Królewicz zażyczył sobie naleśniki z jabłkami: "zrób takie dobre, jak robiła moja babcia ". Nie lada wyzwanie, wszak z babcią lepiej nie konkurować a tylko czerpać od niej wiedzę :) Otworzyłam stronę http://kukbuk.com.pl/gotuje-sie/3658,sakiewki-nalesnikowe-z-jablkami a tam takie piękne naleśnikowe sakiewki, i akurat z jabłkami. To musi być znak, że muszę je zrobić pomyślałam. Oczywiście pozmieniałam trochę(...)przepis ( trochę na oko ale mnw tak jak poniżej ): CIASTO: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka cukru 25 g roztopionego masła 2-3 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli Wszystkie składniki połączyć ze sobą tak aby ciasto nie miało grudek. Gotowe ciasto odstawić na ok 20 min i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni
Jemy PijemyTym razem bardzo szybki przepis na zdrową przekąskę, kiedy odwiedzą nas znajomi. Przygotujemy ją w kilka chwil. Wystarczy mieć w domu awokado, pomidora i tortille. Do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo lubię połączenie sera feta i szpinaku – postanowiłam wykorzystać oba te składniki i przygotować pierogi ze szpinakiem i serem. Pierogi mają bardzo lekkie – mają
KuchniaWeDwoje.plCzekośliwka to powidła z dodatkiem kakao i gorzkiej czekolady. Czekośliwkę przygotujecie bez dodatku cukru, jednak śliwki jakich użyjecie do jej przygotowania muszą być mocno dojrzałe. Powidła
To co lubię - gotuję i polecamBardzo mi smakowały, polecam. Niektórzy powiedzieliby że to są naleśniki amerykańskie. Zwał jak zwał. ale są pyszne. Nic prostszego, wszystkie składniki ze sobą wymieszać na gładką
Kuchnia Pokoleńrozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym. Nalewamy ciasto około 1/4 szklanki na porcję. smażymy z obu stron na rumiano. Sos; Jagody, cynamon i wodę przekładamy do garnuszka. Gotujemy około 10 minut aż nadmiar wody odparuje a sos nieco zgęstnieje. placuszki podajemy polane ciepłym sosem jagodowym. Placuszki możemy także przygotować w formie małych naleśników. Smacznego! Tytuł; Sposób na Hashimoto
Radość kipiąca uśmiechem.Lubię jeść torty, natomiast nigdy ich nie robiłam bo czuję że ich nie umiem robić, że są trudne itd Dziś postanowiłam zrobić pierwszy raz
Gotowanie PatkiZielone szpinakowe naleśniki z czerwoną soczewicą Nawet najwspanialsze naleśniki mogą się kiedyś znudzić, więc dziś odmiana – wiosenne naleśniki w kolorze zielonym z czerwonym nadzieniem. Dodanie
Gotuj Się Kto Możedrugiej Amaretto. Obie części wylewamy na ciasto tworząc ozdobne „maziaje”. Posypujemy tartą czekoladą wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie zajadamy! Smacznego! Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Jest genialny do serników i naleśników. Zachwycił mnie swoją strukturą i gęstością
Ostra na SłodkoPrzepis Julii Child na najlepsze, francuskie 'crepes' czyli naleśniki. Przepis nie różni się zbytnio od polskiego odpowiednika, jednak idealnie dobrane proporcje składników składają się na pyszne
Pyry na Gazkremie nutella. Smarujemy nią głównie naleśniki, chleb, ale możemy też posmarować nawet wytrawną tortillę. Jest to przepis smaczny i owocowy. Składniki na bananowe sushi krem nutella 2 tortilla (im delikatniejsze tym lepsze) 2 banany Przepis na bananowe sushi Sprawa jest banalna. Tortillę smarujemy kremem nutella. Nakładamy go tyle, by przykrył ciasto. Na początek tortilli kładziemy banana i zwijamy
Kuchennyviral.plMięciutkie, delikatne i bardzo puszyste placki z dodatkiem mascarpone. W misce wymieszać mikserem jajka, mąkę, mascarpone, mleko, miód, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Masa powinna
Bulliopowinna mieć konsystencję tak jak na naleśniki. Pamiętam jak byłam mała takie kluseczki robiła moja ciocia Jadzia. Były zjawiskowe, nie mogłam się nadziwić. Powiedziała mi niedawno, że najlepiej je robić trzepaczką bo lubią być mocno napowietrzone. Z garnka wyjąć warzywa i mięso, może trochę zostać. Zagotować i za pomocą widelca wlewać ciasto na kluseczki. mocno potrząsać ręką i wykonywać
Kuchnia PokoleńUwielbiam latem przygotowywać zdrowe i smacznego dodatki do deserów, obiadów czy innych dań. Gęsty sos malinowy podaję do gofrów, naleśników lub placuszków. Świetnie pasuje do
Moja DelicjaPrzepyszne naleśniczki, nikt nie pozna smaku szpinaku. Smakują inaczej jak zwykłe, ale są pyszne. Ja zrobiłam z mąki razowej, ale można zrobić z pszennej. To już
Kuchnia Pokoleńpraskę czosnek, sól i pieprz. Połączyć. Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 równe części. Każdą rozwałkować na okrąg nieco mniejszy niż średnica kamienia. Posmarować sosem, ułożyć szparagi, plasterki cebuli i mozzarelli, posypać kaparami i startym żółtym serem. Piec w 180 st. C. przez 15-20 minut. Podawać gorącą. Smacznego! Dzisiaj jest też Dzień Naleśnika; jakby się kto pytał... Tyle dobrego
Pożeraczka, czyli raz adobrze