bowiem takie likiery są na wagę złota. Zatem do dzieła! Polecam wam także moją

Kuchennyviral.pl
Śniadanie idealne: szybkie przygotowanie, długie celebrowanie. 172

stać się małym dziełem sztuki, jeśli tylko użyjemy Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany, truskawki, borówki i wiele innych. Przygotowanie takiego kolorowego posiłku nie zajmie więcej niż kilka minut! Nutella doskonale komponuje się zarówno z naleśnikami, jak i goframi. Przygotowanie ciasta na kilka gofrów/nale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort marchewkowy z masą jogurtowo-twarożkową 150

odciętą wcześniej częścią ciasta. Górę tortu także skrapiamy lekko sokiem z cytryny i smarujemy resztą masy twarogowej. Górę ozdabiamy wg własnego uznania - układamy owoce, posypujemy wiórkami czekoladowymi lub ozdabiamy literkami. Tort wstawiamy do lodówki do stężenia masy na przynajmniej 2-3 h, a najlepiej na całą noc przed planowanym podaniem. Mój tort może nie jest dziełem sztuki, ale jest zrobiony

Cooking Monster
Pasztet na święta wg Ann Ma Rie 175

życie i dziel się z nami na blogu :-) Ja tymczasem zgłaszam się do konkursu urodzinowego. Miałam chęć wystartować z ciachem mojego Taty, które zawsze razem przygotowujemy na święta i wszelkie ważniejsze uroczystości, zwłaszcza że to rodzinna receptura, niestety na przeszkodzie stanął brak zdjęcia :-( Miałam co prawda pomysł by sfotografować pusty talerzyk z komentarzem, że ciasto znika w okamgnieniu (co zresztą

W mojej kuchni
Błyskawiczny tort biszkoptowy 121

posypać bułą tartą. Przełożyć  ciasto . Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Pod  koniec  pieczenia  sprawdzić wykałaczką czy ciasto jest gotowe. Krok 3 Upieczone ciasto ostudzić i przekroić na 3 części. Krok 4 Do wysokiego naczynia wlać śmietankę i miksować na wolnych obrotach do chwili aż śmietana zacznie gęstnieć . Wsypać cukier puder i miksować do chwili(...)odłożyć do lodówki. do porządnego schłodzenia.                      Ten kształt to dzieło moich wnuczek

Eli Gotowanie
Pierogi z kaczką 187

Jest tak, że niedziela to dzień rosołu więc jeżeli z takiego rosołu można wykorzystać mięsko do dalszej twórczości kulinarnej to jest idealnie. Po naszym ostatnim niedzielnym gotowaniu, w którym królował rosół z kaczki stwierdziliśmy, że na drugie danie idealnie będą pasować pierożki i tak naszą gotowaną kaczkę wykorzystaliśmy do farszu właśnie na pierogi Składniki na ciasto: - 350 g mąki

Kuchenne Wariacje
Ciasteczka z nadzieniem daktylowym 126

będziemy się dzielić z Wami przepisami z warsztatów kulinarnych, w których będziemy brać udział abyście również i Wy mogli spróbować zrobić to co my przygotowujemy podczas wspólnych zabaw z garami Na pierwszy ogień pójdą ciasteczka z nadzieniem daktylowym zrobione podczas warsztatów kuchni Żydów marokańskich , które przygotowaliśmy razem z Marysią Niziołek z JCC. Składniki na ciasto: - 200g masła - 1/3 szklanki cukru

Kuchenne Wariacje
Cake pops z urządzenia do wypieku ciasteczek - cytrynowe z czekoladą 223

chyba jest nakładać ciasto równo z brzegiem wgłębienia i powinny ładnie wyrosnąć. Ale wierzcie mi, jakie by nie były to i tak mają swój urok i są pyszne:) Urządzenie i przepis: Biedronka PS. Tak żeby nie było niejasności - wpis jest całkowicie obiektywny, przez nikogo nie sponsorowany :) Po prostu kupiłam fajny i tani gadżet więc się dzielę opinią z innymi

