Odświeżamy racuchy! i zrobimy je w zupełnie nowej odsłonie :). Zamiast mąki pszennej kukurydziana, zamiast jabłek pieczony bakłażan na górę kleks ze śmietanki i posypka z podsmażonego
Kuchnia PROzdrowotnamojprzepisna.pl | Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem Świetna pasta do posmarowania chleba, bułeczek, czy naleśników. Po zjedzeniu kanapeczek z pastą długo pozostaję najedzona. Pasta
moj przepis namojprzepisna.pl | Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem Świetna pasta do posmarowania chleba, bułeczek, czy naleśników. Po zjedzeniu kanapeczek z pastą długo pozostaję najedzona. Pasta
moj przepis na1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 1/2 szklanki mąki 1 jajko Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę – zmiksować na gładkie ciasto. Naleśniki
KucharzycaOkonomiyaki to popularne danie kuchni japońskiej. Dosłownie tłumacząc tę egzotyczną nazwę otrzymamy przyjaźnie brzmiące "smaż, co lubisz". Podstawowymi składnikami tej potrawy są ciasto z mąki, wody
zadanie-gotowaniePyzy to smaki mojego dzieciństwa. Z jagodami to moja ulubiona wersja. Można je jeść na ciepło i na zimno. Moja wersja bez cukru ale można dosłodzić
wesoła kuchniaBezglutenowe racuchy z jabłkami - obłędnie dobre, delikatne, idealne! Smażone bez tłuszczu z dodatkiem jabłka i płatków owsianych sprawia, że to propozycja na zdrowe i przepyszne śniadanie
Kuchnia bezglutenowaPatelni w kuchni mam mnóstwo, ale jednej mi długo brakowało…typowo do naleśników J …jedne spełniają swoje zadanie drugie nie, smażenie ma być przyjemne bez
Wanilia i KardamonDziś zapraszam na drożdżowe paszteciki z mięsem i pieczarkami. Do nich filiżanka czerwonego barszczu i mamy pyszne jedzonko. Składniki: Ciasto: 4 szklanki maki pszennej 1 szklanka
potrawyregionalneTemat naleśników będzie na blogu poruszany niejednokrotnie. Poprzednio chciałam zwrócić uwagę na wykorzystanie serwatki. Dzisiejszy wpis powinien być inspiracją dla tych, którzy mają problem z pieczeniem
mojewypiekiinietylkoKiedy mam ochotę na słodki obiad, robię naleśniki. Dzisiejsze przywodzą mi na myśl szarlotkę i zdecydowanie jest to propozycja dla takich łasuchów jak ja i P
Ratunku obiadObiad bezmięsny też może być pyszny, co potwierdza przepis na krokiety z kapustą i grzybami . Aromatyczny, bardzo smaczny farsz z kiszonej kapusty oraz pieczarek w chrupiącym naleśniku, to bez wątpienia godna uwagi propozycja na postny obiad . Krokiety z kapustą i grzybami warto przygotować w większej ilości. Można wtedy część z nich zamrozić pamiętając, aby zrobić to bez panierki. Tym sposobem(...)pyszne domowe krokiety z pieczarkami i serem , doskonałą postną kapustę z grzybami , oraz pierogi z białym serem na słodko . Krokiety z kapustą i grzybami Składniki na 12 sztuk Ciasto naleśnikowe: woda gazowana: 0,5 szklanki mleko: 0,5 szklanki mąka: 1 szklanka jajko: 1 szt. olej: 1 łyżka sól: 1/3 łyżeczki Farsz: kapusta kiszona: 0,5 kg pieczarki
Kuchnia Na WypasieCiasto z agrestem i budyniem. Świeży agrest, kremowy budyń i kruchy spód ciasta to cudowne trio! To ciasto jest pysznym sposobem na wykorzystanie tych cudownych owoców w deserze . Świerzy agrest zapewnia odrobinę cierpkości, która wspaniale prezentuje się ze słodkim budyniem. To ciasto tak dobrze smakuje z filiżanką kawy lub herbaty. Mleko owsiane charakteryzuje się delikatnym smakiem o wodnistej konsystencji, jednak(...)Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor. Składniki jakie będą nam potrzebne: Spód
Zdrowy Styl Joannysmażyć bez tłuszczu. U mnie patelnia do naleśników. W tym czasie wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Konsystencja powinna być plastyczna,niezbyt gęsta ale i nie lejąca. Trzeba kombinować z ilością mąki bo różne mąki mają inne makro a tym samym inaczej chłoną płyny. Jeśli dacie jej zbyt dużo i będzie zbyt gęste ciasto to chlebki wyjdą zbite, ciężkie i suche
Ola la LCHFukładam na talerzu. Do przygotowania naleśników wykorzystałam dżem brzoskwiniowy , który otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA . Dżem zachwycił mnie swoim smakiem. Już dawno nie jadłam tak pysznego dżemu. Ma idealną konsystencję i słodkość. W słoiczku znajdziemy mnóstwo pysznych owoców, pokrojonych na mniejsze kawałki. Dżem brzoskwiniowy to idealny dodatek do ciast, ciastek, deserów i potraw przygotowywanych na słodko. Produkt
Tradycyjna kuchnia KasiPancakes lubią niski płomień i stałą temperaturę – ciasto lepiej wtedy rośnie. Lepiej robić je dłużej, będę wtedy wyższe niż te smażone na dużym ogniu, które potrafią się przypalić. Z tej porcji wyjdzie Wam około 25-30 naprawdę małych placków, takich na 2-3 kęsy. Ja swoje smażę na bezkonkurencyjnej patelni do naleśników z firmy Woll. Kupicie ją TUTAJ
Karo in the Kitchensernik tradycyjny. Jest to sernik bez ciasta na spodzie, ja zrobiłam go takiego „czystego” bez żadnych dodatków, ale oczywiście można wzbogacić go o rodzynki, czy kawałki czekolady. Bardzo prosty w przygotowaniu, ale pyszny i taki wyjątkowy. Ogólnie uwielbiamy serniki, więc ten również przypadł nam do gustu. Ostatnio najchętniej jadłabym serniki, naleśniki z serem, dużo słodkiego
dom-agi.plbułka tarta Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dać do miski ,wszystko zmiksować na gładka masę.Na suchej patelni ,wysmarowanej tłuszczem posmażyć placki nalesnikowe.Nie robię takich cienkich jak do nalesników,tylko troszke grubsze.Pieczarki oczyszczamy,kroimy na pastereczki,smazymy na złoty kolor na patelni,dodajemy cebulkę pokrojoną w kosteczkę.Farsz nakładamy na nalesniki,zwijamy w kopertę.Panierujemy w jajku,bułce tartej.Opanierowane krokieciki
Z Majeczką w kuchni