Kto ugości moich gości?
TORT CZESKI Z WIŚNIAMI 178

ciasto musi jeden dzień poczekać przed skonsumowaniem. Właściwie masa zmiękczy tort już po około 12 godzinach, ale lepiej poćwiczyć cierpliwość i poczekać kolejne 12 :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
BABKA OLEJOWA 143

delikatna. Dobre ciasto dla osób początkujących w kuchni. Jeżeli Ty też posiadasz świetny przepis i chciałabyś/chciałbyś się nim podzielić, napisz na mojego maila: a.rybinska@gmail.com :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ

Przepisy Aleksandry
PYSZNA DROŻDŻOWA STRUCLA Z ORZECHAMI I MARMOLADĄ (krok po kroku) 211

przepis na to ciasto drożdżowe - nawet po 3 dniach zachowuje wilgotność. Jest idealne do rozwałkowywania, więc nadaje się do makowców i strucli. Robiłam z niego też rogale. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ

Przepisy Aleksandry
Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym 379

Efektowny, waniliowy sernik na zimno z orzeźwiającym musem z truskawek. Idealna propozycja na letnie dni. Ciasto powstaje bez pieczenia, więc tym bardziej warto się na nie skusić. Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym - Składniki:Masa serowa:200 ml śmietanki kremówki400 g twarogu dwukrotnie zmielonego (w temperaturze pokojowej)1/3 szklanki cukru pudru3 łyżki żelatyny + 30 ml ciepłej wodyziarenka z jednej(...)truskawek3 łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatyny galaretka truskawkowabiszkopty + mleko Waniliowy Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym - Sposób przygotowania:Truskawki miksujemy wraz z cukrem pudrem. Galaretkę (proszek) dzielimy na dwie części. Jej połowę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Gdy lekko ostygnie wlewamy do truskawek i dokładnie mieszamy. Miseczkę (o średnicy minimum 3-4 cm mniejszej niż tortownica w której będzie

Słodka Strona
Tort Marcinek 183

przedstawiam prostszą wersję, marcinek lany, bez wałkowania, z podanych składników wyszło mi 9 placków, jak na moje potrzeby wystarczająco. Nie jest to przepis bardzo skomplikowany, tylko troszkę czasochłonny. Do dzieła! Składniki: na placki: 4 jajka kostka masła szklanka cukru 10 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na krem: 800 ml śmietanki(...)koniec ubijania dodać wymieszane ze sobą mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszać wszystko. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodać do ciasta, delikatnie ale dokładnie wymieszać łyżką. Na papierze do pieczenia odrysować sobie okrąg (u mnie o średnicy 25 cm), nakładać na papier po 2 łyżki ciasta, dobrze rozprowadzić do krawędzi i piec

na moim stole...
Ciasto z sokiem marchwiowym i delicjami 190

uginający się stół od swojskiego bigosu, domowych wędzonych ryb, oraz wódka z miskami haribo :) Ale najlepszą andrzejkową aurę stworzyło doborowe towarzystwo moich przyjaciół :) ...no ale wracając do tematu... w niedzielę musi być ciacho. W takim razie prezentuję takie w którym przemycam witaminki z soku marchwiowego :-P ;) no bo dziś należy uzupełnić niedobór witamin ;) Składniki na biszkopt:-5 jajek-¾ szklanki(...)Mieszamy a następnie czekamy około 5 min aż pojawi się piana. Potem żółtka dodajemy do białek i mieszamy mikserem. Następnie dodajemy przesiane mąki i mieszamy całość drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Forma o wymiarach: 25x40. Biszkopt pieczemy ok. 20 minut w 190 stopniach C. Po upieczeniu biszkopt studzimy.Masa budyniowa: Gotujemy budyń

Bon Appetit Małgorzaty